icon

Termín pôrodu marec 2016

mata0312
16. júl 2015

Ahojte .... dufam ze nas bude viac takych, ktore sa ako ja dnes dozvedeli tu uzasnu novinku, ze cakaju babatko a budu rodit v marci 2016 🙂 tesim sa na diskusiu 🙂 🙂

lenadka
10. dec 2015

@gabuchah no na takéto scénáre by sme mali zabudnúť 😀 treba veriť, že sa to nezopakuje 😉 mne sa malá zasekla vyššie, ale asi to prevé prerazí cestu ďaľším, keď druhá sa nezasekla 😀

1234lubka
10. dec 2015

@gabuchah aale prosim ta 😀 😀 dve izby a kuchyna?? To je akoze co ? Malo ?? Sak ja co myslis ze mam 100metrovy 4 izbak? 😀 😀 dve izby kuchyna 😀 😀 sice vacsia dvojka 59m2, ale ta jedna izbanaviac by sa zisla 🙂 tam kde mame teraz spalnu mame len manzelsku postel a poschodovu. V jari budeme robit zmeny, do obyvacky dame manzelsku, sandrokarton posunieme gauc a bude mini spalna len cisto postel a mini obyvacka 🙂 chcem aby deti mali taky svoj priestor 🙂 nejako to poriesime, dvor nemam ani ja ved byvam v bytovke 😀 😀 😀 🙂 2 roky ved to je idealny cas na posunutie sa vpred 🙂 a cyklistika je super zaluba, 100krat lepsie ako vysedavanie po krcmach 🙂 ved casom sa moze vsetko zmenit clovek nikdy nevie co mu osud nadeli..aj ja som inaksie planovala...ale ked to zhodnotim tak je to celkom fajn...musim poklopkat...plany su stale..strazne by som chcela maly domcek...taky ako nas byt len o jednu izbu navyse...muz by sa mohol realizovat, robi tie vsetky stavebne roboty od zakladov po odpad..vsetko mozne, furt hovori ze chyta prax 😀 😀 akoze zaplat panboh za tu robotu tolko sa uz zadarmo narobil cez zimu doma ked nebolo roboty...nikto ti zmluvu neda vsetko bud trapna dohoda alebo nacierno...teraz konecne to vyzera dobre, natrafil ze mu mozno daju zmluvu joj by som taky pokoj v dusi mala...stale sa bojim ze zlomi ruku ci nohu ci hocico sa stane a ostane doma bez koruny...ale co byt bude...

1234lubka
10. dec 2015

@gabuchah ty koki to,ja som mala rozpravkovy porod...fakt to som v porodnici bola jednu sobotu, v noci na nedelu kontrakcie predychavala na izbe "ze co to je" 😀 😀 a rano kym ma pripravili..viem ze sestricka mi o 7 daco povedala ze mam vydrzat kym sa doktory prestriedaju-no ta vydrz 😀 😀 ked som sa dotrepala ku dosluhujucemu doktorovy ze mam ozaj divne bolesti...pozrel otvoril okale ze na 8 prstov som...hned na salu...tie pripravy, plodovu vodu prepychli...potom prisiel doki pustil si radio expres 😀 😀 8:30 sa narodil....tak hodnotim ze to mohlo trvat tak pol hidky mozno ked o 8 nastupuje nova "zmena"...fakt to bolo vcelku rychle...sak mi aj pychli debilnu vyvolavacku neviem na jaku chmaru, to ine tlaky vtedy prisli...ked tak citam tie pribehy tu na mk tak som bola jedna z tych stastnejsich....som zvedava na druhe....

1234lubka
10. dec 2015

@lenadka tak vues ako porody su vseliake..netreba sa bat...aspon ja som sa tak na to pripravovala psychicky ze to zvladnem, ze je to od nepameti priridzena vec atd..mozno aj to mi pomohlo...

pahu
10. dec 2015

Hahaaaa... Baby, môj scenár na môj prvý pôrod je takýto. Vôbec doma nespanikárim, počkám, kým nebudem mať kontrakcie každé 3-5 minút, šup do auta, skoro nestihnem prejsť na sálu, kde budem pripravená, otvorená, plodová voda odtečená, RAZ-DVA-TRI! A je to vonku 🙂

lenadka
10. dec 2015

@1234lubka na prvý som sa ani ja nebála, že však nejako porodím, ale nem dobre bolo-kliešťový, celá ubolená ja aj malá...tak som sa bála na druhý či nedopadne ako prvý, ale nie ten bol super, o desiatej večer som dostala prvé kontrakcie po cca 10 min. nič som nepovedala nikomu, nechala som muža nech si pospí trochu, lebo keby vedel, že v noci pôjdeme asi by nespal z nervozity, ľahla som si aj ja, že skúsim pospať, no aj by to šlo, len každých 10 min. som mala budíček-kontrakciu 😀 okolo druhej som išla muža zobudiť, lebo sa mi skrátili kontrakcie na 5 minút, kým sa prebral a pochopil, zavolal svokrovcov k staršej a vyrazili sme bolo 3,30 a o 4,00 sme boli v pôrodnici, otvorená na 4cm, o šiestej ma pozeral, na 6cm, striedali sa lekári a 6,10 ma zas chceli pozrieť, protestovala som, ale sestrička mi vystrašene, že to primár ma chce vyšetriť nech idem aby nebolo zle, kukol, že na 8cm, rodíme, kým ma nachystali a tak bolo cca 7 hod. na 5-6 potlačení bola malá vonku 🙂 7,14hod

stanka2612
10. dec 2015

Baby ako to tak citam,tak sa zacinam toho porodu trosku aj bat 😉 ale kazda ste ho mali uplne iny tak verim,ze ja tiez porodim bez nejakych komplikacii...dufam 🙂 a vlastne vsetkym nam tu prajem len rychle a dobre porody 😉 😉 😉

dailla107
11. dec 2015

@pahu tak nejako si to predstavujem aj ja 🙂 plus mam teóriu o lotosovom kvete, ktorý sa len otvorí kým malý vyčľupne, a potom sa krásne zatvorí ;)

pahu
11. dec 2015

@dailla107 Lotosový kvet je nádherná predstava, kradnem si ju 🙂

skalka173
11. dec 2015

Ahojte dievčatá! Dlhšie som sa neozývala, ešte stále pracujem...Na materskú nastupujem až od februára. Medzitým choré dieťa, ale ja som chvalabohu o.k. aj malinké. Už vieme pohlavie. Dievčatko, veľmi sa teším, i keď doma mám aj aj. Vidím, že sa tu rozbehla diskusia o pôrodoch. Hi -hi , kočky prvorodičky, závidím vám váš optimizmus...ale nestraším vás. 🙂 Takže môj prvý pôrod: Kontrakcie asi od 21. hodiny, do nemocnice sme prišli okolo 24:00(to nás ešte stihli stopnúť policajti, ale keď zbadali že ideme na pôrod, radšej nás pustili). Porodila som o 4:10, čiže celkom v poho...No po pôrode to až taká sranda nebola. Nevedela som, čomu mám pripísať popôrodné bolesti a tak som sa trápila ( dva týždne som nechodila), kebyže nebývame s rodičmi v jednom dome, nebola som schopná ani prebaliť vlastné dieťa a dokázala som ležať len na pravej strane. Po týždni naspäť do pôrodnice, že čo sa to robí. Bol to kĺb, lepšie povedané vyhodená platnička. Čírou náhodou to na druhý deň pri nepredvídanom pohybe zaskočilo a všetko bolo O.K. Veľmi som chcela, aby mi pichli epidurálku, ale keďže bol víkend, tak mi ju nemal kto pichnúť. Takže asi tak prvý pôrod.
Druhý bol našťastie v pohode. Maličké kontrakcie začali ráno, tak som to nikomu nepovedala a vyumývala som dlážku v celom dom po štvornožky a napiekla buchty. Večer som zmobilizovala manžela a o 19:15 ma zaviezol do nemocnice, ledva sme to stihli...Do hodiny som porodila. Asi tak. Epidurálku som teda opäť nestihla...

lenadka
11. dec 2015

@skalka173 tomu sa hovorí predpôrodná príprava, umývať dlážky a piecť buchy 😀 takže návod máme ako do pol hodiny od príchodu do pôrodnice porodiť 😉 celkom fajn si mala oba až na tú platničku.

stanka2612
11. dec 2015

@skalka173 tak to ťa obdivujem V kontrakciach umývať dlážku A piecť buchty...super 🙂

lenadka
11. dec 2015

@stanka2612 tú dlážku si viem predstaviť, ale tie buchty piecť veru nie 😕

jul11
11. dec 2015

@lenadka odporucam este A.J.Cronin napriklad Citadela

gabuchah
11. dec 2015

tak to je dobré, že umývt dlážku....a piecť...aj kd som mala druhý porod lahší a rýchlejší, na nič iné okrem vliezt a vyliezt zo sprchy som sa nezmohla..a dýchala ako psík....pri prvom som na to zabudala a bolo to ovela horšie....

gabuchah
11. dec 2015

Teraz na prijemnejsiu tému.. Ako ste na tom.vy? 😀

stanka2612
11. dec 2015

@gabuchah jej aka krasna tehulka 😉

gabuchah
11. dec 2015

@stanka2612 ďakujem moc 😘 už sa riadne gulam 😀 pridaj sa s fotkou 🙂 to je ešte taká príjemná časť tehotenstva 🙂 obzeranie 😀

stanka2612
11. dec 2015

@gabuchah idem si dat nieco obtiahnute a hodim to sem 🙂 ja som tiez uz pribrala 12 kil...

stanka2612
11. dec 2015
gabuchah
11. dec 2015

@stanka2612 jaká krááásna....🙂 tá slniečková ti svedší a moc! 🙂
pribrala? a kde prosímTa? :D 🙂 super vyzeráš.....!!!!!! iba bruško rastie, inak ručičky, nožičky tenunké....! 🙂

stanka2612
11. dec 2015

Dakujem 🙂 ale je to fakt tak taky biceps ako mam na foto som nikdy nemala 😀 😀 😀 ale 12 kil mam, len ja som velmi vysoka mam 185 cm tak na tej vyske sa to strati a asi to nie je tak vidiet,len skoda zena veciach jeto citit 😀

gabuchah
11. dec 2015

😀 biceps? 🙂 😀 ja mala ruky jak vyhadzovač už predtým, nieže ešte teraz..:D
ale tá tvoja výška....ty kokos, to je poriadne modelkovská alebo na basketbal....🙂 a muž je aký vysoký? 🙂 tak to bude dalšia modelka potom, alebo model? 🙂

stanka2612
11. dec 2015

@gabuchah chvilocku som aj modeling skusala,basketbal som hrala a prekvapivo som skakala aj do vysky 😀 muz je tiez tak ako ja vysoky mozno o 1 cm vyssi...takze maly bude asi tiez velky 😀 😀 uz dnes gynekolog povedal na UZV ze maly je nohaty 😀

gabuchah
11. dec 2015

Tak tohto máš za sebou 🙂 a bavilo ta niečo, či ani? 🙂
Nooo, presne to som myslela, že malý bude úzko narodení dlhý, netreba kupovať veľ 50 🙂

stanka2612
11. dec 2015

Veru nie,kupujeme 56 na zaciatok... A bavil ma basketbal ale najviac skok do vysky 🙂 v tom som hlavne na zaklake bola dost dobra

gabuchah
11. dec 2015

@stanka2612 tak to ti verím 🙂 s rak dlhými nohami 🙂

mnamkacik
12. dec 2015

baby, keď čítam vaše zážitky z pôrodu mám zimomriavky a zároveň som zvedavá aký pôrodný príbeh bude ten môj,,,, 😀

aber
12. dec 2015

Ja budem sekciou rodiť, sa teším 😊😊😊😊😊

gabuchah
12. dec 2015

@aber z časti sa ti nedivím, na druhú stranu... Keby už mám prirodzený pôrod za sebou, bolo by.mi ľúto aj druhú cestu otvárať 🙂 všetko má pre aj proti 🙂