icon

Termín pôrodu november 2016

zuzuzuzka
25. feb 2016

Pridajte sa ;)

lenula57
9. apr 2016

@bonboniera15 vycikas sa do kelimku a do druheho das tri lyzicky sody bikarbony a prelejes to...ked to peni moc a ide do vysky CHLAPEC a jed malinko tak DIEVCATKO 🙂

kubkovamama
9. apr 2016

@lenula57 nezalezi aj kolko toho vycikas? 😀Srandujem.. ale zeby sa tomu fakt dalo verit? Ktora ste uz boli na NT ultrazvuku-povedali vam pohlavie? Aj ked je to tak skoro.. A poradte ako sa nepozorovat a byt v pohode.. Po 2 MA mi uz cisto hrabe, desi ma kazda bolest, desi ma aj ked zmizne

teress
9. apr 2016

@bonboniera15 Ahoj aj ja to mam tak katastrofálne s tlakom, tiež sa mi točí hlava , keď som odpadla prvý krát, to som aj nepretržite vracala na začiatku tehotenstva tak som skončila v nemocnici na týžden, odvtedy som PN, tiež sa mi hlava točí, naposledy som odpadla pred veľkou nocou:-/ tiež utekám z obchodov 🙂čo mi je zle, taký Lidl neviem prečo tam mi je zle vždy, a talk tiež katastofa..moj rekord je zatial 85/55, na poslednej kontrole 90/60. Tak sa držkajte🙂 asi to patrí k tomu, aj keď pri prvej som nič také nepoznala🙂

teress
9. apr 2016

@kubkovamama nečitat nič na MK🙂 ani inde, ja som sa skoro zbláznila pred prvou poradnou či malé narástlo,čítala som všetky diagnózy, možné príznaky, porovnávala veľkosti plodu, dokonca som už brúzdala zahraničné fóra, tiež posledné týždne ma už nebolia prsia, ale na UTZ všetko v poriadku, dr. mi povedala, že som prvá čo jej hovorí že ju nebolia prsia🙂 že toto nikoho nenapadlo referovať, tiež sa bojím keď ma niečo bolí , a ešte viac keď ma nebolí.

zuzuzuzka
autor
9. apr 2016

@lenula57
@kubkovamama akurat citam,ze ten test so sodou bikarbonou sa ma spravit az v 13 tt,takze mame este cas 🙂

kubkovamama
9. apr 2016

@teress ahoj.. Asi tak nejak.. No chrobak v hlave bude asi az do porodu. Tiez mam velmi nizky tlak..a tie prsia presne. Ktory si tyzden?

kubkovamama
9. apr 2016

@zuzuzuzka to uz budeme vediet aj z uzv. 😃

teress
9. apr 2016

@kubkovamama začiatok 10+1 tt, na začiatku som ich mala tvrdé naliate...teraz už normálka, podrastli ale už je dobre a nebolia

kubkovamama
9. apr 2016

@teress ja 10+2tt.. Takze aj rovnaky termin. Mna este trosku bolia..a to ma samozrejme vyplasilo, ze preco len trosku..Skoda reci, chodiaca panika

teress
9. apr 2016

@kubkovamama som sa na to kukla presne...tak som 9+6 dnes a nie 10+1termín podla tej kalkulačky poslednej mršky mam na 6.11. a, ved to aj sa plaším pre všetko, v štvrtok som šla už dorevana ku doktorke, že prsia ma nebolia, bruško žiadne ako lata, na utz som sa bála aj pozrieť či malé narástlo..lebo naposledy malo v 6+4 t 4,6 mm a veľkostne bolo týždeň menšie..a 9+4tt malo pekne 2,72 cm a sedelo termínovo🙂 kameň mi zo srdca padol🙂

kubkovamama
9. apr 2016

My sme telce..tiez som tak parkrat bezala vyplasena a srdiecko bilo.. Ale radsej zbytocne ako potom lutovat. Tiez mi splaslo brusko, lenze to asi po tom katastrofalnom stravovani v nemocke. Aj si na pn?

teress
9. apr 2016

@kubkovamama tna PN asi od 5tt ked som tam skončila s vracaním a odpadla som..riadne som si buchla hlavu...bola som týžden, infuzky, merania hcg, prišla som domov ešte skoro o 2 bve kilá lahšia ako som šla...44,5kg bolo fakt bieda...teraz som na 46,5 konečne, možno aj riadne najedená aj 47 dačo🙂

kubkovamama
9. apr 2016

@teress noo ty kokos. Holubatko. 😀Ja mam 50.. Verim, dufam, ze za par tyzdnov budeme mat vystavne latino ritky. 😛aj bruska

teress
9. apr 2016

@kubkovamama o tu ritku sa nebojím teda...pri malej som pribrala 24kg🙂

kubkovamama
9. apr 2016

@teress podobne.. Len za pol roka ma krpec vycucal na vahu zo zakladnej a ric bola tam. 😃

teress
9. apr 2016

@kubkovamama hlavne že budu detičky zdravé🙂 a tie rite po porode dáme do poriadku 😀

lenula57
9. apr 2016

@teress to ja rovnako len teraz som pribrala uz 3kg a co to bude dalej 😕

scertynejsouzerty
10. apr 2016

Baby, prosim.. Som pridaná do tej sukromky, ale nejak neviem ako sa tam dostať? 🙂 a este pre tie, ktoré kupujú toľko vecičiek, ja som oka pri prvom taká istá, ale verte mi, ze to zbytocne nepreháňajte. Fľašky pri kojení absolútne netreba. V postieľke u nas vobec babo nespalo ani jednu noc. V zavinovačke byt nechcelo, atd atd. Dudlik treba, ked tak odskúšať. Najlepsie su asi avent.

bonboniera15
11. apr 2016

Ahojte babule tak ako sa mate? Ja posledne dva dni v celku fain, ako keby sa to všetko ukludnovalo, zacinam mat chut do jedla, ak prsia menej bolia...hadam je vsetko OK

divozienka26
11. apr 2016

@scertynejsouzerty v poste ti prisla pozvanka tak tam klikni a si tam 🙂 a potom vzdy ked budes chciet prit pozriet bud si skupinku das do oblubenych zaloziek nech sa nemusis preklikavat alebo linkhttps://www.modrykonik.sk/list-of-groups/ naboku su skupinky tak tam sa k nam vzdy dostanes. Ale ja ju mam na liste zaloziek na PC nech ju nemusim hladat 🙂
inac tu je link na nu
https://www.modrykonik.sk/group/8368/

teress
11. apr 2016

@lenula57 no potom budeme zas chudnuť🙂

zuzuzuzka
autor
11. apr 2016

@bonboniera15 ani mne uz nic nieje...to som hovorila od utorka do piatku a potom v sobotu mi prislo neskutocne zle 🙂, ale inak ma uz nic neboli....vobec. Akurat sem-tam dolahne unava a trosku nevolnost. Inak nic neboli.

teress
11. apr 2016

@bonboniera15 aj u mňa tak, prsia ma skoro nebolia, všimla som si ,že mi vidno viac žilky. A podbruško ma nebolí len tak ťahá, ako keby som bola vkuse poriadne najedená...a nenesiem moje obľúbené tepláky, bruško moc nemám...len ma to proste tlačí . Unavená som stále:-/

kubkovamama
11. apr 2016

Ahojte. Ste ma ukludnili s tymi prsami. 😀 Brusko este trochu boli, rano som dostala neprijemny silny krc, cele brucho mi stvrdlo, stalo sa mi to prvykrat.. Hysteria a stres je naspat. Stava sa to niektorej?

zuzuzuzka
autor
11. apr 2016

@kubkovamama ja neviem, ale mna take divne krce chytaju, ked mam plny mocovy mechur. Resp.ma vtedy aj trosku boli podbrusko.

pibza
11. apr 2016

@bonboniera15 mňa už mesiac ničia nevoľnosti. Akurát posledné dva dni už nevraciam 10krát denne, ale len tak 5 🙂 tak možno je to na ústupe. Veľmi mi začalo chutiť ovocíčko a mrkva. a moja milovaná káva bez môjho vedomia zmizla z môjho jedálnička. Fakt sranda, ako miminko rozkáže čo jesť a čo nie.

teress
11. apr 2016

@kubkovamama ja som mama také silný kŕče keď som mala zápchu, hneď na to ma prehnalo..no parada s tým mojim tráviacim traktom...to som sa fakt zľakla, bolelo ma pod pupkom...ale dedukovala som že to budu črevá, bola som taká zúfala že som si kukla pitvu, áno dievčatá pitvu na youtube...lebo som chcela vedieť kde sú uložene črevá ,či prekrývajú maternicu, alebo ako ...no čisto šibnutá ženská. už som aj mužovi hovorila...či nechce brat router do roboty, že by som nemala prístup na net🙂

rica1
11. apr 2016

@teress ja som pri prvom tehu sla dokonca na pohotovosť lebo som sa jedno rano zobudila a prsia boli na dotyk uplne normal už ani naliate ani bolave, a potom som sa začala obzerat pred zrkadlom že ako vyzera brucho a tiežs a mi zdalo byt menšie splasnuté tak no čo Vám poviem šla som to bola sobota na pohotovost... ako ale vyšetrili ma, nedívali sa na mna divne 😀 proste som im povedala že mam velky strach o tehotenstvo ... 😀 no musíme to zvládńut, teraz pri tomto druhom tehu, inak rodila som minulý rok a tento rok budem znova 😀 tak večer mam brucho nafuknuté aj ked som len 8+6tt , a rano sa zobudim s uplne plochým a hned ma chytá panika, ale prvé tehotenstvo som znášala s obrovským strachom lebo bolo vymodlené, teraz popri malej to akosi rýchlejšie beži ale panika ma aj tak prepadá

kubkovamama
11. apr 2016

@rica1 to SME tu asi vsetky rovnako vyplasene, zvlast po nejakych predchadzajucich negativnych skusenostiach. Radsej 100x zbytocne utekat..
@teress vcul som to hladala na nete😛Ze cvicne kontrakcie zacinaju uz v 6tt! Len zena to neciti, jedine ako pocit na menzes. Neskor okolo zac. 2 trimestra-co je nas pripad, da sa to uz lahko rozoznat. Stvrdne cele brusko, svaly maternice aj brusne svalstvo na par sek. Ked je ich tak do 20x a nie su extra bolestive, je to o.k. Len si to treba ratat a hlasit lekarovi a kontrolovat krcek. Este som nasla aj "drazdiva maternica".. magnesium a lezat. Tak dufam, ze vsetko je o.k. a z toho sebapozorovania nas netrafi..

rica1
11. apr 2016

@kubkovamama to prvé tehotentvo bolo po velkých trapeniach vymodlené, toto druhe sme dali na prvý šup, preto sme aj začali že ideme skúšať skorej lebo určite to bude zas dlhá cesta a bum uplne na prvý šup ale aj tak sa bojím