Február/Únor 2012
Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?
@kristinaanna Ja tiež myslim pozitívne že všetko stihnem, pri malej som asi viac stresovala ale aj tak dobre že pri nej som sa skor pobalila lebo mala sa narodila v 38tt, bola nedočkava 😀 . Ale bola som radšej akoby som mala prenášať.
@manila421 Myslim že to ti úplne stačí zo začiatku sa to s kozmetikou aj tak nesmie prehánať, najlepšia je čista voda a ani každy den nemusiš použiť mydielko, ja som len hlavne ritku mydielkom vyumývala, šampony a mydielka by som babatku na hlavičku nedavala lebo sa mu može vysusiť pokožka a urobiť take lupinky, ktoré potom musiš stale olejovať a vyčesavať a to je dosť neprijemne, nam sa to chvalabohu nestalo, ale určite sa to s tou kozmetikou nesmie prehánať v tom to prípade plati že menej je niekedy viac 🙂
Ahojte...tiez som termin februarovy a mam problem, stale neviem co si zabalit do nemocnice ak to na mna pride. Vsade sa snazim najst nieco rozumne a pre seba by som aj mala, ale pre babatko mam uz problem. prosim mozte mi niekto poradit?
@matulat úplne s tebou súhlasím, aby sa nekupovalo kopec vecí, netreba to preháňať, ja som tiež veľa vecí dostala a bola som vo Viedni nakupovať kôli tomu, lebo po novom roku sú tam dobré výpredaje a za pár eur si nakúpiš toľko, za čo by si tu dala kopec peňazí. Aj sú tie veci kvalitnejšie a aj je tam väčší výber. Určite by som do toho nevrážala zbytočne veľa. Už som si vyhliadla v BA jeden veľkosklad, kde majú lacné detské veci, to sa zíde, keď bude malá rásť. Tie vložky som si ešte nebola kúpiť, idem v pondelok po lekároch, tak sa zastavím v lekárni a tú masť si tiež vezmem calciovú.
Pediatra idem skúsiť pozrieť, nech si ho vybavím dopredu, nemôžem na to zabudnúť.
Dnes ma ináč mimoriadne bolí chrbát medzi lopatkami, tak mi strieľa bolesť k srdcu, až ma tam pichá a neviem sa poriadne nadýchniť. Okrem toho mi často tvrdne bruško, už sa nemôžem ísť ani napiť.
No ale musíme to vydržať, nech sa dočkáme našich princezien 🙂
@petpop No ja som si tiež myslela že olivový olej bude OK kedže nám ho odporučila detska doktorka ale nebol mala sa z neho vysyla na celej hrudi a jedine čo nam pomohlo bol ten nivea kremik na telo a tvar, a ten používame do teraz ale malý možno bude iný a jemu možno bude vyhovovať niečo uplne iné 😀 .
Ja mam dnes tiež pocit že malý je akosi vyšie ako inokedy, ide mi vytlačiť žaludok a nenormalne ma boli chrbat tiež medzi lopatkami je to hruza, predtým dni som mala zase pocit že až moc nizko ma nenormalne pichalo dole.Neviem chcem sa Vás spýtať tiež Vas boli niekedy ked sa babo hýbe, lebo ja si to už moc nepamatam ako to bolo pri malej.
približný počet vecičiek na začiatok je tu
http://www.mamaaja.sk/ActiveWeb/Article/1277/vy...
napr. ja som pri prvej ani 56 nemala, nejak sme to všetko riešili 62, teraz mám zopár kúskov, ale naozaj len zopár, pri malej som veľa v prvom mesiaci na doma využívala perinky a zavinovačku, takže úplne stačili košieľky a bodynka, keď sa mi zdala zima tak dupačky, malá sa narodila v decembri 🙂
@nezbednica no ja mam pocit, že teraz to bolí viac, 😉,
@kristinaanna No aj mne to tak pride 😀
@papulka331 ja tiez pre seba uz by som aj mala, ale tiez neviem co pre maleho zobrat, musim tiez daky zoznam najst
Dobrou noc holky, jsem dneska tak vyřízená, že jsem neměla už ani sílu psát, jen číst ... Jdu do pelechu, nevidím už na oči, ..ale jsem teda zvědavá, jak usnu - malý má dneska celodenní nonstop gymnastiku a záda, jak už jsem psala, mě taky bolí ukrutně .... snad zítra bude líp 😉
Dobrou
Ja som pri malej kupovala iba velkosť 62 , leby mi tak všetci radili že 56 nam bude mala ale mala sa narodila a mala 2850g a 48 cm a ešte schudla na 2700 a boli nam všetky veci velke tak sme museli rýchlo dokupiť aj par veci z velkosti 56 ale fakt by som radšej nakupovala vecičky velkosti 62 ale určite ich vela netreba hlavne body a dupačky, zo dva overaly a par mikiniek a hlavne fusak 😀
@manila421 myslíš do pôrodnice? záleží kde budeš rodiť, u nás treba pre dieťatko všetko okrem oblečenia, (oblečenie len pri odchode), takže plienky jednorázové počítaj tak 5-7 na deň, olejček, mydielko, vatové tyčinky, ak chceš cumlík, ja som mala aj svoju čiapočku, na viac si nepamätám 😉
@nezbednica dcérka sa teší na bračeka? môžem sa opýtať, či už máte postieľku nachystanú a ako to berie?
@kristinaanna hej do porodnice, som si dala na kopu aj nejake blecko, aj ciapocku, perinku. Mozem sa ta sspytat aky olejcek je dobry?plienky vezmem cele balenie, pre istotu 😉
@nezbednica som sa dnes zostresovala ze mam toho malo, ale vsak dokupim ked bude treba
@manila421 nad tým olejom rozmýšľam aj ja, u nás odporúčajú olivový, kúpiš riadne v lekárni, ale neviem, viem že na novorodeneckom používajú Johnsons Baby, takže aký kúpiš taký používaš a vlastne až potom uvidíš čí sadne bábu, podľa mňa je dobrá aj kozmetika bybylove z DM, alebo drahšia Sebamed
@manila421 @kristinaanna Ja sa spolieham na SebaMed.
co se týká toho olejíčku z lékárny, tak pokud máte strach z reakce, tak stačí ten úplně obyčejný parafínový, ten v sobě nemá nic, na co by mohla být reakce. U olivového se prý může stát, že je vyrobený z nekvalitních oliv, takže nám pediatr v porodnici doporučil raději slunečnicový a nebo ten obyčejný parafínový...
A co se týče výbavičky - já pro první miminko neměla skoro vůbec nic v 56 a jemu byla ta 62 hrozně veliká, takže jsme pak narychlo ještě nakupovali a užil to relativně dlouho.
Ale teda teď jsem ty věci vyštrachala a přijde mi to neuvěřitelně maličký, ani na panenku to není 😀 😀 😀
No devcata, tady uz to vypada, jak v predporodni poradne! To jste se do toho obuly s velkou vervou. Jen to s tou rychlosti neprehanejte! Preju vam, at zustanou miminci jeste chvili v bezpeci vasich brisek 🙂
Ahoj holky,
jdu vás pozdravit po dlouhé době ☹ nějak nestíhám a když tak napíšu do březnovek protože jsem myslela že tam budu patřit a bylo mi trapné se sem dávat když to mám mít 29.2 a pak mi řekli 3.3 .
Po dnešní kontrolebudu patřit asi k vám a byla bych ráda kdyby jste mě přijali 🙂
Šoupli mi termín na 26.2 a prý to bude možná dřív hrozně by se mi líbil datum 20.2 nebo 22.2 😀 ale uvidíme jak se bude chtít dětátku ven
Jinak doufámže jste si užily krásných vánoc avšem tady přeji pohodový rychlý porody a hlavně zdravíčko a štěstí v tom Novém roce 2012. 🙂
Jestli vám tu vadím dejte vědět 😉
Jo jinak která z vás bude rodit v podolí? je tu někdo? 😕
www.4diamonds.sk/product.php?id_product=784,,,co poviete na moj kociarik?cierno zlta farba 🙂
Dobré ránko,vy jste toho zas nakecali 😀
My jsme včera s manžou dělali večeři,teda spíš manža vařil,já jsem se mu tam pletla.Ale za to nemusím dnes vařit a navíc jeho skvělé zapečené brambory jsou fakt mňamozní!! 😵 🙂 No a pak jsme šli strašně brzy si lehnout.
Noc zas na pohodu,akorát se mi zdálo o porodu,ale to byl mazec 😀 Ležžela jsem v posteli,vedle mě pani učielka ze školky,pak přišli nějaaké takové bolesti,tak jsem asi 4xzatlačila a miminko bylo venku,tak jsem jí říkala ať ho vytáhne,tak odkryla peřinu vzala ho a odnesla,byl to kudrnatej hnědovlasej kluk o velikosti tak 1-2let a měl přes 4 kila 😀 😀 takže fakt blbost. 😀
Teď jsem si uvařila čaj z maliníku a to asi dávat teda nebudu,nejsem zrovna čajovej typ a voní to i chutná jak černej čaj a ten vůbec nepiju!Ale zas aspoń jeden hrnek denně bych jako mohla,no ještě uvidim. 😅
A jina jsem si vzpomněla,že mi v tašce do porodnice chybí kapesníky,takže dva balíčky paprových a dva hadrový,jinak mám snad už opravdu všechno.
Add výbava my jsme 56nosili hodně dlouho,každej mi říkal,jak to nemá cenu pořizovat ale dcera měla necé 3kila,do toho ještě zhubla,takža jsme jí hodně usnosili.A lepší je toho mít víc,miminka čůrají a kakají a blinkají,takže se převlíká třeba i dvakrát nebo třikrát denně,takže myslet i na tohle 😉
Dobré ráno děvčata 🙂
Konečně jsem vyspaná, to je to, co mi chybělo. 🙂 (spíš to co mi bude chybět asi další 3 roky 😀 ) V noci sice byla asi 40minutovka čučení do stropu, ale jinak jsem spala fakt dobře.
Velikost 56 mám fakt jen pár kousků, abych byla upřímná, dokupovala jsem narychlovku malý základ do porodnice, aby neměl prďolka na cestu domů vše velké 🙂 Jinak skoro vše mám až 62, něco málo 68, a pak se bude nakupovat znovu 😅
Holky, co už máte děti, měly jste některá to šílenství uklízení těsně před porodem? Co se říká, že jak člověk začne drhnout každý kout v domu, tak je porod za dveřmi? 🙂
A jinak - hezký den všem

Já mám taky pořád chuť na pomelo🙂 Nikdy před tím jsem ho nejedla.