icon

Decembrovčiatka 2012

karinka2105
25. mar 2012

ahojtee...
nas druhy pokladik ocakavame v polke decembraa... 🙂 prida sa niekto k nam? 🙂

darja20
3. apr 2012

ahojte dievcata, dnes mi potvrdili tehotenstvo, termin este neviem, ale vychadza to asi na december (zaciatok). dostala som pozvanku do skupiny, mozem sa pridat?
uz jedno babatko mame (bude mat dva roky), sme manzelia s tatinom a zariadujeme si domcek, teraz sa budeme stahovat koncom aprila 😵

darja20
3. apr 2012

@adrianka127 ahoj, osobnu skusenost nemam, ale kamaratka si robila test v 12 tt (ten test, co ti od 12 tt z mocu "vie" urcit pohlavie - maju to v lekarni a stalo ju to nejakych 30 eur) a vyslo jej, ze bude mat dievcatko. stacilo pockat 3 tyzdne na uzv - v 15 tt jej lekar oznamil, ze to bude chlapcek. 😅

nelynka
3. apr 2012

@adrianka127 ja som o tom pocula ale podla mna je to zase len marketingovy tah, vraj taky isty ucinok ma aj tusim soda bikarbona s neviem cim..
😀 😀

@cukruska1920 a kolko je to par dni? 😀

nelynka
3. apr 2012

@darja20 ahoj, vitaj..no ved si zadaj do hocijakej tehu kalkulaciky ked ti vyjde terminik..
mne zatial predbezne vychadza ten najkrajsi 12.12.2012 😀

adrianka127
3. apr 2012

cukruska - aj chceli, ale som aj dost prekvapena, lebo este svojho velkeho hladosa kojim... 🙂 Ale uvidime, ako to dopadne
karinka - ja asi tiez, aj ked ma to trochu laka. Ale pozerala som, ze to stoji tusim 30 Eur a je to podla mna dost...

darja20
3. apr 2012

@nelynka no len ja neviem, kedy sme presne pocali 😀 mala by som byt v 4 tt asi, tak predbezne to tipujem na 2.12., o tyzden uvidime

adrianka127
3. apr 2012

nelynka... 12 je moje stastne cislo - takze trosku zavidim... 🙂 🙂 🙂 Ale nie, snad prinesie stastie tebe... 🙂

nelynka
3. apr 2012

@darja20 lenze to sa nepocita od pocatia ale od poslednej mrchy, toto vsade zadavas 😀 😀 😀
1. den poslednej menstruacie

nelynka
3. apr 2012

@adrianka127 ja som pred dvoma rokmi uz nasrata ze to nejde povedala MM ze rodim 1.11.2011, 11.11.2011 alebo najneskor 12.12.2012.. tak snaaaaaaaaaaad 😀 😀 😀

inak pokial chces vediet pohlavie, tak od 8-9tt robia v BA v Genetone za 72e rozbor z krvi co cakas :D

darja20
3. apr 2012

@nelynka to je nespolahlive. mrcha mi teraz skoncila a tri dni na to // 😎

adrianka127
3. apr 2012

darja - tak byt tvojou kamoskou, tak by som to normalne sla reklamovat... no nie?

adrianka127
3. apr 2012

nelynka... urciteeeeeeeee - drzim palceky 🙂

nelynka
3. apr 2012

@darja20 ale mala si mrchu ako mrchu alebo len take spinenie?
niekedy mozes mat normalne cyklus, kolko zien tak je..ze ma mrchu este aj 2-3mesiace..
aj kamoska tak bola, prve dva mesiace normalne kramy a drobec uz oslavuje 3rocky teraz 😀

nelynka
3. apr 2012

@adrianka127 dakujem, snad tentokrat to dobre dopadne..konecne..by sme boli najstastnejsi na svete uz 😀 😀 😀

darja20
3. apr 2012

@nelynka ja viem, ze mozem aj v tehu kramovat 3 mesiace, ale ked ratam tu predtym mrchu, tak v tom obdobi sme boli zas bez sexu, takze tam mi to nevychadza. ved je to jedno, termin sa dozviem o tyzden, hadam ma dovtedy neporazi. 😖

nelynka
3. apr 2012

@darja20 no a kedy ste naposledy teda sxikovali?

darja20
3. apr 2012

@adrianka127 noo, keby to tak slo 😀 ale citala som tu na mk viac podobnych reakcii, ze je to nespolahlive. neviem, ja by som do toho neinvestovala, zvedavost je velka a je to potvora, ale ja osobne si radsej pockam a tie peniazky potom investujem do decka 😔

darja20
3. apr 2012

@nelynka naposledy to nebolo, ale vychadza mi to na 9.3., doki podla uzv odhaduje 4.tt, takze asi ten datum a teda datum porodu vychadza na 2.12. 😅

nelynka
3. apr 2012

no ale keby si vtedy otehu tak teraz si uz cca 6tt nie 4tt..otehu si musela niekedy medzi 20-27.3. ked ti doki povedal nejaky 4tt.. a pokial si 4tt tak termin mas okolo 10.12.
lebo ja som 3tt+6 a to je 4tt a termin mam 12.12.

ale ono to je aj tak jedno, to su setko len dohady..hlavne je ze tehu si a ze ti to doki potvrdil 😀

adrianka127
3. apr 2012

darja... aj ja to vydrzim...ale je to lakave. 🙂
Lucim sa pre dnes... Zelam vsetkym krasny zvysok dna...

janina7911
3. apr 2012

Baby, ja som teda o tom teste na určenie pohlavia ešte nepočula, ale jednak sa mi to zdá drahé a jednak by som za výsledok ruku do ohňa nedala. 🙂 No nepočkáme si radšej na to, keď nám to doky pri USG oznámi? 😉
Ten môj je napríklad celkom srandista, pri prvej dcére ma nechal asi 5 minút hádať, chodil hore dole s USG, že vraj nech si to "identifikujem" sama. 😀

darja20
3. apr 2012

@nelynka ono sa to tak sice pocita, ze +2 tt, ale je to nelogicke, ved ked som otehu 9.3., tak odvtedy uplynuli 4 tyzdne. tie +2tt sa priratavaju, ked nie je znamy presny termin pocatia a pocita sa podla poslednej ms. ja si idem svoje 😀

emode
3. apr 2012

Ahoj,
juj, strasne rada by som sa k Vam pridala, dnes som testla a stale tam nic nie je ☹ dnes - zajtra ma prist mrcha ale je mi uz asi 3 den dost nevolno, tak zvlastne, chyta ma to, len ked mam prazdny zaludok ... to hladanie priznakov a pozorovanie a cakanie je straaasneeeee 😒

a tehulkam gratulujem 🙂

nelynka
3. apr 2012

@darja20 ee..neni pravda..vzdy sa aj termin aj vek embrya pocita od poslednej MS..cize ked si 1000% otehu 9.3. musis odratat dva tyzdne akoze si mala mrchu..a odvtedy sa pocita kolko si uz tehotna..
nie odkedy si otehotnela..
ofikos je embryo stare 4tt ale ty si tehotna uz 6tt..proste od poslednej MS, alebo ked vies kedy si otehu tak od ovulacie odpocitas 14dni..

ja to pri IVF mam napr. tak..
odber som mala 21.3. cize sa mi to pocita ako den OVU a podla tohto mrchu som mala 7.3. aj ked oficialne som mala mrchu 4.3. Oni to takto pocitaju..

nelynka
3. apr 2012

@emode moja nehladaj, nesleduj nepozoruj, niekedy su PMS priznaky rovnake ako tehu..ale tfuj tfuj tfuj na teba nech sa k nam pridas aj ty 😀

darja20
3. apr 2012

@nelynka na hlavu. tak v 6. tt este nie som, to uz by bolo vidno srdiecko 😒

nelynka
3. apr 2012

@darja20 srdiecko moze a nemusi este v 6tt vidiet..
vela holkam je vidiet az v 7-8tt...

uvidis o tyzden co ti povie ako to s vami naozaj je, ale sa divim ze ked videl na UZV dutinku, nepovedal ti termin uz, podla UZV aspon..
mne uz vtedy povedal, aj podla MS aj podla UZV..tam videl ci drobec je v minuse alebo v pluse s dnami ako ma byt..

emode
3. apr 2012

@nelynka no mi hovor 😀 ... o nasu bambulu sofi sme sa tiez snazili rok, tak viem, ze u nas to take jednoduche nie je ... ale Vam hlavne nech sa podari IVF, drzim palce 😉

nelynka
3. apr 2012

@emode rok? 😀 😀 😀 😀 😀
mne je to smiesne uz taka kratka doba..my sme sa neuspesne snazili 4roky, IVF, potom po 3 rokoch tehu, potrat a dalsie IVF..
a keby nebolo IVf tak ideme minimalne dalsie 4roky tomu verim..
je to na hlavu..

dakujem IVF uz vyslo, len ci to drobec zase nevzda, je to len na nom 😀

darja20
3. apr 2012

@nelynka moj doki je velmi opatrny v diagnozach, radsej povie, az ked si je isty 😉
a preco ste vy boli na ivf?