icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

leni831
6. jún 2011

dobre ranko.aj ja sa dnes chystam na poradnu a som zvedava co nove ,tak som cakala ze to nase male sa vypyta na svet cez vikend a nic...no co uz,cely vikend som tu nebola tak pozeram co nove,ci nejake nove miminko..

janina7911
6. jún 2011

@lencita @ivusik33 @ingemor
Tak baby, čítam, že s tým mechúrom nie som sama... 😅 Mňa už včera večer a potom celú noc tak bolel, že ma napadlo, či rozoznám kontrakcie od tých bolestí mechúra, keď na to príde. 😝

Dnes ideme zase na prietoky, pevne verím, že tam nebude taká "múdra sestrička", jak minule... trikrát za mnou bola, že vychádza zlý monitor, inokedy že zle ležím, že budeme urgentne volať lekárku, keď sa nezlepší... no proste ma vystrašila jak ďas počas tej polhodiny a pritom ten monitor blbol len preto, lebo proste ten náš prcek akonáhle si ľahnem, začne neskutočne vystrájať... ale na tom sme sa zhodli až s lekárkou o hodinu neskôr, dovtedy som sa už videla na urgentom cisaráku, ktorý nám pri tom pásovom opare teraz ale vôbec nechýba. 😖
Plus nás čaká poradňa u pôrodníčky, tak uvidíme, koľko tá naša malá buchta zase vyrástla 🙂, minule sme mali 4100 g a hlavičku už hraničnú, tak možno sa dnes dozvieme, či ešte skúsime rodiť normálne alebo rovno cisarák.

nenullienka
6. jún 2011

@sissika ahoj, my sme už doma týždeň. Zoznamujeme sa a snažíme sa kojiť aj keď nemám veľa mliečka 😒 ☹ 😠
tak musím môjho hladoška prikrmovať ☹ ☹ . Ale dúfam, že sa to rozbehne.

nenullienka
6. jún 2011

@marcela99 Ďakujem, darí sa dobre 😀 😀 😀 len to kojenie je boj 😅 😅 😅 😅 , ale pomaličky sa to snáď rozbehne.

nenullienka
6. jún 2011

Ahojte dievčence 😀 tak vybavovačky po pôrode máme úspešne za sebou. Ten registračný list spolu s vyhlásením dali partnerovi na socilke keď bol zaniesť rodný list. A aj ostatné išlo nejak hladko ani sa mi veriť nechce, že ho nepopreháňali. Len doktorka mi povedala, že už musím na poradňu prísť s preukazom poistenca malého, lebo že tri krát na môj preukaz ma nemôže zobrať 😅 😅 😅 😅 😅 😅 tak ja neviem keď na poisťovni to tak dlho trvá ☹ ☹ ☹ ☹ ☹

sissika
6. jún 2011

@nenullienka určite sa to rozbehne ... treba veriť a prikladať malého 🙂

mimiss
6. jún 2011

@janina7911 Ahoj hej tak aspon ja tieto posledné týždne mám taký bolestivý spodok pri chodení alebo ležaní mi malá tak tlačí na močový mechúr že sa to nedá vydržať taká bodavá bolesť.lekár vravel ževraj je to normálne lebo všetko mám dole stlačené a len pri sebemenšom pohybe to bolí.

andrea1977
6. jún 2011

@nenullienka drzte sa a ked ti nahodou to kojenie aj nevyjde, netrap sa, nebudes prva ani posledna 😉 snazis sa a ako to dopadne uvidis 😉 ked to nejde tak to nejde 😎 a ja chcem mat uz tiez mojho matejka doma 😀 a daj dake fotky

nenullienka
6. jún 2011

Tu sú fotky nášho srdiečka 😀 🙂 😉

sissika
6. jún 2011

@nenullienka krásny ...

kaara1980
6. jún 2011

Ahojte kočky.Tak poradňu mám úspešne za sebou.V noci som už myslela,že rodíme,ale nič.V pošve ,či ako to opýsať,som mala strašné krče,reku sa už otváram....A na poradni som sa dozvedela,že krčok je skrátený,ale neotváram sa.Zazmluvnila som si konečne doktora.Keď som sa ho na to opýtala,aká zmena nastala....okamžite si preštudoval moju knížku,na zajtra ma objednal na utz-inak sa tam objednáva mesiac dopredu,ale zajtra ho robí on morfologické utz,tak mám prísť 😉 .Tak sa hádam dozviem niečo viac.A som hneď aj kľudnejšia.
Inak ten mechúr.Táto moja malá vrtuľa,keď to v bruchu roztočí,tak idem zahynúť.Hlávkou zatlačí a to je iná pichavá bolesť 😉 .Dúfam,že mi v brušku klesne až tesne pred pôrodom,ako to vyriešil Jakubko 😀

lucia1981
6. jún 2011

@nenullienka ...máš nádherného synčeka, blahoželám... 🙂

ingemor
6. jún 2011

@nenullienka ..jooj, ale ti je fajne, ze uz mas maleho princa pri sebe..urcite sa nemozes ani vynadivat na neho 🙂 ptuj, ptuj, nech rastie do krasy a hlavne vela zdravicka prajem 😅

sissika
6. jún 2011

takže nikto nič nové? nikto sa neotvára? ja mám poradňu až vo štvrtok ... ☹ neverím, že by som sa nejako otvorila, keď som teraz nemala bolesti

hamonny
6. jún 2011

Ahojte mamicky... tak my mame termin dnes... no a zatial nic... dosial som chodila do poradne k svojmu osetruj. gynekologovi, ako nahle som v termine, resp. "po", mozem navstevovat porodnicu... takze zajtra mam o 9.00 porodnicu, som zvedava, co a ako... vobec netusim, kolko malinke vazi, resp. ako som na tom s prietokmi a pod... vraj tehu zena nie je chora... ale tie pocity... uz 3. vecer som mala nenormalne bolesti, silne pohyby babatka, ale nic sa vaznejsie neudialo, resp. sa to nevystupnovalo v kontrakcie...
dam vediet, kedy to bude a ked to bude, hlavne !!!
vsetky sa drzte.

sissika
6. jún 2011

@hamonny aj ty sa drž, veľa šťastia na zajtra ... možno tam už aj ostaneš 🙂

hamonny
6. jún 2011

@sissika dakujem pekne 🙂, ja neviem, akosi sa toho druheho porodu viac desim a zaroven sa tesim, ze to uz "za par" budeme mat za sebou... nejaka som "vyplasena", hadam bude vsetko ok...

janka830
6. jún 2011

Ahojte, včera sme absolvovali prietoky/utz a ctg. Všetko je v poriadku akurát malá nejako podivne málo priberá je vraj veľkostne 3týždne po zadu, važí teraz vraj 2680g,a to zodpovedá 35tt...troška ma to vystrašilo, ale na druhej strane aj ja keď som sa narodila plánovanou sekciou v 38tt a mala som iba 2300g takže asi to netreba brať nejako tragicky,...Dr, povedal že ma bude radšej viacej sledovať pre istotu a robiť ctg a prietoky častejšie tera, aby sme si boli istý že je dobre vyživovaná..zatiaľ všetky výsledky dopadli na jednotku a vyzerá to iba tak že bude maličká... 🙂 modlím sa aby to tak bolo....ako som chcela aby som čo najskorej porodila tak teraz chcem hlavne aby ešte chvílku pobudla v brušku a čo to pribrala... zajtra idem na poradňu, tak dúfam že tam dole žiadne zmeny nenastali...

Inak už ste všetky zbalené? ja som si dneska prepísala ten zoznam a idem sa nato vrhnúť, ale neviem na niektorých zoznamoch je aj pohár, miska, príbor a niekde nie? čo ste si zbalili vy?
ďakujem za odpoveď..🙂

mimiss
6. jún 2011

Ahojte, ja mám termín presne o týždeň podľa poslednej kontroly na poradni som otvorena na 1,5cm a to bolo vo štvrtok tak poctivo čakám kedy to na mňa príde a stále akosi nič ☹ netuším koľko to bude ešte trvať než pôjdem rodiť dúfam že nie dlho lebo to čakanie je hrozné...
janka830 ja som zbalená pre istotu už skoro mesiac a teraz mi kázal lekár chodiť na poradnu aj s taškou že keby dačo ma tam rovno aj nechá..no radšej si zober príbor aj pohár lebo teraz v tých nemocniciach nedávajú nič 🙂

janka830
6. jún 2011

@nenullienka nádherný je..🙂 normálne ti závidím že už ho máš pri sebe 🙂

sissika
6. jún 2011

@janka830 kompletne všetko, aj príbor, aj pohár, misku som tam nedala ...

sissika
6. jún 2011

@janka830 z tej váhy si fakt nerob veľkú hlavu, kamoška rodila pred 3 týždňami, bola v 40. týždni a malá vážila 2750 g, teraz, po tých troch týždňoch má 3200 g 😀

ajjkas
6. jún 2011

No tak aj ja mám poradnu dnes konečne za sebou,na to,že som v 38tt ma tá moja "super" Dr. poriadne odflákla 😠 tak prva vec,že konečne po mesiaci som mala poradnu,aj to nerobil moj lekar,ale jeho žena,tak som sa dozvedela,, No hlavičku má dolu 😒 no ale to som počula už pred mesiacom,no tak mi spravila aj usg vraj už ked som tam 😠 aj ked im preplacaju len 3 usg 😝 no a to mi povedala asi 4 krát,,no to vidno ako sa placenta uz pripravuje na porod" no a už ma ani neobjednala,len vraj ak neporodím do termínu tak mám na druhý den príst,,no to je prístup za dva mesiace poradna dva krat,a to som od minulej 1kg schudla,takže za celé tehu som pribrala 6 kg,ale to si určite ani nevšimnla,lebo nezabudla poznamenat,že má plnú čakáren 😠 😠 😠

marcela99
6. jún 2011

@nenullienka držím palce,bude ok 😉

andrea1977
6. jún 2011

@nenullienka nadherny anjelik 😉

leni831
6. jún 2011

ahojte aj ja mam poradnu za sebou.dr. robil ultrazvuk maly pribera len taka radost uz ma 3400g,a ze vsetko je v poriadku a ze ma maly dlhe nozky...porod ze moze prist kedykolvek tak teda budeme cakat....juchu juchu 😵

marcela99
6. jún 2011

@mimiss ahoj,ja som tiež otvorená na 1,5cm 🙂 zajtra mám poradňu a upresníme dátum 😉 Chcela by som to už mať tiež za sebou lebo som v poslednom čase taká podráždená,že až...

ivusik33
6. jún 2011

@nenullienka
malý je zlatý 🙂)
Neboj, s tým kojením to zvládnete a ak sa nepodarí, tak nevadí, dávaš mu predsa všetko čo môžeš ... na poslednej predpôrodnej príprave nám povedala laktačná, že kojenie je síce dôležité ale nie vždy sa to podarí a máme byť vďačné za každý deň, ktorý sme dojčili. Keby to bolo iba kolostrum v nemocnici, tak sme dali bábätku čo sme mohli. Lebo niekedy to naozaj nejde.
Ja som sa veľmi natrápila s kojením a hlavne veľa vystresovala seba aj malú. Vyskúšala som všetko od babských receptov, po homeopatiká, čaje... ale to mliečko nebolo. To bolo plaču, lebo všetci len musíš kojiť, musíš... Treba sa riadiť svojimi pocitmi. Keď sme sa prestali trápiť a prešli na UM, tak sme sa všetci upokojili, snažila som sa aspoň odsávať, kým to išlo, aj keď to bola len jedna dávka za deň, ale bola 🙂
A never tomu, že kojené dieťa je viac imúnne... moja Simonka nebola do roka vôbec chorá, ani teraz nie je chorľavá, veľa kojených detí malo problémy s imunitou... takže tým to nie je.
Tak sa držte.

leni831
6. jún 2011

@marcela99 to je fakt. tie nalady su neuveritelne...ale baby nie je cudo,ved nosit v takych horucavach tie nase poklady to je horor...porod i ked to nie je ziadna prechadzka ruzovym sadom ale po jednej stranke je to velka úlava a vyslobdenie..uz sa citim ako hrosica,ledva sa zohnem a otocim na posteli...a to ked vstavam v noci na zachod tak musim chvilu sediet lebo som znicena uz len z toho posadenia na posteli

mimiss
6. jún 2011

@marcela99 No ja uvidim až v štvrtok na poradni čo nové ale myslim že si ma tam už nechajú teda skôr dúfam 🙂 tiež som už riadne nervozna a to schytávajú všetci naokolo a hlavne to cítim na maličkej ako sa vykrúca keď som taká podráždená ale to s toho čakania a ešte k tomu riadne horko vonku..