icon

Aprílovky 2016

reni1512
14. aug 2015

🙂 všetkyyyyy sem 🙂 nech sa spoločne radujeme!

Aprílovky 2016
lujzamisko
5. jan 2017

@lenka2341 po novom zacina sediet 🙂 🙂 🙂 a rozkecal sa v kuse blaboce a čo vy ako prajeme šťastný nový rok

katia1
29. jan 2017

Ahojte mamičky aprílovky 2016 🙂 Rada by som sa k vám aj ja pridala. Dcérka sa mi narodila 13. apíla 2016. Je veľmi živá, dosť skoro sa začala plaziť. Štvornožkuje, stojí a sedí už od 7. mesiaca. Zúbkov má momentálne 5 a ten šiesty je už na ceste 🙂 Čo ma však trápi je, že v noci sa nám veľmi často budí...a to už od 3 mesiacov :( Ako spinkajú vaše detičky? Stále kojím, no mliečka mám už menej, lebo cez deň pekne papá príkrmy. V noci som jej skúsila dať aj umelé mliečko a po ňom spí síce o niečo lepšie, ale aj tak sa zobudí viackrát za noc :(

lujzamisko
29. jan 2017

@katia1 Ahoj aj skupín sme aprilovky 😀 no čo S A týka mliecka ja tiež kojim ale večer má um vypije 240 ml A napr O 3 už odo mňa A Le teraz sa tiež budi ako idú zuby

lenka2341
1. feb 2017

@lujzamisko juj.len teraz som si vsimla ze si mi nechala odkaz.aj vam prajeme vsetko dobre v tomto roku.hlavne vela zdravia.😘 my uz stvornoskujeme a vieme sa uz postavit pri nabytku.a tiez zacal hovorit pekne mama.ale teraz sa mu vepmi nechce😀

lenka2341
1. feb 2017

@lujzamisko a sediet tiez sa naucil niekdy pred mesiacom skoro sam.nejak to prislo vsetko naraz sediet,stvornoskovat a postavit sa.no nestiham sa nad nim cudovat.😀

lujzamisko
1. feb 2017

🙂
@lenka2341 a ja že hm neodpisujr co je 🙂 🙂 tak aj náš uz ide na 4 a hupe sa plazi sa 🙂 a po novom stavia sa kde sa da 🙂

lenka2341
1. feb 2017

@katia1 Ahoj.moj Oliver bude mat 9 mesiacov 5.2.ja iba kojim a prikrmujem.žiadne umele mlieko.ani neviem ako sa pripravuje😀 a moj maly sa tiez viacej budi od 3-4mesiacom.kedy ako.niekedy 3krat niekedy styri krat.netreba sa bat ze mas slabe mlieko alebo ze ho mas malo.kojene deti su viacej citovo priputane k mame.a tym ze sa chcu vela krat kojit tak sa tym ukludnuju,maznaju.🙂

lenka2341
1. feb 2017

@lujzamisko nejal mi neukazovalo ze sii odpisala alebo neviem ako sa to mohlo stat.no tal to ste aj vy velmi sikovny🙂 ozaj este ktej autosedacke.predsa len asi kupime tu od cybex.alebo este uvazujeme na britax-römer.pozerali sme aj my podla testov.

lujzamisko
1. feb 2017

@lenka2341 druhú som objednala joie aj tie sú dobré na vysledky. Britax romer som.pozerala talenty ze chcem ho ešte v protismere tak to by som.musela.brat romer first class a ta je.draha . Cybex stala 324€ a joie 132€ ta je bez iso

luada
1. feb 2017

Ahojte maminky, ospravedlnujem sa, ze sem pisem malo, ale zaujalo ma, co napisala @katia1 a @lenka2341. Mam devatmesacneho synceka, ktorého tiez kojim. Umele mliecko sme nikdy neskusali. Do styroch mesiacov spaval ukazkovo, budil sa mi raz, maximalne dvakrát za noc. No od ukonceneho stvrteho mesiaca to zrazu islo dolu vodou. Teraz sa mi budi takmer kazde dve hodiny a vôbec neviem co s tym. Skusala som ho len utisit, pohladkat, dat dudlik, ale zvycajne ho to len viac rozplace a nepomoze nic ine len nakojit. Som stastna, ze som dokazala tak dlho vydrzat s kojenim, ale toto nocne kojenie je priserne vycerpavajuce. Vy to ako zvládate?

lujzamisko
1. feb 2017

@luada je to presne o tom ze kojene.deti sú citlivejsie na spánok. Moj ke.celý deň.kojeny vecer ma.um a itak sa aj 2x v noci budi na.cuckanie je.mu,staci aj len pár glgov a opat.spinka. 🙂 🙂 ale ráno okolo5 sa napappa poriadne a.potom skupinka ešte do.8 . Niekde som.čítala ze deti majú v sebe zakorenene ze ked maminku budú buntosit a cicat nebude mať ine babo 🙂 tak.možno niečo je.na.tom pravdy

lenka2341
1. feb 2017

@luada Ja som na tom tak isto.okrem toho ze ja uz nepocitam ako casto sa budí..ja ho mam pri sebe v posteli.takze mu len vyhrniem tricko a spim dalej

lenka2341
1. feb 2017

@lujzamisko to ako mame chápat??ze nas to odradí od druheho dietata???no ja by som skor jak 5rokov druhe nezvladla.

katia1
1. feb 2017

Ahojte @lenka2341 a @luada, keby sa budím 3-4 x za noc tak to ani nejak zvlášť neriešim a len kojím. Moja malá je za noc hore niekedy aj 10x, ja to už nerátam.. väčšinou vstávame tak po 2 hodinách (spinká cca od tej pol osmej večer do siedmej ráno). Skúšali sme všeličo - dávať pred spaním krupicovú kašičku, nechať ju dlhšie hore, dať ju skôr spinkať, dudlík - to je pre ňu len hračka 🙂 vôbec sa s ním nevie upokojiť, no a v neposlednom rade sme skúsili aj to umelé mliečko.. chápem, že materské je materské... ale je fakt, že keď "len kojím" tak som hore každú hodinu a keď jej dáme umelé (120 ml - viac nevypije) tak po ňom zaspinká na tri hodiny... tak sa aspoň toľko vyspíme..
Neviem či to môže byť stále zúbkami.. ale do tretieho mesiaca mi spinkala ukážkovo..prespala celú noc, teraz sa mi tomu už ani veriť nechce 🙂

lenka2341
1. feb 2017

@katia1 no tak asi pomoze len vydrzat a cakat kedy sa to zmeni.kazde babätko je one.moji známy to mali tiez tak ze sa im syn budil aj 7-8krat za noc.tiez bol kojeny.a ked dovrsil 1rok.tak nicoho nic prespal celu noc.bol ako vymenení.

lujzamisko
1. feb 2017

@lenka2341 ono to bolo ako ze v historii. Tak brane a ze vraj deti to majú v sebe ako.ochranu.predtym aby mamina sa venovali druhým baby 🙂 🙂 🙂 , to ako nejaky pud maju v sebe . Ale tak to bol dajaký vedecký článok 🙂

lenka2341
1. feb 2017

@lujzamisko rozu.iem chcu mat maninu len pre seba🙂🙂🙂

lujzamisko
1. feb 2017

@lenka2341 tak tak 🙂 🙂 ja môžem dať aj um a i tak ma rád cucka.v noci 🙂 🙂 a hlavne teraz ked idú zuby

lenka2341
1. feb 2017

@lujzamisko ano.ono ho to upokojuje ked idu zubky.a citi sa pri mamine v bezpeci🙂 fakt.ako si na tom s chudnutim???lebo ja este stale nic.a to som uz zacala pravidelne cvicit.a vaha stoji stale na 81kg.😖

lujzamisko
2. feb 2017

@lenka2341 no ja.moc nestihnem.cez den.zrat 🙂 🙂 ale.vaha rovnako zacala.som.tyzden cvicit ale.nedalo som.teraz muz ma.gurt len.poobede doobeda varim nakup a.maly mi nevydrzi hodinu,sam.kym.odcvcim.osprchujem..ale.teraz tato bude mat 2tyzdne dovcu tak.zase zzačnem . A ppotm by mal.ist na mensiu operaciu tak.bude 4tyzdne este doma tak.zas.mozem 🙂 🙂 ..

lenka2341
2. feb 2017

@lujzamisko ani ja pri nom nemozem nics robit neboj😀 ja cvicim ked doobeda spí.snazim sa kazdy den aj ked by bolo lepsie kazdy druhy aby sa svaly regenerovali.a zacala som dodrziavat pitny rezim ale stale nic😔a nemozem obmedzit sladke.lebo po kojeni mam naň strasnu chut.

lujzamisko
3. feb 2017

@lenka2341 tomu ver niekedy aj ja by som za.sladke vrazdila 🙂 🙂 tak tym ze krpec inak.nespi len.pri.mne tak.on to tazsie vsetko

lenka2341
3. feb 2017

@lujzamisko jaj.no nevadi 🙂nejako sa to len poriesi.a vonku v kociku ti spi??

luada
3. feb 2017

@katia1 a @lujzamisko vidim, ze sme na to rovnako. Tiez uz vazne premslam o tom, ze skusim um. Povodne som sa mu chcela vyhnut, ale topiaci sa aj slamky chyti, ako sa hovori... Vyskusam, uvidim...Kazdopadne nam drzim palce, aby sa to co najskor polepsilo...

lujzamisko
3. feb 2017

@lenka2341 ked.je so mnou v kociku nevydrží len na ruky ale.s.Mojim aj pospi 🙂 🙂 aj teraz bolí sme vonku a ked ma.nevidel zaspal 🙂 🙂 tak budem cvicit od.zajtra 🙂 🙂
@luada ak mozem ale odporucit kúp si ale.avent flasku dvojky cumlik a tie specialne co su ako bradavky lebo ked bude sa mu lahko cuckat nebude chcieť uz.didi a s tej flasky je.to podobne ako.didik

lenka2341
3. feb 2017

@luada ja by som UM zbytocne nedavala.ked ti dieta pribera na vahe .netreba mu davat nejake umeliny aj ked ta chapem ze to je pre teba narocne.

lenka2341
3. feb 2017

@lujzamisko aale ked chodite von na prechadzku tak ti vydrzi v kociku?ci??a este mate vanicku alebo sportovu verziu??

lujzamisko
3. feb 2017

@lenka2341 máme vanicku lebo je velika a je.tam trosku uz podlozeny hore ale .nie.moc . A mne nevydrzi mužovi áno . Ja.chodím von len v nosici

lenka2341
3. feb 2017

@lujzamisko aj my mame este vanicku.a ties je vyssie aby sa este zmestil.ale ked uz pride teplo ked nebude treba fusak tak mu uz dam sportovu

katia1
4. feb 2017

@lenka2341 a @luada, sama tomu neverím, ale túto noc sa mi malá zobudila len 1x 🙂 🙂 🙂 niečo neuveriteľné :D ale zas na druhú stranu hodinu jej trvalo pokiaľ opäť zaspinkala.. ale aj tak som sa z toho tešila. Večer mi vypila väčšiu dávku mliečka (200 ml) ako zvykne. Neviem či to bolo tým, ale určite to vyskúšam aj dnes... Mimochodom používame presne kombináciu fľašku + cumlík ako píše @lujzamisko 🙂