icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

sara45
15. jún 2011

Ahojte tak dnes som bola konečne u doktora ,mala som hnedy vytok a uz som aj pn ,predpisal mi na udrzanie duphaston a mam lezat a nic nerobit . ☹ na kontrolu mam ist 29,6 tak uvidime prajem vam vsetkym krasny den

petra1303
15. jún 2011

@jaya47 Dakujem za podporu 🙂

kaculiatko88
15. jún 2011

Knižka ešte nič neznamená. My si len prajeme, aby sme vydržali do 12 tt, a potom aby sme boli zdravučný a silný.

@sara45 držíme palčeky. A šetri sa.

xxx.klarka
15. jún 2011

@kaculiatko88 jak víš že čekáš holčičku? 😀 že to máš i v pase. 🙂 🙂

Holky, já jsem tík nedočkavá na úterý, už aby to bylo a já věděla že miminko je tam kde má být.

xxx.klarka
15. jún 2011

@sara45 jej, pěkně hajej a odpočívej aby bylo všechno v pořádku.

t_stehlova
15. jún 2011

@yanqa ja som s rou doktorkou tiež nevydržala 😀 a to som chcela 2-3 týždne počkať 🙂

iluss
15. jún 2011

Hezký večer 🙂

Teda musím říct, že každé těhu je opravdu jiné. U toho prvního jsem skoro ani nevěděla, že jsem těhu, prožila jsem si ho krásně bez bolestí a bez jakýchkoliv těhu nevolností. No tohle druhé těhu si fakt "užívám" 😝 Je mi blbě, bolí mě břicho a do toho mám nějakou hnusnou virozu, takže mě bolí šíleně v krku, hlava a mám teploty. No doufám, že bude brzy líp abych si to těhulkování mohla na plno užívat! 😉

@kaculiatko88 gratuluju ke knížce. U nás ji doktorka taky dává až kolem toho 12tt

kaculiatko88
15. jún 2011

@xxx.klarka Mám vypočítané ovulačné dnia pohlavie dieťaťa podľa Jonášovej metódy. Tak podľa neho by to malo byť dievčatko ale s otáznikom. Nám je to viac menej jedno čo to bude. Hlavne nech to je zdravučné a plné života. 🙂

kaculiatko88
15. jún 2011

@iluss ďakujem ...

t_stehlova
15. jún 2011

@kaculiatko88 otočenú matericu mám aj ja a čakám prvé bábo, z akých dôvodov si prišla o prvé, ak sa smiem spýtať?

xxx.klarka
15. jún 2011

@kaculiatko88 ahá. Vím, že u dcerky jsem taky na to koukala, ale teď to bylo moc rychlé, že jsem nestihla nic zkoumat. :-

red.miky
15. jún 2011

Zdravím vás, holky!
Pár dní jsem vás trošku zanedbávala, tak se omlouvám, ale byla jsem strašně moc unavená - což jsem ostatně pořád, ale co vám budu povídat, že? - no a taky mi není během dne zrovna na dvakrát. 😒
@sara45: jejda, tak to je mi líto, že musíš ležet. Ale tak je dobře, že doktorka nenechala nic náhodě. Já jsem asi před dvěma týdny jeden den trošku špinila, opravdu jen minimálně, ale doktorka mi raději taky předepsala ten Duphaston, že uškodit nijak nemůže, že spíše pomůže plod udržet. Mně sice PN nedala a neříkala, že bych měla ležet, max. ať jsem v pohodě, ale to teď na konci školního roku, kdy se uzavírají veškeré známky a děcka jsou na zabití popravdě moc nejde. Ale tak jediná moje útěcha je ta, že za dva týdny bych měla mít zasloužené volno. Když mi teď bývá přes den nevolno, tak to není moc příjemné, zvlášť když musím studentíkům něco vysvětlovat. Ale opravdu se neboj, určitě bude vše v pořádku a mimi se na tebe bude při dalším utz usmívat. 😉

Jinak já jdu holky na kontrolu až příští týden v pátek, tak se taky nemůžu dočkat. Už aby to bylo a hlavně aby bylo mimi v pořádku. Měla bych být 8tt + 1 podle posledního utz, tak doufám, že bude opravdu vše ok. Krom těch nevolností je vše v pořádku - aspoň si myslím. Bříško už se mi trošku rýsuje, ale tak s tím jsem počítala. Na hubenějších ženských jde každé kilo navíc vidět. 😉 Tím se vůbec nechci dotknout žen, které mají nějaké to kilčo navíc, to určitě ne!!!

Taky jste tak strašně unavené? Já když přijdu z práce, tak mám pocit, že ze mě někdo doslova vysál všechnu energii. Prostě děs...

kaculiatko88
15. jún 2011

@t_stehlova Vtedy som ešte nevedela, že mám otočenú maternicu. A zistila som, že som tehotná až v 8 tt. A vtedy som si dosť užívala život bo som bola mladá. A asi som ho mala na zlej stane, kde mám slabšiu maternicu. Ale teraz podľa lekára sme tam kde máme byť.

t_stehlova
15. jún 2011

@kaculiatko88 ja to viem od prvej prehliadky u doktorky. To, že môže byť aj na zlej strane som ani nevedela, doktorka vie ktorá strana je silnejšia?

kaculiatko88
15. jún 2011

@t_stehlova
Tak by to malo byť. Predtým som mala gynekologičku. A tá ma vtedy nechcela zobrať, lebo som nemala slovenskú poisťovňu. V tom čase som pracovala v UK. A tam tiež nemajú naj systém na to.
Mne gynekológ povedal, že po si mám ľahnúť na bruško. A že aj teraz mám spať na bruchu aspoň prvé týždne.

lucika09
15. jún 2011

@petra1303 drž sa, neboj s mma podporou to zvládneš 😉
@kaculiatko88 vitaj, tak skoro knižku 😕 Ja tým výpočtom neverím. Zo srandy som ich pri minulom tehu pozerala, dľa nich dievča a mám chlapca 😀
@jessika skoré uzdravenie
@sara45 oddychuj a hlavne mysli pozitívne, všetko bude dobré 😉
@red.miky pri minulom tehu som špinila od 5 tt do 8 tt s prestávkami aj s krvou 😒 aj som si pár krát poplakala, že sme potratili, našťastie máme zdravé dieťa. Zatiaľ sa táto komplikácia neobjavila, no mám strach, či aj teraz náhodou. Šetrím sa, oddychujem pokiaľ sa dá, nedvíham ťažké veci, aj malého len občas, no stále mám obavu, keď idem na vecko 😒

iluss
15. jún 2011

Holky mám dotaz. Letíte některá letos na dovču? Dovču jsme si objednali už v zimě. Nečekali jsme, že se nám zadaří už takhle brzy. Myslela jsem, že otěhotním až někdy v průběhu prázdnin. Trošku se teď obávám, jak to tam zvládnu a aby se něco nestalo. Ale zase chci jet kvůli manžovi i kvůli malé a samozřejmě i já se tam strašně moc těším, protože jsem na dovolené nebyla už několik let kvůli naší malé princezničce 😉

lucika09
15. jún 2011

@iluss pokiaľ je tehu bez komplikácii, nemal by byť problém ani v I. trimestri. Najlepšie je poradiť sa so svojim lekárom, ten by mal zvážiť, či je to aj Tvoj prípad 😉 Užite si dovolenku 🙂

petra1303
15. jún 2011

@lucika09 dakujem no manzel moj ma bude este viac znervoznovat, lebo bude nervoznejsi ako ja a ja sa budem snazit to hrat na pohodu 😀 ako dnes napr. Boli sme s malou v skolke na prvej navsteve 🙂

istokovam
16. jún 2011

@suzamen ahojky srdíčko už máme 🙂 další kontrola až 11.7. děsně dlouhá doba ☹ snad už dostanu půkazku až se těším 🙂, jak to zvládáš ty? Mě je každý den strašně špatně až na zvracení, nemůžu vidět maso to se mě hned otočí žaludek 😲

elise
16. jún 2011

@iluss v začiatku tehu je v pohode ísť na dovolenku aj ťa poisťovne ako tehotnu poistia v prípade komplikácií ale je dobre mať so sebou tehotensku knižku alebo potvrdenie od lekára🙂

xxx.klarka
16. jún 2011

ahojky,

komu poroste bříško rychle, tak tady mám tip https://www.tchibo.cz/Tehotenska-dzinova-sukne-... za takovou cenu sukni neseženete. 🙂 Taky jsem si jednu objednala, tak snad bude dobrá. Budu ji nosit i na podzim k punčocháčím. 🙂

olousek35
16. jún 2011

@istokovam super, gratulace veliká k srdíčku. Jaký to byl pocit ho vidět? 😉

yanqa
16. jún 2011

@red.miky no ja som teda sialene unavena, vcera som dokonca cestou z prace zaspala v autobuse 🙂 to sa mi este nikdy nestalo.. ta unava sa jednoducho uz nedala zvladnut, tak som prestala bojovat a dobrych 15 minut som si pospala, cela cesta mi trva asi 25, ani nechapem, akym zazrakom som sa vcas zobudila 🙂
no a dnes rano mi bolo tak zle, ze som zavolala do prace, ze si beriem den dovolenky a spala som do 12, teraz uz je mi trosku lepsie, ale mam pocit, ze uz je mi tazko od zaludka bez ohladu na to, ci nieco zjem alebo nie, zacina to byt taky trvaly stav 🙂

yanqa
16. jún 2011

@iluss ja si myslim, ze ked sa dobre citis a nemas ziadne komplikacie, kludne mozes ist, len si davaj pozor a setri sa, ved dovolenka je na to, aby si clovek oddychol, minimalne po tej psychickej stranke, lebo si viem predstavit, ze popri malej dcerke sa ti asi nebude dat cely den lezat na plazi a nic nerobit, ze? 🙂 a asi by som si trosku davala pozor aj na slniecko...
mozno by som sa este spytala lekara, ako ti to tu uz niekto radil, ale ak sa naozaj citis dobre, nevidim ziadny dovod, preco by ste mali dovolenku rusit 🙂 uzite si to 🙂

sara45
16. jún 2011

@lucika09
@red.miky
@kaculiatko88
@xxx.klarka Ďakujem Vám strašne mooc za podporu ste zlaté 🙂

petra1303
16. jún 2011

Ahojte uz som prisla od Dr. A asi som 6tt podla ultrazvuku no este nebolo vidiet srdiecko tak neviem ci koli zlej kvalite ultrzvuku alebo nieco nie je ok ☹ ☹ ☹ ...22.6. Ideme znovu a dufam, ze to bude ok... ☹

red.miky
16. jún 2011

Ahoj holky,
dnes ráno jsem se vzbudila s knedlíkem v krku, ale během dne se trochu zlepšilo. Ale jakmile jsem dorazila domů, tak jsem zjistila, že trošičku špiním. Zatím nechci hned běžet za doktorkou, posledně říkala, že pokud to není přímo jasné krvácení, tak by to špinění nemělo značit nic špatného. A pamatuju si taky, že posledně, když jsem tam byla kvůli špinění, tak se mě ptala, jestli nejsem nachlazená, že by to mohlo mít za příčinu taky to špinění. Takže je možné, že na mě něco leze a z toho to špinění. Tak si jdu na chvíli lehnout a trochu odpočinou, jsem fakt vyšťavená.
Ale fakt pevně doufám, že je vše ok.
@petra1303: neboj, kolikrát se srdíčko objeví až v 8tt a co už jsem se toho načetla. 😉 Takže opravdu neboj, srdíčko určitě bude, možná jen trošku později, ale nic špatného v tom nehledej. Třeba už zítra tam bude. 🙂

miriiama
Odpoveď bola odstránená
petra1303
16. jún 2011

@red.miky Ahojcek to ti vobec nezavidim, ze ti byva takto zle ☹ neboj s tym spinenim to bude ok a vo februari sa tu budeme tesit z mimi 😉 mne sa stalo dva krat v tehu ze som mala trosku krv na papieri a ze to je normal nejaka cievka mi praskla co co ... a ja si tiez myslim, ze to bude ok a som nakoniec len v piatom tyzdni...max 6tt len stale mam obavy vsak to poznas...velku hlavu si z toho robit nebudem vsak uz mam krasnu zdravu dcerku 🙂