icon

Termín pôrodu marec 2016

mata0312
16. júl 2015

Ahojte .... dufam ze nas bude viac takych, ktore sa ako ja dnes dozvedeli tu uzasnu novinku, ze cakaju babatko a budu rodit v marci 2016 🙂 tesim sa na diskusiu 🙂 🙂

mata0312
autor
26. jan 2016

@18lula4 mnam mne strasne chuti ovsena kasa 😉 davam si na ranajky a upravuje mi aj zaludok, nemam taky problem odvtedy so.zapchou 😉

mata0312
autor
26. jan 2016

@stanka2612 ty uzivat 😀 a ja dozivat 😀

gabuchah
26. jan 2016

@stanka2612 oooj, mandarinkovu som už mala tiež 🙂
Každý mesiac som bola na niečo iné, začínala som broskyne -nektarinky, potom melón, banány, hrozno, pomaranče, mandarinky a teraz každý deň musíme mať kus pomela 😀

gabuchah
26. jan 2016

@18lula4 asi vyskúšam tiež 🙂
Tí tú hotovú v sáčkoch?

stanka2612
26. jan 2016

@gabuchah tak az taketo ovocnickove dni som nemala 🙂 este si casto robim bananovy koktail z bananov a ryzoveho mlieka mnam

gabuchah
26. jan 2016

@stanka2612 😀 Ja toho ovocia pojedla na kilá 🙂
Inak ten koktail, mňam... Ale ryžové mlieko som ešte nemala 🙂 to je zdravá mnamka 🙂

stanka2612
26. jan 2016

@gabuchah hlavne ja nemozem mlieko a vyrobky z neho,alergologicka zistila,mam z neho zapchy,bolesti brucha a nafukovanie,preto musim mat taketo "nahrady" a to ja mlieko milujem...to ryzove sa s normalnym neda ani porovnat...teraz v tehu jem trochu syra,obcas jogurt kvoli vapniku ale neprehanam to,citim ze mi to nerobi dobre na brucho...ale pre vyzivu babatka vsetko 🙂

mata0312
autor
26. jan 2016

Baby.ja.tiez musim mat kazdy den sladke asi.som zavisla 😀 a mandarinky som jedla na kila hned na zaciatku teraz.ma z.nich a zpomarancov pali zaha ..najviac mi teraz chutia.hrusky ...ktore inak.bezne moc nelubim 😉 ale tiez.mi.pomahaju na zapchu..vzdy vecer mi dve okraja 😉 a tie kila sa tiez na.mna lepia aj ked sa.na.jedlo.len kuknem.☹

gabuchah
26. jan 2016

@stanka2612 pokiaľ ti to robí neplechu, tak to nepapaj 🙂 existujú rôzne nahrazky 😉 vápnik obsahujú aj chia semienka 🙂 a oriešky rôzne sú fajn 🙂 a možno si tvoje zažívanie zvykne na trocha laktózy 😉 a kde kupuješ to ryžové mlieko? Ja raz skúsila kokosové ale bolo také, vodové... A drahé 🙂

gabuchah
26. jan 2016

@mata0312 hrušky ja ľúbim, ale nemôžem ich, veľmi ma z nich nafukuje ☹ jedine na lačno na raňajky bez kombinácie s iným ovocím 🙂
No ja mala koncom min týždňa skoro 84kg, to je plus 14 kg a odvtedy sa radšej nevážim 😢 aj predtým tehotenstva boli najnáročnejšie na váhu posl.mesiac

stanka2612
26. jan 2016

@gabuchah ryzove mlieko predavaju aj u nas na dedine v coop jednote...ale 100% ho dostanes v dm drogerie v oddeleni tej zdravej vyzivy 🙂 ale tiez stoji skoro dve eura liter,co je dost...a to mlieko...ja milujem mliecne vyrobky o to tazsie je pre mna to nejest ☹

18lula4
26. jan 2016

@mata0312 presne tak, ovsena je top, nie kazdy to musi, ale je pravda ze je to zdrava mlsôtka 🙂 na zajtra mam do pracicky 😀

18lula4
26. jan 2016

@gabuchah anooo, to len zalejes horucou vodou a pomiesas, inak je to dost syte 🙂

gabuchah
26. jan 2016

@stanka2612 kuknem, veď aj ja som na dedine a máme tu coop 🙂 a bezlaktozove nekupujes? Ja ho viem občas malým 🙂

gabuchah
26. jan 2016

Baby, ktoré idete cisárskym...
Ak budete mať po porode niekoho pri sebe a budete vládať, priložte si mimi na prsia, do 6hodín
"Bábätko po cisárskom reze veľmi nutne potrebuje vaše kolostrum. Deti rodiace sa vaginálne totiž „cestou“ prídu do styku s matkinou sliznicou a kyslým prostredím v pošve a okamžite sa im začne osídľovanie tráviaceho traktu dobrými a potrebnými baktériami. Detičky po cisárskom reze túto možnosť nemajú, a preto im treba čo najskôr ponúknuť mledzivo. A verte že i tých pár kvapiek im pomôže."
😀

stanka2612
26. jan 2016

@gabuchah nie,to nekupujem ale pri najblizsej navsteve sa alergologicky opytam,ci to mozem...

stanka2612
26. jan 2016

@18lula4 kde kupujes tu kasu?ja teda si robim iba ovsene vlocky casto lebo to lubim,vyskusala by som aj tu kasu

gabuchah
26. jan 2016

@stanka2612 akurát pri tých chia semienkach pozor ak máš nízky tlak, znižujú ho 🙂

matvejkovamimushka
26. jan 2016

Kočky, tak ma napadlo,rozmýšľali ste už nad tým, akú zdravotnú poisťovňu vybrať pre bábätko?

gabuchah
26. jan 2016

@stanka2612 ja tú kašu videla aj v coop, jednorazové čokoládové tuším 🙂

gabuchah
26. jan 2016

@matvejkovamimushka no ja mam všeobecnú, aj priateľ, aj dvaja synovia 🙂

stanka2612
26. jan 2016

@gabuchah s tlakom nastastie problemy nemam 🙂

stanka2612
26. jan 2016

@gabuchah super zajtra sa skusim pozriet u nas 🙂

stanka2612
26. jan 2016

@matvejkovamimushka no asi taku aku mame aj s muzom,cize VŠZP 🙂

gabuchah
26. jan 2016

@stanka2612 tak to potom môžeš 🙂 užíva sa iba jedna lyžička denne 🙂 do džúsu, nechať napucit, chuti to ako kiwi semienka 🙂

gabuchah
26. jan 2016

@stanka2612 ja ti ak chceš pošlem na skúšku 🙂 ak by ti nechutili až ti doma nestoja 🙂 ;)

matvejkovamimushka
26. jan 2016

Kamarátka kedysi robila bakalárku o E-čkach v potravinách a vtedy sa dosť venovala čítaniu etikiet a vraj je dobrá,čo sa týka zloženia ovsená kaša,ktorá sa dá kúpiť v Kauflande- viaceré príchute, tiež sa dá urobiť len s vodou a doplniť nejakým ovocím a je balená ako jedna porcia v sáčku.

matvejkovamimushka
26. jan 2016

@gabuchah aj ja,ale manžel má Union a vraj tá zapožičiava monitor dychu na polroka, ak sú v nej poistení obaja rodičia. Neviem, či aj iné poisťovne dávajú nejaké bonusy. A čo sa týka toho monitoru,zvažujete kúpu, prípadne už máte s nimi nejaké skúsenosti?

stanka2612
26. jan 2016

@gabuchah zlata si ale netreba,ak mi chutia ovsene vlocky otruby a ine taketo veci tak mi bude chutit aj kasa 😉

lenadka
26. jan 2016

@stanka2612 @mata0312 ja som si bola po zoznam čo si priniesť k nám do pôrodnice a šokli ma, že normálne oblečko pre bábo si mám doniesť, konkrétne aspoň dve košieľky, že oni dajú len po pôrode, ale poto muž obliekame od svojho, brala by som si tak či tak, ale ako sa to mení, 5r. dozadu si mala doniesť len vecičky na cestu domov...