Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
@koc1nka ahoj! o tých poslíčkoch mi niečo hovor, ja to prežívam tiež už dobrých pár dní a stále čakám, že je to už ono a vždy to nakoniec prejde, čo sa týka tvrdnutia brucha tak to neviem z čoho to je, ja som tiež pri prvom nevedela čo je to a nemala som žiadne bolesti, proste bezproblémové tehotenstvo ale toto ma teda riadne vyčerpáva a už sa neviem dočkať, kedy bude drobček vonku z bruška.... 🙂
ahojte dievčatá 🙂
@janina7911 držím palce! o chvíľu už budeš mať simonku v náručí 😵
my dnes začíname 39tt ale cítime sa ako v 30tt 😀 sem-tam bolia kríže, stvrdne brucho, dolu pichne, ale inak nič. som zvedavá na zajtrajšiu poradňu 😕
@janina7911 Držím palce aby všetko dopadlo ako má, bezproblémovo... 😉 teším sa na nové info 🙂
@lucia1981 U nas sa len potvrdzuje ze kazde tehotenstvo je ine 😉 Som zvedava,v stredu idem do nemocky na ctg,prietoky a kuknut na hmotnost malej.Minuly tyzden mala 2870g,som zvedava,ci sme sa pohli.Kazali mi este brat magnezium,ja kaca som si ho od stvrtka nedala,ze si ho zacnem pomaly vysadzovat,no vcera som sa zlakla,hned som si 2slahla.Inak mala si prvy porod podla terminu?Ja o 2tt skor v 38tt,tvarili sa,ze je to predcasne,ale ked sa maly narodil,mal 3460g a 52cm a hned pisali ze v termine,podla mojich vypoctov sedel datum s prvymi pohybmi.Teraz si mala kedy prve pohyby?
ahojte dievcata, tak dnes by mal byt moj den D 😉 ale urcite z toho nic nebude ☹
@koc1nka ja tiež beriem mangenzium a už asi tri mesiace, najrpv som mala 6 tab. denne ale teraz mi znížil dávku len na 3 a ešte mi predpísal pred týždňom železo lebo som vraj chudokrvná... 😒 môj prvý drobec sa narodil tiež v 38tt a hovorí sa vraj, že by to tak malo byť aj pri druhom ale neviem či to u mňa bude platiť, hoci by som bola rada, Lukáško mal 3170 g a 49 cm, druhý má zatiaľ 2900 g tak uvidíme či ešte niečo naberieme... 🙂 ja som cítila prvé pobyhy teraz na konci 4 mesiaca
@andrea1977 neboj sa do večera ešte času dosť, inak dnes je pekný dátum ja by som tiež dnes brala keby to na mňa prišlo, lebo aj prvý drobec je 13 a od vtedy je to moje šťastné číslo.... 🙂
@lucia1981 tak do vecera sa moze udiat cokolvek, ale fakt tomu neverim ☹ a tebe tiez prajem, aby si uz dnes isla 🙂
@andrea1977 ďakujem, no asi z toho tiež nič nebude, ja mám bolesti už vyše týždňa také intenzívne ale inak sa nič nedeje tak už fakt neviem čo mám robiť, dnes od rána upratujem, chystám sa aj na okná tak uvidíme, no to by sa musel stať nejaký zázrak.... 😉
@andrea1977 naozaj ešte času dosť, dneskajšok sa ešte ani poriadne nerozbehol...držím palce aby sa to dneska rozbehlo 🙂
@lucia1981 Ja tiez magnezium beriem dlhsie,ale teraz si davam len 1denne,zevraj uz okolo 38tt sa brat nema,lebo babatku to uz nejak skodi,neviem su vseliake nazory,ale aj moj doki povedal,ze mam brat ale len do 38tt.Uvidime ako to bude teraz pri druhom,ja som mala teraz pohyby v 17tt,kiez by to bola pravda,rada by som este tento tyzden vydrzala a potom,nech uz to pride.Manzel ma bud.tyzden meniny,tak by mal pekny darcek,syn sa narodil den pred jeho narodeninami a mala by mu tiez mohla dat podobny darcek.Teraz by mali deticky naberat na vahe 250g za tyzden,to som zvedava.
@lucia1981 tiez mavam bolesti, hlavne v noci, kazdu noc si hovorim, ze hura do rana uz pojdem, a potom nic ☹ a tiez stale daco robim, okna som umyvala v piatok 😠 asi sa budem musiet dat nahovorit uz len na ten sex 😝 alebo si zacnem pisat s julovkami 😀
@andrea1977 a čo hovorí Tvoj doktor?
@lucia1981 u neho som bola posledny krat vo stvrtok, nic moc nepovedal, len ze je plod uz velmi natlaceny dolu a ze vo stvrtok 16.6. mam ist uz na kontrolu do porodnice do TN, kde mi spravia prietoky a ctg a mozno si ma tam uz nechaju 😖
@andrea1977 držím palce, na počítadle máš tri nuly 🙂 tak hádam to príde 🙂
@zufzufmeister teraz bude naskakovat na pocitadle -1, -2, atd.? 😀
@e.lle mohla to byt aj plodova voda , tazko povedat. ale ides dnes k dr. tak mu to urcite povedz a on ti ultrazvukom pozrie stav plodovej vody a mozno pojdes rovno rodit 😉
@kukujka
Nie, na zaciatku to bolo este horsie :D
V nemocnici papala este castejsie, teraz papa cca 7x denne. Vtedy to bolo castejsie, prikladala som ju, aby sa spustilo mlieko. Niekedy som ju nechala aj zaspat na prsniku, lebo inac plakala. Rada by som presla na taky rezim, ze papa len 15 min naraz ale potom place, alebo spi len hodinku.... 😒
Ako to robis? 😖
@kukujka Ona pomalicky zaspava na prsniku. Pije, pije a potom uz pomalsie, len sem-tam a po 15 min. ju vacsinou "odpojim" 🙂 a prelozim do postielky. Kedy s akym uspechom. Stane sa, ze sa zobudi a zacne plakat. Vtedy vacsinou nastupuje moj priatel a trosku ju pohojda a tak zaspi. Len mam problem s prebalovanim, lebo pred kojenim nemozem, lebo place, takze rychlo idem kojit a po kojeni som rada ked zaspi. 😖
Takze tvoja zaspi pri kojeni? A potom ti pusti bradavku? Alebo ju musis surovo odstavit?
A ked kojis len 15 min., ako casto?
tak som sa opat skulturnila, vzdy si hovorim, ze to uz do porodnice pojdem fesna 🙂 tak dufam, ze tentoraz je to ozaj uz do porodnice 🙂 oholena, nozky odepilovane, obocko upravene, zafarbene, no proste kocica 😀 az na tych 16 kg nadvahy 😲
@kukujka @sisi0211 moj tiez cka casto ,vtedy ho este prilozim k prsniku a troska potaha a potom prestane,kojim z obidvoch psnikov,hned ked zacne plakat tak ho prilozim k prsniku odpojim ho cc po 20 min prebalim ho a pokracujeme na druhom prsniku to uz zaspi,(takto mi to poradila laktacna poradkyna),odgrgne si malokedy ,my kojime kazde 2 hodiny :aj vnoci,pekny den vam prajem
@andrea1977 čo už sa to pohlo?

Dobré ránko.asi si namýšlam,ale musím sa spýtať baby...: môže byť odtečenie plod vody pomalé a nenapadné? Celé tehu ma trápi zápcha,ale strašná :( ráno sa zobudím že ma bolí bruško čo musím utekať.najskôr cikám,potom ma takmer preženie (sorry za výraz 🙂 ) a potom zo mňa niečo tieklo ale vôbec som necíhila že cikám... :o mala som pripravený pohárik,lebo idem dnes na poradňu,tak som uchmatla len pár kvapiek a boli číre nie žlté...to by mi ale tiekla potom zase,nie?