icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

katinka71
13. jún 2011

@sisi0211 ja davam cumlik ked je nekludny,niekedy chce a duda

bubu84
13. jún 2011

@silviadaisy30 gratulujeme k malickej a prajeme hlavne vela zdravicka.. 😉

andrea1977
13. jún 2011

@silviadaisy30 gratulujem, krasne miery mala bambulka 🙂 prajem hlavne vela vela zdravicka a mliecka 🙂

leni831
13. jún 2011

@silviadaisy30 blahozelam

monitas84
13. jún 2011

@laura28 Ahoj, no pekne si zhodila. To by som bola aj ja rada keby schudnem aj navyše niečo. 🙂 Veľmi zaujímavé ako sledujem, že pri druhom tehotenstve skoro každá menej pribere. 🙂 Dúfam, že Ti potom budem môcť napísať, že som bola na tom ako Ty. 😀

monitas84
13. jún 2011

@silviadaisy30 Gratujlujem, prajem len to najlepšie, hlavne veľa zdravíčka a mliečka. 🙂

bubu84
13. jún 2011

jaaj ako to vydrzat... 😉 a este doma tak teplo...

lucia1981
13. jún 2011

@bubu84 o tom teple mi niečo hovor u nás vonku 29 stupňov a dnuka v podkroví máme 29.5 dokonca, nepomáha ani ventilátor, už som zjedla celý polárkový sneh a žiadne ochladenie necítim... ☹

janka830
13. jún 2011

@silviadaisy30 gratulujem, nádherné miery 🙂 prajem veľa síl, zdravia a mliečka..🙂

janka830
13. jún 2011

@lucia1981
@bubu84 neznesiteľné je to počasie dneska... 😠 tiež bývame s mm v podkroví u našich, no a to sa nedá vydržať asi tam budeme musieť dovliecť ventilátor....

Inak stále čakám či to nepríde skorej, už sme poskladali postieľku je 100% pripravená..potom takú postieľku keď budem na dolnom podlaží aj tam sme jednú dali aby som nemusela pobehovať do podkrovia stále...všetko pripravené len malej stále nikde...mám z toho už pocit že sa jej ani nedočkám...ešte 5dní do termínu...tieto posledné dni sú hroznééé, neviem si predstaviť ten pocit keď človek prenáša...navarila som, poprala, povešala teraz zvešiavam a nič... 🙄

sisi0211
13. jún 2011

@silviadaisy30
@katinka71
A nemate potom problem s kojenim, myslim s prisatim babatka? Prave som citala clanok, ze sa ma az po 4-6 tyzdnoch davat, aby to nerobilo problem pri kojeni...

Baby, vidim, ze tu preberate priberanie a chudnutie. Ja som pribrala pocas tehu 15 kg a 11 som mala dole uz po necelych 2 tyzdnoch 😉 a pritom v kuse chodim do chladnicky :-P

bubu84
13. jún 2011

@lucia1981
@janka830 ja by som aj niekde isla, ale ked nevladzem a vonku sa ani listok na strome nepohne, u nas je strasne dusno, akoby prsat malo, ale nic... a zmrzku by som si hrozne dala, alebo nanuk.. 😀 a citim sa uz tak zle ze dovi..chrbat ma boli, nohy a ruky mam napuchnute..a malicky je stale spokojny v brusku, som zvedava, co povedia zajtra v poradni.. 🙂

lucia1981
13. jún 2011

@janka830 my bývame tiež u mojich rodičov, teda teraz len s mojou maminou už a tiež mám v pláne dať postieľku aj na poschodie, kedže tam je príjemný chládok celý deň tak nech drobček nemusí spať v takom teple aspoň cez deň...

janka830
13. jún 2011

@bubu84 mňaaam o zmrzke ani nehovor, u nás robia vynikajúcu..len komu sa tam v takom dusne chce trepať, tiež mám ten pocit že by mohlo sprchnúť lebo to dusno sa nedá vydržať ale zase keď si predstavím že by som mala utekať zvešať to prádlo tak nech začne pršať až keď pekne uschne a bude zvesené 😅 takisto napuchám aj nohy aj ruky už a tak som si hovorila že fajn nenapuchám.... 😠 to máš super že máš zajtra poradňu budem držať palce aby sa to už nejako pohlo..mňa čaká poradňa až vo štvrtok, pevne verím že si ma tam pekne nechajú alebo dovtedy porodím...mám pocit že moje zbožné prianie nebude vyslišané, mám to ja ale rebela v brušku 😀

janka830
13. jún 2011

@lucia1981 presne to že na poschodí sa dá normálne dýchať aj cez leto je tam oveľa chladnejšie, veď teraz už keď sú niekedy teploty vyššie tak sa hore nedá dýchať...uvidíme ako to bude cez toto leto keď budú tie horúčavy, či sa nenasťahujeme k našim do obývačky na gauč 😀

9lea
13. jún 2011

@silviadaisy30 gratulujem k malinkej, prajem veľa, veľa zdravíčka. 🙂

9lea
13. jún 2011

Tak dole na juhu Slovenska Vám to teplo nezávidim, hoci ja mám rada leto. My tu na Orave máme určite chladnejšie a tiež nevládzem. Dnes poradňa, no už ani sama neviem. V našej poradni sa striedajú dvaja, doktorka a doktor, čo je super, lebo tak robia každý deň od rána šiestej do večera siedmej, čiže super. Ale minulý týždeň doktorka vraví, že cíti hlavičku, že to môže prísť každú chvíľu a dnes doktor, no že som ešte zatvorená, ale že ako prvorodička sa nemám čo čudovať. A potom povedal, že teraz môžem byť zatvorená, ale pôrod u každej ženy prebieha inak a o tri hodiny môžem byť aj v pôrodnici. No tak som ostala na neho pozerať, že teraz akože čo. Čiže máme čakať do termínu, a ak nič, tak v pondelok opäť poradňa a potom ma pošle v utorok do nemocky, keď mne sa tak nechce ísť do nemocnice, fakt ak to má prísť nech to príde samé, len nie nasilu. Nechcem, aby bolo maličké vystresované, že ho ťahajú nasilu.

9lea
13. jún 2011

@mimiss s tou vodou neviem ani ja ako to vyzerá, ja len myslím, že to bude inštikt a budem presne vedieť, áno toto bola plodová voda. Inak ja mám už tak týždeň pocit, že som hocikedy mokrá, ale to normálne som začala mať taký výtok a jeho veru niekedy dosť, tak si už len stále dávam intimky. Ale som niekde čítala, že to je už v posledné týždne pre pôrodom normálne, že ma žena aj zvyšený vytok.

9lea
13. jún 2011

a ešte niečo, som bola dnes ešte nakúpiť v našom malom obchodíku a predavačka tá mi zakaždým povie, či som ešte nešla. Tak mi dnes vraví, že jej prvý pôrod museli vyvolať a že to bolo pre ňu hrozné a že druhý jej tiež hrozilo, tak že už tesne pred terminom chodila po schodoch aj troška po nich poskakovala, aby jej to poriadne spadlo dole a otvorila sa sama, a tiež že chodila ako kačka po dome. Že niekedy si musí ta žena trošku pomôcť. Len mi vraví nechoď veľa po tých schodoch, aby som ťa nemala na svedomí. Ale, že tak trošku nasilu hore dole po schodoch môžem pochodiť, a že to pomáha. Tak nieže teraz začnete všetky chodiť hore, dole, a robiť nejaká salta a kotrmelce a potom Vás budem mať na svedomí 🙂 , ale tak ja si asi v sobotu pred tým termínom pochodím ako kačička po izbe a uvidíme. 🙂

mimiss
13. jún 2011

@9lea veru tiež si myslim že toto nebola plodová voda inak to určite vyzerá..skôr by som povedala že je to ten výtok som sa dočítala na nete že je to pred pôrodom tak som sa trocha uklidnila...ale bolesti mi začali troška večšie tak uvidíme ako zosilneju..a ked tak sa vyberieme do pôrodnice...

zufzufmeister
13. jún 2011

@9lea čo znamená chodiť ako kačička? :D

9lea
13. jún 2011

@mimiss no veď ty už dnes môžeš, však si v termíne, ale ja si tiež myslím, že to možno bol ten výtok. Ja tiež tak niekedy idem na wc, a sa mi zdá, akoby som necikala, ale to zo mňa tieklo, však nečudo, aj tak je všetko dole už tak natlačené, že to nepracuje tak akoby malo.

9lea
13. jún 2011

@zufzufmeister no normalne, že si čupnuť a tak chodiť ako kačka, že aby si zatlačila na ten krčok a aby sa otvoril, že jej to skutočne pomohlo.

9lea
13. jún 2011

@zufzufmeister a moja teta deň pred termínom tiež obišla celý náš kopec, nazbierala huby, maliny, že chodila dve hodiny v kuse, že si urobila riadnu prechádzku a do rána bol maličky na svete, ono určite tento pohyb pomáha viac, ako sedieť a čakať. 🙂

mimiss
13. jún 2011

@9lea v termíne som len čo keď tej našej malej sa vôbec nechce jej sa tam musí strašne páčiť 🙂 no veru ani sa nedivím tiež ma napadlo že už ide všetko ked ma to dole tak strašne tlačí a vravel doktor že hlavičku mám uplne natlačenú tak sa neni čomu čudovať..

benice
13. jún 2011

@silviadaisy30 Blahoželám k narodeniu dcérky a prajem jej aj maminke veľa zdravia a síl ... 🙂

kaara1980
13. jún 2011

@andrea1977 😀 poteší,ale aspoň vieš,že sa na súrodenca teší

kaara1980
13. jún 2011

@lucia1981 no však aj Jakub sa zatiaľ teší,ale čo bude neskôr.... 😉

kaara1980
13. jún 2011

@bubu84 to dúfam....dnes ked ma videli na ihrisku ženy čo tam chodia,skoro odpadli,že som ešte celá ☹

kaara1980
13. jún 2011

@silviadaisy30 srdečne gratulujem 😀 a želám všetko len to najlepšie 😉