icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

petrusew
4. jan 2012

@kohutovci Já ještě nevím. Zítra jdu do poradny ještě ke svému gyn. a pak se uvidí, podle toho, estli si mě pozve ještě na jednu kontrolu, nebo mě už pošle do porodky. Termín CS mi řeknou přímo tam. Ale neboj,určitě dám vědět 😉

tunylyk
4. jan 2012

@silente ved by som aj,no o stvrtej nad ranom,to eee 😝 😀 a dnes uz muzicek siel do prace,tak sama s chlapcami bojujem,vstali uz o 6/tej a to si este zmysleli,ze chcu palacinky,mladsi je nejaky nervny,tak este chvilka a pojde spinkat,nech mozem palacinkovat,aj ked radsej by som to vymenila za polohu lezatu 😀 uz nech skoncia prazdniny a zacne skolka,aby sme nabehli na stary rezim,lebo starsi je po tak dlhom pobyte doma riadne roztatareny,chyba mu skolka.
@mell mne sa prvy narodil den pred terminom podla PM,druhy podla PM 10dni skor a teraz ani srnka netusi 😀
@kohutovci tak to som presne hovorila mm,ze tentokrat si to asi uzijeme so vsetkym,pride to nahle,uprostred noci 😀 prve dva porody si neuzil ziadny stres,pri prvom som bola akurat u nasich,bol sluzobne mimo SK,do porodky som sla s kamoskou,ktora rodila presne 2tyzdne po mne,pri druhom som mala akurat poradnu a to nas viezol vecer dedo,mala som zajednane strazenie starsieho,tak sme uz byvakovali so starkymi par dni pred tym,inak kamoska,ktora ma pri prvom viezla do porodky,ma termin teraz v januari,tak sa dotahujeme,ktora to da skor 😀

krakorka
4. jan 2012

Jak jste psali o plodovce,tak poprvý mi praskla v nemocnici na posteli a před tím jsem si hrozně přála aaby mi pood začal prdnutím vody,ale po této zkušenosti nechci aby mi prdla voda doma a ani po cestě!!!!Bylo toho řádný množsví a pak pořád odtýkala.

petpop
4. jan 2012

Teda holky, vy mi davate, se tady smeju jako blazen 😀 Nejdriv ctu s otevrenou hubou, ze nam uz @kohutovci chce snad zacit rodit, a dojdeme k tomu, jestli nam cestou z porodnice nespadnou z dupek gatata, jak se nervujem ze nam plodovka zaprasi byt apod. 😀 😀 😀 Vy jste agentky. 🙂 To ja tady dneska asi ani nepatrim, nic mi neni, nic me neboli, citim se jak "netehotna" 😕 Nastesti maleho citim, takze snad vse OK..

kokorunecka
4. jan 2012

@tunylyk S tým stresom mi to pripomína moju mamu 😀 S najmladším bratom (o 13rokov mladším odomňa) stihla ráno ešte ísť do stavebnín pre cement (prerábali sme dom), doviezť ho domov a to sa jej zdalo, že nejako jej príliš často tvrdne už brucho a všetko ju bolí.. A tak sa odviezla aj do pôrodnice 😀 😀 A odtiaľ len zavolala tatinovi, že rodíme 😀
A rodila dva týždne pred termínom. 😀

tunylyk
4. jan 2012

a este k plodovke 😉 pri prvom mi odtekala tak postupne,potroske,potom mi ju praskli naraz uz na sale,pri druhom mi ju tiez pustil az dr.,tak preto teraz vtipkujem,ze si to mm uzije,ale dufam,ze nie,nase nove auticko si tuto pohromu nezasluzi 😀 mame ho len od Vianoc 😀

kohutovci
4. jan 2012

@tunylyk no to mas s tou kamoskou fakt super 😀 😀 😀 tentokrat by si jej na oplatku mala ten odvoz spravit ty 🙂 to, ze druhy krat cakate babo s podobnym terminom.. uz nemoze byt nahoda.. priznaj sa, ze chodite na spolocne dovolenky 😉 😀 😀 😀

martina77ba
4. jan 2012

@jancag Ja idem v pondelok 9.1. prvý krát za svojim pôrodníkom, tak som zvedavá - tie kontroly by sa potom mali konať každý týždeň. Ty budeš kde robiť, v BA?

martina77ba
4. jan 2012

@ivce ďakujem za tip na mastičku 🙂 Včera som si bola kúpiť výbavičku, dnes musím kúpiť ešte kočík, všetko poprať a tiež zbaliť tašku. Ja som zatiaľ pribrala 12 kilo, tiež to mám v brušku a v prsiach, keď večer ležím na chrbte tak mám pocit, že mi odídu kríže 🙂

martina77ba
4. jan 2012

@kessinka som rada, že je to už druhá pozotívna referencia na tú masť, zaobstarám si ju 🙂

petpop
4. jan 2012

@krakorka Jo s tim pocasim jsem to cetla uz vcera, ze to ma dorazit k Vam, ...tak asi fakt dorazilo ☹
Tady ten vitr vcera normalne lamal ploty a stromy, odnasel popelnice... Ted zrovna sviti slunicko, ale varovani na silny vitr mame na dalsi 3 dny.. a prset ma taky 😠 Hnus fialovy..

kokorunecka
4. jan 2012

@martina77ba Ja som pribrala tiež 12kg a na chrbáte ležať nemôžem, lebo ma hneď sekne v krížoch 😀
@petpop 😀 Kurník šopa, prečo musím bývať najzápadnejšie na SK ako sa len dá? 😀
Prší, fúka, tma je a to ešte včera slnko svietilo 😀

kessinka
4. jan 2012

ach jaj, som sa práve vrátila z prvej "poradne" z pôrodnice, najskôr som mala ísť na monitor, tam o mne nevedeli, ale nakoniec ma zobrali...aspoň že tak, lebo samotná poradňa sa nekonala...a celkovo hrozné kocúrkovo, sestrička ktorá ma mala objednať na ďalší termín ku konkrétnemu lekárovi ma posielala späť na monitor, a nenechala si vysvetliť že odtiaľ ma predsa posielali k nej,... až potom keď som odišla tak nakoniec na mňa ešte volala že teda má pre mňa termín (až budúci utorok)...k tomu že som jej mala pri tom povedať o skrátenom krčku ako mi kázali som sa ani len nedostala 😠
čo by som kľudne všetko celé predýchala, najhoršie na tom všetkom je že ak budem rodiť v januári tak pravdepodobne manžel nebude môcť byť pri pôrode, aspoň podľa oznamov ktoré tam mali.... 😖 ☹ a keď sme odchádzali tak sa m pýtal chlapíka z parkoviska či je tam vždy možné parkovať, a on že nie, že teraz majú voľnejšie lebo je po sviatkoch, a že inak mávajú zväčša plno) - a to bolo asi jediné parkovisko v okolí 🤐 a aj to podľa mňa hodne predražené na to že je mimo centra (na kom by sme mohli najlepšie zarábať, hm, čo tak na chorých ľudoch čo chodia do nemocnice, že?), 0,70 za polhodinku a to sme vychytili presne ešte 2 hodiny a 1 minútu, tak hneď 3,50 😝

No, po absolvovaní toho všetkého som si hlavu išla búchať o stenu, že čo som sa radšej nerozhodla pre antolskú...

martina77ba
4. jan 2012

@matulat Tú mastičku mi teraz kočky tu na fórume odporučili Puralen 100 od Medely - skúsim kúpiť, keď sú na ňu dobré referencie, musí byť dobrá. Ten kočík ideme kúpiť dnes, už sa teším 🙂 Inak, aj mne sa posledné noci ťažko spáva, keď si ľahnem na pravý bok - malá ma kopne aby som sa otočila, ľahnem si na ľavý bok, zase ma kopne a keš si ľahnem na chrbát, tak tých 12 kilo navyše ma tlačí na kríže a idem sa zblázniť 🙂 Ešte k tomu som dostala tehotenskú nádchu - naparovanie, slaná voda nič nepomáha, tak si dávam Muconasal Plus, to jediné mi zaberie. Nemáš s tým skúsenosti, čo by pomohlo? Lebo ešte 6 týždňov dýchať, jesť a hoviť len ústami je o život 🙂

krakorka
4. jan 2012

@petpop tak to tady zas až tak velikej vítr nefučí,na horách ale měl,či co.Ale je to fakt hnusný počasí,ikdyž ty teplotyy jsou docela dobrý,ale myyslim si,že až se nám prďolkové narodí,tak spadnou teploty hodně pod bod mrazu,že ani nebudem moct vyjet s kočárky. 😅

Teda já jsem zvědavá za ten týden do té poradny,jestli pani doktorka udělá zas váhový odhad protože mě přijde,že mám mimčo snad úplně všude a když se hýbě,tak prostě v celém břiše!!!

martina77ba
4. jan 2012

@kokorunecka a to kde bývaš, najzápadnejšie je tuším Záhorská Ves, nie? 🙂

kokorunecka
4. jan 2012

@martina77ba Ja bývam 3km od Hodonína 😀

siwinka1717
4. jan 2012

@mell možno(-: napísala som to "ľudovo" prepáč, takže správne je to tak, že dĺžku mi ani nezdeľuje, pretože to nepovažuje za relevantný údaj a hmotnosť odhaduje na základe nejakých meraní- netuším akých.

Ale napriek trom dňom, keď som si myslela, že krčok už mám otvorený a malá sa mi snažila "vykopnúť bok", sme OK. Ako mi zvýšili dávky Fraxiparinu malá rastie cca 250-300 g za týždeň, tak sa tešíme

siwinka1717
4. jan 2012

@kessinka Kde to budeš rodiť ?

petpop
4. jan 2012

@kokorunecka To abychom to k sobě měly blíž, když jsem v ČR. 😀 Ja jsem zas úplně na východě, Frýdek-Místek. 😉 No nezavidim Vam to pocasi, ja si uzila vcera. Jsem myslela, ze mi to vyrve dvere z pantu a prorazi skla, jak zacly padat kroupy.. 😖
@krakorka Tady letos vubec nebyla zima, teploty celou dobu jak na jare, furt se drzi okolo 10 stupnu... Tak taky rikam, ze beztak nasnezi a namrzne, az pujdem rodit 😀 ALe uprimne doufam, ze ne!!! 😨

kessinka
4. jan 2012

@siwinka1717 na kramároch

kohutovci
4. jan 2012

u nas v Pezinku je plus 6 stupnov.. je zatiahnute a prsi.. nastastie ziadna vichrica ani vietor sa tu nekona.. a dufam, ze ani nebude
boze baby.. ja asi fakt zavolam do tej porodky.. stasne tlaky mam na spodok ☹

krakorka
4. jan 2012

@petpop taky nechci aby to tak bylo,ale myslím si,že zákon schválnosti funguje dost dobře.Já už jsem psychycky připravená,že bude -20stupňů,velkej vítr a sníh. 😅 😀
To počasí je letos fakt divný.

krakorka
4. jan 2012

@kohutovci tak to radši zavolej a nebo rovnou jeť,aspoń budeš vědět na čem jsi!!!

Jdu si něco ukuchtit k obědu.Ale dnes jsem tak líná,že se mi nechce ani vařit!!!

kokorunecka
4. jan 2012

@petpop 😀 No, keby si v Brne tak to máme aj úplne blízko 😀 Snáď pol hodinu až hodinu podľa premávky 😀
Tu našťastie krúpy nie sú, ale radšej by mohlo konečne nasnežiť jak stále pršať... Lepšie povedané sneží hádam na celom území SK, len na západe nie 😀

veronika9686
4. jan 2012

tak dnesna poradna nedopadla dobre,mala sa siceotocila hlavickou dolu,ale trocha to prehnala,krcok sa skratil len na spicku,tak musim lezat,s nohami hore,aby som nedajboze nerodila uz teraz.este ze ma nechala doma,ze uvidi po 2 tyzdnoch,ci ma posle do nemocnice.ale ak by sa cokolvek dialo,mam jej volat hoci aj o polnoci

tunylyk
4. jan 2012

@kohutovci kiezby to slo spolu dovolenkovat 😀 kamoska zije cca pol roka v Dubaji,pol roka tu na SK,takze strafili sme sa len kvoli tomu,ze prave v tom case vegetili pri tatikovi v teplucku 😀 teraz sme obe na SK,lebo rodit chce tu,jej teta je PA,tak radsej doma ako v cudzom svete,este sa s mm nerozhodli,kde natrvalo zakotvia,tak kazde 3mesiace donedavna cestovali tam,teraz by mal prist znova on sem,troska dost komplikovane to maju,smeje sa ze mozno raz moji chlapci este aj frajerku v Dubaji mat budu,lebo starsie ma dievcatko 😀 inak medzi casom mladsi zhodil nas maxi stromcek,tak som mu davala prvu pomoc,myslim stromceku 😉 synator po tom co som nanho krivo kukla mazal do postele a v tu ranu aj spal 😀

tunylyk
4. jan 2012

@kokorunecka co je to sneeeh?kde snezi? 😀 na vychode isto nie,tu len tma ako v rohu a fuciiii,inak dost teplo na sneh

kokorunecka
4. jan 2012

@tunylyk Nemyslela som hneď teraz, že sneží 😀 Momentálne asi všade prší... Len naposledy ako snežilo 😀 Všade len u nás nie 😀

petpop
4. jan 2012

@kohutovci Zavolej tam, vsak oni uz ti poradi, a reknou jestli mas prijet, nebo je to OK. 😉 Nez takhle cely den stresovat..
@kokorunecka Do Brna jedine priletam, a nasedam na vlak do F-M 🙂 A nestraste s @krakorka s tim snezenim, ja uz chci fakt radsi jaro! Zima dostala sanci, nechytla se, tak at uz tahne 😀 😀