icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

viknat
14. nov 2011

@loretana Mrkni tady, ohledně nástupu na mateřskou je to tam docela hezky napsaný: http://www.babyonline.cz/tehotenstvi/materska-d...

bambula1307
14. nov 2011

@petrusew
@petra123456789 ja by som tiezrasej zavolala..pre klud duse, urcite sa hnevat nebude.Mne vzdy doki povie, keby nieco pridte hned.

@petja
@loretana u nas sa da dovolenka vybrat aj po MD a kludne si ju mozes nechaj aj po ukonceni RD..ale neviem ako je to u vas...popytaj sa v praci. ak ti je lepsie vybrat, tak vyber 🙂

@petrusew daju sa vo vedierku aj uplne malinke babtka kupat? Ja mam vanicku a som spokojna. Mala sa v nej pohra pocvachta 🙂))

silente
14. nov 2011

@petrusew - naše malá kyblík milovala a těším se, až tam budeme koupat druhoče. Doporučuji do vody dávat Linolu Fett, nemusí se pak krémovat miminko po koupání 😉

paja83
14. nov 2011

@kokorunecka Souhlasím s Tebou, taky jsem zastáncem vaničky. Jelikož jsem instruktorka plavání, i plavání miminek, tak ty kyblíky jsou jen na oplach, ale ne na koupání, které není jen umytím, ale rozvojem pohybu🙂

paja83
14. nov 2011

@petra123456789 Mám podobné problémy a pořád mi tuhlo břicho, třeba i 5x do hodiny. Na poslední poradně mi kontrovala čípek (taky mám pocit, že poprvé) a řekla, že je vše v pořádku, jen mi předepsala magnézko. A to zabralo. Sice to trochu trápí pořád, ale je to lepší. To magnézko mají v lékárně bez předpisu, třeba by taky pomohlo a určo neuškodí.

silente
14. nov 2011

@paja83 - my od 4.měsíce chodily na plavání miminek (a chodíme dosud) a to je fakt paráda a malá si to moc užívá 🙂

petrusew
14. nov 2011

@silente parádní fotky!
@bambula1307 dají, dokonce to používají i v porodnicích (a to i v některých českých, ale už si nevzpomenu, ze které to video bylo)

petra123456789
14. nov 2011

@paja83 dakujem.... a tebe len tuhlo brucho alebo ťa to aj tak bolelo ako mňa?

nuna55
14. nov 2011

no dievčence dnes som bola nečakane u doktorky od včera večera mi strašne tvrdne bruško ale neskutočne ani na chvilku sa nechce uvolniť tak som radšej šla. Pozrela mi krčok našťastie drží a doporučila kludový režim, zvýšila dávku magnézia na každých 6 hodín tak dufam že to prejde.V noci som ani spať nemohla čo ma tak šponovalo a pobolievalo ale som kludnejšia ked viem že je všetko o.k.
@petra123456789 radšej chod k doktorke budeš kludnejšia

petra123456789
14. nov 2011

@nuna55 ale mne sa nezdá že by mi brucho tvrdlo.... mna to len bolí keď sa hýbem....

paja83
14. nov 2011

@silente Tak to moc ráda slyším (čtu), protože já jsem zastáncem toho, když to jde, tak chodit🙂. Mně se líbí, jak si to ty děti užívají🙂

monny89
Odpoveď bola odstránená
paja83
14. nov 2011

@petra123456789 Tvdne mi břicho a tak bolí zvláštně, že musím občas chodit trochu v předklonu. Ale pokud si nejsi jistá, tak i já se přidávám k ostatním a raději zajdik dr., určitě na Tebe nebude zlá.

silente
14. nov 2011

@paja83 - jj, naše kachna je úplně nadšený plaváček 🙂

loretana
14. nov 2011

@petja
@viknat holky děkuji, jsem ráda, že vím, že mám nárok na proplacení dovolené, dokonce i za MD... díky🙂

danadany
14. nov 2011

dnes som sa len zaregistrovala, tak sa hneď pripájam k februáru 2012, zatiaľ 3.2. no uvidíme ako sa mu bude chcieť 😝

amulienka
14. nov 2011

@kokorunecka aj ty mas taky pocit, ked sa postavis, ze ked urobis krok, tak sa ti pipina rozide na dve strany? aspon ja to tak nejak opisujem. mala som to aj predtym dost dlho a potom ma to na mesiac preslo a zasema to boli. vzdy ked sa postavim, musim aj chvilu cakat, lebo sa bojim spravit krok, taka bolest, tam na spodku panvy dole. to myslis? mne doktor povedal, ze to je normalne, asi sice az od 8. mesiaca, ale ze v pohode. kym mas pevny krcok tak sa nemusis nejak obmedzovat.

amulienka
14. nov 2011

@silente skvele fotecky, a to je ake malinke mimi?

silente
14. nov 2011

@amulienka - v kyblíku je jí 5 měsíců 🙂

kristinaanna
14. nov 2011

ahojte, no ste tu popísali za tých pár dní, 🙂 nestihla som prečítať všetko, ale tým čo majú problémy držím palce nech je všetko ok,
boli sme cez víkend pri svokrovcoch, tri hod v aute, chodenie každý deň po meste (máme kočík 😉 !) celý deň sedenie a iná posteľ, sa riadne podpísali na nohách a krížoch, 😠 , a dnešný zaberák v práci, už sa teším na PN 😉
rozoberali ste tu odber pupočníkovej krvi, pri prvej som to nedala a teraz sa neviem rozhodnúť, stále mám pocit že je to len o peniazoch, tak neviem, jasné, že keď o tom píšu tak to vyzerá, že je to to najlepšie čo môžeme pre dieťa urobiť ale neviem, mam pocit že ešte stále je o tom málo informácií

rossalinda
14. nov 2011

@kristinaanna no my sme sa uz s MM dohodli ze pupočníkovú krv si dáme odobrať, takisto pri prvom nás odradili vsetky tie negativne názory ...... ale ked vám dieta ochorie je vam jedno skusite vsetko na svete a trieskat si potom hlavu.... povedali sme si ze radsej zaplatime a nepojdeme na dovolenku ani si nekupime novy nabytok. ale je pravda ze by to mohlo byt dostupnejsie cenovo pre vsetkých alebo by to mohla neako financovať cez poisťovňu Ľudom ktorý na to realne nemajú a ps skús si naozaj cítať len pozitívne informácie

babatienko27
14. nov 2011

@kohutovci v pohode moja to bolo dobrovolne 1000 maminiek sa zapojilo to je hlavne dnes to bolo odoslane aspon snaha

paja83
15. nov 2011

Přeji hezké ráno. Se musím přiznat, včera jsem vstávala jakko každé ráno s mm, ale byla jsem nějaká mrtvá, tak jsem ještě zalehla a probudila se v jedenáct 😠 . Ale za chvíli letím na kontrolu a pak opět na odběry, takže dneska mám smůlu.

@silente No tohle je naprostá nádhera, už se těším, až budu chodit s vlastním. Mně se líbí můj mm, když mu řeknu, že hned od začátku budu učit mimíska, aby se potápěl, tak mu stojí vlasy na hlavě, ale sama uznej, že ty děti vě vodě si to naprosto užívají🙂

katkamyska
15. nov 2011

@amelia17
juj a to ti zistil doktor sonom či ako? aj ťa niečo bolelo?

kohutovci
15. nov 2011

@kristinaanna ahojky.. tak paradny vikend 😉 aky kocik ste kupili?
k tomu odberu.. ja si neviem pomoct, ale myslim, ze je to vsetko o peniazoch.. zaplatis velke peniaze za prve testy a nasledne uskladnenie, potom kazdorocne platis nemale peniaze za uschovu.. a ked sa nieco stane.. a budes tu krvicku chciet vyuzit.. zase to len bude stat velke peniaze, ale take.. ze si to malokto bude moct dovolit.. ved si vezmi kolko teraz stoja operacie.. keby som bola milionarka.. nemam nad cim rozmyslat.. ale toto je meta na ktoru nasa vrstva nedosiahne.. ☹
a ty chodis este do prace? fuuuha.. tak to klobuk dole.. 😝

silente
15. nov 2011

@paja83 - fakt je to super a vřele doporučuji. Je to ale hodně o nátuře miminka, kamarádky holčička plavání prostě bojkotovala a ještě teď vodu nemusí. Je krásné sledovat ty pokroky, jak prcek ví, kdy se nadechnout a pod vodou vydrží dýl než já 😀

Fotečka, kde jí je rok a 7 měsíců:

amelia17
15. nov 2011

@katkamyska hej, dlzka krcka sa zistuje sonom... nie, neboli to, preto si to ani sama nevies odsledovat v akom stave ho mas... to je taka skoda, lebo by sa clovek aspon vedel zariadit

tunylyk
15. nov 2011

@kohutovci ja som si pozrela velmi vela nazorov na danu problematiku,aj za aj proti,moje rozhodnutie je,ak bude krvicka v poriadku,lebo je aj taka moznost,ze sa pri porode znehodnoti,tak ju darujem do verejneho registra,ak ma pomoct pomoze...

kokorunecka
15. nov 2011

@amulienka Neviem presne teraz, ktorý môj príspevok máš na mysli 😀 Ale áno, ja mám strašné bolesti lonovej kosti, že to až možné nie je... Mne sa neoplatí vstať a čakť, lebo akonáhle urobím krok, tak strašná bolesť..Niekedy teda viac, inokedy menej.. Dr. mi pravidelne kontroluje krček, ale stále je tuhý a uzavretý, tak mám len magnézium a pokojový režim.. Ale keď si to magnézium nedám, že som zabudla, alebo nestíham, tak už viem čo ma celý deň čaká....Bolesť pri každom kroku..

nikolet_89
15. nov 2011

@veronika9686 ahoj Veronika tak ma napadlo, kedy ideme vlastne na matersku predpokladam, ze by sme uz v january mali dostat prvu ci nie ? v tomto sa vobec nevyznam...