Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
@mima1311 , no to ona v jednom kuse tak vymysla este mu nebrala krvicku vsetku krv nam zatial brali priamo v labaku no z prsteka, urcite pojdem k svojej byvalej dr. do trebisova, ona mi dnes povedala ze ked uz raz bol anemicky tak je vacsia pravdepodobnost ze bude zase ☹ ☹ ☹ ☹ vcera som mu kupila B-komplex ktory je sice od 3 rokov a na podporu chute do jedla no obsahuje aj nezanedbatelne mnozstvo zeleza tak dufam ze mu pomoze 😢 😢 😢 😢 som z toho fakt nestastna ked neje mm sice hovori ze ak by bol hladny tak by jedol no neverim ze 4 dni mu nechyba jedlo 😠 za take vroky by som bola najradsej vrazdila 😠 😠 😠 to iste mi povedala aj nasa Dr ked som jej volala prvykrat
Nase novinky:
mame 8zubkov, 10,5kg a 81cm, maly je teda vysoky po tatovi
lozime raketovou rychlostou a chodime okolo nabytku alebo sam spravi krok a potom na zadok a radsej si do ciela dolezie, ale stoji uz aj bez pomoci, nie velmi dlho, ale tak 10-15sekund vydrzi
najviac ho bavi zapinat a zhasat svetlo, zapali, skontroluju ci svieti, zhasne, skontroluje, ci nesvieti a tak dokola
bavi nas stale pracka zvnutra, to sa da du bubna, len nohy trcia a melie melie, sa to smiesne ozyva
otvara sufliky, skrinky, tak musime ma poistky
papa rukami a krmi aj mna, niekedy mi to len tak akoze prilozi k ustam a potom sup sebe do pusy, niekedy sa ujde aj nieco mne 😀
na pocitaci je profik, to mysku drzi, akoby sa s nou narodil, klika a kruti kolieskom a sleduje, co sa bude diat
rad vola na skype, to kazdemu kyva
strasne rad plava, to kope rucickami, nozickami a skusa to nielen v bazene, ale aj vo vani 😅
vie napodobnit havka, macku a rybku
kakame do nocnika, cikame, ked sa podari, nepyta sa, ale vacsinou sa nam podari vystihnut
vie ukazat ze bude taaaaaakyyyyyy velkyyyyy
vie vyliezt na postel a zliezt z nej, takze minule, ked doobeda spali s mm na velkej posteli a ja som nebola doma, tak sa mm zobudit len na to, ako si maly cupita naspat do spalne, bohvie ako dlho bol hore a co porabal, sam si zliezol a siel sa hrat, takze to zacina byt nebezpecne, ale je cely nadseny z toho
presadza nam kvietky, to sa rype, cize viem, ze ked je 2minuty ticho, tak uz je tam
no a strasne rad ma schmatne za vlasy a hryze ma do nosa, zralok moj maly, ale straaasne to boliiii
ak sme nahodou s mm naraz v praci, snazime sa sice robit na striedacku, ale nie vzdy sa da a potom sa spolu malo vidime, tak je maly s anglickou opatrovatelkou, tak snad nieco pochyti aj z anglictiny
narodeninova oslava dopadla skvelo, bolo nas spolu s nami 21, tak sme sa zlozili pri bazene a svachtali sa cele poobede az do 8vecer, maly konecne prespal bez zobudenia celu noc az do 7.....hm, to mam robit party kazdy den, nech dobre spinka 😎
no a to je asi vsetko, co ma teraz napada, aj tak dost, nie? kto vydrzal citat do konca, tak dakujem krasne za vas cas 😉
@natalitimk ako je malinkej už je lepšie? držíme palčeky aby to čo najskôr prešlo 😉
@bejka82 -tak dnes už nevracala ale ešte ju stale prehana,dnes mi kamoška čo ma super detsku lekarku(naša ma dovolenku) poslala probiotika na detsku mikrofloru PROFI-LACT vraj lepšie ako smecta.Tak jej dam zajtra.Dufam že sa jej polepši v sobotu mame mať oslav na 1roček.Tak dufam že už bude fit. 😒
Tak po dlhšom čase ahojte augustové mamičky 🙂
V prvom rade všetkým oslávencom a oslávenkyniam prajeme všetko najlepšie, hlavne veľa zdravíčka. 🙂
Naše novinky: koľko máme cm a kg nevieme, poradňa nás ešte len čaká,zuby nám idú ako huby po daždi, za mesiac z 0 na 4, ďalšie tri na ceste 😀 chodíme len okolo nábytku a za ruku, chýba odvaha urobiť ten prvý samostatný krok 🙂
nebojíme sa ničoho- psíkovi by sme aj do búdy vliezli, je jedno k akému,vylezieme hocikde,v kočíku nás to už nebaví, najradšej by sme chodili a chodili a chodili....až do rána bieleho asi 🙂 občas využijeme aj bycikel.detičky zbožňujeme,normálne som aj o súrodencovi začala rozmýšľať 😒 spať sa nám veľmi nechce, najviac 3 hodiny denne, aj v noci to nie je ideálne...a tešíme sa na oslavu prvých narodenín.
Prikladám ešte aktuálne foto našej čoskoro ročnej slečny🙂
@natalitimk a skúsila si ten nápoj od Hipp mrkvovo ryžový ? Možno by pomohol, ale mojej malej veľmi nechutil piť, tak som jej to po lyžičkách dávala...a skoré uzdravenie prajem, my sme hnačkami s podozrením na rotavírus nedávno prešli, okrem hnačiek aj 39,5teploty. strašné to bolo, nič nie je horšie ako keď sú detičky choré a nevieme čo im je...
@danielka2ko jeeej ci ste len krasnucky 😵 😵 😵
Kocky vcera bol strasny den , kto ma ma v priateloch isto cital , som bola total na nervy a do rana som bola hore ....mojmu krpcekovi to zrejme nestacilo , uz vcera vecer behal ako sarkan a dnes som ho nasla sa skriabat na plot 😲 😲 😲 😲 😲 😲
@mima1311 : boze, ziena zlate, ako keby si toho nemala dost. normalne by si sa mi teraz krvi nedorezala z toho tvojho prispevku, co si napisala. jezismaria! a co starsi syn? je v poriadku? vyrovnal sa s tym? a ako sa to cele vlastne zomlelo? chvalabohu, nastastie je vsetko oki. A pozeram, ze Kubko je hotovy Spiderman 🙂
mamicky, vy mate deticky uz take mrstne! nas krpec je tiez rychly ako drak, na nohach uz stojime 4 mesiace, ale tym, ze jemu je pohodlnejsie lozenie a isiel presne podla prirucky, najprv plazenie, pootom lozenie, potom postavenie na nohy, tak sa mu chodit velmi nechce... uz robi nesmele krocky, ale liezt na plot, to ani zdaleka :D
ale mam pocit, ze mam strasne sikovne dieta,... ale to mame asi vsetky :D:D uz sam vklada take tie skladacie hracky, kde davate trojuholnicek do trojuholnika, stvorec do stvorca, uplne sam! poviem mu: Danko, kam patri stvorcek a on sup ho tam. taka som na neho hrda 🙂 naucil sa uz aj podavat... ale slovicka skoro ziadne, jedine co vie, ale to prameni z toho, ze je hlados, je ham ham... aj to si obcas mylim z tym, ze ked to hovori za sebou, tak to znie ako mamama :D:D inak si steboce stale, ale nic zmysluplne, ziadne teorie relativity to nie su :D:D
a inak kazdy vecer, ked pride ocinko z prace, otvori dvere, no maly da taky radostny sprint k dveram, usmev na tvari a ide vitat ocinka... strasne krasny moment 🙂
a co uz davate detickam papat? uz vsetko?
@mima1311 och Pane Bože som to čítala a až sa mi slzy tlačili ako som si to celé predstavila. Chvála Bohu je v poriadku, malý šibal. a dnes už rieši kde čo vyviesť..... 😅 to aby si si ho prilepila k sebe 😉 treba na nich veľmi dávať pozor aby sa im niečo nestalo naši pokladom. a ako starší syn už sa z toho dostal? strážte mi toho môjho zaťka 😀 😉
ako si tu želáme vš. NAJ k 1. rôčikom našim detičkám, tak som si spomenula ako sme si písali pred rokom, ako sme čakali na den D a ako sa mamičky vytratili na 4 dni tj. porodili svoje pokladíky 🙂. krásne spomienky a neskutočne rýchlo to ubehlo 😉
kocky, nejako je tu mrtvo... ste vsetky v poriadku? co deturence? nas krpec sa uz rozchodil, jupiii :D
no takže Nelke je už fajn len huncút jeden kedže za tych 6 dní nemohla mlieko tak som ju len kojila a teraz nechce nič ine len cicu.A to som ju chcela odstaviť,ale že ani cumeľ nechce a v noci by len cicala prsník.Som hotova z nej neviem ako to budem riešiť teraz v sobotu ideme na svadbu a mala ostať u babiny mojej mamči.Tak do soboty sa to musi znova naučiť.A teraz sme už konrčne mali oslavu len počasie nam nechcelo dopriať ale aj tak bolo fajn.pridavam par fotiek.
holky inač tu tortu čo ma Erik z melonu budem robiť každy rok mala veľký uspech 😵 zjedena šuma fuk 😝 a mali velku radosť. 😀 😀 😀
@bejka82 Dakujem srdiecko , väcsi uz je Ok a aj maly , klop -klop nema ziadnu pamiatku a uz ani nevie , zato ja nezabudnem ...veru treba sustavne sliedit a cihat co sa deje 😅 , predvcerom sa skrabal do chladnicky 😀 😝
@susanq to teda je Spiderman , mas pravdu 😀 zlaty je huncut jeden , fakt je vsade ...starsi je uz OK , on tiez hned zabudol a bohuzial , keby sa situacia zopakovala , tak mozem pocitat ze spravi to iste znova 😢 ...utekal s kocikom , ale riadne letel a aj do zakruty , nepribrzdil a nevybral zakrutu , este ma vo zvyku sa vesat po kociku , ze strasne tlaci na rukovät a tak sa to dalo cakat ....ja som pri tom nebola , ja ho stale napominan co smie a nesmie , co sa moze stat a tak , no bola s nimi svokra a ta mu nedala rady 😖
a SUPER ze uz mame dalsieho ,, chodca ,, 😀 tak zacinaju akcnejsie casy 😝
@natalitimk GRATULUJEME , nas oslava caka , uz mam mierne nervicky 😅
Ahoj po dlhej dobe, dali sme dovolenku - dedkovcov 🙂
kukám, tu sú samé novoty.... 🙂)) detičky sú veľmi šikovné.... moja je asi taký priemer, také klasické tabuľkové dieťa 🙂)) 9 zubov, prvé kroky (ešte nie chodenie), po štyroch ako blesk, furt niečo džavoce a hlavane sa veľa smeje... a konečne sa rozpapala, aj keď ešte stále kojíme.... (už len večer a v noci, ale už ma to hrooozne nebaví, je to aj už dosť nepríjemné..... ale neviem ju to odnaučiť.... a aj napriek brutálnej podpore dojčenia z každej strany druhé dieťa odstavím určite skôr, žiadne kojenie do puberty.... 😀 )
a chcem sa spýtať, máte skúsenosti s tými malými trojkolkami s rúčkou zo zadu na vodenie ? či sa mám na to vykašľať a kúpiť radšej odrážadlo?
a ešte nemáte náhodou nejaký tip na dovolenku na Slovensku na pár dní, nejaký baby friendly penzión, hotel, chatu alebo niečo podobné....? že vonku ihrisko, nejaký les poblíž a tak 🙂 dík
inak krásne oslavy narodenín malým špuntom.....
@kosodrevina my sme tiež uvažovali nad odrážadlom, jedno sme si požičali nachvíľu a malej sa to moc nepáčilo - zdá sa nám že je na to ešte moc malá - ona je taký jemný typ, - strašne rad sa hojdá - máme doma starú hojdačku drevennú (taká klasika na špagátikoch čo sa vešia...) a tak sme dokúpili takú hrazdu na čvičenie ktorá sa vkladá do futier dverí - my máme ešte železné tak to ide v poho na tú hrazdu zavesíme hojdačku a malá vykrikuje hóóójda aj pol hodinu 😀 😀 😀 ....
a na chodenie máme takýto typ - kúpili sme detský kočiarik na hranie - golfáče - také nič malé lahulinké a ona si v tom doma vozí 4 litre mlieka ( a samozrejme na vrchu báááábo)- aby sme to zaťažili a ona sa chytí za rúčky a pekne ide - moc ju to baví..... ke´d sa naučí chodiť bude mať hračku (bez mieka ..... 😀 )
no nejak sme to zvladli a mala zasa pije mlieko aj na fľašu a kojim len v noci.Tak ak to tak ostane a nezačne zasa vymyšľať tak ju ešte pokojím.Inač už sme prešli na 1spanok denne.Spala aj teraz dobre 2x po 2 2,5hod. ale kedže mam aj staršieho syna a ten chodí spať poobede tak som nič nerobila len stale davala niekoho spať.Takže Nelka už chodí len raz spolu idu o 12.00. a spia tak do 15.00.zatiaľ sa to da ideme stale niekam na kavu malička sa zahra prideme domov dame jesť a šup spať.Horšie to bude cez jesen ked bude vonku pršať Erik bude v škôlke no ale tak to je ešte daleko .Sice u nas je taka kosa jak v jeseni.Erik sa už pytal či už bude snežiť a Ježiško donesie darčeky 😀 Jaj zas rozmyšľať čo kupiť.Už maju toľko hračiek že dostanu asi po jednej a potom už len oblečenie 😉 ale to vravim každy rok a aj tak nakoniec nakupim kopec 😉 tak idem vyložiť nohy a hačkovať deťurence spia. 😵 😵 😵
@natalitimk cauko, oslavenci boli krasni a torticky tiez, ta melonova - super napad 🙂S nocnym kojenim je to u nas zufale, z 2x znovu vstava 6x. Pospi v kuse cca. do 22 a potom je kazdu 1,5 hodinu hore a pyta cicu. Uz sme sa s muzom dohodli, ze uspava teraz on, aby si zvykla spinkat bez cucania. Prve 3dni boli strasne place, teraz sa to uz lepsi 🙂A ako ste nakoniec svadbovali, mali Nelku tvoji rodicia?
@bejka82 ako sa mate kocky, co vyvadza nasa Sofinka?
@katka121 super napad s tym kocikom 😀 nasa mala takto vozi 3kg cukru v uloznom priestore odrazadla. Kupili sme take male auticko, ktore moze vzadu aj tlacit.
@kosodrevina mame take, je to super vec, kocik teraz ani nepouzivam, chodime von len s motorkou🙂
@krhlicka DAKUJEME z celeho srdca za nadherne prianicko , jeeeej ako potesilo 😵 😵 😵
Inac nas dnes na vyvazenie obil hlavu z druhej strany , mal tam malinku hrcu a aby nebolo malo tak si este otvoril vrchny sufel komody , pod nou cosi zbieral , vstal a aaaauuuuuuuu, dalsi sram ...no ja neviem veru , by sa nam ta prilbicka shok sikla 😖 😀
Sme sa vratili teraz s poradne , tak vazime u dr. na vahe 10 kil , na nasej 10,5 , ale to ma len taku mechanicku , takze berem tu nasu a stale len 6 zubov , vyska neviem , vecer odmeriam obvod hlavy 47 😀
potom sme sa stavili do Tesca , som ho dala do toho kosika s autom , kym sme presli pol predajne bolo OK , soferoval ako divoch ale ked sme zastali tak koniec , fujazd z auta prec , skrabal sa na neho , behal okolo regaloch a vyberal co by mu chutilo 😀 , tak som ho posadila hore , zas mi vsetko z kosika vyhadzoval , no som taaaaake nervy mala , ze keby nemal dnes vyrocnicu , tak dostane po plienke par vychovnych 😝 😀
Inac dnes som ho uz 2 - hy x strihala ale tooooolko placu u nas uz dlho nebolo, ale zato je fesi 😅
@krhlicka -dakujeme za pochvalu,tak jak torta rychlo prišla na svet tak tak aj rychlo skončila v bruškách.Na svadbu ideme teraz tak som nedočkava že čo a ako.Ale mala už prijala aj mlieko z fľaše nasilu som jej ho tam vtisla a nepustila 😒 ale už teraz pije sama kojim len v noci tak2x.Na svadbu odchadzame tak 120km. dalej tak dufam že nebudeme musieť letieť v noci späť. 😖
ahojte mamicky. stretli ste sa prosim u vasich deticiek s tym, ze by mali bezdovodne zdurene uzlinky? Nas Danko ma na slabinkach zdurene uzlinky, pretrvava to uz dva mesiace odkedy prekonal siestu chorobu. Zajtra ideme na krvne testy, hoci pani doktorka vravela, ze u deticiek byvaju uzlinky zdurene niekedy aj bezdovodne, nema ziadne ine priznaky, ani inde zdurene uzlinky, celkovo prosperuje, takze ona navrhla este pockat do septembra, ale s manzelom trvame na krvnych testoch. Radsej prehanat, ako nieco zanedbat.
A v pondelok sme boli na ockovani, a poviem vam, ze teda mal bol dva dni uplne vyradeny z prevadzky 🙂 teplotky, umrknany, nozicky ho boleli. chudatko nase. ale uz je vsetko v poriadku, uz je to opat nas stary a vesely Danko 🙂
@kosodrevina ahoj my mame taku trojkolku kupili sme ju majkovi k narodeninam ale v predstihu je to super vceera v nej sedel 3 hodiny no ma aj odrazadlo a aj tam sa mu paci vie sa odrazat sam tak ti neviem co skor ale asitu trojkolku lebo potom mas po starostiach s bicyklikom 🙂 🙂 my mame Smart trike dam foto a som s nou veeeeeeeelmi spokojna je do 18 kil
Ahojte kociny, ani ja som tu nebola nejaky cas, narodeninovalo sa uz 1.8. 😵 takze uz som aj zabudla ze bolo daco 😀 akurat maly co dostal 7 parov topanok,tak ma potesili vsetci, no len keby ich kupil aspon niekto vacsia, ale vsetky su na toto obd.ale neva, ja som uchylna na topanky, mozno bude aj moj syn. 😀
inak sme zdravi, behame o dusu,uz maly objavil jazyk,takze stale vtahuje pery,prrr-ka, pluje, vyplazuje ho, chyta si ho, no xichty neskutocne 😝 Mali sme viac oslav, ale nemam ani vsetky fotky este,tak len co bola u babky, tam som mu davala robit takuto torticku. A samozrejme darceky darceky 😀 😀
už chodííííme,teda u babky na koberci z izby do izby.Doma na podlahe nechce ale aj to raz pride.tešiiim 🙂 🙂 🙂
@krhlicka ahojte kočky 🙂 tak mi ešte stále rozlietaní 😝 t 😝 raz sme na orave, boli sme oslavovať 50. malá to perfektne zvládla, hviezdila ako vždy 😅 😀 no len každý ju všetkým možným napchával, však malej chutí, mohla som kričať koľko som chcela a večer jej chúdatku bolo zle ☹ tak dnes dostali poriadneho sprda a na dozvukoch som len zvíšila hlas aby sa neopovážili jej nič dať, tak poslúchali ako malé deti 😅 😝 juj nemám to rada. ža
no ale už kooooonečne presťhovaný už len poriadiť ešte nemá všetko svoje miesto a už bude dobre. koncom týždna nás čaká oslava, tak sa teším. síce malá už darček dostala pretože ocko nevydržal a už jej ho chcel dať. t(ak sa malá teší z odrážadla (macko Pooh) veľmi sa jej to páči 🙂 už nám ide 7. zúbok, už sa pomaly púšťa sama chodiť, kecala by neskutočne 😀 a samozrejme riadi nás ako vždy 😀 😅 a už ani neviem čo ešte máme také nové....
a u vás čo nové?
@natalitimk - no gratulujeme !!
Aj my už chodííííme! sama sa pekne pustila cupkať - a pekne je na seba opatrná (padne jemne na rúčky alebo sa šuchne pomaly na plienku) - to som spokojná lebo syn chodil skoro - už v 10 mesiacoch sa valil behom dopredu a zásadne padal na hlavu.... som sa aj hanbila chodiť na poradňu že na mňa pošlú sociálku taký bol obitý večne...... (ak keď stane sa aj u nás - minule sme čakali so synom na biofeedback tak som nad nou stála a dotýkala som sa jej a aj tam mi padla bradičkou na stôl a šuch dole na hlavičku - nie moc ale človeka to zamrzí.....

@majulino to ako ze mu praskne zilka , ma nejake problemi ? ci zle skusenosti s odberom ? ved bezne sa krv berie aj mensim babam ...rozhodne chod za tou druhou 😠