icon

Termín pôrodu marec 2016

mata0312
16. júl 2015

Ahojte .... dufam ze nas bude viac takych, ktore sa ako ja dnes dozvedeli tu uzasnu novinku, ze cakaju babatko a budu rodit v marci 2016 🙂 tesim sa na diskusiu 🙂 🙂

stanka2612
8. jan 2016

@mata0312 dufam,ze moj nebude po nas tiez taky obrovsky a tazky 😀 😀 😀

mata0312
autor
8. jan 2016

@stanka2612 to fakt? Ja nikdy nic

stanka2612
8. jan 2016

@mata0312 a pri kazdej navsteve euro 😀

lenadka
8. jan 2016

@1234lubka tá fialová je úplne v pohode pre chalana aj babu, tak isto aj svetlo zelená @skarabubu, dokonca podľa mňa je v pohode aj červená pre obe pohlavia 🙂 a napr. môj brácho má pár ružových tričiek a tak mu seknú, dnes sa nosí všetko 🙂

pahu
8. jan 2016

@snehulienka82 Neboj sa, je to normálne že tehu majú cukrovku. Možno aj bábätko je preto o čosi väčšie. A jasné že nás strašia, lebo ak by nás nestrašili a vznikol by problém, mohli by sme ich "obviniť", že nás o tom neinformovali.
Takže pohoda, klídek, tabáček... Diétka, nohy hore a bude to OK 🙂

snehulienka82
8. jan 2016

@stanka2612 ja napr. tiez neplatim nikdy nic u svojho gynekologa, ale viem, ze sa u niektorych za sono plati tak 5-7 Eur zakazdym... mozno ma lepsi pristroj a preto. ten moj ma superstary pristroj, zato na druhej strane vsetko vie zistit aj rucne. je este zo starej skoly...

snehulienka82
8. jan 2016

@pahu hej, hej, len vcera ma to dost vzalo... aj som si dost poplakala, ze uz kolko sme si museli vytrpiet a teraz zase toto, lebo mi hovorila, ze moze odumriet mozog, alebo ze bude sice velke, ale nedovyvinute a nebude moct dychat a taketo... cloveka to nepotesi...
inak vacsia o tyzden je uz od 18.tt a iba o tyzden a to sa stale drzi na tej istej urovni, tak si nemylism, ze kvoli cukru je odvtedy vacsia... mozno sa narodi o tyzden skor, a budeme mat rovnaky termin 🙂
lebo podla USG mi to vychadza na koniec marca. uvidime. Dnes, co som si namerala hodnoty, vsetko bolo uplne v norme, a v tychto tyzdnoch by mala ta cukrovka kulminovat, ak ju teda vobec mam. :D ty si mala aku hodnotu po cukrovej gebuzine?

stanka2612
8. jan 2016

@snehulienka82 ved aj ja mam takeho este zo starej skoly takeho sivovlaseho deduska 🙂 ale tak ci tak si tie peniazky pyta a podla mna ma taky obycajny ten ultrazvuk.ale ako odbornik je naozaj dobry,velmi mi pomohol a naozaj vdaka nemu som tehu,takze mu tie peniazky rada dam...a euro ma z biedy nevytrhne 🙂 a ultrazvuk bol len dva krat a este idem teraz v 30 tyzdni v pondelok...ale co sa tam dozviem,netusim...necham sa prekvapit 🙂

stanka2612
8. jan 2016

@snehulienka82 boze,niektori lekari su strasni...cele zle... ☹ co si pisala,stacilo len trosku dietky a hodnoty mas uplne super...ziadny strach mat nemusis 🙂 polovica tehotnych ma tu cukrovku a vsetko vzdy dopadlo dobre (aspon v mojom okoli)...aj u teba bude neboj a pokial ti doktor povie,ze je vsetko v poriadku,nemusis sa stresovat 🙂

stanka2612
8. jan 2016

Inak baby tiektore ste uz boli na ultrazvuku v 30 tyzdni,co vsetko vam zistovali a merali?aby som vedela na co sa mam pytat 😀 dakujem

gabuchah
8. jan 2016

@wikinap ako si dopadla doktora?

gabuchah
8. jan 2016

@stanka2612 ja idem v pondelok
Ale nepytam sa nikdy nič..veď doktor sám hovorí

gabuchah
8. jan 2016

@snehulienka82 ale prosiiiiim ta, aké odumretie mozgu!!!! Viac škodia tie slzy a stres, hodnoty si nemala až tak vysoké!!!
Ja mala kliešťa, boreliozu -tu mám doteraz, štítna žľaza sa mi spomalila a hormóny boli hraničné, koli hlave na neurologiu posielali na genetike sme boli v ziline aj v Martine u grochala, teraz som chudokrvna, plus syndróm nepokojnych nôh a žiadne tabletky som na nič nebrala a ani neberiem, okrem železa a magnézia...
A pri štítnej zlaze tiež strasili až som povedala dosť a pokiaľ som došla k doktorovi som sa samozregenerovala..
Takže žiaden strach, bábätku nič nie je a ty si užívaj!!! 😘😘😘😘😘
Jedine kedy už vyron slzu je pri pôrode alebo narodení 😉

snehulienka82
8. jan 2016

@stanka2612 dakujem, si mila, dufam, ze to bude OK. mne sa zda, ze mi ten OGTT ani nepreviedli dobre, lebo vraj sa to ma do 5 min. vypit, ja som to pila aj 10-12 min. lebo to bolo moc sladke... a 2-krat krv brala skor ako o 120 min, tak neviem, ci tych 10 min. sa rata... to je jedno, vydrzim bez sladkeho, a ta dieta sa da, rano som uz bola hladna, ale to pohar mlieka mi dobre padlo a hodnoty cukru su OK. idem obedovat, tak uvidim, ci mozem zjest cely zemiak, alebo iba polku...

snehulienka82
8. jan 2016

@gabuchah baby, ste velmi zlate!! fakt to bolo vcera des u tej diabetologicky, akoby som sa vkuse len sladkym napchavala, pritom to vobec nie je pravda... asi si len musim zvyknut na vazenie vsetkeho, pol kila jablka... teda polka jablka :D alebo cela, hihi... no, verim, ze sme bojovnicky a ked sme to uz dotiahli doteraz, tak to uz nejako dokopeme dokonca!! pekne kopka, ale aj spinka, na USG bolo vsetko OK, takze hadam to tak bude aj nadalej. ja beriem lieky na stitnu, lebo mam autoimunitne ochorenie, ale este to bolo rel. OK, len s otehotnenim to islo trosku tazsie, ale tie lieky mi pomohli, a hned som otehotnela a zatial sa drzime. magnezko a zelezo beriem tiez, to zelezo iba par dni od posl. kontroly. fakt niektory lekari su strasny, ale aspon tato jedna ma zobrala a poradila, povedala, ze ked sa nam to teraz podari este stopnut, tak bude vsetko OK, a hodnoty mi vychadzaju z glukomeru OK, tak verim, ze sa nic este nepokaslalo a ani sa nepokasle.

stanka2612
8. jan 2016

@snehulienka82 no ja som to vypila na ex,inak by som sa pogrcala 😎 ale krv mi tiez nebrala presne po hodinach...a kludne si mozes dat aj zemiak dokonca aj kolacik len si musis pocitat tie sacharidove jednotky a neprekrocit ich (aspon tak to robila suseda aj kamoska) a este ti poviem,ze obcas aj zhresili a nic sa nestalo,maju krasne zdrave baby 🙂 🙂 🙂 nestresuj sa hodnoty mas fakt v pohode

stanka2612
8. jan 2016

@gabuchah ved aj mne povie vzdy,len ze vsetko je v poriadku a sestricke diktuje nejake udaje ktore ona pise do knizky a ja im moc nerozumiem 😀 ale zase je pravda,ze mi zatial vzdy stacilo ku stastiu ze je vsetko v poriadku 😎

mata0312
autor
8. jan 2016

@snehulienka82 kamoska mala.cukrovku aj si.pichala a ma krasneho zdraveho chlapceka.😉 a vidim ze poctivo dodrzujes tak.ziaden strach 😉

wikinap
8. jan 2016

@gabuchah este poriadne nic neviem....pokusi sa nieco zistit v polke februara mu mame volat a da nam odpoved...ale sanca tak 50%::::tak musim cakat.....

mata0312
autor
8. jan 2016

@wikinap veru aj ja som na teba myslela ze co a ako

wikinap
8. jan 2016

@mata0312 ked poriadne nic neviem tak som ani nepisala😪

mata0312
autor
8. jan 2016

@wikinap jasne , vsak.uvidis ako to dopadne

wikinap
8. jan 2016

@mata0312 uz som zmierena so vsetk.ak sa to nepodari musim premoct svoj strach.....

mata0312
autor
8. jan 2016

@wikinap znie to.sprosto ale nic ine ti.neostava ☹ babatko musi.nejak von a mozno budes prekvapena a pojde to jedna radost ...ale tak pre.tvoju psychiku by ta sekcia bola lepsia

stanka2612
8. jan 2016

@wikinap a skusala si aj toho psychologa,psychiatra?odporucanie od neho?

gabuchah
8. jan 2016

@wikinap skús malinikovy čaj plus s epinom cvičiť...
Ja min do čaju idem..
Tiež mám strach,ešte kódmi ten tep vyskakuje a najnovšie aj hemoroid... Ale.. Musím(e) to nejako dať

mnamkacik
8. jan 2016

@gabuchah Ja tiež posledné tri dní bojujem s hemeroidom 😥 nepríjemné už pri chodci, mám pocit že po pôrode bude asi väčší problém s ním ako s inym

wikinap
8. jan 2016

Uvidime snad bude vsetko tak ako m byt

gabuchah
8. jan 2016

@mnamkacik no nepríjemné to je, ja to mám prvý krát a po pravde zo začiatku som.nechápala že čo to je 😀 občas je vnútri, občas vonku..
Veru.. Som.zvedavá čo po pôrode...
Dúfam že aspoň cievkovaniu sa tentokrát vyhnem

mnamkacik
8. jan 2016

@gabuchah Ja som sa tak vylakala keď som si ho našla ale po vysvetlení čo to je som sa ukludnila, ,, cievkovanie? ???? Čo to je?