icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

kaara1980
13. jún 2011

@9lea sme evidentne na tom úplne rovnako ☹ .Aj mne kázal prísť v pondelok zas do poradne.Ale ešte 2 dni počkám a idem na babské recepty na vyvolávanie pôrodu

9lea
13. jún 2011

@kaara1980 Tak daj nejaké recepty, čo by som tiež už asi niečo poriešila. 🙂

lucia1981
13. jún 2011

.... ja mám takú obrovskú chuť na krupicu so škoricou, že si ju asi naozaj budem musieť nakoniec uvariť a to som sa už napchala červeným melónom.... 😉

9lea
13. jún 2011

@lucia1981 len si v kľude daj, ja som pred dvoma týždňami schudla kilo, tak som sa potešila, že z tých 17 kíl som jedno zhodila a dnes na poradni šup dva kila hore, takže už nemám ani 17 ale 18 navyše. Paráda a kým to na mňa ešte príde, tak bude možno aj pekných 20 kíl na mne. No čo už za štíhlu som už bola, teraz budem za maminku alias buchtičku.

lucia1981
13. jún 2011

@9lea ja mám zataiľ 13 kg navyše tak uvidíme, kde sa to zastaví, len ja keď zjem veľa sladkého tak ma hneď páli záha a musím si dať tabletku, lebo mlieko mi už na to nezaberá....

fleuerette
13. jún 2011

@lucia1181 ďakujem, vyskúšame. Ja som aj jeden BIO feniklový kúpíla pre deti, ale potom som si prečítala, že obsahuje sacharidy, a pri dlhodobom používaní spôsobuje zubný kaz. Napriek tomu že nie je granulovaný, ale sáčkový. Takže musím zbehnúť do čajovne alebo niekde kde sa kupuje korenie, a kúpiť čistý fenikel.

9lea
13. jún 2011

@lucia1981 tak to je podobne aj u mňa. Ta záha ma už páli zo všetkého, a tabletky mi už tiež nejak nezaberajú, už mi je niekedy aj z tých zle. Mlieko mi zaberie tak na 10 minút a potom ma páli ešte viac. Ja sa už teším aj na to, že budem môcť niečo zjesť a nebude ma páliť záha.

ivusik33
13. jún 2011

@lucia1981
my tam chodíme min. 1x za týždeň... Simča je tam rada, nemá problém... to skôr ja 😝 stále niečo zle robím a stále niečo vymýšľam, len aby som tam vraj nemusela chodiť 🙂 Ale ja to už beriem jedným uchom dnu a druhým von.... ja by skôr privítala, keby ona prišla občas k nám, aby som sa ja nemusela stále trepať k nim, hlavne teraz, keď som rada, že žijem. Ale ona k nám nerada, že čo bude robiť v paneláku, keď Simča môže byť na čerstvom vzduchu (síce sme stále von, chcela som, aby poznala jej kamarátky, videla škôlku kde bude chodiť a tak... ale ona to vraj nepotrebuje 😖 Tak to už neriešim. Uvidím, čo bude, keď sa narodí malá, lebo to budem rada,keď príde moja mama alebo ona, aby mi pomohli aspoň zo začiatku, aj keď budem chodiť von. Nerada by som "odkladala" Simonku k starkým, aby nezačala žiarliť. Budem rada, keď si nájdeme spolu nejaký systém.

ivusik33
13. jún 2011

@silviadaisy30
gratulujem k tvojmu malému zázraku 🙂) aby Vám všetko klapalo, veľa zdravíčka a mliečka prajem .🙂) Držte sa.

ivusik33
13. jún 2011

@sisi0211
moja malá sa už asi narodila s cumlíkom 😀 Mne ju doniesli po cisárskom už s obrovským cumľom v ústočkách a používali sme ho potom stále. Tie ukľudňujúce cumle sú už od 0 mesiacov, len musíš kúpiť správny tvar. Mne ju v nemocnici naučili na ten klasický okrúhly a ja som doma mala všetky len tie skosené, tak som musela utekať do lekárne a kúpiť okrúhly.

katinka71
13. jún 2011

@sisi0211 viem ze su nato take nazory lenze mam tak popraskane bradavky a bolestive,ze namiesto dudlania mu dam cumlik,mozno za den ho ma v ustach 1/2 hod,zatial neni problem s kojenim

ivusik33
13. jún 2011

baby, o tej záhe ani nehovorte!! Ja každý deň zvraciam, lebo mi nič nezaberá. Zo všetkého je mi zle, či je to pečivo, sladké, slané... a tabletky nechcem jesť, tak radšej trpím, hovorím si, že ten týždeň to vydržím.

bajushka
13. jún 2011

Dobry vecer, ja nastastie nemam problem so zahou... ale babulky co mate, vobec nezavidim... neviem si predstavit tak existovat...
A co sa tyka toho vyvolavania porodu podla starych bab... tak tu koloju famy, ze aj ananas je jednym z vyvolavacov... pretoze prirodne obsahuje nejaku latku, ktore obsahuju aj spermie... Akurat ananasu je treba ozaj vela... a potom este stiplave jedlo... tak som nasadila Tabasco (stava z chilli papriciek) do kazdeho jedla...
A ste tu dievcata pisali o tom pohybe, tak s tym plne suhlasim... ale ked uz je clovek v stadiu, ze sa ledva vylodi z postele... tak predstava schodov ma moc nenadchyna... 😀 Ale zajtra ich asi podstupim...
A neviem ci ste poculi o tom splne... tak zevraj sa vela deticiek pyta na svet pocas splnu... ktory zacne 15/06 o 20:14.... tak sama som zvedava... 🙂

emma88
13. jún 2011

@ivusik33 presne aj ja...zahu mam zo všetkeho a neustale, je to nehorazne...

emma88
13. jún 2011

Tak v stredu si idem už lahnut do nemocnice a dufam že na drobca nebudem už dlho čakať🙂 Tešim sa🙂

9lea
13. jún 2011

@bajushka o splne som počula, ževraj áno, ten tiež pôsobí na pôrod, tak si teda asi všetky počkáme do stredy uvidíme na ktorú zaberie. 🙂

sisi0211
13. jún 2011

@ivusik33
@katinka71
Ja som sa aj preto pytala, lebo dnes som bola na nu cely den sama. Poobede som to uz nevydrzala, ked mi nechcela spinkat a stale ked som ju polozila zacala plakat, tak som jej dala ten cumlik. Zaspala 🙂 do minuty. Len potom asi po 10 min. som jej ho zobrala a ona sa zobudila! 😢
A ked som ju isla kojit, tak sa nechcela tak spravne prisat (cely dvorec atd.) ale isla cumlikovat. Moje bradavky su uz tiez nic-moc, aj ma bolia, ked sa tak silno na zaciatku prisaje ☹ Nevadi mi to ak je to kazde 3 hodky, ale ak chce skor... 😢 😢 😢

monitas84
14. jún 2011

Dobré ránko. Ešte tu nikoho ako kukám. 🙂 Neviem už spať, tak som si prečítala, čo ste tu dobrého popísali.
Manžela mám chorého, nachladnutý je, ale včera večer po robote išiel ešte kvôli mne malovať spáleň. 🙂
Z čoho mám radosť, cez víkend by som sa už rada nasťahovala. 😀 Spáleň bude žltej farby, modré záclony dám s motýlmi, lebo baldachýn je modrý, tak to chcem nejako zladiť. 🙂
Dnes idem do poradne, tak som zvedavá koľko sa načakám a čo mi dobré doktor povie. 🙂 Malý ešte musí vydržať v brušku, chcem si izbu uložiť a porobiť čo treba potom môžme ísť rodiť. 🙂 Nech som kľudná. 😉

kukujka
14. jún 2011

vcerajsia kontrola u dr.dopadla vyborne malinka vazin 3210g uz sme pribrali skoro vsetko co schudla v nemocnici len zacina dako vymyslat stale by papala ale len trochu a casto uz mam cele bradavky donicene ,predchvilou si zas pytala,ale nedostala nic len vymyslala a zaspala aj bez papania

kukujka
14. jún 2011

@ivusik33 skusala si uvareny zemiak na zahu?zevraj to zabera

monitas84
14. jún 2011

@9lea Ahoj, s tymi 20 kilami nebudeš sama. ☹ Ja budem rada, keď pôjdem rodiť len s 20 kilami. 😠 Už teraz mám na sebe 18 kíl, až sa bojím čo mi dnes povie v poradni doktor, asi ma zje! 😀 No čo už, musí to nejako stráviť. 😀 Všimla som si na sebe, že som nejako viac hladná tieto dni. Už aj dnes od skorého rána mi škvrká v brušku od hladu. 😀 A to sa ešte musím pre istotu odvážiť, dnes v poradni treba nahlásiť koľko som pribrala. 😒

monitas84
14. jún 2011

@kukujka Ahoj, to som rada, že je v poriadku maličká. 🙂 Ako sa cítiš Ty??? Už sa Ti to dúfam pekne hojí. 🙂

fleuerette
14. jún 2011

@monitas84 neboj ja som mala cez 20 kg navyše 😵 , v pôrodnici som nechala okolo 10, a ešte stále mám dosť vody v tele, lebo nenavlečiem prstene. Takže ak sa zbavím jej zostane mi nejakých 6 na zhodenie. A to by malo vraj ísť kojením dolu rýchlo. Aj keď ja nekojím, ale odsávam, tak dúfam že to tým kilám bude jedno 😀 😀 😀 .

fleuerette
14. jún 2011

@kukujka ahojky, ako často kojíš? Ja tým, že malý papká z fľaše mám trochu skreslené intervaly. My papáme totiž zhruba každé tri hodinky po 80 - 90 ml, buď moje mliečko, ak je toľko odstreknuté alebo nutrilon.

fleuerette
14. jún 2011

@sisi0211 sisi mne malý odmieta prsník úplne a pravdepodobne je to kvôli prikrmovaniu v nemocke. Žiaľ bol veľký keď sa narodil, takže nevydržal na glukóze, kým sa mne po cisárskom spustilo mliečko, a keď sa už konečne spustilo bolo ho stále málo, na to čo on potrebovala na svoje 4 kilečka. No a ten boj, keď som ho chcela pritlačiť na prsník..... Jedna sestrička mi povedala, že sú bábätká (nie je to ale pravidlo) ktorým stačí raz dať do pusi fľašku alebo cumlík a hotovo....

monitas84
14. jún 2011

@fleuerette Ahoj, v to dúfam aj ja a veľmi, že tam nechám čo najviac kíl a zbytok dúfam pôjde rýchlo dolu kojením. 😉 Ďakujem Ti za podržanie a milé slová, si zlatá. 🙂 Aký je Lukáško, v noci prespí ? Aké to je s maličkým, dalo sa na to všetko zvyknúť? Stíhaš aj domáce práce, varenie atd??? Aby som vedela čo ma čaká. 🙂 🙂 🙂 🙂

fleuerette
14. jún 2011

@kaara1980 ahojky, ako ako? Ešte stále si kinderko?

fleuerette
14. jún 2011

@monitas84 no Lukáško je zlatunký, len máme problémy s bruškom. Našťastie nie koliky, takže nezjape na celú ulicu, len ho chudáčika v noci "pučí" - našla som tento termín tu na koníkovi. Napapá sa a potom sa hrozne skrúca, ale neplače, len chrčí, mrnčí, sťahuje nožičky k brušku, nevie sa vykakať. Ja mám strašne ľahký spánok takže sa takmer nevyspím. A domáce povinnosti, keby som nemala maminu ktorá je u nás cez týždeň a svokru, ktorá je cez víkend, tak tu asi skapeme 😎 . Prvý týždeň mi trvalo kým som sa postavila z postele skoro 10 min (som po sekcii). Okrem toho mi v nemocnici zasa rupol chrbát, takže mi malého (aj vzhľadom na jeho váhu 4200) musia podávať - z postieľky, do postieľky, z vaničky, do vaničky, z kočíka ...... a tak. Ale od včera už rana toľko nebolí, tak sa konečne púšťam aj do nejakých tých domácich prác, ale maminu tu mám stále. Ešte nesmiem cvičiť na chrbát tak to nie je bohvie čo.
Sama som zvedavá do kedy to prispôsobovanie bude trvať. Inak o odchodoch z domu s malým napr. na kontrolu k lekárovi či očkovanie, to je kapitola sama o sebe 😀 😀 , napriek tomu že si dávame náskok min. 2 hodiny pred termínom, nestíhame, zabúdame veci doma, no čistá komédia......

lucia1981
14. jún 2011

ahojte! tak ako ste sa vyspali? ja zase s bolesťami, ktoré nad ránom ako inak ustúpili, už to beriem ako taký nočný rituál... 😉 my by sme dnes mali byť elektriky od deviatej do druhej, tak som si nabila notebook a uvidím do kedy vydrží baterka, no ale volala ma kamoška na kávu do mesta, tak pôjdem trošku medzi ľudí nech sa na mne pobaví ako vyzerám a že vraj "pobeháme po obchodoch" tak somnou už asi ťažko..... 😀

monitas84
14. jún 2011

@fleuerette Veru hovorí sa, že chlapčekov bolia brušká. Pekne veľký sa Ti narodil. 🙂 Podľa doktora budeme mať veľké bábo aj my, len neviem po kom. 🙂 Doktor tvrdí, že budem rodiť normálne, len sa obávam, či to je aj bezpečné, ked má byť náš maličký veľké bábo.
No to si ma nepotešila, to aby som stále volala svojej mame, aby mi tu pomáhala. Ale podľa všetkého je na to aj pripravená, ráta sa tým. 🙂 Veď som ju tu mala aj včera, pomáhala mi so záclonami a závesmi. 🙂