Február/Únor 2012
Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?
@bambula1307 Každopádne to vyskúšam. 🙂
@kokorunecka Jasne tebe to mozno pomoze 🙂)..kazda sme ina 🙂
@bambula1307 Ja... Nič v zlom, ale nie som ten typ človeka, ktorému keď ktosi povie, že nepomohlo a neverila by som.. Tak just vyskúšam, lebo sama musím vedieť či to je pre mňa a či nie 🙂
@kokorunecka to je v poriadku, treba skusit na sebe. Ja som tiez verila, ze to pomoze 🙂). Netreba sa dat odradit ..neboj ja sa nenahnevam 🙂))
Ja sa spolieham, ze druhy porod bude rychlejsi 🙂)..no uvidime, pokial sa drobec neotoci, tak si to nevyskusam...ale na cisarsky sa moc netesim :((
Baby je to tak, že masáž hrádze je až od tuším 34 tt ??
ahojte dievčata.... dlho som tu nebola, nemala som internet lebo som v nemocnici.... chcem sa spýtať či má niektorá z vás problém s otváraním sa a so skráteným krčkom maternice? Mne zaviedli pesar v piatok... Má ho niektorá z vás? Neviem dokedy budem musieť byť v nemocnici...
@bambula1307 To som rada, že si sa nenahnevala, lebo ja už som raz taká 😀 Ja radšej všetko vyskúšam 🙂
Bábo má ešte nejaký ten týždeň k dobru, tak sa snáď stihne otočiť 🙂
Ja dúfam, že sa to moje babuliatko už nebude chcieť vrátiť naspäť 😀 Ale to už asi nezvládne, jedine že by som v stojke spala...
@siwinka1717 No, môže sa začať už od 32.tt
no tak dnes na poradni všetko o.k. zatial sa mi krčok neskracuje a ani sa neotváram čo je divné mne aj mojej doktorke, hlavne kvoli tomu kašlu .... ale hlavne že je všetko o.k.
Dnes som si tak poplakala...zakladala som drahému utopence a tej cibule nebolo konca kraja fňuk 😝 😝 😝
Ahojky, ja si dneska dala odpocinkovy den, vubec jsem nevylezla z pelechu, jen na wc a pro jidlo 🙂 Precetla jsem na netu vsechno mozne, tak jsem zas chytra jak radio 😀
Olejicek na masaz hraze jsem si uz taky objednala z netu, cekam az dojde, a zacnu uz od toho 32 tydne. Pocitam, ze mimus vyjde drive, tak abych necekala zvytecne dlouho 🙂
Me prijde, ze nas prcek je celou dobu v brisku napric-tak napul. Od samych zacatku, co citim pohyby, je citim nejsilneji v levem spodnim boku, a hlavicku mi rve pod prave zebra.. Doufam ze si to jeste do porodu rozmysli a otoci se jak ma 😅
no co se týká masáže hráze, tak na to kašlu, co jsem k tomu našla, tak prý není v lidských silách ji sama sobě udělat tak, aby to k něčemu... za sebe doporučuju epi-no, kde ten efekt skutečně vidíte, sice to něco stojí, ale stojí to za to 🙂 a je to významná pomoci i po psychické stránce ...
@mavanka Tady v UK nedelaji automaticky nastrih, a radsi tam pujdu s tim, ze jsem aspon neco zkusila.. Nez se nechat roztrhnout vejpůl 😀 Žertuju.. Zkusím, uvidim. Kazdopadne doufam ze napomocen pri masazi bude pritel 😉 Epi-no, myslis epidural? Ten chci urcite.. A muzu se zaptat, v Cr /Sr se za EPI plati??? Asi ne vsude, ne? Kamoska neplatila, ale tady jsem si vsimla ze uz nekolikrat nekdo psal o cene..
@nuna55 To je dobre, že je všetko v poriadku 🙂
@petpop 😀 Ja som dnes tiež vyšla von len kvôli havovi, inak som pol dňa prespala 😀 😀 Takže tiež trošku oddych 🙂
Aj ja už chcem začať s tou masážou... Sama sebe neviem jak, možno počkám na mm 😀 Nech je viac zábavy 😀
Určite si ešte rozmyslí.. 😉
@mavanka No, to si našla, ale prečo to nevyskúšať? 🙂 A partner sa môže tiež zapojiť 🙂
A masáž hrádze sa robí niekoľko týždňov pred pôrodom, epidurálna analgézia až pri pôrode, tak to je trochu rozdiel...
Ale zasa, prečo nevyskúšať aj alternatívu, ktorá môže byť aj lepšia? Cenovo to je to isté a výsledky sú tiež zaručené - skúsenosti mamičiek,rodičiek...
@petpop Neviem, kde presne sa neplatí, ale čo ja viem, tak sa platí cca 100€.. A to ti ešte cez víkendy a sviatky, keď budeš rodiť, môžu povedať, že ti ju nedajú, lebo ju nemajú 😀 😀
Uaaaa, tak ten můj prcek dnes úplně celý den od samého rána prokopal. Je nějaký akční. Navzdory tomu, že jsem měla dnes dopoledne parádní migrénu - nejspíš z toho počasí. 😖
@kokorunecka 100euro???? Tak to je mazec. Tady je to zadarmo, a ja myslela, ze to tak je vsude. Kamaradka rodila v CR, ve Frydku-Mistku. Neplatila nic. No a jeste jak by mi tak nekdo rekl, ze mi to neda....to bych jim tam nevim co provedla v tech bolestech :D Fakt na to dost spoleham.
@petpop
@kokorunecka
Kdepak, EPI-NO nemá s epiduralem nic společného, je to právě cvičení na prevenci nástřihu mnohem účinnější, než masáž hráze, proto na ni kašlu... navíc epidural určitě nepomáhá jako prevence nástřihu 🙂
je tu k tomu celá obsáhlá diskuse a zkušenosti holek tam mluví za vše - v podstatě téměř vždy bez nástřihu... včetně mě - za ty prachy, co jsem za to dala, to fakt stojí
https://www.modrykonik.cz/diskuse/tema/epi-no/
Jinak epidural se tu neplatí, aspoň co vim... ale neměla jsem ho...
@kokorunecka no praveze mi povedala ze uz sa asi nepretoci co je podla mna celkom dobre lebo zas by som sa nechcela stresovat ci nema pupocnik okolo krku 😖
mne budu robit tak ci tak sekciu takze mi je jedno ako je ulozene 😉
a ty pises ze chodis jak kacica a ja zas jak keby mi bolo treba curat - nohy spolu prepletam lebo mam pocit ze to bejby zo mna vypadne 😀 😀
Přeji vám dámy hezké ráno🙂. Já měla dneska nějakou divnou noc, mimi se nějak točilo, teď mám tvrdou bouli na břiše, tak nevím, co chce strčit skrz kůži ven, asi ještě nepochopilo, že bude muset spodem😀. A já se pořád budila a měla nějaký divný sny. Dva dny mě bolí při chůzi šíleně stydká kost, že skoro nemůžu jít. A k tomu všemu se mi vůbec nedařilo ráno píchnout injekci, jak to břicho mám citlivé. No jo, pomalu se nám to blíží. Naštěstí za cvhíli letím do poradny, tak se zase dozvím, co a jak🙂. Tak vám přeji hezký a pohodový den🙂
Dobré ránko
JJ,epi-no můžu doporučit,jak z fyzického tak psychického hlediska.Já porodila obě děti bez nástřihu,jedno 3051gr/36hlavička a druhé 4020gr/38cm
Jinak ten maliník je na přípravu porodních cest,prostě bylinka která má tuto sílu a lněné semínko se dává do jogurtu či nalačno,je to vláknina,která navíc s tekutinou vytváří sliz a potom prý mimčo lépe klouže.Já měla oba porody nádherné a rychlé takže tomu věřím
Epidurál a všechno syntetické jde mimo mě,myslím že to porod jen blokuje
Ahojte žienky. Aj by som vám dobré ráno popriala, ale teda táto noc ma tak zničila....
@amulienka Už viem čo je to mať brucho v kŕči....
Ale mňamka bola ako ma do toho chytili kríže a celý spodok... Videla som snáď už všetkých svätých a myslela, že som už porodila....
@petpop No, aspoň čo som sa pýtala u nás v pôrodnici tak mi povedali, že 100€, ale že cez víkendy a sviatky ju nerobia.. Takže, ak by si ju chcela konkrétne v tej pôrodnici, nesmieš si zmyslieť rodiť v takéto dni 😀
@jankasramka No, len aby si to do tej plánovanej sekcie aj vydržala s tou bolesťou...A na kedy máš naplánovanú? 🙂
@kokorunecka ahoj,nie si sama,vcera vecer som myslela,ze uz rodim 😝 len som drobcovi dohovarala,ze nech si to pekne rozmysli,ze este mame kooopec casu,doteraz mi tvrdnutie bruska prislo len par krat,no vcera to bol brutal,ak toto boli poslickovia,tak neviem neviem... manzel ked ma videl ako si neviem najst miesto,chcel ist po auto do garaze,pritom mna by uz ti klasicki poslickovia nemali zaskocit...
Ahojky a dobré ráno,
my měli dnes taky krušnou noc,Anička se pořád budila a volala mě,včera toho na ní bylo moc,Mikulda ve školce,mikulda doma,takže měla těžké spaní.Já jsem kaput.Takže jsem si dnes naordinovala odpočinkový den.
@paja83 tak to jsme měli stejně,mě se tam mimoušek večer taky divně mrskal a protahval,jsem totiž večer o něm řekla,že je to hodné miminko,že v noci spinká semnou,tak nám asi chtělo předvést,že to zas až taková pravda neni 🙂
@tunylyk Ja som sa ešte včera vytešovala, že ako som zvýšila dávku (magnézia,samozrejme), že mi už toľko netvrdne a bum-bác jak na zavolanie.... 😖
Mm našťastie nie je doma, lebo ten by ma už ťahal na pohotovosť chcem-nechcem.... 😅
😅 No, keď teba ako 3.-rodičku takéto niečo zaskočí, čo potom my, 1.-rodičky 😀
My máme potom vytreštené oči, pomätenie mysle a nevieme čo so sebou 😀 😀
@kokorunecka bolo to nahle,z nicoho nic,vcera bol celkom pohoda den,ani som sa velmi nenamahala,tak som sa fakt prelakla,nastastie to nebolo pravidelne a potom to preslo,no veru fakt au au a po dvoch drobcoch veru viem,co ma caka 😉
@tunylyk No, ja som včera temer celý deň prespala, tak tiež neviem čo to zrazu na mňa došlo...
Ja neviem čo ma čaká, ale ešte stále sa teším 😀

caute dievcata ja som uz dlho nepisala, akosi som nemala co.
Moje dieta je tiez otocene napiec...tak sa silno modlim aby sa otocilo. No ale dolu hlavickou to asi nebude :((. radsej by som prirodzeny porod ako cisarsky :((.
Zajtra sa prihlasim na cvicenie na kramare, hadam uz o tam bude ok.
Inak ja od vcera robim cajove pecivo a je to teda zaberak aj nozky mi opuchli a brusko tvrdlo az som citila ako ma taha k zemi :(( a v noci mam hroznu kyselinu :(((
Nausnicky sme dcerke dali nastrelit ked mala 6 mes...trosku si poplakala, ale vsetko bolo ok.
@kokorunecka ...to ta iste lonova kost boli od hlavicky,,kedze je velmi nizko.
ja som pri prvom tehu tiez masirovala hradzu olejcekom, ale neviem mne sa zdalo, ze mi to moc nepomohlo...bo ma dost potrhalo :((