icon

Budeme mamičkami v októbri 2012

marianka0101
25. jan 2012

Cela nedockava zakladam tuto skupinu,zatial neviem ci sem patrim, ale velmi by ma to potesilo. Menzes ocakavam-vlastne neocakavam 2.2.2012. Kto je na tom podobne? 😉

tinasc
12. sep 2012

@darina123 ja som pri prvej používala Lovelu, potom som prešla na normálny Persil, nemala z neho nič... aviváž presne neviem, ale vždy na nej bolo vyobrazené bábätko 😉 imazol je dobrý krém na zapareniny, my používame ešte dodnes sudocrem, dosť pomáha malej a niekedy aj nám 😀 😀 😀 a bepanthen ten nepoznám...

mbrnakova
12. sep 2012

@darina123 kúpiš v lekárni, fakt že mám najlepšie skúsenosti....odporúčam..

betis84
12. sep 2012

Ahojte dnes som tu prvý krát, čakáme dievčatko teraz som 33 týždeň a minulý týždeň mi lekárka povedala,že sa začínam trochu otvárať tak mam teraz ležať.Čítala som že sa už pomaly balíte ja rozmýšľam že začnem cez víkend.

malapepka
12. sep 2012

@betis84 Ahoj. Vitaj medzi nami. Aj ja som sa dnes dozvedela, že som na 1 cm otvorená, ale ležať (vraj) nemusím, iba sa mám šetriť. No ja sa pre istotu chcem zbaliť do piatku, istota je istota. Teraz periem, žehlím veci pre malého, aby bolo pripravené. Je to vaše prvé?

darina123
12. sep 2012

dakujem za rady 🙂
a aké cumlíky a flašky na čajík máte?? mne kamoška poradila že MAM su dobre, ale neviem pri malom som mala nuk a bola som celku spokojna

sisulka7
12. sep 2012

my sme pri Kike pouzivali len Avent a boli sme spokojni. Co sa tyka prasku tak Lovela gel a avivaz sme v prvych mesiacoch nepouzivali. Na ritku sudokrem a z kozmetiky na kupanie obycajne detske mydlo len na ritku a sebamed na doporucenie lekarky mlieko po kupani. Inak dnes ste ma kocky nakopli, tak som bola kupit aspon zakladne veci do porodnice ako vlozky, tampony do podprdy a podobne, lebo este neviem ci budem rodit prirodzene albo CR a ak by to bolo CR, tak je to otazka 2-3 tyzdnov. Dnes sme boli na kontrole, zatial sa drzime, krcek uzavrety a drobcek ma uz skoro 3 kg. 🙂

betis84
13. sep 2012

@malapepka ahoj ja uz mam nachystane veci len ich treba dat do tašky.Je to nase prve uz sa moc tesim.

simi07
14. sep 2012

@manittu konečne je v správnej polohe. Som v 36 t., tak dúfam, že už tak aj zostane. 🙂

manittu
14. sep 2012

@simi07 super 🙂 no aka som bola rada ze my uz sme tiez dole hlavickou, drobec sa otocil 😒 no uvidime o 2-3t na sone 😒

pe
15. sep 2012

@darina123 mne sa velmi osvedcila flasticka s cumlikom lovi, oni maju taky cumlik, co vyzera ako bradavka a preto mala pekne pila z neho... a inak cumle to je tazko, aky dietatku bude vyhovovat, dakedy treba aj viac poskusat, napriklad nasa vobec ziadny nechcela

pe
15. sep 2012

jaaaj babule mna uz taka nervozita chyta, ani pri prvom dietatku som taka napata nebola...

darina123
16. sep 2012

baby mna večer tak pobolievajú kosti na cikule že až..... ked si lahnem je ok ale ako náhle vstanem (čo je dosť často v noci kôli WC) tak idem už ako keby som bola po porode nie pred porodom :( je možne že sa začínam otvárať? zajtra idem na gyndu tak uvidíme čo povie ale dúfam že maličká ešte nechce íst vonku ešte aspon 3týždne musí vydržať :(

dede28
17. sep 2012

ahojte,tak ja sa uz tiez zacinam pomaly otvarat,na 1cm 🙂 🙂 som v 35.tyzdni,tasku uz mam pobalenu,pre istotu,moze to prist hocikedy 😎 😎 je to uz moje druhe babetko 😉 😉

tinasc
17. sep 2012

@darina123 ja mám už pár dní pichanie odspodu a bolesti v podbrušku... neviem čo to znamená, ono to zase po chvíli prejde... ale bolí to hlavne, keď sa otočím v posteli alebo pri vstávaní... no uvidím, poradňu mám až za dva týždne 😉
a ako to tu tak čítam, tak aj ja by som tuším mala začať s balením do pôrodnice 🙂

seximamina
17. sep 2012

ahojte, to pichanie mam aj ja, je to len take chvilkove, poradnu mam tento tyzden tak som zvedava co povie lekar. Balit sme sa pre istotu pomaly zacali, radsej skor ako na poslednu chvilu 🙂

malapepka
17. sep 2012

Čaute baby, tak ja po namáhavom týždni sadám k pc a som schopná niečo napísať. Chystala som totiž veci pre malého, lebo som sa na kontrole u dr. dozvedela, že som už na 1 cm otvorená. Tak som sa konečne do toho pustila. Záväzok, že si do víkendu zbalím tašku do pôrodnice akosi nevyšiel, tak skúsim dnes, zajtra.

@tinasc aj ja mávam tlaky dolu, hlavne sa mi stáva, že sa mi vykĺbuje pravá noha, alebo taký kŕč v kĺbe dostanem. Pripisujem to rozťahovaniu panvy. Čo iné by to mohlo byť. Tašku si pre istotu zbaľ, aj ja by som už mala.

@dede28 ahoj. toto presne je aj u mňa, 35.tt a otvorená na 1 cm. Ibaže ja som prvorodička. Hádam nejaký týždeň ešte potiahneme. Ale keď sa narodí o 2 týždne skôr, tak mi to nebude vadiť. Aj ti kázal dr. sa nejako šetriť?

@darina123 ahoj. Tak ako si dopadla u dr.? Je všetko ok? Neboj, ešte to vydržíte nejaký ten týždeň 🙂

meggynkaa
17. sep 2012

@darina123
@tinasc Ahojte aj ja už 2 týždne cítim také vyklbenie alebo skôr akoby menší krč pri rozkroku a do klbou a so spodku pichanie, hlavne pri cikaní.A ja mám takého doktora,že škoda rečí,vždy povie ,že je všetko ok.Už sa teším ked budem chodiť do nemocnice na prehliadky, tam sa dúfam viacej dozviem čo to znamená aj ked si myslím, že skôr porodím.

dede28
18. sep 2012

@malapepka ahoj,no ano kazal mi sa setrit,aby som aspon 2,3tyzdne este potiahla,n uvideme,ja som aj prvy porod mala predcasny 🙂 🙂 ale ani ja by som sa nepohnevala,keby isiel o 2 tyzdne von skor 😉 😉 😉

tinasc
18. sep 2012

@meggynkaa hm ja sa zase nechcem nejako pozorovať, ak to bude už pôrod, tak sa to hádam riadne prejaví 🙂 mne zase doktor dal poradňu až na október, tak sa uvidí tam 🙂

teerry
18. sep 2012

@janinkapm ahoj .. 🙂 možno sa stretneme v nemocnici 🙂 ja mam termín 18.10 🙂
ako sa dari?? 🙂

teerry
18. sep 2012

ahojte, som tiež zo ZA a termin mame 18.10 🙂

luna303
18. sep 2012

ahojte, tiež som októbrová 🙂 je tu niekto kto bude rodiť v Galante približne v mojom termíne?

dulkagabulka
18. sep 2012

buduce mamičky z Bratislavy a okolia, pridite sa v piatok porozpravat a zučastnit sa svetovej premiery dvoch užasnych dokumentárnych filmov o ženstve, materstve a porode, ktoré premieta Občianske združenie Ženské kruhy
http://www.zenskekruhy.sk/akcie/pozyvame-vas/it...

petkatvrda
18. sep 2012

tehulky kto bude rodit na kramaroch?

lin123
18. sep 2012

@petkatvrda ja budem 🙂

petkatvrda
19. sep 2012

@lin123
a co si vsetko beries do porodnice?
lebo pozerala som na nete a vsade bolo nieco ine napisane...tak neviem teraz.... 😢

lin123
19. sep 2012

Priamo od nemocnice som dostala presný aktuálny zoznam, čo si všetko treba zobrať. Napíšem do IP. Presne podľa toho zoznamu som sa zbalila.

darina123
19. sep 2012

@malapepka no u doktora bolo dobre .. malá je otočená správne takže sa neprehodila len chbátik mala na lavo a teraz ho má na na lavo .... tak som rada otvárať sa neotváram tak super ... nepísala som lebo v práci mám toh velmi vela lebo v piatok začínam matersku 🙂 teším sa že konečne poperiem a požehlím všetky vecičky a pobalím tašku 🙂 bola som aj na nákup kremikov, deky a včeliake potrebne drobnosti 🙂

darina123
19. sep 2012

@meggynkaa mna teraz tie krče prešli uvidíme do kedy 🙂 ja budem rodiť v Banskej Štiavnici, ale moj doktor tiež stale hoarí že je všetko v poriadku niekedy sa ani nepozrie na man a povie je to všetko ok 🙂 ale neostáva mi nič iné len dúfat že má pravdu )

darina123
19. sep 2012

ženy už som aj kočík objednala zajtra mi má prísť 🙂 neviem sa dočkať 🙂 kočík je cyklanemový a dnes som doobjednala aj deku cyklamenovú aj neajké vecičky cyklanemové 🙂 tešííííím sa