icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

kokorunecka
4. jan 2012

@petpop 😀 Tak musíš z Brna sadnúť na vlak aspoň do Hodonína, to mám 3km 😀 😀
Tak tu je originál jarné počasie...Tvrdila by som, že čistý apríl.. Včera slniečko a do 10°C, dnes tak do 5°C a dážď 😀

tunylyk
4. jan 2012

@kokorunecka ja sa vzdy bavim na predpovedi pocasia,ze snezi a ked zacnu spominat Spis,tak ze ha ha bo snehu nikde,ja asi na SK nebyvam 😀
@veronika9686 moja drzim palecky,nech to vydrzite 2v1co najdlhsie,teraz je fakt kazdy den naviac dobry

petpop
4. jan 2012

@kokorunecka No všaaaak, a at uz to jaro pekne vydrzi. Tady to skace v rozmezi 6 az 12 supnu, a kdyz nefuci ten vitr, je venku fakt skvele! 😉
Treba dneska pri tom slunicku je mi az trapne, ze tu mam jeste Vanocni stromecek 😀 Nejak mi tu uz nepasuje, ...asi jsem nam nasla s chlopkem zabavu na odpoledne - zklikvidovat ho ...stromek, ne chlopka 😀 😀

krakorka
4. jan 2012

@veronika9686 tak šup nohy nahoru a klid,je po svátcích,tak teď už můžem odpočívat v klidu.

bianca2
4. jan 2012

@andryskam dakujem ti pekne, si zlata! tak uz sa orientujem v tych tyzdnoch a mesiacoch lepsie vdaka tebe. ten termin 14.2. je podla USG.

bianca2
4. jan 2012

@andryskam a lekarka mi tvrdila ze to vychadza rovnako aj podla PM aj podla USG, teraz to uz konecne viem presnejsie. ale dobre ze tam mam rezervu, nechala mi ju, lebo pohyby som zacala citit trochu skor, ale povedala ze mi nebude posuvat termin porodu. to je dobre.

bianca2
4. jan 2012

@bambula1307 presne ako pises. moja mama ma prenasala 2 tyzdne, takze ja chcem tu 2tz rezervu. moja lekarka tvrdi ze babo je o nieco mensie, ale primar povedal ze je v norme. takze ked podla PM mam termin 6.2, podla usg 14.2. a podla posledneho usg v 36-tz (teda presne 35+1) 19.2. tak aspon ma nechaju na pokoji tie 2 tyzdne po termine v pripade potreby 🙂 krcok mam uzavrety dobre, lekarka povedala ze predcasny porod mi nehrozi.

silente
4. jan 2012

@martina77ba - je to Purelan 😉
http://www.medela.cz/produkty/purelan.php
a stačí to malé balení

loretana
4. jan 2012

holky, taky vás tak bolí záda v bedrech? Mě už delší dobu, ale dnes v noci a teď ráno, je to peklo, nemůžu sedět, ležet, nic, je mi z toho i tak celkově divně, mám pocit že vážím jednou tolik než před několika dny, jak je to bříško najednou těžké..... neznáte nějaký cvik, který by mohl pomoci?

petpop
4. jan 2012

@loretana Kočičí hřbety? Ono to, jasně že, nejde tak jako bez bříška, ale pomáhá to na bedra, a prý i mimču to pomáhá aby se uložilo na porod, tak jak má.

krakorka
4. jan 2012

@petpop tak už je to tady,už se to na nás valí http://www.novinky.cz/domaci/255232-do-ceska-vt...

loretana
4. jan 2012

@petpop děkuju, zusím to.....

petpop
4. jan 2012

@krakorka ☹ ☹ ☹ No hezky teda 😖 To u nas byla lahoda, oproti tomu, co pisou, ze ma byt u vas..

mell
4. jan 2012

@loretana mně bolí záda snad už od 15. tt, si připadám jako důchodce. Dneska se mi ještě nějak venku blokla kyčel, tak jsem ještě kulhala - no radost je to, už abych porodila 😉

Jinak teda já nemůžu ležet na zádech, já okamžitě omdlívám. A ono by se na těch zádech ani ležet nemělo, děloha tlačí na nějakou velkou tepnu a i pro miminko to není dobře, protože se uzavírá přísun okysličené krve...

tunylyk
4. jan 2012

babulky,ked sa chcete zasmiat,kuknite posledne fotky,co som hodila do albumu 😀

loretana
4. jan 2012

@mell ahojky - k tomu spaní, já mám pocit, ať už ležím na levém nebo pravém boku, že mě to bříško táhne hrozně dolů a tlačí... zkoušela jsem ho podpírat polštářkem, ale to je ještě horší... takže se v noci pořád převaluji, sem tam, na záda, no je to děs:(

krakorka
4. jan 2012

@loretana tak to máme stejný pocit při tom spaní,někdy je to horší něky lepší,ale teď spše horší.

martina77ba
4. jan 2012

@kokorunecka aha 🙂 Lebo pri BA na Záhorí je najzápadnejšia dedina Záhorská Ves, tak som myslela, že tam 🙂

loretana
4. jan 2012

@krakorka no právě, už to trvá nějaký pátek, ale dnes mě to tedy dostalo:(

loretana
4. jan 2012

Holky, určitě jste to tady už řešily, ale ja poznám, že to, co se děje v mém těle, jsou poslíčci nebo už porod?🙂 já vím, že tahle otázka paád pořád dokola, ale já jsem bezradná🙂
Já třeba cítím, že mi tuhne bříško, ale trvá to třeba 20 minut a pak nic pak třeba až odpoledne... nebo ta bolest zad - v noci mě to budilo co půl hodinu, ostrá bolest v kříži, ráno to spíš bylo dlouhodobější a trvalo to taky třeba hodinu intenzivně, a pak se to trochu zlepšilo...
Vždycky když mi kamarádky vyprávěly, jak to u nic začalo, byli to klasické kotrakce, které přišly a pak hned odešly a za určitý interval znovu, Z toho usuzuji, že u mě se ani o poslíčky ani o porod nejdedná, je to asi tak, že jo?

tunylyk
4. jan 2012

@krakorka tak sa na tych mojich chlapoch zabavam a dokumentujem,co vyvadzaju pri spani 😀

nera123
4. jan 2012

@silente no veď hádam to porieši, ako najlepšie uzná za vhodné, verím mu, tak to bude dúfam ok 🙂 a možno sa aj malý umúdry a otočí sa pekne, tiež sa nejdem stresovať pre to 🙂

krakorka
4. jan 2012

@tunylyk no jako usínací polohy mají fakt supr-kdekoliv a kdykoliv,co?? 😀 😀

@loretana já tu bolest a táhnutí bříškka při spaní mám až eď posledních pár dníí.A jinak ,,porod,,mi začal tím,že mě v noci probudilo strašné chtění čůrat a břicho jak šutr,co šutr,jak skála a když jsem se pak vátila do postele,tak mi projela hodně mírná křeč podbříškem jak kdybych to měla dostat,no a pak přicházela pravidelně co 7mminut.

petpop
4. jan 2012

@tunylyk Ty fotky jsou šupa!!! 😀 😀 😀

matulat
4. jan 2012

@martina77ba ahoj tak s tehotenskou nadchov nema skusenosti, ja som astmaticka ale tehotenstve ma astma vobec netrapila...citim sa zdrava. Jedine co ma trapi je gynekolog. mykoza..nie a nie sa jej zbavit....co sa masticiek tyka na bradavky citala som myslim na fore tehotenstvo po tyzdnoch v naj mame ze je vhodna kalciova a nechtekova... BOlo to pisane v 35 tyzdni tehotenstva aj zoznam do porodnice tam bol. Pisem z postele laptom mam na kolenach ale mam akesi kratke ruky, tak ak bude niekde preklep ospravedlnujem sa.
Mne chyba uz len vanicka na kupanie prebalovacia podlozka a vlozky po porode a ta masticka....Ostane budeme riesit za pochodu. Das aj fotky kocika sem? Sa tesim

loretana
4. jan 2012

@krakorka jeee, tak to je úplně stejné jako u mě dnes - taky jsem se budila s tím, že se mi chce heozně čůrat, tvrdé bříško, pocit, jako bych to měla dostat a k tomu ty kontrakce - ale nic se neopakuje, teď už tohle necítím.... tak že by opravdu ty poslíčci?🙂

krakorka
4. jan 2012

@loretana no tak to asi poslíčci byly.No velkej indikkátor je teplá vana nebo sprcha,kdyby to trvalo nějak dýl.Buď sse to v té teplé vodě rozjede nebo ne.

loretana
4. jan 2012

@krakorka aha, tak já příště zkusím skočit do vany, teď to asi nechám, zacvičím si a uvidím... Musím říct, že i ráno jsem se probudila s takovým "divným" pocitem, neumím to moc popsat🙂 teď už je to v dobrý, až na ty záda, ale pořád na to myslím🙂 a předpokládám, že se nedá říct, že když teď něco cítím, ž třeba do týdne se mimi narodí, to asi nemá vůbecvliv, že?

mell
4. jan 2012

@loretana no, ono se někomu i stává, že nemá klasické kontrakce, ale křížové bolesti - já to teda nezažila, ale dvě kamarádky takhle rodily a nic moc teda, prý. Takže to kidně poslíčky být můžou, ale jde ti to prostě do zad. Teplá vana a uvidíš - poslíčci by měli odeznít a pokud je to porod, tak se to rozjede..
A poslíčci s porodem fakt vůbec nesouvisí, ono nějak asi nic 😀 Já v prvním těhu poslíčky vůbec neměla, když jsem byla v poradně, tak mi doktor říkal, že čípek drží na deset západů a že se nemám nijak stresovat, že jen tak rodit nebudu... A druhej den se malej narodil 😀 😀 😀

loretana
4. jan 2012

@mell 🙂 no právě, to je ono🙂
holky, já jdu do té vany🙂