icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

bejka82
25. aug 2012

ahojte kočky, po dlhšom čase. v novom bytíku nám nefungoval internet - sodoma-gomora 😝 ale už je to ok. takže ešte vás nemám prečitané všetko ale už sa na tom pracuje. včera sme mali rôčik a dnes je oslava, takže idem šup-šup, chystať. potom sem šupnem fotečky 😀 a Všetko najlepšie ostatným oslávenčekom 😉

mima1311
25. aug 2012

@bejka82 Sofinke vsetko najlepsieeeeee, veeeela darcekov nevesticke mojej 😀 😀 😀

ninuska8
25. aug 2012

@katarina6 jeej mala je nadherna, gulickovana, zboznujem take oblecnie, aj som sa uz vytesovala, ze budem mat dalsiu paradnicu, ale vyzera to, ze cakame chlapceka, takze sa nebudem moct az tak realizovat🙂 vsetko najlepsie k rociku aj ostatnym detickam, nam nevysla ani jedna pekna fotka z oslavy pri torte maly by ju hned "zdzabal" tak sme ho radsej sikovali prec🙂 skoda...ale hadam daco pridam🙂

katarina6
25. aug 2012

@ninuska8 Dakujeme, ved nasa mala tiez odzubala tortu 😀, ako som ju tam postavila a fotila, prstikmi tam porobila jamy co som ja krvopotne pri vyrobe zahladzala aby to bolo krasne hladke 😀DD, ale tak uz som ju nechala, iba sviecku som jej nezapalila ked som ju fotila samu s tortou, to by bolo nebezpecne ;-D,..... tak som rychlo fotila inak tiez ju demolovala, ale teta bola pri nej tak ju vzdy odtiahla dala dalej.... 😀 no sranda ;-D.....
no tak ale uz jednu slecnu mas a pri nej sa mozes este stale realizovat so satickami 😉, v tom nevidim problem 😉....

krhlicka
26. aug 2012

@bejka82 ahojte kocky, v prvom rade zelame Sofinke k prvemu rociku vela zdravia, nech je spokojne a stastne dievcatko 🙂 uz ste oslavili v novom bytiku?Inak stalo sa nam nieco podobne ako si pisala, ze ti malicku kadecim napchali a potom jej bolo zle. Ja som prosila dedkovcov viackrat, aby malej nedavali hrozno aj so supkou. Dopadlo to tak, ze vracala dva dni chudatko. Ale uz je dobre. Ja som sice nepenila, vsetci sme boli riadne vystraseni, tak uz dufam, ze ju nebudu napchavat hocicim. Ved to nehovorim preto, ze by som jej nedopriala, ale to sa tazko vysvetluje, ved to poznas 😎

Baby nestiham vsetko citat, takze dodatocne zelam vsetkym augustovym oslavencom vela zdravicka a usmiete tvaricky 🙂
My sme oslavovali uz davnejsie. Citala som si o bodkatych tortach @katrina6 nadhernu torticku si spravila Talinke!si velka sikulka. Nabuduce napeciem aj ja sama. U nas bola totiz s tortou na oslavu kovbojka. Tiez som chcela bodkatu...biely marcipan a zelene, oranzove a cervene bodky. Moja mamina sa podujala, ze ju da urobit. Nuz a dopadlo to tak, ze v den oslavy priniesla domov tortu v tvare knihy!!!takze namiesto gulatej, bodkatej torty sme mali knihy ako pre sedemdesiatnika 😀 Najskor som nevedela, ci sa smiat, ci plakat. Ale nastastie je svgrina sikovna cukrarka, tak vyrezala z nej dva kruhy a supla na ne marcipanove usmiate hviezdicky. Nakoniec bola torticka krasna, aj ked nie taka, aku som si predstavovala. Ale malickej sa pacila, aj sviecku sme jej zapalili, ta ju fascinovala. Aj ruckami sa v nej vrtala, takze vsetko bolo ako ma 😝 Oslavenkyna bola po celom dni uplne znicena, ale uzili sme si krasny den, to je hlavne 😉

susanq
28. aug 2012

ahojte dojciace mamicky, otazka pre vas. Ja som uz strasne zufala, co sa tyka spanku nasho maleho. v nejakom bode par mesiacov dozadu sa vsetko zlomilo, odmieta spat v postielke, stale sa v noci budime, stale nevie zaspavat sam, iba na prsniku, pripadne v kociku, ale aj to uz protestuje, cize nam zostava iba prsnik. navyse sa nam do celeho problemu pripojila aj strasna naviazanost na mamu, vsade, kam sa pohnem, musi ist za mnou, a ked ma nevidi, tak strasny plac. je to az neunosne a verte mi, ked vravim, ze je to hroza, tak je to hroza. nevladzem, som psychicky vycerpana a a neviem ako dalej. skusali sme s manzelom aj zaspavanie v postielke podla knihy, kazde dieta vie samo spat, ci ako sa to vola, no a vysledok asi poznate. neuspech. krpec mal pocit, ze som ho opustila, 4 dni v kuse plakal, manzel musel byt doma a pomahat mi, pretoze Danko jednoducho fakt myslel, ze odchadzam. z postielky chytil este vacsiu traumu a trvalo dalsie 3 dni, kym sme ho z toho ako tak dostali.

takze otazka na vas: stale este dojcite v noci? ako to znasate? pripadne je tu niektora, ktora uz odstavila dietatko od kojenia? problem totizto je, ze Danko je uz rozumny, vie si uz vydupat svoje, plac pouziva ako velmi ucinny nastroj na dosiahnutie svojho. place strasne, az sa zadusa, zacne grgat, strach v ociach... takze sa teraz doma skoro stale opickujeme, je na mne zaveseny nonstop. a ja som na zrutenie...

prosim kocky, ak sa najde medzi vami aspon jedna, ktora to mate podobne, trosku mi odlahne. ja mam totizto pocit, ze si za to mozem sama, lebo som ho nechala zaspavat na cicke a teraz sa mi to vsetko vracia :(

evi21
28. aug 2012

@susanq tak u nas je to podobne,ale ja to zatial berem,ako lepsie riesenie,lebo byvavalo ovela horsie 😝
Zaspavame cez den na prsniku, a ked po polhodine sa prebudi zase ho idem pricucnut,aby len spal dalej,a tak pricucnuty este pospi,ak teda mam tu moznost a nemam obe deti doma sama,si vravim,ze maly chce aby som si pri nom oddychla,tak som tam,aj ked uz vacsinou nezaspim,lebo som v dost vynutenej polohe ☹ ale predty.m som ho musela nosit ohnivou rychlostou,ak som chcela ,aby este potiahol,takze je to teraz lepsie, a keby spaval len tie svoje kratke spanky tak by bol velmi uplakany a to by sme sa tyrali obaja ....takze takto 2x denne
Vecer ho po kojeni davame do postielky a ostavame pri nom, 100x polozime,suskame,nakoniec po cca 45min zaspi pritisnuty na okraj postielky a trha nam pri tom vlasy 😅
Toto sme zacali ucit cca v 9,5 mesiacoch,lebo stale nam v noci staval,museli sme nosit aj 2 hod,kym sa dal polozit,nadranom zase len nosit,to bola naozaj hruza,takze teraz ked mi v noci zaspava pri kojeni,je to pre mna ulava...spi so mnou, neviem kolkokrat je za noc hore,nepozeram na hodinky,by ma asi drblo,takto to znasam lepsie,ale do polnoci je tak 2-3x hore,z toho len raz sa da ususkat bez cicika,ale vravim je to pre mna lepsi spanok,ako predtym ked sme ho v noci nosili,inak naucit na postielku bolo velmi tazke zo zaciatku,aj ked trochu lepsie ako u jeho brata,ktory bol tiez extra ciccikovy zavislak,tam som nevladala, a v 11 mesiacoch to utla,ale boli aj ine okolnosti,muz ostaval doma,nijak by ho neuspal,ja som chodila trochu na staze a Majko popri kojeni nechcel jest prikrmy,nechcel pit,on sa len plne kojil a hlavne v noci,tam som odstavila,ale teraz si to vycitam,ci to neslo inak,bolo vela placu,alenaucil sa potom jest,aj zaspavat nejak za rucicku,ale bol to strasny boj,ale mal potom take nocne mory, a myslim si,ze to bolo z toho nahleho prerusenia vazby,holt kontaktne rodicovstvo je velmi narocne a malo by sa ti to vratit v podobe sebavedomeho dietata, separacnu uzkost treba len vydrzat, a snazit sa dat dietatu to co potrebuje,pokial sa to da......

tintus
28. aug 2012

@susanq
@evi21 No kocky u nas to vyzera tak isto, takze mate moju podporu 😅 😅 😅 Neviem, ci sa do nazvat danou za kojenie 😝 ved je to to najlepsie co im mozeme dat. My sme boli cez vikend na svadbe a sesterka ma tak isto velkeho chlapceka, ktory zaspi sam vo vlastnej izbe o 7 vecer a rano sa zobudi o 7. Vravim wow a ze kolko si ho kojila? 1 mesiac. Takze tak, on ma proste ine navyky aj papa uz ako velky chlap 😀 Kdezto my stale len ochutnavame a mliecko je stale No 1. U nas sa uz zlepsilo aspon to, ze vecer sa nacicka a ked nezaspi na prsniku hned tak potom sa potrebuje tulit k maminke a zaspi aj bez cicika. Ale v noci sa to stale nezlepsilo. No a ked sa ma doktor pytal, ze ake mame noci tak ma "potesil" ze sa to bude stale zhorsovat. Ale mne sa zda, ze ako ste pisali, ze uz maju rozum, tak si zacina uvedomovat, co od nej maminka chce a obcas aj posluchne 😀

tintus
28. aug 2012

My sa tiez uz hlasime k 1 rocnym 😀 oslavy dopadli dobre, dostali sme vela darcekov 😀 Dostali sme tiez pukyho, tot vozitko, uz som ho tu aj videla katke 6 😎 A je super, mala este nevie chodit ale vozit sa na nom uz vie 🙂 Pridavam par foteciek.

natalitimk
28. aug 2012

tak čo sa tyka toho kojenia tak naša chodi spať už len 1x dam jej fľašu mlieka a pri tom zaspí.večer tiež fľša mlieka potom pri nej poležim aj cca 45min. kym sa ukľudni z celeho dna a zaspí. a v noci ju kojim to vstava tak 2 až 3x za noc.Sa nacica a spí.už som ju chcela odstaviť ale ešte to posuvam len už cez den jej nechcem davať aby nebol veľky problem pri odstavení takže už davam len v noci ked je taka oťapena.Erik je teraz na prazdninach tak vam poviem to hruza jak je mala umrčana stale ho hľada len pri nohach mi mrnči.Ale musi si zvykať čochviľa začina skôlka. 😒

mima1311
28. aug 2012

Baby , vyrasta nam tu novy futbalovy rozhodca a netreba mu ani pistalku 😖 ....ja som z neho uz na prasky 😖 , on tak ukrutne pisti ze normalne mi skube okom a v usiach citim tlak 😲 ...to kebyze odmeriam tym meracom decibelov , tak isto to uz prekrocilo povolenu neskodlivu hranicu ....co s tym ???? poradte , lebo kupujem klapky na usi ....pokial nasmu nieco nedam , nedovolim tak naaaaadych a spusti ....pomooooooc 😲

@susanq no nezavidim , klop- klop nastastie toto nas minulo , musi to byt strasne , viem si ta predstavit aka musis byt vystavena ....drzim palce !

@evi21 nosenie som sin uzila s prvou dcerou , este ze tento si to pri zaspavani nevyzaduje , staci ked snim sedim adrzim ho chvilku na rukach ....ale zas sa zacal pytat casto na ruky ked je hore a vzdy vtedy ked potrebujem prazdne ruky , chodi a ruky dvihnute a podskakuje ako capko a ked nezoberiem tak chyti takeho nerva ze az strach 😖

@tintus gratulujeme dalsej rocacke , veeela zdravicka , je zlatunka 😵

majulino
30. aug 2012

mile mamicky, konecne som sa dockala odberu krvicky u mojho drobca, no zase iba z prsteka, ze vraj sa v presove neberie krv zo zilky takym detickam, a vysledky? katastrofa vsetkeho malo pocnuc od zeeleza az po biele krvinky cervenych mame dost no velmi slabuckych 😠 😠 😠 😠 , taka som nastvana na svoju dr. ze by som ju asi... 😠 radsej ani nehovorim. k odberu ju prinutilo ze som jej povedala co mi vravela ina dr. z Trebisova a ze si k nej asi dam kartu a radsej budem hodinu cestovat autom ako nevediet co je mojmu syncekovi 😒 predpisala nam Maltofer a kazala kupit sacky na moc, lebo sa jej zda ze majko ma zapalenu mocovu trubicu z coho to usudila neviem lebo ho ani nepozrela iba tak na zubky letmo lebo jej uhryzol do palicky... a este nechutenstvo(zase sme nejedli 4 dni) mame z nedostatku zaludocnej kyseliny ze davat mu kysle uhorky a smotany a acidofilne mliecka alebo jogurty... vazi 9890 g a ma 74 cm a to uz ma rok nezda sa vam ta vaha nizka? ☹ k tomu maltoferu mame podavat nadalej aj Bkomlex a ked dojde tak kupit novy...

mima1311
30. aug 2012

@majulino 😠 😠 😠 teda kopnut ju do ritititi...10 kg neni malo si myslim , moj ma 10 , 5 a to sa narodil 4 300 g - cize bol velky a to mame vysku skoro o 10 cm viac , meria alebo teda meral 83 cm co som ho merala naposledy ...skor je zarazajuce ze ti tolko nepapa a evidentne sa to zobrazuje na zdr. stave ... 😠 ja by som sla od nej prec ....skus este raz teda zajst za tou dr. druhou , co by ti ta doporucila s takymi vysledkami , alebo sa aj popytaj v lekarni ....drzim palce 😉

ninuska8
30. aug 2012

@tintus jeej mala je krasna aj my mame to pasikave tricko na prvej foto🙂))

majulino
30. aug 2012

@mima1311 dakujem 🙂 v lekarni mi dali bkomplex ze ine nemozu nic bez predpisu manzel zajtra nesie majkov moc tak si chce ofotit vysledky a preposlat bratancovi je primarom na detskej jiske v kosiciach tak som zvedava ☹ ☹ ☹ ☹

mima1311
30. aug 2012

@majulino no supeeeeer , tak to potom bude odborna pomoc ...drzim palce . 😵

susanq
30. aug 2012

@majulino : utekaj od tej sarlatanky na kilometre daleko! nasmu krpcovi brali krvicku zo zilky 3 tyzdne dozadu, lebo mal zdurene uzlinky. takze trepe kraviny! a dufam, ze drobcek bude ok.

a mimochodom, nas maly ma 9600 g a 76 cm, takze neboj, nie je to malo. a to pribera tak 200 gramov za mesiac a doktorka vravi, ze je to vsetko oki.

dadulajda
30. aug 2012

@majulino ahoj prosim ta a co bolo malemu ze si mu chcela dat brat krv? da sa toto zistit aj z krvi z prsta?? ja chcem aby moja dr.tiez zobrala malemu krv ale to bude prehovaraciek... 😖 a bojim sa ze mu bude brat zo zily...tak teda budem ziadat len z prsta.lebo ten by im krikom zbural budovu! 😀 Moj maly mal na 9.mes kontrole 10,2kg a 83 cm.neviem ako teraz,ale 11kg ma na 100%...a baby mi vonku hovorili ze je obrovsky 😕 ze ich deti mali v roku tak 7-8kgtakze sa vooobec nestresuj nejakymi tabulkami a doktorkami 😉

dadulajda
30. aug 2012

@susanq ahoj. nekojim uz sice,ale skoncila som v 7.mesiaci a to co opisujes trvalo do 10.bola som na dne ako nikdy a dr.mi hovorila,ake je to normalne ze som mala chut jej krkom zakrutit. 😅 uz som si casom tie jeho hystericke place aj nahravala..to keby pustim,tak si myslite ze ho tyram neviem ako...no proste chcel cecok,ale netieklo...az pocas 9.mes.pochopil,ze nepotecie..co sa ma ten nakusal....a ani neviem ako to preslo..veeelmi pomalinky...cez den mi zaspaval v kociku priviazany remencami a heglovala som aj 30 min...a v noci po flaske cecok..alebo kocik som vytrepala do bytu..drzim palceky.neni to lahke obd. vsetko sa prenasalo do dna,tiez stale na mne-na rukach najradsej.bal sa zaspat,ze odidem a ked sa zobudil,tak po polhodine a s placooom kym som neprisla. od roku som ho zacala ucit na postielku,2 tyzdne v nej krasne spinkal,ale potom sme furt v kolobehu a cestujeme,takze zase nic..tak sa hojdame na rukach. 🙄
je to vecne trapenie s tymi detmi.ale ako sa vravi male deti, male starosti. Velke deti, velke starosti...tak to uz nejak berem s nadhladom 🙂

majulino
31. aug 2012

@dadulajda ahoj tak moj majko maval, vlastne este stale ma, take obdobia, ze nic nejedol tera je to 6 den a zjedol 9 lyziciek jogurtu 4 lyzicky mrkovej vyzivy a pol rozka ☹ ☹ ☹ , moja dr. mala mesiac dovolenku tak sme mu v lekarni kupili bkomplex, v ktorom je zelezo a hned na druhy den mi zacal jest doslova sa prepchavat 🙂 🙂 🙂 bola som cela happy no po 10 dnoch sme museli vysadit 😠 este tyzden si pytal jest sam a potom akoby utalo neotvori usta na nic co mu davam 😢 😢 😢 😢 doteraz zabrali zemiaciky alebo kukuricne chrumky no teraz uz absolutne nic 😢 ☹ 😒 , no tak preto som chcela lebo sagrina male ten isty problem a bol maly anemicky, a kedze mi uz sme raz brali zelezo tak som si myslela ze to bude z toho a potom ma uistila aj moja byvala detska dr. ze je to ona a moje obavy sa potv rdili... zelezo ma mat hodnotu od 107 do 158 a my sme mali iba 108 😠 😠 😠 ale nasa dr. ze je to v norme 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 som na nu brutalne nastvana lebo mi kvoli nej majko schudol 600g uz mal 10,5 kila a vcera ho odvazili tak mal iba 9890g ☹ . Ak ti mozem poradit daj mu brat krvicku zo zilky mi ideme este raz k mojej byvalej dr. na krvicku lebo s nou mam velmi dobre skusenosti a ked tvrdi ze z prsteka nie je objektivny vysledok tak jej verim 😉 😉 😉 . Drzim prsteky nech je vsetko OK 🙂 🙂

majulino
31. aug 2012

@susanq dakujem za podporu lebo si uz myslim ze to prehanam aj mm to hovori ☹ ze vraj ak bude hladny on si vypyta 😠 😠 😠 😠 vrazdila by som kvoli takym vyrokom, najma ak to trva viac ako 2 dni

susanq
31. aug 2012

@majulino: u rocneho dietata nastavaju vykyvy v tom, co papa a kolko papa, ale myslim si, ze tvoj syncek by mal rozhodne papat viac. Je fakt, ze mozno treba skusat, uz by mohol aj normalne vasu stravu, co vy doma papkate, mozno mu nieco zachuti. Ani ovocie ti nechce? bananik? broskynky? proste dostat do neho aspon nieco? detske piskotky? po tych sa ide moj syn zahltat, tak mu chutia. A co mliecko? este kojis alebo ste na umelom? podla mna by mal rozhodne, ked uz nepapa, aspon pit mlieko, ci uz UM alebo MM. lebo ten ubytok na vahe je podla mna dost rapidny... ja by som sa na tvojom mieste uz zacinala obavat a volala kade tade po pomoci. Samozrejme, vsetko s rezervou, s kludom, ale ja viem, ze ja by som uz panikarila ako svina :D mne stacilo, ked mal nas krpec zdurene uzlinky, doktorka vravela, to nic, to nic, nic sa nedeje, ubezpecovala nas, ze to byva, nema ine priznaky, ale ja som proste chcela vysetrenie krvi. Ja som holt taky bojko 🙂 ale samozrejme ta nechcem strasit, ale sama citis, ze to nie je ok, ved to citim z toho, co pises.

Drzim palceky, davaj priebezne vediet, ze ako napredujete!

majulino
31. aug 2012

@susanq on uz papa to co my teda iba nieco samozrejme ze vyprazane nie kojim ho este ale iba 3x na den ked vstane a potom ked ide spinkat, prave ze on nechce nic uz som skusala vsetko teraz ma budu niektore mamicky odsudzovat no aj slaninu a spekacky grilovane ale on nic ☹ ☹ ☹ ☹ a banany nejedol vobec ani predtym v podstate z ovocia chce iba jablko a hrusku plus este take to drobne malinu cernice iostu a take no teraz nechcel ani toto ☹ samozrejme ze dam vediet ako napredujeme

majulino
31. aug 2012

http://zdravedieta.rodinka.sk/rastove-grafy0/ra... podla tohto je na tom majko celkom dobre co sa tyka vahy aj vysky 🙂 🙂 🙂 🙂 ale ked ja som take chude babo neidela u nas doma aj sestra ma syna mladsieho o 4 mesiace a vazi o kilo viac a moj 3 rocny brat na 1 rok vazil 13 kil vsetci boli akysi velky no im netriedili stravu ani nevarili osobitne jedli to co aj oni to preto ma trapi jeho vaha

evi21
31. aug 2012

@majulino Tvoj Majko ma normalnu priemernu vahu na rocne dieta,znepokojujuce je skor to,ze schudol....to by nemalo byt.Pricin nechutenstva moze byt 1000,vsetko sa za to moze maskovat,ale moze to byt aj obyc.nechutenstvo bez organickej priciny.Nejdu mu vtedy zuby? Aj ked ani pri tom by vah.ubytok nemal byt.
Hodnoty zeleza ma hranicne,ale to nie je jednoznacny dokaz svedciaci pre anemiu z nizkeho mnozstva zeleza.Zelezo je nizsie aj pri akutnych infekciach,chronickych chorobach,jednoducho x pricin. Anemia sa diagnostikuje na zaklade kompl.posudenia krv.obrazu,diferenc.krv.obrazu,zeleza a inych parametrov metabolizmu zeleza ako je napr.feritin.Tieto parametre sa daju vysetrit len zo zilovej krvi,zakladny krv.obraz sa da z prsta.Bolo by vhodne dieta komplexne vysetrit,aj biochemiu krvi,moc,stolicu napr.na parazity,zamerat sa na vys.traviaceho traktu,ak teda laborat.znamky nie su jednoznacne,ale to z tvojho popisu neviem posudit.
Inak moj prvorodeny tiez popri kojeni jedol minimalne,ale teda nikdy nesiel s vahou dolu...

majulino
31. aug 2012

@evi21 dakujem za pomoc, majko ma zatial 4 zubky vysli mu na dvakrat no problemy s papanim mame castejsie inak dnes papkalll a veeeeeeeeela zjedol tolko kolko nezjedol za cely tyzden 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 paradajkovu polievku a potom som mu urobila zemiaciky a poliala polievkov aj cely rozok a celu bage 😀 tku taku tu malicku 😀 😀 😀 😀 😀

bejka82
1. sep 2012

ahojte, takže po dlhšom čase som tu 🙂 takže Všetko len to Naj naj naj oslávnecom 🙂 a ďakujeme za blahoželania 🙂 my máme oslavu úspešne za sebou, malá herečka si svoj deň náramne užívala. 😎 pridala som zopár fotiek, i keď sa ťažko vyberá z tolkých fotiek pretože každy fotil o sto-dvesto 🙂 😅 boli sme sa fotiť aj u fotografa ale nejak mi to neide sem stiahnuť tie fotky. tak to sem hodím neskôr. 😉

katka121
1. sep 2012

OTáZKA: už si s dietkami umývate zuby ? akosi som zabudla kedy som so synom žačala....malá má len 6 zubov zatial....

mima1311
1. sep 2012

@bejka82 Jeeeej , ako vyrastla 😵 😵 😵
@katka121 no ja som skusala , no zial bezuspesne , musime este pockat , nemienim s nim zapasit ako s levom , u nas bol problem aj ostrihat nechty , to uz zvladame 😀 poväcsine stihnem ostrihat cca 8 a potom zvysok dobrovolne nasilu ....jedine pri com spolupracuje je cistenie usi - to si priam uziva 😝 😀 drzi ako hluchy dvere ....ale vraj sa ma cistit uz ked je jeden zubok , no popravde u nas sa to neda , cisti si skor tam na necisto , rad zuzle kefku , tak aspon hadam nieco osmirgluje 😝 ked drzim kefku ja , pisti , lebo ni ju chce brat a dve sa mu naraz do ust nevopchaju 😀

Inac idem zase ako ja vo zvyku sa pozalovat , krpec nieze piska ako najaty , ale dnes vytrhol sufel zo skrinky , tak nim trhnul , ze ho vytiahol z tohho bezca a sufel spadol na neho 😢 este ze nie na hlavu , Jakub sa prevratil a suflik na neho ....myslite ze stacilo ? povrestal a siel vytahovat zas .
A dnes kedze je skaredo som vesala pradlo doma na susiak a on samoska musel popod neho chodit , naraz zdvihol ruky , chytil odspodu tycky a siel ...teda mi usiel aj zo susiakom 😀 pohlad teda za 100 bodov , kedze tam viselo pradlo , jeho nebolo ani vidiet , len sam susiak sa ,,prechadzal,, po byte 😅

3mama3
1. sep 2012

@katka121 Ahoj, ja som mojim deťom umývala zúbky od prvého zúbka - Benjamínkovi vyšiel v 5 mesiaci, tak som mu ho najskôr vytierala buď gázičkou, alebo čistou látkovou plienkou. Ak začínaš teraz samozrejme kefkou, a sú už i zubné pasty - napr. COLGATE od prvého zúbka po 6 rokov. Stačí jej dať len málinko, na oklamanie dieťatka - lepšie drží otvorené ústa. Zuzana