icon

Budeme mamičkami v októbri 2012

marianka0101
25. jan 2012

Cela nedockava zakladam tuto skupinu,zatial neviem ci sem patrim, ale velmi by ma to potesilo. Menzes ocakavam-vlastne neocakavam 2.2.2012. Kto je na tom podobne? 😉

gumidekmomo
15. okt 2012

@darina123 DAKUJEME 🙂))

luludi
16. okt 2012

Ahojte oktobrovky,

vsetkym maminkam, kt. uz maju doma babatko zo srdca blahozelam a cakatelkam - kinderkam prajem pevne nervy - nech sa babatka coskoro narodia 🙂

Zaroven vas chcem poprosit o radu, presla som z rodicovskeho na matersku, matersku mi priznali od 27.8., tento mesiac mi prisla aj materska aj rodicovsky prispevok, je to v poriadku?

tyta
16. okt 2012

@luludi ahoj, ja som v rovnakej situacii. Ak uz mas vymer o priznani materskej zo Soc.poistovne, tak podla mojich info s tym treba ist na UPSVaR a oznamit im to. Ja este vymer nemam a matersku mam od 4.9., ale uz mi prisla na ucet 🙂

darina123
16. okt 2012

ahojte maminky ,,, dnes som bola u lekára a povedal mi že som na 2,5 cm otvorená že mám príst na kontrolu zase vo štvrtok ....myslíte že to bude už čoskoro? lebo termín mám o 14 dní .....

drakvak
16. okt 2012

@luludi Ahoj, nie je to v poriadku, nárok na rodičovský strácaš, keď Ti priznali materské - obe naraz poberať nemôžeš. neviem, ako to funguje, ale zrejme sumu rodičovského príspevku budeš musieť vrátiť. Ozaj, vieš o tom, že ak sa Ti narodilo druhé dieťa a prvé má menej ako 3 roky a nechodí do škôlky, máš nárok na vyplatenie príspevku na starostlivosť o dieťa, myslím, že je to nejakých necelých 42 eur, vypláca sa to paušálne mesačne 6 týždňov, ktoré sa rátajú od dátumu narodenia druhého dieťaťa, niekedy to presiahne do 3 mesiacov, takže Ti to vyplatia 3-krát nám to napr.vyšlo tak, že syn sa narodil 25.9., tak nám vyplatili ten príspevok za september, október aj november (Tebe to podľa dátumu narodenia dcérky vyjde len za október a november, ale každé euro naviac poteší, nie?) Pri nástupe na druhú materskú si mala tlačivo zo Sociálnej poisťovne o priznaní materského odniesť na UPSVaR, tam mi vydali tlačivo o zastavení poberania rodičovského príspevku. Na UPSVaR sa informuj aj o tom príspevku na starostlivosť o dieťa do 3 rokov, máš na to nárok, veľa mamičiek o tom nevie, prešvihne termín a nevyplatia im to.

matinkam
16. okt 2012

Ahojte dievcata,
kedze zacinam byt uz tiez trocha nesvoja, ze dietatko nic, a to teda dnes bolo fest skaredo, a hovori sa, ze sa to pohne, tiez sa po dlhsej odmlke vraciam semka. A to mi doktor hovori, ze uz od 36. tyzdna to moze byt kedykolvek, hmmmm.... Ale teda priznaky uz mam vselijake, v noci tvrdne brucho ako fras, budim sa na to, trpnu mi prsty, spuchnuta som, ze radost na mna pozriet 🙂 Je to sice druhe dieta, ale mam strach, ze tiez nebudem vediet, ci ano, toto su tie kontrakcie, a ci to bude take zretelne ako pri prvom syncekovi. No dufajme, ze by mohla odtiect plodova voda, ta mi odtiekla az na Antolskej. No drzim palce, nech nas co najviac rodi spontanne a deturence sa vypytaju same.

katren
16. okt 2012

@luludi nie je to OK....mala si dostat rodicovsky iba za ten august a prislusnu sumu materskej za august.....za september len matersku.....
Ja som zas nedostala este rodicak za minuly mesiac, ale cast materskej prisla uz v piatok....ja mam narok od 20.9, takze za minuly mesiac som mala este rodicak dostat.... 😠 maju v tom riadny bordel 🙄
@tyta treba s tym ist na UPSVAR???to je tento rok nejaka novinka??? bo minuly rok pri Miskovi som nemusela...automaticky mi stopli rodicak po priznani materskej....a teraz to treba ist nahlasit??? 😕

danielaspa
16. okt 2012

kocky ako opisete tvrdnutie brucha? Ja mam pocit strasnej plnosti, teda mozno je to tvrdnutie, len niekedy a to vtedy ak som najedena a napita...je to take pnutie, ale to som mavala aj kedysi po dobrom nedelnom obde 😅 ...Co ma viac trapi je , ze mi doslova vystreluje bolest do slabin, potom na chrbte do nervov, ktore mi idu az na zadok a pri chodzi ma boli, ale toto vsetko pichadza iba vecer....je to OK? Alebo je toto uz naznak prvych porodnych bolesti? 😕 A vraj by mi mali pohyby slabnut no co ta mala vecer vystraja... 😲 Dakujem za rady 😉

danielaspa
16. okt 2012

@baaabenko mne zasa dnes povedali na poradni, ze monitor robia len ak je potrebne...som v 39 TT a este mi ho ani raz nespravili ☹

tinasc
17. okt 2012

@danielaspa mne monitor nerobili tiež ani raz.. asi na to nie je dôvod... inak mne už je tiež všelijako, hlavne mi puchnú nohy a ruky a hlavne mi v noci tŕpnu a bolia ma veľmi ruky, takže už nemôžem spávať... tiež ma dosť bolia kríže... v noci mám pocit, že mám v bruchu kameň... nuž je mi všelijako 🙂 😉 a pohyby... no už sa mi tam len tak prevaľuje...

saska145
17. okt 2012

Už len pár dní : -)

baaabenko
17. okt 2012

@danielaspa a kam chodis na poradne? na Kramare? Neviem, to mi je akesi cudne, zrovna dnes idem znova na poradnu aj monitor , uz posledny krat lebo mam naplanovany cisarak na 23.10.. ale keby som nemla tak chodim az do porodu kazdu stredu...

baaabenko
17. okt 2012

@danielaspa vystrelujuce bolesti mam presne aj ja, hlavne v noci sa na to normalne budim, lebo mi vystreluju az do stehien a ked sa otacam z boka na bok tak ma strasne boli po bokoch tie veziva co drzia maternicu....uz mi je do placu, pre mna je normalne ten naplanovany cisarak za pet dni vykupenim, uz dnes bolo nanho neskoro!:(

asocial
17. okt 2012

ja som mala termin v pondelok a nic...vcera v poradni som bola zatvorena na sto zamkov, pritom datum porodu mam vypocitany spravne...

tak ma poslali na UZV, v poriadku..vo stvrtok pred poradnou mam ist este raz na prietoky, a prvykrat na CTG..tak hadam bude chrobak v poriadku...

a vypyta sa von sam...

tyta
17. okt 2012

@katren hovorila mi to kamoska, co to riesila pred 5 mesiacmi. Vraj nemusela ist osobne, stacilo poslat oskenovany vymer mailom pani, ku ktorej na UPSVaR patri. Ale mozno co mesto, to ine zvyky 🙂 ja som to este neriesila, kedze postou mi ziadne vyrozumenie zatial neprislo, aj ked na ucet mi uz peniaze nabehli.

luludi
17. okt 2012

@drakvak dakujem ti pekne 🙂 vybavime, co najskor

kristina39
17. okt 2012

no ja som dnes bola na kontrole a stale nic..drobcovi sa nejako nechce..teraz idem v pondelok 2 dni po termine..ale stale dufam ze uz nebudem musiet ist na tu kontorlu 🙂 ale hlavne ze je chrustik v poriadku 🙂

malapepka
17. okt 2012

Ahojte! Tak ja už som maminka, máme syna Tomáška. Je to o 2 týždne skôr, ale veľmi sa z neho tešíme.
Pôrodu som sa veľmi bála a už je to týždeň, čo je potom. 🙂 Mimochodom, pôrod aj s kontrakciami trval 1h 50m, takmer rodinný rekord. A to som prvorodička 😀
Čakateľkám držím veeeeľa trpezlivosti a čoskoro malé uzlíčky v náručí 🙂

tinasc
17. okt 2012

@malapepka gratulujem 🙂

betis84
17. okt 2012

@malapepka ahoj gratulujem 🙂

gumidekmomo
17. okt 2012

@malapepka gratulujeem hlavne ze vsetko dobre dopadlo a ste zdravuckyy 😉

sskriatok
18. okt 2012

Prckovi dnes vypršal nájom...len sa mu dáko nechce z toho bruška vysťahovať :( A to sme sa jasne dohodli, že keď 3x zaklopem, je to signál aby vyšiel 🙂 Klopem, klopem a ... nič :(

danielaspa
19. okt 2012

@baaabenko chodim na Antolsku k doktorovi Janacovi 🙂 Inac vcera som cely den behala po obchodoch a dnes zasa upratujem, dycham samu chemiu a k tomu mi este aj skoro zhorel olej na panvici, tak som sa doooost nadychala splodin...dufam, ze bude malicka OK 😖
Ak mi toto nevyvola porod, tak je pekne odolna 🙂 Kazdopadne sa mi nechce este rodit, pekne az 31 ...takto nam je dobre, aspon sa vnoci vyspim - okrem cikania 😉

bbbea
19. okt 2012

ahojte maminky, rada by som sa podelila aj ja s mojím štastím a momentalne trápením. Včera som bola na kontrole, doktror bol prekvapeny ze som prisla, myslel si ze som uz porodila 🙂 ..ofic. termin mam 7. novembra ale povedal ze to bude o 2 tyzdne skôr, a vlastne to môze prist hocikedy, babo je väčšie, zatial ma 3300g 😉 . No ale k veci: skontroloval ma, neotváram sa, babo v poriadku, ale odkedy ma "pomačkal" zvnutra, jak som prisla domov mam bolesti, ako menstruačne, bolesti krizov, len som lezala, ani som nespala, som od 3 hore, dnes je to troska lepsie, ale bojim sa toho, pôrod to asi nie je ked ma podbrusko boli vlastne stale...?su to klasický poslíčkovia????? 😒 a navyse drobec sa nejak prestal hybat, teda citim ho, uz len tak trosku sa pohol, tak mam z toho strach, manzel ma len upokojuje ze tam nema miesto, preto sa tak nehybe, ale to zrazu od navstevy doktora, ci si to len domyslam, ja neviem....dufam to naozaj vycitim, ked to pride naozaj..

kristina39
19. okt 2012

@malapepka gratulujem 🙂

keyka
19. okt 2012

Ahojte babule...tak sa k vam nenapadne prikmotrim....my sme mali rodit v septembri ale tolko sme prenasali az sa nam malinka narodila 3.10.2012 ..sme zdravucke a postupne priberame...dufam , ze o chvilku ked sa vase deticky vypytaju na svet mozme hodit dake rady a skusenosti..bo ako prvorodicka len kukenzujem co to vsetko obnasa ;)

ivanka1987
19. okt 2012

srdecne blahozelam k malinkej,prajem vela zdravicka,uz sa neviem dockat kedy aj ja budem moct napisat ze sme s mojim malinkym domenka 🙂

annie6
19. okt 2012

@keyka jej, aj my sme sa nakonice narodili 3.10 namiesto v septembri 😀

baaabenko
20. okt 2012

@danielaspa tak to ti teda zaaavidim🙂 u mna je to cikanie ta najprijemnejsia vec spomedzi vsetkeho ostatneho ako su krce v noci ktore mi vystreluju az do stehien a nemozem spat....ja som sa nevyspala uz ani nepametam a fakt sa uz tesim na ten cisarak....a neboj malej sa nic z upratovania a ani z cistiacich prostriedkov nemoze stat🙂 pohoda, ja si liecim este nadchu a ucpaty nos, a dycham pravidelne alpu, lebo super vysusuje a uvolnuje dutiny a maly je culy...vsetko bude ok.

tinasc
20. okt 2012

ahojte, kočky, tie, ktoré dobre v noci spíte tak vám v dobrom závidím a veľmi vám to želám 🙂 ... pretože podobne ako @baaabenko napísala ja chodím v noci aj 5x na WC, kým sa rozoberiem a postavím z postele, tak sa úplne preberiem, nevyspala som sa už riadne dlho, lebo ja na rozdiel mám zase kŕče, tŕpnutie a bolesti v rukách a to je v mojom prípade po spaní... nuž... musíme si počkať, jediným liekom v tomto prípade je iba pôrod 🙂 a ja veľmi dúfam, že mi to prejde 🙂