icon

Termín pôrodu marec 2016

mata0312
16. júl 2015

Ahojte .... dufam ze nas bude viac takych, ktore sa ako ja dnes dozvedeli tu uzasnu novinku, ze cakaju babatko a budu rodit v marci 2016 🙂 tesim sa na diskusiu 🙂 🙂

skarabubu
14. feb 2016

Ahojte kočky,chci se zeptat taky Vás boli v pobrušku a mám takový tahavý pocit dole,jako by mě něco tahalo za ...?

pahu
14. feb 2016

Dobré ráno 🙂
Tak mne včera porodila kamoska dcérku Elisku a kamarátovi žena syna Jarka 🙂
A keďže sa doma nehadame cely rok, pohádali sme sa dnes... Čo uz, z času na čas sa asi treba vyventilovat...

mata0312
autor
14. feb 2016

@pahu same deticky sa.rodia 😀 ja praveze naopak, chlapci ma nechli pospat , drahy navaril obed uz sme sa akurat najedli 😀 a.idu sa spolu prejst do mesta a my s.timejkou ideme zasa asi spat 😀 a mas pravdu sem tam sa treba aj pohadat 😉 aby ste sa mohli.udobrit

1234lubka
14. feb 2016

@mata0312 ta hej ked ty mas marodku ako ja matersku tak urcite ze za 380si nepracovala 🙂 ved to ze z dvomi detmi...ved uvidis..

1234lubka
14. feb 2016

@mata0312 preklep 🙂 zle mi napisala 2800 🙂 dobre sa narodila, v stvrtok mala termin. Som jej vravela v piatok ze uvidis mala bude paradnica sa narodi v nedelu 🙂 ale to s9m nevedela ze sa bude trapit cely piatok poobede, celu sobotu...aleja tak dobre ze uz to ma za sebou. Muz je z nou od piatka v nemocnici tak ma velku pomoc.v nemecku to je normalne ze mas pri sebe po cely cas partnera...

gabuchah
14. feb 2016

@1234lubka pre boha to v ktorej nemocnici ju tak dlho nechali? Veď musela byť na konci so silami... ☹ v ktorom bola týždni že malá bola tak malinká?

mata0312
autor
14. feb 2016

@1234lubka hlavne ze.to ma za sebou a malicka je v poriadku :-* aj tak iny chrustik 😉

gabuchah
14. feb 2016

@skarabubu v podbrušku ma pobolieva hooodne často... Aj v krížoch, aj ako pri menštruácii, občas mám pri chodeni pocit ze mi vypadne a to nehovorím o zlatej zile...
Ale zádka žiadna ani pravidelné kontrakcie, zato nádcha prišla kvalitná 🙂 nuž čo, pri Filipovi som si skorší pôrod "vyprskala" 🙂

1234lubka
14. feb 2016

@gabuchah vnemecku je, asi vedeli co robia, neviem ti ja povedat. Ono v piatok mala len sem tam kontrakcie ale vzali ju. Este mi to prezne nepopisala vsetko, je po cisarskom tha vies ze sa este velmi hybat nenoze...normalne sa mala narodila, 11.2 mala termin, 2800vazila, pomylila sa ked mi pisala

gabuchah
14. feb 2016

@1234lubka jaj tak,ja myslela ze bola v riadnych kontrakciach do soboty, ja takto bola po odchode zadky 3dni 🙂 to sa dá zvládnuť... Aj tak bola malinkatejsia na to že šla v termíne 🙂 hlavne ze sú obe zdravé a v poriadku 🙂

1234lubka
14. feb 2016

@gabuchah nie v riadnych tie jej zacali asi v sobotu, aj zatka jej v sobotu odisla 🙂 ale ze skoro zoadna voda, malej nevedeli potom zachytit srdiecko tak ju hned brali von...jj hlavne ze su ok 🙂

1234lubka
14. feb 2016

@gabuchah 3dni po zatke?? a to ti len trochu odisla ci riadne? mne ked odisla tak dost toho bolo...na druhy den rano som porodila

stanka2612
14. feb 2016

@gabuchah @1234lubka ako vlastne vyzera ta zatka?

mnamkacik
14. feb 2016

Zienky, ja som myslela že sa v noci zblaznim, maličký sa tlačí dole dole-panva bolela,kríže na zblaznenie a niečo podobne ako kramy ale minimálne 3krát silnejšie 😥😥😥 ani neviem ako som zaspala naposledy som pozerala na hodiny niečo po pol 3
Myslím že bruško mi spadlo dole 😒

gabuchah
14. feb 2016

@1234lubka riadna zádka... Ráno som sa zobudila a niečo som cítila.. Šáhnem rukou, bežím na záchod a UPS 🙂 volám doktorovi, bežím aj s taškou za ním, posiela ma do nemocnice ale kontrakciach nikde, tak tam zostávam ležať s tým, z má možno pošlú ešte domov.. Kontrakcie prišli, ale slabucke, moc som tie dve noci nenaspala a na tretí deň poobede idem do sprchy, oholiť sa za keby niečo a hovorím sestricke, že sa mi zdá že to mám silnejsie a ona sa ma snaží odbiť tým, že kedysi ma pozrie doktor už ma zo sály na izbu nepustia.. Hovorím, nevadí, nech ma radšej pozrie...
Doktorka kukla a hovorí, z veď som na tri prsty otvorená.. Dala klystir, o pol ôsmej praskli vodu, zaliezla som si do sprchy bo keď odišla voda tak to nabralo spád... Okolo deviatej sa ma sestrička pýta ako som na tom, či ma netlačí ako na stolicu a hovorím no netuším, možno aj tlačí 😀 kukli ma zospodu a že rodime 🙂 to bolo 21:00 keď ma ulahli na stôl a 21:15 bol malý vonku 🙂
Pri prvom kontrakcie začali okolo polnoci, ráno odišla zádka, šli sme k doktorovi o nejakej pol ôsmej má zobrali, pustili vodu, dali nejakú tabletku bo sa mi zo stresu aj kontrakcie aj pôrod zastavili a to boli hrozné hodiny bolestí... I 12tej na obeda dali na stôl a 13:15 sa malý narodil
Čiže fakt netuším aký to bude mať priebeh teraz

gabuchah
14. feb 2016

@mnamkacik jaaj moja veď si už 9ty mesiac 🙂 uľaví ti dýchaniu to bruško, ale s krizami, panvou budeš takmer každý deň v takomto spojení, akurát mimi už nebude také akčné 🙂
Ja takto bývam hore aj do 4rána, menštruáciu mám pocit zo mám nonstop už druhý mesiac... A k tomu ešte bodava bolesť vo vnútri pri krčku
Takže podľa mňa sa ti to pekne začína rozbiehať tiež 😉

gabuchah
14. feb 2016

@stanka2612 Stani, to je hlien s prímesou krvi, taká ruzovkasta tekutina, nestretnes sa s ňou v tehu takže sa nepomylis 🙂

stanka2612
14. feb 2016

@gabuchah a vtedy do nemocnice utekat hej?

gabuchah
14. feb 2016

@1234lubka bože, že nevedeli zachytiť srdiečko.. Chudák ona...
Tak v takýchto dlhých kontrakciach a bolestiach to dieťa musí trpieť neskutočne, ešte ak mamine sa zle dýcha -to bol aj môj prípad

gabuchah
14. feb 2016

@stanka2612 v podstate netreba hneď utekať, po odideni zadky môže prísť pôrod do 1az3 dní, ale niekedy až do dvoch týždňov... Pokiaľ ale cítiš kontrakcie, alebo ti odíde voda, vtedy ja osobne by som išla cim skôr, pre istotu... Niekto má pôrod na pol dňa, niekto na pár hodín 🙂 a ja osobne radšej čakám pod dozorom na mieste ako doma s tým zo prídem na poslednú chvíľu

mnamkacik
14. feb 2016

@gabuchah si ma potešila, som čítala hore tvoj porodny zážitok tak som myslela že už má pôrod za sebou,,,,

pahu
14. feb 2016

Super že tu píšete ako vyzerá pôrod, mne osobne to pomáha, lebo fakt neviem ako to bude a kedy si mam čo myslieť 🙂 teraz budeme o trošku menej panikarit 🙂 tak šup, čo najviac infosiek ;)

gabuchah
14. feb 2016

@pahu ja by to prirovnala k začiatku tehotenstva alebo prvým pohybom 🙂 niečo sa pohne, tak čakáš a hovoríš to musí byť to 😉 ale keď sa ti vlní brucho a dostávaš sadu do mechúra či rebier, tak si si už istá že to nie sú iba črevá a ich pohyb 🙂 😀 proste to tá žena pozná 🙂

mata0312
autor
14. feb 2016

@gabuchah ja ze uz si porodila.ked som zacala citat 😀

skarabubu
14. feb 2016

@gabuchah Mě ta zátka tež eště neodišla,takže v pohodě.

skarabubu
14. feb 2016

@mata0312 A kolko už je na svetě bábetek z marcoviek?

mata0312
autor
14. feb 2016

@skarabubu zatial.viem o 6 dnes som tam.este nebola.kuknem 😀

mata0312
autor
14. feb 2016

Baby mna to.nejak obchadza tie pripravy na.porod zatial 😀 asi timi.vie ze.ide sekciou.heh ...jedine co ma sem tam bolia.krize a tvrdne brucho ...v noci som celkom.dobre spala.az.na to cikanie ako.vzdy 😀

1234lubka
14. feb 2016

@gabuchah no co narobime, ved porody.su vseliake...ale dolezity je ten koniec...stastny 🙂 uz sa len pozbierat 🙂som zvedva.kedy to pride na nas 🙂 ty uz by.si mohla "ist" 🙂 🙂 mne sem tam stvrdnebrucho trochu...v noci ma klby bolia...clenky...sa vela pretacam...vcera tri hodiny som buntosila-zeby predpriprava? 😀 😀

1234lubka
14. feb 2016

@gabuchah ooooch oni v porodnici vedia byt taky.mudry niekedy 😀 😀 celu noc kontrakcie ale nebola som si ista lebo som si myslela ze mi treba na.velku? rano nactg sa chces dotrepat ku doktorovy ta..ved to nemate take silne si pockajte kym sa prestriedaju zmeny....chapes a ked sa ku "dosluhujucemu" dotrepes ta vyvali okaliska som na 8 prstov 😀 😀 ked to zhrniem tak to bolo vlastne dost rychle..z piatka na sobotu zatka odisla, zo soboty na nedelu kontrakcie a.rano 8:30uz dietatko na.svete 🙂