icon

Termín pôrodu marec 2016

mata0312
16. júl 2015

Ahojte .... dufam ze nas bude viac takych, ktore sa ako ja dnes dozvedeli tu uzasnu novinku, ze cakaju babatko a budu rodit v marci 2016 🙂 tesim sa na diskusiu 🙂 🙂

18lula4
28. jan 2016

@mata0312 ani nehovor, asi uuuplne najväčšiu paniku mam len z toho ze budem musiet byt dufam "len"5 dni v nemocnici- to uz je moja depka a este sa bojim toho ze mi tam bude revat mala celu noc, lebo ak bude po mne, tak amen tma 😀

skarabubu
28. jan 2016

@mata0312 já sice rodila pred 10 lety a do nás vštěpovali vyvárat každý den,to máš aj s koupáním.Taky každý den a teraz co tak počujem prý už to není zdravé.Takže se cítím opravdu jako prvorodička.Maminu už nemám takže taky som odkázaná na net a kamarádské rady.

mata0312
autor
28. jan 2016

@skarabubu ja som maleho.kupala.kazdy druhy den 😉 a tie flase zda sa mi to zbytocne ale jasne kazda ma.to.svoje 😉 ja.ich isto.nebudem ani pri malom.som nie 😀 teda nie tak casto
@18lula4 moj.maly bol v nemocke pri mne stale ticho vobec neplakal.bol uzasne mimi 😀 vidis a ja som pri nom bola.v nemocke vyse.troch tyzdnov z toho mam teraz paniku aj ja ☹

18lula4
28. jan 2016

@mata0312 tak to budem dufat ze ani mne nebude plakat, nemozem byt nervna, lebo to bude zo mna citit 😀 ked ja neviem ani ako sa take dieta drzi a uz vôbec kupe, vrrr, budem cela v krci a kupavala si malého v kamilkach?

skarabubu
28. jan 2016

@18lula4 zo začátku jenom čisté vodě,kamilky vysušaju.

mata0312
autor
28. jan 2016

@18lula4 neboj to je materisky pud ..vsetko.budes vediet a staci ak mas aj maminku alebo niekoho.na telefone aby si sa.len uistila 😉 ja.veru v kamilkach vobec ...

mata0312
autor
28. jan 2016

@18lula4 a kupanie ti sestricky v nemocke ukazu 😉 ja.som to pri malom.vsetko tak.automaticky ..nemala som s.nicim problem 😉

18lula4
28. jan 2016

@mata0312 to mi kazdy hovori ze sa nemam bat, ze ono to pride samo 😉 lebo aj ked mi sesternica dala podrzat malého, alebo ked som bola zakamoskou v porodnici a dala mi malu, tak som mala az ruku strpnutu 😀

mata0312
autor
28. jan 2016

@18lula4 neboj pri tvojom to bude ine 😉 bude.tvoje :-*

matvejkovamimushka
28. jan 2016

Ahojte,dievčatá, pýtali ste sa na to,že kedy utekať do pôrodnice. Ak je masívny odtok plodovej vody,ak sú kontrakcie u prvorodičiek každých 10 minút, alebo ak sa objaví červená krv. Ak je odtok plodovej vody taký, že máte pocit,akoby ste si cvrkli a po prezlečení spodného prádla sa to stane znova, vraj treba ísť ku svojmu gynekológovi, pokiaľ má ordinačné hodiny,inak do pôrodnice a ak by bolo také špinenie tmavohnedou krvou, tak to môže byť podráždením krčka napríklad pri vyšetrení a ak vymizne, netreba robiť paniku. Toľko v skratke.

1234lubka
28. jan 2016

dnes bol strasne rychly den 😉 😉 maly tu mal kamosa zo skolky na postrazenie 😉 😉 byt hore nohami hracky vsade..ale mamka sa z gauca nemusela pohnut..to sa deti v jednom kuse hrali 😀 😀 😀 😀 aspon sa konecne pohral..uz vyse mesiaca sme doma chybaju mu kamosi 🙂 inak dnes som kukala do zrkadla ze uz mam riadne gulate brusko 😀 😀 😀 som zvedava ako u mna zacne ten porod..len pevne verim ze voda pripadne zatka odijde doma..nie dakde vonku alebo na navsteve..... 😉

gabuchah
28. jan 2016

@mata0312 juuuj, to máš vyššie ale stále hraničné... Podľa mňa ti to skočilo aj zo stresu keď si s malým ponocovala... Zajtra sa zasa nalietas tak bude vyšší možno...uvidíš v sobotu ak budeš doma za kľudom

gabuchah
28. jan 2016

@18lula4 dáš si do hrnca vodu a keď sa bude variť, hodis tam cumlíky a fľaše, môžeš prejsť varom aj nemusíš.. Alebo sterilizátor do mikrovlnky...

mata0312
autor
28. jan 2016

@gabuchah ano dr.mi.povedala.dokial ho.udrzim.po.hranicu tak.je to ok dnes uz.iba odychujem .... 😉 dik

gabuchah
28. jan 2016

@skarabubu ja teda vo vyvarenej vode a extrakt z harmančeka som dávala, alebo aj materinu dusku tuším... A vysuseni neboli, natierala som ich ale...

patkak
28. jan 2016

@18lula4 staci az ked vrie a nechat flasky cumle po dobu 5 minut povarit.......

patkak
28. jan 2016

@mata0312 ani ja tak casto nie 🙂 ....si myslim ze tak raz za dva-tri dni to staci vyvarit. ......a zvykla som tak robiť ked uz ze kazdy vecer ich preliat vrelou vodou....len tak na rychlo....🙂

gabuchah
28. jan 2016

@patkak presne, takto som to aj ja.. Prelievala horúcou vodou a raz za pár dní vyvarila alebo v avente do mikrovlnky vysterilizovala..

18lula4
28. jan 2016

@patkak super, to sa mi paci 🙂

stanka2612
28. jan 2016

Baby konecne som doma a uz som si vas docitala 🙂 ja mam od kamaratky sterilizator a aj flasky take cislovane,ze pre novorodenca,dojca a tak,len som to este nesterilizovala,musim to uz spravit 😀 tak uvidim,ako to mi s tym sterilizatorom pojde...a nejake flasky som tiez kupila...a ak to nebude dobre,tak to vyvarim podla vasich rad 😀

stanka2612
28. jan 2016

@matvejkovamimushka dakujem budem sa potom sledovat 😉

lenadka
28. jan 2016

Ja som len cumlíky častejšie vyvárala, budete sa mi smiať, umyté v jarovej vode, opláchnuté horúcou vodou som potom šupla do rýchlovarnej kanvice prevrieť 😅 😎

1234lubka
28. jan 2016

@lenadka ja som vyvarala v kys citronovej...nerobilo to potom flaky od kamena...potom oplachla v jarovej vode

18lula4
28. jan 2016

Darecek od kolegynky-spolusediacej 🙂

patkak
28. jan 2016

Mate niektora skusenost s herpesom na perách v tehotenstve???.....

aber
29. jan 2016

@patkak máš ho prvý krát?

aber
29. jan 2016

@patkak lebo pokiaľ áno, to veľmi nie je dobré, mal by to gyn vedieť, keď si už mala predtým, na konci tehotenstva by už nemal problémy robiť

gloria13
29. jan 2016

Moja segra to sterilizuje sposobom ze da do parneho hrnca co ma ba zeleninu pusti na najsilnejsi program pary a hotovo...tiez rozmyslam ze to takto skusim...inak dievcata ..,nesledujete nahodou niektora ako casto Vam tvrdne brusko? Ja som 37t a hlavne vecer ked sa ulozim do postele mam pocit ze mam kontrakcie celu noc...nad ranom je uz klud..krpata spinka,ale akonahle sa otocim ci na jednu alebo druhu stranu,tak brucho jak skala..😕

1234lubka
29. jan 2016

@gloria13 v37 tyzdni je to uz dobre ze to pocitujes 🙂 kym nemas naozaj silne kontrakcie ktore musis predychavat tak pohoda 🙂 moje dieta vcera vecer akoby mi chcelo z brucha vyskocit...uz nema vela miesta 🙂 niekedy mam pocit ze mam velmi tvrde brucho...ale ziadny krc nic len ho mam tvrde...ale to je v poslednom trimestri ok 🙂 boze uz 35 tyzden od zajtra 🙂 blizi sa to bliizi 🙂

maja099
29. jan 2016

@patkak mala som herpes na zaciatku tehotenstva, v strede a aj teraz. Mavam ich bezne, bolo to tak aj pri prvom tehotenstve a nebol ziadny problem.