icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

andryskam
2. jan 2012

@mell Já se dneska koukala, co všechno je třeba si zabalit do porodnice, protože ještě nic nemám 😀
Na síťované kalhotky jsem koukala na e-shopu lékárny Dr. Max. Mají i takové speciální balíčky http://www.drmax-lekarna.cz/balicek-do-porodnic...
Prodávají je i zvlášť. Když zajdeš do této lékárny, tak je určitě koupíš 😉

kokorunecka
2. jan 2012

@mell No, ja som to písala o tom Bepanthene. Ešte som krabičku ani neotvorila a ani nepozrela "návod" , ale to mi hovorila lekárnička, že treba zmyť... Tak neviem 😀

matulat
2. jan 2012

@martina77ba ahoj krem na bradavky som este neriesila ale pozriem sa.My mame tiez kocik britax ciernej farby a je uplne lahko ovladatelny. Som s nim spokojna.Poslednu dobu sa citim velmi unavena, nevladzem sediet, lezat a ani stat som zvedava co to bude za mesiac.Koncom januara idem na profesionalne fotenie s bruskom a ked sa mala narodi tak potom pojdeme aj s nou...uz sa velmi tesim.Stale sa malej prihovaram ze ked vydrzi v brusku zoberiem ju na vylet... .

nera123
2. jan 2012

baby, želám šťastný nový rok!!! 🙂 ja sa už tak teším na drobčeka a konečne sme mu dovymýšľali aj menko...Matúško...ako ste na tom vy? Mám trošku obavu, lebo sa ešte neotočil..vám áno?

mell
2. jan 2012

@andryskam tam už jsem právě taky koukala, v eshopu mají dostupnost 3 dny, tak nevím, jestli je budou mít na lékárně. Ale tak v nejhorším si je nechám objednat... Ten balíček mi přijde celkem blbej, jako na 40 vložek dvoje kalhotky?
Jinak já momentálně třídím vyprané prádlo, mám vypraný župan, košile, takže začínám právě balit kufr 😀

@kokorunecka no, i když jsem to teď zagooglila, tak píšou, že se smývat nemusí... Ale jako já to dávala hned po kojení a před kojením jsem si vždycky bradavky potřela MM, ono je to i prý nějak antibakteriální a navíc, když si trošku odstříkneš před kojením, tak se bude miminku i líp tahat 😉

mell
2. jan 2012

@nera123 po tom 30.tt by se měly miminka už pomalu přetáčet, ale tak ještě máš pořád čas, zatím se tím nijak netrap. Kamarádka měla mimi pořád KP, už řešili i císařský řez (teda i kvůli jejímu astmatu) a nakonec se jí otočil koncem 38.tt 🙂
A Matouška mám už jednoho doma, je to krásné jméno 😉

kokorunecka
2. jan 2012

@mell Aha,aha... Dobré vedieť 😀 Aj keď nejako som to neriešila, že keď zmyť, tak zmyť, no bóóóže 😀

nera123
2. jan 2012

@mell no budem veriť, že sa ešte pretočí...píšu, že je dobré plávanie na to, lebo že sa dobre odľahčí moje telo a bábo má lepšie podmienky na to..len nechcem riskovať tie verejné plavárne, aby som na poslednú chvíľu nenachytala nejakú infekciu...Jeeej a druhé čakáte čo? 🙂

andryskam
2. jan 2012

@mell No, taky se mi zdálo, že je to takový nepoměr. Těch kalhotek bych volila tak 3 - 5 ks. Zítra se tam zajdu zeptat a nakoupit, protože já fakt ještě nic nemám sbaleno ani nakoupeno 😀 a každý mě už straší.

mell
2. jan 2012

@kokorunecka já hlavně nedám fakt dopustit na to potření MM, fakt jsem neměla jedinou prasklinku a jediný problém. Opravdu je to asi všelék 😀 😀 😀

@nera123 nj, ale když půjdeš do takového toho speciálního bazénu pro těhotné, tak to jsou většinou malé bazénky, tam si moc nezaplaveš 🙂 Ale fakt to zatím neřeš, času je ještě dost a určitě se přetočí 😵

@andryskam když si koupíš tu krabičku, tak tam jich je 5 ks, já spíš řeším, jestli koupit jedno balení a nebo dvě. Třeba doma už si je asi přeperu, ale v porodnici to budou fakt jednorázovky...

A jinak už mám sbalenou půlku kufru, teď ještě dokoupit ten zbytek a budu - resp. manžel bude klidnější 😉

kokorunecka
2. jan 2012

@mell No, uvidím až vyskúšam 😀 Predsa, som prvorodička a všetko je pre mňa nové 😀
A k jednorazovým nohavičkám... Ja mám dve balenia (teda dokopy 10) 🙂

andryskam
2. jan 2012

@mell To taky řeším, jestli jednu nebo dvě krabičky. Asi koupím jednu a přinejhorším mi manžel skočí koupit druhé balení. Nevím, no 😒 Doma se kalhotky přeperou, ony ty síťované jsou suché hnedka.

petja
2. jan 2012

Já ty síťovaný kalhotky z lékárny vždy jedny nosila a druhý měla v porodce na topení,byly velice rychle suchý,takže sem vystačila s dvěma ks

andulkaavetrelec
2. jan 2012

Tak holky, já začala balit do porodnice dnes...
Ještě taky nemám vaničku a vložky na šestinedělí. Manžel mi je prý kupovat nebude 😀

petja
2. jan 2012

Ty porodnické vložky mi taky přijdou zybtečné hlavně drahé,stačí velké vložky bez lepítek

silente
2. jan 2012

@kokorunecka - Bepanthen doporučovali smývat, ale Purelan apod. na bázi čistého lanolinu smývat nemusíš 🙂

kessinka
2. jan 2012

@petja v čom sú vlastne tie sieťkované nohavičky lepšie? v porovnaní s nejakými bavlnenými?

silente
2. jan 2012

@kessinka - prodyšnost - vlastně jsi oblečená/neoblečená 😀

petja
2. jan 2012

@kessinka podle mě to super dýchá,nic netlačí,a rychle schne.Žádné tlačící švy a chválí si po císaři
já mám tyto
http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=36033211&tab=0

kessinka
2. jan 2012

@silente @petja ďakujem 🙂

nera123
2. jan 2012

tie sieťové nohavičky sú vhodné aj hneď po prirodzenom pôrode?

petja
2. jan 2012

@nera123 jj.oblékala jsem si po sprše hned na sále,než sem šla na pokoj

mavanka
2. jan 2012

@nera123 v podolí je dávaj rovnou na porodním sále, mám stejné jako petja, zbyly mi odtud ještě z prvního porodu, kdy jsme jich dostaly spoustu do výbavy... doma už jsem je nepoužívala, ale do porodnice super...

petja
2. jan 2012

@mavanka Doma už nejsou tak sexy,že? 😀

mavanka
2. jan 2012

@petja přesně tak 🙂

jancag
3. jan 2012

Baby drzte prsty...idem do poradne...tak uz teraz bojim ..dufam, ze je vsetko ok ..

krakorka
3. jan 2012

nazdárek,ať žije ponocování!!šla jsem spát o půl jedenáctý totál ko a o půl jedný už jsem byla vzhůru!!!Vzbudilo mě bolavé břicho a pocit hladu.No a pak vzhůru před půl šestou a o půl sedmé budíček,jak mě se nechtělo vstávat!!! 😒

Tak síťované kalhotkyy mám ty samé a tenkrát jsem v nich jela i domu,ale zábl mě docela zadek 😀

Jdu tu trochu poklidit,kdyby náhodou se tu stavili dnes s tím přebalovákem(v což doufám).

xxx.klarka
3. jan 2012

ahojky,

tak já zachvíli letím do poradny a na monitor, tak jsem zvědavá. Tak držte palce 🙂
Pak jedus měr globus - kde chci dokoupit bebe sušenky a pití do tašky do porodnice, a odpoledne umyju manželovi pantofle a dobalím to. Pak už bude jen to čekání, a to bude nekonečné zase. Jéj, jak já se na to netěším.

paja83
3. jan 2012

Ahojky, také jedu jako @xxx.klarka na kontrolu, poslední u mé dr. a příště už do porodnice, tak uvidím, jestli se ještě něco dozvím.... Potom na zkoušku do školy a jelikož jsem zase blbě spala, tak to vidím odpo na pěkného šlofíčka🙂. Přeji vám hezký den bez různých těhu bolístek🙂

@jancag Držíme a dej vědět, jak jsi dopadla!🙂

mavanka
3. jan 2012

dobré ráno, taky mám dneska poslední kontrolu u doktora, doufám, že potvrdí polohu hlavičkou, vzhledem k neustálým šťouchancům vlevo bych si na ní nevsadila, ale pevně doufám, že se pletu....