icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

janina7911
10. jún 2011

@sissika Cisarák na spinál, lebo tá naša malinká je všetko, len teda nie malinká. 😀 Odhad 4500 g. 🙂

sissika
10. jún 2011

čo je to cisarák na spinál????
@janina7911

janina7911
10. jún 2011

@sissika Cisársky rez so spinálnou anestézou, teda umŕtvením od pása dole.

sissika
10. jún 2011

@janina7911 teda s epidurálkou???

janina7911
10. jún 2011

@sissika Nie, epidurálka a spinálka je rozdiel. 🙂
Epidurál sa podáva na zmiernenie bolesti pred klasickým pôrodom, zaberá pomalšie, neznecitlivie Ťa úplne, môžeš chodiť, cítiš kontrakcie a teda vieš spolupracovať a tlačiť. Ak by sa pôrod zvrtol a trebalo by urobiť nakoniec cisársky, zvýši sa len dávka lieku, aby došlo k znecitliveniu.
Ak sa cisársky plánuje dopredu, tak sa dáva spinálka, tá účinkuje za pár minút a to Ťa rovno znecitlivie od pása dole.

sissika
10. jún 2011

@janina7911 aháááááááá, takže to už pondelok budeš mať ten zákrok?

janina7911
10. jún 2011

@sissika Presne tak. 🙂 Len zatiaľ neviem presnú hodinu, dozviem sa až zajtra večer od pôrodníčky, na ktorú tam mám naklusať 🙂

sissika
10. jún 2011

@janina7911 tak potom veľa šťastia

janina7911
10. jún 2011

@sissika Dík, už začínam byť pomaly nervózna. 🙂

sissika
10. jún 2011

@janina7911 veď aj ja, mňa to čaká nedeľu

zufzufmeister
10. jún 2011

@janina7911 Tak držím palce, o chvíľku budeš mať "drobca" pri sebe 🙂))

janina7911
10. jún 2011

@sissika Ty ideš tiež na cisársky? So spinálom?

@zufzufmeister Dík, veru že "drobca". 😀 Dvíhať ju s rozrezaným bruchom asi bude iná sranda. 😅

cottoncandy
10. jún 2011

@bubu84 hej, pôrodník robil mi kontrolný ultrazvuk a podľa neho mi potom povedal, že je menšia...ale aj moja lekárka mi vravela to isté

nela00
10. jún 2011

ahojte dievčatá 🙂
@janina7911 @sissika môžem sa spýtať prečo máte naplánovaný cs? bábatká sú zle otočené alebo kvôli váhe?

sissika
10. jún 2011

@janina7911 nie nie, ja mám len naplánovaný pôrod

sissika
10. jún 2011

@nela00 nemám cisarák

janina7911
10. jún 2011

@nela00 My sme sa ukážkovo otočili už v 30 tt, len nejak sme moc narástli. 😅 Pri tej váhe už pôrodníčka povedala, že nebudeme riskovať, že sa zasekne na pol cesty, takže preto rovno cisarák.

nela00
10. jún 2011

@janina7911 no my sme tiež otočený od 30 tt len nevieme váhu, lebo náš dr. hovorí, že to je dosť nepresné pol kg hore, dole. posledný odhad mám z 29tt a to mal 1120g 😕 .
@sissika ako naplánovaný pôrod? termín máš 26.6 nie?som nejak mimo 😅

janina7911
10. jún 2011

@nela00 Mne tiež pôrodníčka povedala, že tých 4500 g nie je presných, ale že cez 4 kilá to bude určite. 🙂 My sme v 30tt mali podľa USG cca 1650 g. Mňa už môj gyndoš dávno upozorňoval, že to bude veľké bábo, pôrodníčka mi to len potvrdila.

sissika
10. jún 2011

@nela00 ano, termín mám 26.6., ale už mám pripravené pôrodné cesty, tak lekár povedal, že to môžeme nakopnúť, nedeľu už budem aj tak v 39. týždni

nela00
10. jún 2011

sissi ja som bola v utorok a krčok zavretý, tak si asi ešte počkám.
janina tak v pondelok už budeš mojkať vašu princezničku 😵

sissika
10. jún 2011

@nela00 ja som už krčok mala opotrebovaný a otvorená som bola na jeden voľný prst, a včera večer mi asi odišla hlienová zátka, takže by som už do termínu aj tak nevydržala, teraz sa skôr modlím za to, aby sme to vydržali do tej nedele

janina7911
10. jún 2011

@nela00 No vyzerá to tak. 🙂 A s tým krčkom sa to môže naštartovať hocikedy. Ja som tiež jeden týždeň bola "bez nálezu" a na ďalší už krčok skoro nikde, jak naňho malá tlačila hlávkou. 🙂

nela00
10. jún 2011

no uvidíme, v utorok zas poradňa. to vy budete mať detičky už pri sebe 😵 držím vám moc palce 😵

9lea
10. jún 2011

Tak ja som sa až teraz opäť dostala k netu a dočítala všetky príspevky. Čo sa týka veľkosti, tak ja som už v 27 tt mala bábo 1400 gramové, čo mi v nemocnici vraveli, že je veľké tak na 30 tt a nie na 27. Odvtedy mi moja dr. vždy spomenie, že to bude poriadne bábätko, ale o cisárskom nikdy nič. Takže asi je bábo väčšie, ale ešte v norme, však uvidím teraz opäť na poradni, ja by som totiž najradšej rodila normálne a prirodzene vtedy keď to má byť. Tak dúfam, že to nepríde nejako po termíne a že ma potom do toho pôrodu nedotlačia, nech si bábätko vyberie deň samé. Prajem všetkým dobrú noc. 😔

ivusik33
11. jún 2011

baby, pekný víkend Vám prajem... užite si chladnejšie počasie a ak niektorá bude rodiť, tak prajem rýchly pôrod 🙂

monitas84
11. jún 2011

@9lea Ahoj, no teraz som aj ja vystrašená. 😕 Mne tiež povedal doktor, že to bude veľké bábo a tiež hovoril, že budem rodiť normálne. Tak len, aby sa nám nič nestalo, nech nám to dopadne čo najlepšie. Nie, že nakoniec pôjdeme na cisársky a celý čas sme v tom, že to bude normálny pôrod. ☹

monitas84
11. jún 2011

@ivusik33 Dobré ránko, nás čaká malovanie, upratovanie a ukladanie novej spálne. Nejako to zvládneme. V najhoršom si zavolám na pomoc sestry dvojičky. 😉 Sú tiež veľmi poriadkumilovné niekedy až prehnané pedantky. 😒 Teším sa, lebo si chceme do spálne nachystať pre nášho maličkého postieľku a vecičky. Normálne uvažujem nad nejakou modrou záclonou, aby to ladilo k postieľke s modrým baldachýnom. 🙂 😉 Nejaké motýle, už som to tak videla niekde a je to krásne. 🙂

monitas84
11. jún 2011

@sissika Ahoj, neboj sa všetko bude dobré, ani nevieš ako a budeš mať za tým. 🙂
Celé je o tom, že presne vieš kedy sa to stane, keby si o tom nevedela, tak by si tak nestresovala.
Budem na Teba myslieť. Potom daj vedieť ako Ti to prebiehalo. Hlavne nech je maličký zdravý a aj Ty nech sa rýchlo zotavíš. 🙂

lucia1981
11. jún 2011

ahojte! dnes to u nás vyzerá na zamračený deň, ale som rada, že sa trošku schladilo, nás dnes čaká rodinná oslava, ocinova sesternica má 70, aj keď sa mi tam teda vôbec ísť nechce, asi sa pred svetom skrývať stále nemôžem a zase bude to len také rodinné posedenie tak dúfam, že to zvládnem.....