Termín pôrodu marec 2016
Ahojte .... dufam ze nas bude viac takych, ktore sa ako ja dnes dozvedeli tu uzasnu novinku, ze cakaju babatko a budu rodit v marci 2016 🙂 tesim sa na diskusiu 🙂 🙂
@luciferko162 uz.nas naopak hehe len chlapci doteraz a.to sme.len sestry 😀 az teraz dievcatko 😀 a inak.to dobre poznam maly v pohode a ja revem zanho 😀 som.nanho strasne precitlivena
@luciferko162 tak u nas moje deti budu asi jednine vnucata z jednej aj z druhej strany...my sme sa z muzom asi nasli, nasi bratia su stratene pripady ale to tazko vysvetlit. 🙂
@jarkajozo Ja tiež otvorená na 1prst,vraj Krcok sa skracuje, makkne, maternica a ešte voľačo (nepamätám) dozrieva,,doktor na poradni, že ak odtecie voda do nemocnice, ak pravidelne kontrakcie 7min a menej tiež do nemocnici ak nič náhodou tak sa uvidíme opäť štvrtok o týždeň (ak sa to nerozbehne) nepribrala som nič a maličký neviem
Ahojte, necitala som vsetky prispevky, kedze je ich tu tak vela, ale kedy a preco Vas dali na tie pasy v nemocnici? Ja som 38 tt. a zatial chodim do poradne este k mojmu lekarovi raz do tyzdna.
@mata0312 na chrbte čo najmenej mati by sa malo, pokiaľ asi nie si vo vyvýšenej polohe, bábo je vtedy menej vyzivovane, vraj...niekde som to čítala, tá moja spolubyvajuxa tak aj spavala 🙂 potom ju aj v nemocnici upozornili, ale pokiaľ sa ti tak lepšiemu leží tak to nebudem len tak, každá to má individuálne a podľa mňa treba počúvať seba a vnútorný hlas 🙂
@1234lubka :D
@pahu
"Čo sa týka spánku na chrbte, pokúste sa tejto pozícii vyhnúť úplne, obzvlášť v neskorších týždňoch tehotenstva. Tu je niekoľko dôvodov, prečo na chrbte v priebehu tehotenstva radšej nespať:
Vo chvíli, keď spíte na chrbte, leží celá hmotnosť vašej maternice na chrbtici a tlačí na ňu, rovnako tak na chrbtové svaly, črevá, tepny a významné krvné riečisko. Tento tlak môže spôsobiť bolesti svalov, tvorbu hemoroidov a poruchy krvného obehu. Tieto komplikácie môžu byť nielen veľmi nepríjemné pre Vás, ale bohužiaľ sa tým môže privolať aj zhoršenie krvného obehu Vášho malého potomka.
Spánok na chrbte môže v prípade zníženia krvného tlaku vyvolať u niektorých nastávajúcich mamičiek aj závrate, ale funguje to aj naopak v prípadoch pomerne výrazného zvýšenia krvného tlaku.
V neposlednom rade spôsobuje spánok v polohe na chrbte chrápanie a spolu s rastúcou váhou budúcej mamičky by mohol zapríčiniť rôzne spánkové poruchy, deficity až nespavosť.
mamavit
GS EladenGS Mamatest 10 ComfortGS Mamatest 10GS Mamastrie2011 © Green-Swan Pharmaceuticals SK, a.s. ÚvodníkNaša spolupráca s ÚPMD Pýtajte sa odborníkovPartneriKontakt
@mata0312 mne stacia aj vystupenia zo skolky az sa hanbim revem ako mala :D schovavam sa za ostatne mamky,aby ma mala nevidela,lebo by sa tiez rozplakala. A ostatne mamy na mna hladia co sa deje a ja taka dojata az sa nadychnut nemozem :D Mozno je to tym tehotenstvom. Teda dufam v to.
@gabuchah pravda. Ja som sa az zadusala a sla do odpadnutia pri predoslych teho pocas lezania na chrbte. Teraz to nie je az take zle, ale zacne sa mi zle dychat a vyhybam sa tej polohe kvoli babu. Ked som sa ale pytala sestricky v nemocnici, povedala ze mozem...ale aj tak si spravim podla seba. A nastastie aj pri pasoch ma nechali lezat na boku, nemusela som na chrbte
inak zeny tehule..co robite doma?? Ja uz neviem co....na nejake dokladne upratovanie policiek nemam chut, riad umyty podlahy pozmyvane, kupelna zachod umyte....prat netreba....maly u babky....muz v robote....
@luciferko162 ano priamo tam 🙂 mozno na nu natrafis mozno nie ved uvidis🙂

@gabuchah
@jarkajozo ja na chrbte vydrzim aj doma tak lezim 😀 ale.tiez ma otocila po 20 minutach lebo mala vystrajala 😀