icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

sissika
10. jún 2011

@9lea ďakujem, to dúfam aj ja, že vydržím, doteraz sa to nejak nechcelo spustiť, a teraz, keď už mám dohodnutý termín, tak chce von skôr??? 😠

ajjkas
10. jún 2011

@andrea1977 tak to je super,že sa ti chce,ja som umývala okná asi pred týždnom a nič,ale roboty mám ešte dost,už len dostat chut sa do toho pustit 😉 stršne som lenivá v posledné dni 😝

lucia1981
10. jún 2011

@sissika neboj sa veď u každého je to iné, ja som Ti len napísala, ako to bolo u nás, no ako mi odišla tá hlienové zátka tak u mňa začali aj kontrakcie a ty nemáš bolesti nie?

sissika
10. jún 2011

@lucia1981 toto som počula inak aj ja, včera ma práve u lekára chytila depka, tam som mu plakala, a nevedela som prestať, a on mi začal rozprávať, že nemôžem mať teraz depku, lebo to vplýva aj na mimino a aj na priebeh tehotenstva

sissika
10. jún 2011

@lucia1981 večer som mala bolesti, asi tak 2 hodiny, ale odvtedy som ok

kaara1980
10. jún 2011

@ajjkas a aj nechty som ostrihala,čo sa má kôli poverám celý doškriabať? 😉

ajjkas
10. jún 2011

@sissika nie pri nom nebudem rodit,teda pri nej 🙂,no len či sa toho porodu dočkam pri takej ochote
@lucia1981 neviem ako mam teraz riešit ineho Dr,čo si mám preložit kartu? 😖

kaara1980
10. jún 2011

@sissika ja len jeden deň

sissika
10. jún 2011

@kaara1980 takže to som ešte v norme, keď mi to začalo až večer

ajjkas
10. jún 2011

@kaara1980,no jasné,ja som o nechtách ani nepočula,že sa nesmú str,ale ostrihala som jej ich hned ako sme prišli z porodnice,ved ich mala dlhe a uz bola na tvaričke doškriabaná,ja som jej totiž ruky do perinky nebalila 🙂

kukujka
10. jún 2011

@kaara1980 mne by bolo luto tu hrivu ostihat

fleuerette
10. jún 2011

Babulky poraďte, od včera plačkáme malého bolí bruško, teda no nemôže sa vykakať, keď pocvičíme trošku nožičkami poprdká si.Pediatrička nám predpísala Vigantol a Bio Gaia, lebo sme jej spomínali bruško, ale mám pocit, že sa to zhoršilo, dnes už sme ich ani nedali. A k tomu ešte včera očkovanie proti tubere. Malý sa vykaká len s teplomeríkom v ritke. Ako mu ešte pomôcť??? ☹ ☹ ☹

lucia1981
10. jún 2011

@ajjkas neviem ako by som to riešila ja, asi by som si ozaj čím skôr našla niekoho iného no teraz na konci tehotenstva zase neviem či to už má zmysel.... 😒

kaara1980
10. jún 2011

@kukujka 😉 to verím.Ale ono sa jej to ešte trochu vypadá a v zadu sa zvyknú vlásky vyšúchať.Ja som zvedavá aká bude moja malá.Ak bude po otcovi,tak bude tiež vlasatá.On má husté tmavohnedé vlasy 😀

kaara1980
10. jún 2011

@fleuerette ja som preventívne malému vždy po kúpaní večer malírovala bruško.Najskôr v protismere a potom v smere hodinových ručičiek.Keď ho bolelo moc,tak som použivala vetrovú masť.Hlavne si dávaj pozor na to,čo teraz ješ a piješ.Inak vigantol je vitamín AD ,takže z toho to nemá.Biogaia sú probiotiká,nemám s tým skúsenosti.

ajjkas
10. jún 2011

@fleuerette ahoj,no tak čo viem,tak chlapcov vraj bolieva bruško koli mieškom,nemusí to byt koli zapche,aj ked prdká,viem že pomáha nosenie,tak,že si ho položíš bruškom na ruku tak,že má hlavičku v tvojej dlani,tak skús a viem,že som používala aj espumisan kvapky,ale neviem od ktoreho mesiaca
😉

ajjkas
10. jún 2011

@kaara1980 aj ja som používala tú mast,myslím,že sa vola pupík,uvolnuje vetry a lepsie sa s nou masíruje,ja som masírovala brusko tak že som jej krúžila s nožičkami po brušku 🙂

sissika
10. jún 2011

@fleuerette espumisan kvapky pre dojčatá, kamoška to dáva malému od narodenia a zaberajú

kaara1980
10. jún 2011

@ajjkas ja som mu normálne rukou masírovala a nožičkami cvičila.Inak malý aj tak najradšej spával skrútený do klbka s vystrčeným zadkom alebo musel mať podložené nožičky aby bol pokrčený.Asi sa mu tak lepšie prdkalo.Alke keď som niečo zlé pojdela,tak to som ho len masírovala a uvarila rascový čaj.Ale tie 3 hodiny chudiatko aj tak strašne plakalo

ajjkas
10. jún 2011

@sissika ja som ich potom už používala častejšie tie kvapky,len tie prvé týždne sú detičky dost citlivé,ale teraz som ich našla a je napísané,že dojč, normálne do mliečka nakvapkat,našej zaberali 🙂

sissika
10. jún 2011

@ajjkas neviem, kamoške to odporučili hneď v nemocnici, takže ona to dáva od narodenia

fleuerette
10. jún 2011

No tak nie som až tak vedľa. Pupík sme použili, trošku prvý deň pomohol. Masírujeme bruško, espumisan sme tiež dali. dala nám ho lekárka, vraj môžeme kľudne 20 kvapiek 3 krát denne. On chúďatko v spánku tlačí o dušu, keby ste videli ten výraz ☹ . Až z toho plačká a samozrejme sa budí. Možno som z toho trochu vedľa, lebo zo začiatku spával 3 -4 hoďky, zobudil sa, napapal 60 až 90 ml, vykakal a zasa spal. až do včerajška. Teraz sa budú každú hodinku - dve, v spánku si poplačkáva no a tlačí.
A to som si myslela že tehotenstvo bolo namáhavé. Môj MM sa dnes v noci tak zľakol, že mu je od žalúdka zle a zvracia chudáka má behačky. Je to reakcia na stres, chudiatko. Takže mám teraz doma jedného nevykakušaného a jedného posr...ného. 😢

sissika
10. jún 2011

@fleuerette a nezabrali ani tie espumisan kvapky???

janka830
10. jún 2011

@kukujka Nádherná je, vláskov má fakt už skoro na vrkoče 😉

fleuerette
10. jún 2011

@sissika No prdkať prestal, teraz neviem či je to dobre alebo nie, ale vykakať sa nevie stále. V spánku akoby tlačil, zvraští tváričku zatne päste, mrnčí, pritiahne nožičky. Ak stihnem trochu mu ich zapriem, ale nič, plienka prázdna

macaobuchova
10. jún 2011

@sissika aja mám strašne debky,len revem jak mala........

sissika
10. jún 2011

@fleuerette tak potom fakt neviem

sissika
10. jún 2011

@macaobuchova aj ty si tehotná??

macaobuchova
10. jún 2011

ano som v 38 týždni,čakam chlapca,ako sa cítiš ty?

macaobuchova
10. jún 2011

@sissika máš už bruško dole?čo budete mat?