icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

bubu84
31. máj 2011

@cottoncandy to ti verim, bez auto to je dost zle, hlavne co sa tyka nakupov a tak.. dufam, ze ho budete mat co najskor uz v poriadku..

mipolka
31. máj 2011

@monitas84 Porod bol pre mna dost narocny, teda samotny porod, kedy uz tlacis u mna trval iba cca 10 min., malinka bola na 3 kontrakcie vonku, ale prva doba porodna, ked som sa otvarala, trvala strasne strasne dlho. O tretej rano mi odtiekla plodova voda a do nemocnice som prisla o dve hodiny zatial bez kontrakcii a este len na 1 cm otvorena... kontrakcie sa zacali neskor a zintenzivnovali sa slimacim tempom a cely cas boli dost nepravidelne....jedna velka, potom mala....a v roznom casovom odstupe. Tak mi vecer cca po desiatej, ked som uz bola na 5 cm otvorena podali infuziou oxytocin, pretoze uz som bola taka unavena, ze by som to uz dlho asi nevydrzala. Zabralo to strasne rychlo aj lekar bol prekvapeny, kontrakcie sa zintenzivnili a boli jedna za druhou....a po par minutach som uz rodila, lekar ma ani nestihol nastrihnut, tak som zasita az po zadok ☹ Kazdy porod je ale naozaj individualny, bola tam jedna pani, tiez prvorodicka, co kontrakcie zvladala uplne v pohode, ked prisla do nemocnice, neverili jej ze ma kontrakcie, ctg nic neukazovalo...a po hodine a pol uz bolo male na svete 😉 Ten pocit po narodeni babatka, ked ho prvy krat uvidis je uzaaaaasny 🙂

monitas84
31. máj 2011

@sissika Ahoj ďakujem Ti veľmi pekne, že si mi to bližšie objasnila. Si zlatá. 🙂 😉

monitas84
31. máj 2011

@mipolka Ahoj, to mi je veľmi ľúto, že si si toľko vytrpela. ☹ Dúfam, že sa skoro zotavíš. Už to máš apoň za sebou a už bude len lepšie. 🙂 Ďakujem, že si mi opísala ako Ti to celé prebiehalo. 🙂

monitas84
31. máj 2011

@mipolka Môžem sa spýtať ešte bolelo to šitie alebo čo bolo najhoršie na tom celom Tvojom pôrode? Keďže Ťa nestihli ani nastrihnúť tak to mi nevieš povedať či to samotné nastrihnutie bolí. A teraz už si v pohode? Nemáš bolesti, hojí sa Ti to? Prepáč, že mám toľko otázok ale som prvorodička tak sa mi nečuduj, všetko by som chcela vedieť, nech viem čo ma čaká. ☹

sissika
31. máj 2011

@monitas84 aj ja som prvorodicka, ale pocula som, ze nastrihavaju, ked mas kontrakciu, a necitis nastrih, tak neviem ...

andysok
31. máj 2011

@bubu84 uz mám teplomer doma ;) a na gagarinovej je uz len 10kuskov 😢

bubu84
31. máj 2011

@andysok no pekne, to uz dnes urcite nevybavim, no neviem... co teraz... 😖

bubu84
31. máj 2011

pomoooooc je mi uplne ze zleee... som malatna, zaludok ma hrozne boli, chrbtica a na vracanie mi je.. 😖 ☹ 😢

sissika
31. máj 2011

@bubu84 mne bolo presne takto ráno 😒

bubu84
31. máj 2011

@sissika ☹ co to?

sissika
31. máj 2011

@bubu84 to ti nepoviem, ja som aj vracala, lahla som si spat do postele a za taku hodinku to preslo

bubu84
31. máj 2011

@sissika ja praveze ked si lahnem, tak je to este horsie..hadam to nejak prejde..ale fuuuj, zle mi je zo vsetkeho uz.. neeee... 😖 😲

andysok
31. máj 2011

@bubu84 ja som sa dnes pototo.........

leni831
31. máj 2011

@monitas84 mna pri porode nenastrihovali i kedsom bola prvorodicka,nestihali lebo moja mala mala snuru okolo krka a musela som rychlo tlacit,ale citila som ako som sa natrhla necitila som bolest len take nieco ako posteklenie alebo co,ja som citala ze ono ako sa to natahuje tak to znecitlivie a neboli to.ja som bola teda dotrhana poriadne a zasivali ma tusim vecnost.musim povedat ze to zasivanie bolo najhorsie,najbolestivejsie.Ani som nohy k sebe nemohla dat,ani ich polozit ked som lezala,stale som ich musela mat pokrcene a sediet som vobec nemohla.No vsetko sa zahojilo,zabudlo

9lea
31. máj 2011

@bubu84 to aj mne býva už takto, ak niečo robím, tak sa mi začne točiť hlava a ak by som si neľahla tak asi odpadnem, povraciam sa a všetko dokopy. To ako mne sa celých 8 mesiacov nič nerobilo a tento posledný mi ide pomaly a je mi o ničom.

bubu84
31. máj 2011

@andysok co pototo??? to je asi vo vzduchu..

bubu84
31. máj 2011

@9lea hej, aj mne sa hrozne hlava toci a pritom stale pijem vodu, mineralku... neviem, ale je to dost zle, sediet nemozem lebo ma boli chrbat este aj a ked si lahnem, je to este horsie

ivusik33
31. máj 2011

@nenullienka
zo srdca gratulujem a prajem veľa zdravíčka, pohody a mliečka. Pripomína mi to môj prvý pôrod... neboj, všetko bude dobré, hlavne že všetko dobre dopadlo a hlavne nech sa ti rozbehne mliečko, lebo s tým som ja mala problém. Držte sa 🙂)

9lea
31. máj 2011

@bubu84 Neviem ja som prvorodička, to už asi ku koncu ma aj tak byť, že je tak ťažko, ja si tiež niekedy neviem nájsť polohu a ked ju už aj pri ležaní nájdem, tak začne paliť záha, alebo mám pocit, že mi ide jedlo naspäť zo žalúdka. Veď som aj teraz pri poslednej poradni schudla jedno kilo. To bolo vlastne prvý krát, čo som nadiktovala sestričke nižšiu váhu a nie vyššiu.

katinka71
31. máj 2011

@monitas84 pri prvom porode som nastrih necitila zato sitie ano,teraz mam pri druhom najviac strach zo sitia,
mne je tiez zo dna na den horsie,manzel tvrdi ze to horsie znasam lebo som nie najmladsia,precitala som mu ze aj mladsie maminy su na tom rovnako
prajem vam pekny vecer

monitas84
31. máj 2011

Má niekotrá z Vás skúsenosti s rizikovou poradňou? Môj gynekológ ma tam posiela,

monitas84
31. máj 2011

@katinka71 Ahoj, ten strach je predsa úplne normálny, každá sa bojíme, nezáleží to od veku. Tak už viem ako píšete, že to nebude nič príjemné. ☹ Musíme to pretrpieť.

ivusik33
31. máj 2011

ja som dnes bola na poslednej kontrole u mojej gyn. Všetko v poriadku, malá riadne narástla, lepšie povedané pribrala, tak som rada, lebo pred mesiacom bola drobná a dnes ma cca 2200g. Natočili mi záznam, tak bola až príliš aktívna. Ale zospodu som ako zabetónovaná 😝 pôrodné cesty sú vraj tuhé, nevyzreté a neotváram sa. Takže mi potvrdila, že to bude sekcia. No čo, už som s tým vyrovnaná.
Dnes sme skoro ráno vyprevadili drahého a už len čakám, či doletí v poriadku, ale to budem vedieť až okolo 23.00 dúfam, že dovtedy nezaspím .

janka830
31. máj 2011

@nenullienka gratulujem ku krásnemu synčekovi a prajem veľa šťastia a zdravia..🙂

janka830
31. máj 2011

Ahojte,
dneska som bola na ďalšej poradni, všetko je v poriadku stále som zatvorená...a to som si myslela že sa už otváram lebo niektoré dni som mala tam dole taký zvláštny pocit...no nie, neotváram ... 😒 vidím to asi tak že ja nakoniec ešte aj prenášať budem...malej sa tam viditeľne páči...dr. mi spravil CTG čo dopadlo dobre, a tiež ma objednal na sono, tak som zvedavá či nám malá pekne priberá lebo pred tým bola dosť maličká vraj...

ako na potvoru sa nám dneska pokazilo auto, išlo ma poraziť obehali sme pešo servisy ktoré boli na blízku a odvšadial nás poslali do audi, lebo vraj to treba v tej značko opravovať odkial auto aj je...divné... 😠 v tom horku sa mi behalo asi tak že som skončila ako opuchnutý balón...nohy ruky úplne spuchnuté...prišli sme do špeci servisu a tam nám povedia že možno by to mohli pozrieť zajtra...no ďakujem pekne keď bývame 70km z BA,auto nejde naštartovať a baterka sa nedá dobýjať...zavolali sme teda našim či by nás prišli odtiahnuť a keď prišli tak nám dvom teliatkam prišlo že nemáme to "oko" či ako sa to volá aby nás mohli odtiahnuť...asi pred pol hodinkou sme prišli domov..MM zohnal to oko a s mojím otcom sa vrátili späť do BA aby to auto nejakým spôsobom dotiahli domov..tak som zvedavá kedy prídu a kedy sa to auto dá do poriadku keď mm ho potrebuje do práce denne, zajtra mám ísť pre svokru do nemocnice a v nedelu zase do BA na ten ultrazvuk.... 😠 😠
aaa vyrozprávala som sa môžem ísť spať...

mimca20
1. jún 2011

@nenullienka Pripajam sa ku gratulacii, vsetko dobre.

kaara1980
1. jún 2011

tak mne je dnes už lepšie.Asi mi to ozaj bolo zle z toho,že sa menil čas.Inak celú noc som rozmýšľala,čo urobíme ak to na mňa príde v noci,či to budeme chytro budiť malého a zavezieme ho k svokrovcom či ako...normálne panika.Tak dúfam,že to bude cez deň.A to má môj drahý celý víkend nočné,normálne sa toho bojím ostať sama s Jakubom😕 .
@monitas84 ja som nástrih ani necítila,robí sa to vtedy,keď zatlačíš.Skôr ten zvuk,brrr,ako keď porcuješ kura nožnicami.Ale neuvedomila by som si to,keby som akurát nekukla na doktorku a nevidela nožnice.Zašívanie-vnútorné stehy som necítila,ale tie vonkajšie áno.Ale to skôr štípanie a potom ťahanie.Ale dalo sa to zvládnuť,aj keď som ich v duchu rátala.Mne pomohlo sa odreagovať tým,že som si pýtala mobil a ťukala smsky pre rodinu

ajjkas
1. jún 2011

ahojte,už pár dní som tu nebola,ale inak žiadna zmena,do poradne idem až v pondelok,tak už sa neviem dočkat,čo nové mi povie Dr. Pozerám,že viacerým bolo včera zle,tak to som nebola sama,v noci som myslela,že sa pozvraciam,ked som si sadla tak akoby som bola na kolotoči,od polnoci som skoro vobec nespala,ktovie čím to je,že všetky tak naraz....To asi aby sme si tie posledné tt poriadne užili 🙂

leni831
1. jún 2011

ahojte,kedze je dnes den deticiek tak moja Nikol maju v skole hry a sutaze a poobede opekacku,no a to si neviem predstavit ako to tam ja vydrzim,sediet neusedim a ako jej budem opekat ten spekacik tiez netusim lebo ak dlhsie stojim tak mam krce a podobne somarinky.