Február/Únor 2012
Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?
@siwinka1717 mívám to chvílema stejně... no a břicho mi tvrdne pořád, to z prvního těhotenství vůbec neznám...
@ivce dúfam že to pôsobí aj preventívne 🙂
@lucalf ahoj, ja som ho kúpila v predajni s čajmi 🙂
Inak ja som zatiaľ pribrala 12-13 kg, na začiatku som veľmi nepriberala a bola som z toho nervózna, a teraz som pre zmenu viac nervózna z toho že priberám, norma by mala byť vraj 10-12 kg, radšej vraj ale 10, kvôli kĺbom a tak... takže dúfam že do pôrodu už veľmi nepriberiem (a nie z dôvodu že budem rodiť skôr než by som mala) 🙂
a ještě mě napadlo - kdo máte někde v blízkosti DM drogerii, tak se buď přímo v ní u pokladny nebo i na stránkách DM drogerie zaregistrujte a oni vám pak budou posílat slevové knížky, vždy se sortimentem odpovídajícím přibližně věku vašeho prcka. Jsou tam pak super slevy na vlhčené ubrousky, plíny, mlíčka atd. Já nakupuju skoro všechnu kosmetiku i kojenecké potřeby v DM a jsem s jejich nabídkou spokojená 🙂
@ivce
ja tiež nakupujem často v dm, dnes som tam nechala slušnú sumu za základné veci...a aj som sa prihlásila do babybonusu a dali mi prvú zľavovú knižku... ale popravde som bola dosť sklamaná, v podstate nič čo by som očakávala....myslela som že tam budú zľavy na detskú kozmetiku, plienky a podobne, a namiesto toho som tam objavila zľavy na šampón, antiperspirant či dokonca farbu na vlasy 😲 nakoniec ani jeden z 10 kupónikov nevyužijem 😝
@andulkaavetrelec ano kupuje se v lékárně a fakt raději to velké balení - to maličké je hrozně nevýhodné 😠 a sprchu a tvaroh jsme využívala při zánětech 😖 ale na ty rozkousané bradavky zabral fakt jen ten purelan. Nepomohlo ani potírat mateřským mlékem ani bepanthen 😠
@kessinka obávám se, že preventivně moc ne 😉 🙂
a s těma kilama - mám ve svém okolí maminy, které přibraly třeba jen 6 kg, nebo taky 36kg. Takže něco mezi 10 - 15 kg mi nepřipadne žádná hrůza, ale normální stav. Prostě každé tělo je jiné, když to nebude moc kilo nahoru, tím líp, aspoň nebude taková fuška dostat se do původní kondice, ale kilo sem kilo tam..... Hlavně když nám to nebude způsobovat nějaké zdravotní komplikace!!!! 🙂
tady je přehled těch knížek z bybonusu
http://www.dm-drogeriemarkt.cz/baby-bonus/2/6
@lucalf Ahoj, tak Ty jsi me taky potesila. 🙂 Dneska jsme tady prave rozebiraly moji vahu, ktera je nachlup stejna s Tvou, i s tim nabiranim za posledni 3 tydny (=0kg) 🙂
Vidim, ze fakt nejsem sama, a asi to fakt neni nic nenormalniho 🙂
Čaj z maliniku piju, koupila jsem ho pres internet (ale ja ziju v UK, nevim, jestli bych ho tady nekde jinde nasla).
Cekam, az prijde lnene seminko, a zacinam i s nim 😉
@petpop jé tak to budeš mít super,to už se těšíš¨co?Je to fajn,že ti to dovalí,doufámže pak nafotíš až budeš mít nachystáno.
@ivce tý brďo,tak to máš dobrý,já jsem už někdy v říjnu musela ukldit moje těhu kalhoty,v kterých jsem odchodila celé moje první těhu,teď jaksi už mi nebyli,ale bazar to jistil a koupila jsem supr krtkové kalhoty s laclem a ještě jsem si půjčila od kamarádky.
dnes jsem si objednala čajík z maliníku a ještě jedno baleí vložek a jedny síťované kalhotky a manža koupil chůvičky,nakonec jsme koupili ty levnější o třídu horší philipsky,měli je v chrudimi v elektru a manžovi se líbili,tak snad budou v pohodě.
Tak ještě potřebuju koupit polystyrenové kuličky do kojo polštáře a zítra uvidim jestli se mi vrátí přebalovák i s podložžkou nebo bez,dyžtak bych musela koupit ještě i podložku.
Lněné semínko ž baštím,drtím si ho a dávám do jogurtu,dělám si takovovu mńamku,co jsem dřív dělávala dceři,nám to hrozně chutná-bílá sladká activie,piškoty nadrcený a banán a teď k tomu přidávám to lněné semínko a fakt supr.
@ivce na Slovensku sú zjavne iné tie knižky, a ani na stránke nemáme taký pekný prehľad
@krakorka Jo jo, tak to dneska klapne, uz mi tam chlopek pro to sel, za chvilku mi to dovezou 🙂 Tak jako radost mam strasnou! A pujci mi snad i odsavacku, sice jen manualni, ale aspon neco ze.. 😉 Tak uvidime, co nam nakonec domu dorazi 🙂
S kalhoty to ja mela tak, ze snad az do 6 mesice jsem normalne chodila ve svych rourach, jen jsem poridila takove ty natahovaci knofliky na gumce 😀 Ale ted uz to jisti jedine elastakove leginy 😀 Strasne jsem se roztahla v bocích..a je mi v tom stejne nejlip 😉
Uff, já střevo to dneska přepískla a bolí mě břucho jak blázen. 😔 Sklízela jsem vánoční výzdobu a stromeček, do toho jsem hnedka uklidila, umyla okna, vysála a mám dost. Dala jsem si sprchu a jdu odpočívat. 🙂
@petpop super!!!závidim.manuální odsávačka je taky dobrá,já mám úplně obyč,ale jestli dojde k tomu,že budu nějakou potřebovat,tak hold bude muset koupit manža a asi taky mechanickou.
@xxx.klarka teda teda,tak šup nožky nahoru a odpočívej.Co malá,jak jí je?e to lepší?
naše mlaďaska dnes perlila,kdyžž jsem si pro ní přijela do školky,tak jsem šla na chvilku do třídy a ona tam skládala puclíky,pak,že jí někdo jako volá,tak zvedla telefon a povídá do něj:tak už nevotravuj 🙂 ,když jsme přijeli ze školky,tak jsme se šli na chvilku projít,projelo kolem nás auto a v něm seděli asi tři ženský a chlap a ona na to,samý baby v tom jeli 😀 a doma z ní pak vyppadlo,že ve školce s dětma rozebírali jak tatínkové doma prdí 😀 😀 😀 ,takže fakt mazec
@krakorka Ano, přes den byla bez teploty, tak čekám co večer. Jinak normálně baští, jen je trochu unavená a přešlá. Cibulový sirůpek asi taky působí, jen je docela problém ji ho "nacpat".
@xxx.klarka Ty už chceš rodit, co??? 😀 😀
@krakorka Závidět není co, znáš ten pocit, když máš od někoho něco půjčeno a cítíš se dlužníkem...? 🙄
Ale ted to prdim, nejsou penizky, tak i pujcene se hodi, a kolibka, kosicek i vana vydrzi stejne, pocitam, max. 3-4 mesice, pak jim to vracím a mám klid 🙂 A koupíme už jen postýlku, takovou, co se pak dá odstranit aspoň jedna strana šprušlí, aby to mohlo být i lůžko do 3-4 let.
Jo a odsavacky jsou pry rozhodne lepsi elektricke, ...ale do toho bych investovala fakt az bych videla, ze je opravdu treba 😉
@petpop ještě né, ještě je brzo. 🙂 Ale za 3 týdny klidně. 😀
Maminky, ahoj, dotaz, zítra jsem v 33+0tt, kdy začít pít maliníkový čajík a v jakých dávkách? TP mám 22.2.2012 🙂 děkuji 🙂
@jancag tvrdnutie som tiež pri prvom nepoznala, ale tak to som ležala celé tehu. Mne vždy pri tom tvrdnutí a tom pichaní a bodaní do krka, začne tiecť mlieko z prsníkov, zrejme to má nejakú náväznosť
Ahojky holky,co se týče odsávačky, myslím, že to je stejně potřeba jen ze začátku, než se upraví laktace, potom už se dělá jen tolik, kolik mimi vypije, nebo máte nějaká zkušenost, že jste odsávala dlouho ?
☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ baby ja to už kašlem som chorá neaký vírus no hlava mi brní a cítim teplotu aj ked ju neviem odmerať už som fakt zúfalá v 6 mesiaci som brala antibiotika od začiatku tehu mi zblbla štítna žlaza musím brať lieky, vraciam každý 3 deň, a pred vianocami som skolabovala už fakt neviem som zufala........
Tak já jí hodně používala v porodnici,ale tam jsem měla jejich a doma jsem jí pak používala když jsme končili s kojem.
já jsem dneska byla v poradně, tak stále je všechno OK, za 14 dní už ke svému OG naposled a pak už mě to čeká v porodnici. Zítra už tam asi zavolám a objednám se, ať mám klid.
Co se týká těch bradavek, tak já si před a po každém kojení odstřikla a pomazala a neměla jsem jedinou trhlinku, nic. Když už to bylo fakt hodně bolestivé, tak jsem je mázla bepanthenem a do dalšího kojení to bylo relativně dobré. A někdo tu psal, že se bepanthen musí smývat - já teda naopak mám informace, že nemusí a nikdy jsem ho nesmývala..
A už jsem byla ve druhé lékárně pro ty síťovaný kalhotky a nic, si je snad budu muset objednat přes net, ale nechce se mi jako kvůli 160 korunám platit stovku poštovný 😠 No, ještě zítra to zkusím omrknout.
A asi už objednám monitor dechu, ať je taky doma. No, a pak mě čekají ještě nějaké plenky pro novorozence a svrchní kalhotky a to by snad měly být ty největší výdaje... Mě vždycky něco napadne, co musím koupit a než si to stihnu někde zapsat, tak to zapomenu 😀

@lucalf jj v lékárně, vždy jsem ho sehnala v kterékoliv ( máme ve městě 3), piju ho asi týden a k tomu lněné semínko 🙂