Termín pôrodu marec 2016
Ahojte .... dufam ze nas bude viac takych, ktore sa ako ja dnes dozvedeli tu uzasnu novinku, ze cakaju babatko a budu rodit v marci 2016 🙂 tesim sa na diskusiu 🙂 🙂
Baby môžem ísť plávať, v ramci wellness do bazéna plaveckeho?a normálne plavky dvojdielne nie tehu
@mnamkacik ja som donedávna normálne chodila na plaváreň, do plaveckého bazéna (to mi gynekológ schválil, že veľmi dobre) a že nemám ísť do termálneho, že práve plavecký je ok. Potom deti dostali kiahne a nemohli 3týždne a ešte plus dostala staršia zákaz cvičiť ´další týždeň, tak nechodila na plávanie a ja tiež nie do bazéna, inak by som normálne chodila ďalej a teraz sme choré všetky tak zas neplávame, ale možno do pôrodu ešte stihnem pár krát ísť...taká ľahučká sa cítim v tej vode-úľava, len potom ma zaskočí tá tiaž keď z vody lezem, že to ako ja a príliš veľká gravitácia-šoky 😀
@mata0312 pytala som sa uz davnejsie svojho dr len tolko, ze aka je pravdepodobnost ze porodim po sekcii prirodzene. On mi povedal ze len vtedy ak bude tehotenstvo a porod prebiehat ako po masle... ale zase je uplne jedno co hovori on, dolezite bude co bude hovorit ten doktor ktoreho vychytim v porodnici. Lebo aj pri prvom porode moj doktor tvrdil ze v pohode porodim aj KP, no lekar ktory tam mal vtedy sluzbu povedal ze radsej nie. Takze bude to nervak do poslednej chvile asi 😀
@mnamkacik a bola si už na tej príprave v pôrodnici?
@mnamkacik v lekárni dostať kúpiť aj špeciálne tampóny na plávanie, používala som ich pred tehotenstvom, keď sme chodili do wellness, pretože ja som náchylná na rôzne infekcie, z tohto dôvodu som počas tehotenstva ani plávať nechodila, aj keď tesne pred ním som plávala dvakrát týždenne.
Ahojte kočky chci se zeptat jestli Vás všechny ten Váš nenarozený drobček tak kope.Mě se totiž jenom tak jemně protahuje a párkrát kopne do mechura.Jenom se hýbe ale nekope.
@skarabubu ja mám tiež pocit, že už sa skôr preťahuje ako kope, asi to bude zmenšeným priestorom, ale zato aj keď niekde niečo vystrčí, poriadne to zabolí. Na druhú stranu, dá sa vtedy veľmi pekne nahmatať a hladkať ;)
Holky, dnes opatrne, vonku je to total lad, treba chodit ako moja mama povie: ako kacky 😀
@matvejkovamimushka ešte nie, budem tam tento týždeň volať že kedy by som mohla prísť
@mnamkacik ja idem zajtra,volala som tam už minulý týždeň, ale vraj maľovali, tak mi volali späť, že až tento týždeň
@stanka2612 ahoj,predtym sa pytas,ze kedy do porodnice.lekar by ti mal vysvetlit.ale existuju tri moznosti.1.odtecie ti plodova voda,vtedy sa odporuca tak do cca hodinky prist do porodnice.2.dostanes kontrakcie.ak su ppravidelne a kazdych cca 10minut,je nacase vybrat sa do porodnice,alebo ked mas strach,alebo sa ti nieco nezda aj skor.3.moznost,zacnes krvacat,vtedy sa odporuca volat sanitka.drzim palce
Baby tie co ste neni vydate, boli ste uz vybavit na.urade otcovstvo? Ak hej co k tomu treba?
@mata0312 No neviem ako tady na Slovensku.S manželom sme se brali až letos,takže prvá dcerka se nám narodila v partnerskom zvazku.Rodila som tenkrát v Česku.A když sme se vraceli z porodnice,šli sme hned na matriku,kde manžel vtedy partner jenom podpísal papír,že je otec.Na rodném listu nebolo jeho meno.Do mesiaca sme tam šli opet a dali nám už rodný list,kde už bol napsaný aj on.
@mnamkacik kludne chod,do plaveckeho mozes,do termalnej nie a daj si tampon pre tehotne (predavaju v lekarni) aby si nahodou nieco nechytila.ten tampon je napusteny vazelinou a tym nepusti do posvy nic 🙂 aj ja som ho pouzivala
@mata0312 Však zkus si tam zajít co ti povedia.Já zas mám problém že nemám dovybavované papíry.Protože mi stále nedošel zatím český sobášný list a tím pádem mám na občanskom jiné meno-tedy za svobodna.Brali sme sa tady na Slovensku kde žijeme už 11let.Máme slovenský sobášný,ale tím že som češka musíme mít i český sobášný.Čekáme už na něj 4 mesiace.A stále tam vyvolávám a oni maju čas.Takže to nestihnu dovybavovat.Sotva českou občanku.To je strašná byrokracie!!!
@mata0312 myslim,ze len ten rozvodovy papier a inak nic...kamarat to bol iba na matrike na mestskom urade aj s partnerkou podpisat.tam im vsetko dali...a samozrejme obciansky 😀
@mata0312
My sme boli. Stačí OP oboch partnerov, teta na matrike si Vás oboch nájde v celoslovenskej databáze matriky, vypíše papier, kto bude otcom, otec podpíše, teta potvrdí a odchod... Celé to trvá zvyčajne do 10 minút.
Ja som však rozvedená: v počítači našla teta aj túto informáciu (ak nenájde, musíš priniesť rozvodové papiere s vyznačením právoplatnosti), ale táto teta chcela odo mňa aj tak rozvodový papier 😀 Priniesla som ho na druhý deň.

@gabuchah no super 😀 tak uz len dufat ze neporodim v aute ako som minule kukala jedno video 😀