icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

marcela99
6. jún 2011

@mimiss to som rada,že nás je viac nervoznych,aj u mňa to schytávajú všetci naokolo..Normálne niekedy nechápem.. Som zvedavá,ktorá z nás to bude mať skôr za sebou,pozerám,že termín máme deň po sebe 🙂

andysok
6. jún 2011

@leni831 veru pripájam sa a to mám v brusku dva pokladá ;)

marcela99
6. jún 2011

@leni831 tento týždeň majú byť často prehánky,tak bude lepšie 😉 Ja som nikdy nemala rada dážď,ale teraz mi vyhovuje 😉 S tým pokusom postaviť sa v noci na toaletu sa neskôr nad tým len pousmejeme 😉

lucia1981
6. jún 2011

...baby ja mám v noci také bolesti panvy, že veľakrát mi musí pomôcť z postele vstať manžel a to som pri prvom ani nevedela, že som tehotná....

kaara1980
6. jún 2011

@ajjkas tak to máš fakt úžasných dr.Posledný mesiac máš byť sledovaná každý týždeň,ale asi to všade robia inak či čo.Ja idem ešte na utz zajtra,naposledy som bola v 30tt.Ale tiež neviem,či by ma tam doktor poslal,keby som nezačala s tým,že si ho chcem k pôrodu zazmluvniť.

andysok
6. jún 2011

@lucia1981 aj ja to mám tiež len v noci a hrozne to boli ako je babo otocene?

kaara1980
6. jún 2011

@lucia1981 ja mám to isté,ale teraz som mala pár dní pokoj,ale túto noc to bola katastrofa.som sa bála aj nohu zodvyhnuť,a ísť na wc ani nevravím.A stále mám obavy,že vstanem a začne tiecť voda.Pri prvom tehu mi odtiekla v noci,nohou som si chcela nadhodiť perinu a medzi nohami mi to zažbrčkalo a už to šlo 😉 .Tak sa terz bolím v noci aj prevaliť na bok a tá bolesť....chodím ako kačica

lucia1981
6. jún 2011

@andysok drobček je už hlavičkou dole, len máme iba 2800 g , neotvárame sa ešte a doktor povedal, že by bolo dobré keby ešte aspoň 2 týždne vydržal v brušku, lenže tie bolesti sú stále horšie a "falošné kontrakcie" tak to ani nehovorím... 😒

andysok
6. jún 2011

@lucia1981 hlavne že sa neotvaras ..... 🙂 ja mám jedného koncom panvovym myslela so že preto sa mi tak roztahuje panva a druha je tak pomotana tiež. A ved ťa váha nie je zla ;)

lucia1981
6. jún 2011

@kaara1980 mne praskla voda tiež v noci, no našťastie sme už boli v nemocnici...s tou chôdzou to je tak aj u mňa, dnes som bola s malým u logopedičky a ordinuje v nemocnici len na prvom poschodí, no trvalo mi to celú večnosť kým sme sa tam "dotrepali", potom som mala problém vydržať tam sedieť pol hodinu lebo sa mi zle dýchalo, no hrôza, sa hnevám sama na seba aká som už nemožná.... 😠

lucia1981
6. jún 2011

@andysok no dúfam, že ešte trošku priberieme, lebo keď čítam aké veľké detičky čakajú niektoré mamičky tak ten môj je medzi nimi taký drobnučký.... 😅

andysok
6. jún 2011

@lucia1981 ja som mala v 36 jeden 2650 a druha 2700 čiže sme na tom asi rovnako 🙂 ale po problémoch ktorými sme prešli sa tomu teším ;) držte sa hlavne len lez ;) malého daj manželovi nech sa mu venuje a ty dva týždne vydržať ved to je čo chvíľa ;)

monitas84
6. jún 2011

@nenullienka Ahoj, máš krásneho chlapčeka. 🙂

monitas84
6. jún 2011

@kaara1980 Ahoj, to máš výborné, že si si ho dala zamluniť. Keď sa smiem spýtať koľko za to zobral peňazí?
Veru to robí veľa, hneď sa u neho budeš mať ako v perinke, bude si Ťa pán doktor rozmaznávať. Aspoň budeš kľudná a bude všetko v poriadku. 🙂
Môj sa mi nevyjadril, keď som sa spýtala koľko by to stálo, keby som si ho chcela zamluvniť. Zmenil rýchlo tému, hovoril mi o tom kedy vie prísť, kedy nie a že mi potom dá mobilné číslo. Keď ste mi tu písali tie sumy koľko za to berú, tak som to nechala tak, však dúfam niečo bude a dopadne mi to dobre. 🙂

monitas84
6. jún 2011

@hamonny Ahoj tak sa len drž, nech Ti to dopadne dobre, bezbolestne ak sa dá a nech ste zdraví. 🙂

monitas84
6. jún 2011

@janka830 Ahoj, z toho si nič nerob, budeš mať krásne zdravé a maličké dievčatko. 🙂 Hlavne nech ste zdravé a všetko nech Vám dopadne na výbornú!!! 🙂

Už som veru zbalená, pre istotu som si tam zbalila aj misku, pohár a príbor. Tak som na tom, radšej tam všetko mať aj keby som to nevyužila. Ešte mi v kufri chýba osobná kozmetika, ale tú ešte potrebujem v kúpelke a musím vysterilizovať tie chrániče na bradavky a cumlíky pre maličkého. 🙂 A hotovo! 🙂

monitas84
6. jún 2011

@mimiss Ahoj, tak už sa Ti to riadne kráti, ubehne Ti to rýchlo a budeš mať svojho drobčeka pri sebe. 🙂
Už aj ja by som to mala veľmi rada za sebou. Ešte si musím počkať. 🙂

monitas84
6. jún 2011

@ajjkas Ahoj, no strašný prístup!!! 🙂 Teraz by sa mali starať najlepšie ako vedia. Ale naozaj veľa robí, že majú veľa pacientok a potom nestíhajú! No ale to je ich problém! Ale závidím Ti,že si pribrala len 6 kíl, to máš super. Ozaj a koľko Ti váži malinké? 🙂

monitas84
6. jún 2011

@leni831 Ahoj, no pekne aspoň Ti povedali aj váhu. Aj ja by som to rada vedela. ☹ Tak to máš super o chvíľku to budeš mať za sebou. Len sa drž a potom daj vedieť ako Ti to prebiehalo. 🙂 Pekne Ti váži maličký, tak akurát váha. Super. 🙂

janka830
6. jún 2011

@lucia1981 Ahoj, s tou váhou je na tom tvoj synček lepšie ako naša krpatá ...tá mala včera a to som v 38tt iba 2680g....

monitas84
6. jún 2011

Ahojte kočky, ja sa Vám musím tiež posťažovať, včera v noci mi bolo tak zle. Malý mi vystrájal a vytláčal sa, mal veľa energie. Lenže neviem z čoho, možno veľmi tlačil hlavičkou na krčok maternice, strašné bolesti, až taká pichlavá bolesť vyrážala až von, nevydržala som ani ležať vstala som no aj tak, normálne mi išli slzy a začala som plakať, ja viem hanba, aká som slabá ešte nikde nič a ja už takto. Manžel to videl a hovoril mi, snáď nebudeš plakať, no veru plakala som od tej bolesti, chvíľu som sa poprechádzala potom to prestalo. Ach jaj. ☹
Ja som veľmi citlivá, neviem čo bude so mnou pri pôrode, asi ma z pôrodnice vyrazia alebo po mne budú riadne kričať, už sa bojím. ☹
Bojím sa aj večera, že či sa mi to nebude opakovať. Zajtra idem do poradne, doktor ma dúfam vyšetrí, poviem mu ako mi je posledné dni. ☹ Ako som čítala aj mnohé z Vás majú podobné pocity. ☹

janka830
6. jún 2011

@monitas84 Ahoj, ďakujem za podporu...no to teda bude maličká po mamine, mama ma po mojom smutnom výraze vysmiala že čo sa budem zbytočne stresovať ako keby som mala ja 3kg keď som sa narodila ...🙂

Zbalila si aj cumlík? no dobré vedieť ja stále do toho zoznamu len pozerám, a zatiaľ som pripravila len tašku ale snáď už sa do toho dokopem a konečne sa pobalím....je to so mnou hrôza, vôbec sa mi do toho nechce...🙂

monitas84
6. jún 2011

@lucia1981 Ahoj, mne to isté povedal môj doktor, tiež by bolo dobré keby mi maličký vydržal v brušku ešte dva týždne, tak uvidíme. Zajtra idem do poradne a dozviem sa dúfam viac. 🙂

monitas84
6. jún 2011

@janka830 Jaj, Ty by si už mala, veď to môže prísť každú chvíľu už, potom to necháš na manžela? 🙂 Neboj ten tam zbalí aj to čo netreba. 🙂 Dala som tam aj cumlík, mala som to na zozname, tak pre istotu. 🙂

janina7911
6. jún 2011

@monitas84 Nič si z toho nerob, že si citlivejšia. Ani jedna z nás nevie, ako to všetko bude prebiehať, bolieť a či budeme hrdinky, alebo im tam budeme vystrájať. 🙂 Ja sa tiež bojím jak pes, lebo netuším, do čoho idem... ale spolieham sa na to, že aj v nemocke sú len ľudia, ktorí tam budú na to, aby nám pomohli. 😉

monitas84
6. jún 2011

@janina7911 Ďakujem Ti, si veľmi zlatá, dobre mi to padne. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
Veru veľmi dúfam aj ja, že v pôrodnici k nám budú mať normálny a ľudský prístup.
Ako píšeš, nevieme do čoho ideme, keďže sme prvorodičky, je to odstrašujúce a hororové. ☹
Ty si v 39 t.t. budeš to mať skôr za sebou, tak potom napíš prosím ako to prebiehalo Tebe. Držím palce, nech Ti to dopadne najlepšie ako sa len dá, nech tá bolesť je unesiteľná a hlavne nech je malinká a aj Ty zdravá. 🙂
Potom sa na tom dúfam, už len zasmejeme, že akú drámu sme z toho robili 🙂

janina7911
6. jún 2011

@monitas84 Jasne, že dám vedieť. 🙂 Dnes na poradni mi pôrodníčka povedala, že už sme na spadnutie, len by som rada ešte vydržala do pondelka, od zajtra do piatka ide manžel na poslednú služobku a cez víkend tu zase nebude pôrodníčka. 😅

andysok
6. jún 2011

Dievčatá stolicu máte normalnu?lebo ja mám pocit že mám takú hnackovitejsiu a dokonca 2x denne;(

janina7911
6. jún 2011

Tak nech zhrniem dnešok: CTG monitor v poriadku, malá Simonka v brušku vystrája, jak keby sa už chcela vykopať von. 🙂 Potom ma vyšetrovala pôrodníčka zospodu, tak vraj krčok už minimálny, čo vysvetlilo tie včerajšie veľké bolesti mechúra... proste už je naňho nacapená. Vo štvrtok USG a zase pozrie, či sa bude pomaly rodiť alebo ako.
Manžel zajtra odchádza na 4 dni do Nemecka, tak som zvedavá, či si naňho počkáme... a cez víkend pôrodníčka mimo mesta. Ja som fakt zvedavá, jak to všetko dopadne. 😅 Ale už sa snažíme to brať trošku s humorom, manžel vymyslel plán, že kľudne môžem do soboty porodiť, šťastný tatino nás príde pozrieť v sobotu a rovno sa potom večer pôjde opiť, že sobota je na to taká ideálna. 😀

janina7911
6. jún 2011

@andysok Ja tiež posledné dni nejak chodím, nič tragické ale... u mňa si to spájam s jemnou nervozitou, že sa nám to blíži, tak ma asi trošku pohne stále. 😅 Necítiš sa trošku nervóznejšia napr.? Niektorí ľudia takto reagujú. 🙂