Február/Únor 2012
Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?
@petja Nerikam, ze to je malo, ale nemam ani 10, presne 9 kg nahore k dnesnimu dni (a vaha stejna uz 3 tydny). Me jen matou ty info, co vsude ctu, ze v poslednim trimestru se nejvic pribira....a u me to teda neplati 😒
A je fakt, srovnavam trochu s mou kamaradkou, zacinala na stejne vaze jako ja (58kg) a rodila s 13kg nahore, tak jsem pocitala, ze na tom budu podobne..
@petpop já v minulém těhotenství nabrala jen sedm, hodně to bylo ale tím, že jsem měla zásoby z dřívějška... no a za poslední měsíc to bylo taky jenom půl kila.... zato teď se mi to pěkně rozjelo a už mám čtrnáct - ale začínala jsem na mnohem nižší váze, než minule.... jestli miminko prospívá, tak se tím nestresuj, aspoň nebudeš mít starosti s hubnutím 🙂
@petpop Já myslím, že takovej nárustek váhy je akorát v těhotenství. A co se týče toho, že teď nenab., tak si myslím, že je to tím, že Ti malej tlačí na žaludek, hned se cítíš plná moc toho nepojíš a proto ani nepřibereš.Neřekla bych že by toměl být problém. Podle mě, co malej potřebuje si vezme od Tebe, tak bych se ani moc neznepokojovala akor jestli papáš nějaké těhotenské vitamínky. Prostě už to máme za pár a chudáčci naše děti tam namačkaný, tak je to někde znát.
Jak píše mavanka, nestresuj se tím, myslím, že je to normální 🙂
ahojte 🙂 mali ste niektora na ultrazvuku nejake odchylky?Mne povedala ze malinka ma mensie brusko ale vahu ma cez 2kg tak neviem co to znamena,ze mam prist o tyzden na kontrolny ultrazvuk... 🙄 🙄 🙄
@paja83 @defs @mavanka
Holky, diky moc. Vetsina tady psala, ze uz maji nahore pres 10, 12 i 15 kilo, tak jsem si rikala, ze jen ja mam nejak malo. Hned jsem klidnejsi 😉
Clovek, kdyz vidi tu vahu, tak ma pak vycitky, ze toho moc nesni, ale kdyz neni chut, co nadelam. Prave jsem prisla z Tesca, tak jsem si aspon nakoupila ovoce, jogurty, nejake rybky apod. aby bylo trochu vitaminku 🙂
Jinak samozřejmě papkám i těhu vitamíny 😉
Jé, já tak závidím, těm, kdo mají rádi ryby. Na Vánoce jsem dala do puse kousek kapra a málem jsem to šla vykopnout i s tím co už bylo v žaludku. prostě rybky nepozřu... max uzenou makrelu,v jedné restauraci sním i lososa- úžasně ho tam připravují, jinak občas tuňáka, ale jak říkám, to musí být chuť, což v těhotenstvi nemám vůbec... naopak ☹, tak se cpu vitamínkama Mamavit Prefolin+DHA, tak snad to je dostačující.
Holky jíte některá k tomu ještě zvlášť k.listovou , ještě teď?
@defs Tak ja Ti povim, ze rybu jsem mela na Vanoce snad po pul roce!! 😅 Ale obema nam s pritelem tak zachutnala, ze jsme si ted koupili znovu (filety z tresky). A jinak jednou za cas, jako treba dnes, si koupim i ryby v konzerve v oleji nebo rajcatove stave 😉 A hned mam lepsi pocit, ze pro me i prdolku neco delam 🙂
Kyselinou listovou jsem uzivala "cistou" jen 1 trimestr, ted ji mam v tech vitaminech, to by melo stacit, ne?
@petpop.... to já si taky právě myslím, že by to mělo stačit, ale slyšela jsem, že to někdo jí celé těhu a i když kojí, tak proto se ptám .
ahojte citam ze sa tu bavite o rybkach, citala som uz ale neviem kde ale tuniak, a udene ryby v tehotenstve nie su zdrave, skor kpit cerstvu rybku a pripravit si ju po svojom. Tiez sa velmi nepriklanali k rybam v konzerve.Ja som tiez brala kyselinu listovu prvy trimester a teraz beriem len magne B6, krvne testy som mala ok, nechybalo mi ani zelezo tak sa zbytocne nepcham tabletkami, skor si dam ovocko z overenych zdrojov...
Na zaciatku tehotenstva mi hrozne chutili jablka... . Pribrala som 8kg ale ja nie som velmi vysoka mam 160 cm. Mala mala pred 2 tyzdnami nieco cez 1500g a doktor povedal ze je to ok nakolko aj manzel je mensi...
ach jaj, tak ako som bola včera v pohode, tak dnes som už začala stresovať...my budeme asi určite januárový 😕 ...dnes som bola na poslednej prehliadke u svojho gynekológa...a teda vraj mám krčok maternice už menej než 1 cm a musím najbližšie týždne ležať 🤐 no odchádzala som dosť vydesená a psychika robí svoje, mám pocit že každú chvíľku začnú kontrakcie...ešteže predtým sme nakúpili, tašku do pôrodnice mám tak na 90%, zajtra pošlem manžela dokúpiť snáď všetko ostatné čo mi ešte chýba
no snáď ešte Maťko vydrží, ideálne aspoň 3 týždne 😅
@jancag ďakujem, aj ja držím palce nech ti kontrola dopadne dobre... ja som sa naopak vôbec neobávala, lebo zatiaľ sa cítim (alebo skôr som sa cítila) veľmi dobre, na to že som plus mínus v deviatom mesiaci...
pre mňa by bolo ideálne vôbec na tie prehliadky nechodiť, keď som bola naposledy, pred vianocami, tak ma vydesil že mi tvrdne bruško (čo som si dovtedy nevšimla) a že si musím dávať na seba viac pozor a viac sa šetriť (ešteže to bol zrovna môj posledný pracovný deň, keďže dovtedy som po robote pobehovala, hore, dole, kde bolo treba čo vybaviť, a tým že som skončila tak som sa nemusela nijako obmedzovať, neviem si predstaviť celý deň presedieť v kancelárii)...a teraz s tým krčkom, no... vždy keď tam idem som v pohode a odchádzam ako malý vyklepaný uzlíček nervov 😅
@kessinka hehe ...ved to ja tiez som bola do 30 tt v poho..som sa smiala ze energia ako za troch..ale tvrdlo mi brusko a kamoska mi robi doktorku v nemocnici na porodnici, ma postrasila, aby som sa ukazala..a nakoniec si ma tam 8 dni nechali diagnoza predcasny..tak odvtedy som jak na ihlach...mozno to ani take zle nebolo ako ma oni vystrasili..a psychika robi svoje...takze odvtedy som zvolila kludovy rezim..a vzdy ked idem na kontrolu sa bojim ze si ma v nemocnici nechaju:D
@petpop Ja mám tiež len 9 kg naviac.
@jancag heh, no ja tak isto, všetci sa čudovali že taká tehotná a že ako stále niekde lietam 🙂 a tiež dúfam že to nebude také zlé a som viac vystrašená ako je možno nutné...kľudový režím som nahodila už predtým, teraz ale fakt pritvrdím a nebudem robiť asi takmer nič, len sa vyvaľovať v poloľahu v posteli s notebookom alebo knihou...
ty už chodíš na poradne priamo do pôrodnice? či ešte k svojmu gynekológovi?
inak tam som si mala dnes zavolať a dohodnúť si termín prvej poradne (pred vianocami sme sa tak dohodli), volala som asi 10x a nikto mi to nezdvíha 😒
Mám pocit, ako keby mi malá hlavou udierala na krčok maternice, ten ma pichá a bolí sem tam...no neviem, čo sa to deje. Na Silvestra som zažila úplne brutálne tvrdnutie brucha, mávate to aj vy baby ?
@krakorka Jééé, jestli se z toho na poslední chvili zas nejak nevykrouti, tak dnes vecer uz bych mela mit postylku, kosicek a vanicku doma 😉 Juj, doufam ze to konecne klapne, musime jeste vymyslet, jak to v te loznici vykombinovat, aby se tam vse vlezlo a nepozabijeli jsme se tam 🙂 A nemuzu se dockat, az si to vsechno uz pekne nacancam a pripravim 🙂
@siwinka1717 no mne tvrdne skoro stale..:((
@kessinka no odvtedy co ma pustili z nemocnice..chodim do rizikovej poradne priamo v nemocnici..
@matulat Aj ja som zvedavá, či budeme mať dievčence 🙂 Nevieš mi poradiť, ako sa volá ten krém na bradavky? Ten si musím zaobstarať tiež. Kočík ideme kupovať budúci týždeň, Britax romer - manžel vybral, tiež to má také vajíčko z auta rovno zakliknúť do kočíka. Teraz je ten výber super.
@jancag O tých pásoch som počula, len som nevedela, že sa to tak volá 🙂 tak to myslím na teba, aby tie odozvy boli v poriadku, aby si ťa tam nenechali a aby si čas trávila doma. A od ktorého týždňa takto chodíš na ten ctg záznam?
@martina77ba vdaka ..ved napisem ako zajtra dopadnem...🙂 no ja chodim od toho 30 tt ...co som v nemocnici bola..ale myslim ze ked nie nejake podozrenie na nejaky predcasny porod...tak sa od toho 36tt chodi
@martina77ba na bradavkyvřele doporučuju Purelan od Medely. A rozhodně koupit větší balení, to malé je v poměru množství cena značně nevýhodné 😖 a mast se hodí na všechno, krásně hojí jakoukoliv odřeninu, prasklinu.
Já jsem dneska vytáhla konečně své těhu rifle z prvního těhotenství a zjistila jsem, že jsou mi pořád ještě velké. A to mám jen asi o 3 kg méně než na konci prvního těhu. Mám nahoře 10 kg, ale všechno asi jen v břichu a prsou, takže mi pořád ještě jsou všechny netěhu bokové kalhoty 😲 tak jsem z toho překvapená, naštěstí příjemně 😀 nejsem žádné tintítko ani mimo těhu, tak ještě štěstí, že teď ze mě není úplný vorvaň 😀 no a myslím, že je pomalu čas balit tašku do porodnice 😲 musím si napsat seznam a vyrazit na nákupy, ať pak nemusím manžu navigovat telefonicky z porodnice 😀
@martina77ba
ja mám na bradavky purelan 100 od medely, čítala som len pozitívne referencie, tak uvidíme 🙂
Ahoj, zdravím všechny 🙂 Jsem tu nová a termín mám 5. února. Chci se zeptat, jestli některá pijete/budete pít maliníkový odvar a kde jste ho koupily. Jestli normálně v lékárně nebo jinde? Děkuju za odpovědi.
Jinak mám nahoře 9 kg a z toho 1 kg za poslední měsíc, předtím jsem skoro 3 týdny nepřibrala nic a když jsem se na to ptala doktora, řekl jen, ať jsem ráda 😉

@petpop nabraná nebo nenabraná kila určo nejsou vodítkem prospívajícího těhu.O tomhle to fakt není a 10kg zase tak málo není,ne? 😕