icon

Termín pôrodu marec 2016

mata0312
16. júl 2015

Ahojte .... dufam ze nas bude viac takych, ktore sa ako ja dnes dozvedeli tu uzasnu novinku, ze cakaju babatko a budu rodit v marci 2016 🙂 tesim sa na diskusiu 🙂 🙂

snehulienka82
31. jan 2016

@milliondollarbaby ja sa tam tiez chystam rodit, ale este som tam nebola. Ty ano? Kedy mas termin?

mt5
31. jan 2016

@beaa 🙂

milliondollarbaby
31. jan 2016

@mt5 jaaj takto, som si aj myslela, ze to bude len nejaka poistka pre nich, ze keby nedajboze nieco, ze ma poucili.. citim sa dobre☺️, akurat ze sa mi neda dobre v noci spat a pali ma zaha strasne (pred tehu som take nepoznala).. ale si hovorim, ze ked len to, stale je to dobre😊 aj si si zazmluvnila uz niekoho?

milliondollarbaby
31. jan 2016

@snehulienka82 ja tam chodievam gynekologovi.. mam to blizko domov a zopar kamosiek mi tam rodilo a boli spokojne.. tak snad to bude ok.. no a termin mam 14.3.😉

mt5
31. jan 2016

@milliondollarbaby ja mám tie isté príznaky, nemôžem dobre spať lebo moja nejoblúbenejšia poloha na bruchu tak som si musela rýchlo odvyknúť a mám pocit že sa len prevaľujem z boka na bok teraz. A nemôžem si večer už nič dať lebo ma neskutočne páli záha tiež. Ale presne ako hovoríš keď len toto 🙂 Zatiaľ som si nezazmluvnila ale chodím k MUDr. Nižnanskej tak asi ju. Ty ku komu chodíš?

18lula4
31. jan 2016

@mata0312 ale vezme si na 2 tyzdne volno aby pomohol, potom zas klasika 10 dni prec 4 tu ☹ inak budem sama, ak sa niekto ku mne nenanominuje 😀 inak sa volam Lucia tesi ma 😀 a pracujem na exekutorskom urade posledny tyzden jupiiii

mata0312
autor
31. jan 2016

@18lula4 aj mna tesi 😉 som si aj myslela teda domyslela ale radsej sa pytam 😉 hehe ...tak to budes mat tazsie a.smutnejsie ☹ ale tak co budes mat co.robit nudit sa nebudes 😀 moj sice.je doma ale odchadza rano o 5 a prichadza o 19 ☹ ale.aspon cez vikend je doma

milliondollarbaby
31. jan 2016

@mt5 presne, ja som tiez vzdy na bruchu spala😃 ja chodim k dr. Marsikovi, som s nim velmi spokojna, pomohol mi aj otehotniet bez IVF, prirodzene (mam pcos), ale aj ked by som chcela, jeho si zazmluvnovat nebudem, je trosku mimo rozpocet.. takze spekulujem, ze co.. odbornosti sa na Antolskej nebojim, skor toho pristupu, nech sa ku mne nechovaju ako k uplnej trube (co teda ja ako prvorodicka urcite budem)

1234lubka
31. jan 2016

@gabuchah hej ale ja som havarovala a nesoferovala 🙂 🙂 auto prostebolo na streche a ja som k nemu prisla a revala ze co sa to stalo a ko to poviem muzovy 😀 😀 😀 blud blud

18lula4
31. jan 2016

@mata0312 ale tebe pomoze drobec, ved uz je dost velky a uz mas vsetko v malicku, vies co a ako, kdez to my sa musime naucit drzat, obliekat, kupkat, papat jojooj to bude este slz 😀 a samozrejme ze aj to je pomoc kedmas chlapa doma sice na vecer ale je doma a vikendy su top.Mne ten moj slubuje ze ked pride tak ja budem len oddychovat hahaha

18lula4
31. jan 2016

Kolko mate bavlnenych plienok? Bude mi stacit 15ks? Ci este dokupit?

mata0312
autor
31. jan 2016

@18lula4 joooj ten moj krpec a pomahat ? Hehe 😀 neviem si predstavit, praveze od septembra skola.jooj mam z.toho strach ...tak ja viem ze.ked pride drahy z prace mala.je len jeho a ja si mozem.odychnut 😀 a aj cez.vikend ..no nemenila by som.😉 a maly chodi este obcas k ex ... 😉 ja sa nebojim ze to.nezvladnem...tak budes od zaciatku sama zvyknes si na to aj.ked by to bolo lepsie keby ho mas.doma to je jasne... ale clovek nic nenarobi v dnesnej dobe ☹

18lula4
31. jan 2016

@mata0312 ved toto, ale robi vsetko pre to aby sa uz tahal skor k rodine, treba byt napomocny 🙂 tak uvidime, je smutne mat vzdelanie a inak ta ohodnotia na vychode, inak na severe ci zapade...ooo takze aj ty budes mat tatinkovu princeznu?? Len aby im to vydrzalo a ako sa bude mala volat, Timea?

mata0312
autor
31. jan 2016

@18lula4 vsak to.je jasne, bohuzial.treba aj zarabat 😉 no mojmu to isto.vydrzi on.je uz teraz do.nej blazon 😀 .tesi sa strasne na.malu, ano timea a tvoja? 😉

mata0312
autor
31. jan 2016

@18lula4 jasne ze ti staci,pri malom som mala asi 12 a teraz.zatial mam 8 a este chcem aspon 3 dokupit 😉 kupila som.si.v dmke tie bio 5 farebnych a 3 biele su uzasne len su dost drahe ...

gabuchah
31. jan 2016

@mt5 epiduralku nie... Pošlem ti článok ak chceš, pýtala som sa aj sestry v nemocnici a tiež hovorila ze ti nie je dobré.. Niekedy ani nezaberie boli po tom hlava, aj miesto vpichu a hlavne detičky sú ospale, majú potom problém s prisatim... A ty nemusíš cítiť dobre ako tlačiť a môže to spomaliť celý priebeh pôrodu..

gabuchah
31. jan 2016

@mt5 neboj, dáš to aj bez nej, radšej si za tie peniažky kúp epino alebo aniball http://najmama.aktuality.sk/clanok/226778/co-ur...

gabuchah
31. jan 2016

@beaa krásne pokracujes a napredujes v cvičení 🙂 lepšie pomaly ale isto...
No a tie sny 😀 to asi patrí k tomu 🙂

patkak
1. feb 2016

Ahojte tak my este pred prichodom dalsieho clena rodiny sme sa vybrali na okruznu jazdu....smer Cadca k rodicom na tri dni a odtial smer Zuberec lyžovačka so susedmi....no a mame to krasne rozdelene drahy s 10 rocnou na svahu ja s 2 rocnou na chate......🙂 .....aaaa cely tyzden nevariiiiim!!!!! Takze primerany predporodny oddych.....potom ktovie kedy nejbližšie ....len skoda ze tak malo snehu.....:(

18lula4
1. feb 2016

@gabuchah
@mt5 preeeesne ako pise gabuchach, aj moja kamoska co rodila v septembri chcela pri druhom epiduralku a doktor jej to neodporucil ze nebude vediet kedy a ako tlacit...treba tomu nechat volny priebeh a pocuvat svoje telo, ty najlepsie budes vediet kedy potlacit 🙂

18lula4
1. feb 2016

@mata0312 u nas sme to mali rozdelene, to som ti uz spominala- ja som chcela chlapca, tak som mala vybrate meno, priatel chcel dievcatko co mu vyslo, tak vyberal meno on a bude Viktoria 😀 Teraz je Vikusa kazda tretia, ale co narobim 😀 a tie plienocky ano viem ktore myslis z DM, ja mam z bambina, neviem ci poznas ten obchod a chystam sa tam este v utorok na tu podlozku a plachticku do postielky, dobre tak uz zbytocne nejdem kupovat tie plienky 🙂

mata0312
autor
1. feb 2016

@18lula4 jasne poznam 😉 tak.aj my sme to tak mali ze ja.chlapca a on dievca ale.musel.to odsuhlasit ten druhy 😀 a.nakoniec som aj tak ja vybrala 😀 a viktoria je pekne meno 😉

mata0312
autor
1. feb 2016

Baby ste ma.nakazili 😀 celu noc som rodila 😀 ale ako ste napisali vysledok sa nedostavil tiez...ale.ine haluze sa mi snivali 😀

snehulienka82
1. feb 2016

@gabuchah dik za ten clanok, tiez som pocula od kamaratok, co uz rodili, ze uz by si to nedali pichnut...

1234lubka
1. feb 2016

tak dnesna poradna trochu na "prd" ctg malo vyssie vykyvy...160-180...magnezium, ohyphyllin-tennemozu tehotne...zajtra kontrolne ctg...som zvedava..pri malom bolo ctg co si pametam120-140....vraj to teraz nieje patologicke ale ani idealne....inak tlak moc ok, krcok ok...uz sme na 3ke....ale je uzavrety....

lenadka
1. feb 2016

@mt5 tiež neodporúčam epidurálku, mala som pri prvej, zastavila mi kontrakcie, nemala som tlaky, malá išla kliešťami-s toho sme malo obe veľké popôrodné poranenia (malá zlomená kľ. kosť, hematómy na hlávky, cez tváričku, natrhnutý krčný sval...musela neskôr na operáciu a rehabilitovala do 6r., teraz stále kontroly ortopédia) ja som mala obrovské modriny a dosť dlho som sa hojila potom, hlava ma síce po epi nebolela ale miesto vpichu aspoň pol roka intenzívne. Druhá bez epidurálu a áno bolí to, ale pôrod bol úplne iný, dieťatko zdravé a ja rýchlejšie zotavená.

snehulienka82
1. feb 2016

@lenadka to je sila... nikto ti z odbornikov o tychto "vedlajsich ucinkoch" nepovie...

snehulienka82
1. feb 2016

@1234lubka dufam, ze to nie je nic vazne, neboj sa, hadam sa to upravi!! ja som tiez mala na posl. kontrole uz iba 3cm krcok, ale uzavrety... som zvedava, ze po 3 tyzdnoch co bude, kym pridem na dalsiu kontrolu. ja som este na tom ctg nebola, ale hadam uz ma posle, lebo to uz budem v 33. tt. podla MS, podla usg + tyzden.

stanka2612
1. feb 2016

Tak baby dnes som bola na tom nemocnicnom kurze o porode...celkom fajn,ale aj bez toho by som asi odrodila 😀 ale nevadi aspon som sa dozvedela prakticke info a videla porodnicu 🙂

1234lubka
1. feb 2016

@snehulienka82 ono najskor v 35-36 ti zacnu meratctg. Ved moj krcok ok len to srdiecko nam rychlo bilo...podla mna sa babetku nepacili tie snimace lebo cely cas do nich strasne kopalo, mozno s trochu zadychcalo 😉 uvidime zajtta zajtra si lahnem na bok mozno to bude lepsoe lebo teraz som lezala na chrbte 🙂 😉 😉 😉 😉 😉 😉