icon

Januárové detičky 2012

lilly2711
2. máj 2011

Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀

kajkovajanka
15. aug 2012

@samada alebo si dat mliecko na tamponik/plienku a tak skus potierat, ja som pocula toto

kajkovajanka
15. aug 2012

@larosa a Ami sa uz tvari, ze stoji sama? ci aj tak si ju uz dala do choditka ? ja by som asi chcela pockat, kym Beki bude stat s istotou a potom skusime. ... a prsty vo ventilatore 😀 😝 😲

kajkovajanka
15. aug 2012

@nusiki a ovocie varis, alebo davas surove ? 🙂 ja som sa na surove (okrem bananu) este neodhodlala

kajkovajanka
15. aug 2012

@1234lubka hej, sila... a take pracovne cesty ani ja nemam rada, tiez stale sledujem cas a cakam na telefonat, ze dosli v poriadku

jankaja
15. aug 2012

@mimuska2 v Tescu už majú zimný tovar? Musím ísť pozrieť. Inak pozor na Tescové bundy, či majú dosť široké rukávy, niektoré sú také úzke, že sú podľa mňa tie bundy nepoužiteľné. Aj do HM-ka musím ísť niekedy. Ja mám pocit, že nám toho strašne veľa treba na zimu, už máme síce nachystané 2 bundy aj s teplými nohavicami, no ale to je zlomok. Tiež neviem, aký overal, či s topánkami alebo bez. No v každom prípade to bude veselé, kým bola malá vo vaničke, dalo sa veľa vecí poriešiť fusakom a dekami, a takto.. už sa vidím, ako každý deň maturujem, čo všetko jej mám naobliekať 😖

mimuska2
15. aug 2012

@jankaja no našla som tam bundu peknú a vestu. Tiež vobec neviem čo treba kúpiť na zimu. Hm milujem kam chodíš do hm? Tam su veľmi dobré a kvalitné veci. Najradšej by som tu vanicku na zimu vytiahla 😀

mimuska2
15. aug 2012

@larosa ahoj no ty si tu dlho nebola 🙂 aninnehovor o choditku iba chodím a zbieram.

jankaja
15. aug 2012

@mimuska2 teraz nechodím do hm nikam, ešte sme sa neodhodlali ísť s malou, no ale budem musieť. Určite pôjdeme do Avionu. Keď som bola tehu, chodili sme do Eurovea, tam mali ako jediné HM tehotenské veci.
Ale bola som v HM v júli v Poprade, v rámci našej tatranskej dovolenky 😀 Len to bolo trochu o hubu, malá bola umrnčaná, mama ju vláčila na rukách, zatiaľ čo ja som v rámci možno 15-minútovky kúpila asi 10 vecí pre ňu. Ale nemali ešte jesenný a zimný tovar, tak len nejaké tenšie svetríky, tepláčky, čiapočky na teplú jeseň a tak podobne som kúpila.

jankaja
15. aug 2012

@mimuska2 a bola si v Tescu v Malackách? Ja rozmýšľam, že vybehnem do Lamača, lebo tu skoro nič nemajú ☹

1234lubka
15. aug 2012

myslite ze je lepsi overal alebo oteplovacky a bunda? ja na zimu mam zatial jednu vestu teplu a asi dve mikinky...zatial bieda...

1234lubka
15. aug 2012

ja to asik poriesom tuto v bazariku...alebo zajdem do sekaca teraz niekedy by mali dostat jesenny a zimny tovar...snad nieco najdem pekne znackove🙂

mimuska2
15. aug 2012

@jankaja tu v malackach ale tiež sa chystáme do ba. Ideme kúpiť stôl a stoličky a nejakú skriňu. Tak asi sa tam aj mi zastavime

martinka8
15. aug 2012

jaaaaaj ja som este vobec jesen zimu neriesila, a popravde sa mi ani nechce, Lili neznasa obliekanie a to je leto, neviem si predstavit co to bude v zime, vobec sa na to netesim ☹

tinika3
15. aug 2012

Maminky, ktoré dojčíte, koľkokrát denne sa vám to darí? Ja mám zas nejako málo mliečka. Dojčím ráno, potom je ovocná desiata, dojčenie okolo 11tej, okolo druhej obed zelenina mäso, dojčenie o štvrtej, o šiestej kaša, o pol osmej pred spaním dojčenie a jedenkrát ešte v noci okolo druhej, neviem, či je to dostatočné množstvo mliečka. Mala som angínu bez ATB a mrchu zároveň, tak sa prsia zas neplnia. Pred mesiacom bola kríza veľká ale som to ptrekonala s pomocou homeopatík, čajov a odstriekavaním. A teraz zas????? Chcem ešte ďalej kojiť, ale už ma to takto prestáva baviť.

tinika3
15. aug 2012

Ja som už cez bazárik nakúpila pár svetríkov, vetrovku na jeseň a pár nohavíc. Ale musím pozrieť do skrine, či aj medzi tými, čo podostával, nie sú už nejaké väčšie zimné veci🙂

nusiki
15. aug 2012

@jankaja @kajkovajanka davam aj surove aj vyzivky, surove vsetko osupem, supky zatial nedavam, a roztlacim vidlickou alebo nastruham na struhadle, do jablcka zvyknem rozmrvit piskotku alebo bebe keksik , lebo to jej az tak nebere, ostatne v pohode 🙂 🙂
vcera som dala slivkovu stavu od Hipp na kakanie a chudatku to neurobilo vobec dobre na reflux ☹ ☹ v kuse sa jej
vracalo naspat ☹ ☹ ☹ ☹ a vobec zo sliviek nekaka maksie...skusim vlocky este

nusiki
15. aug 2012

@tinika3 preco mas pocit ze mas malo mliecka? ja dojcim rano , potom o 14 a vecer o 19 pred spanim, v noci raz, niekedy dva krat, medzitym ovocie na desiatu, zeleninka s maskom na obed a na olovrant vyzivka a myslim ze to je dost...teda dufam 🙂 🙂

tinika3
15. aug 2012

Doteraz sme dojčili každé trihodiny, a stačil jeden prsník, teraz oba a je mu málo. Ja mám "svoje bezmliekové" prsia malé, tak na pohmat cítim, že mliečka je málo. Večer ho tlačím kašou, lebo to už "žmýkam " 😀 😀 😀 Len som chcela vedieť koľko mliečnych dávok potrebuje. Tvoja odpoveď ma upokojila. Tak asi stačí štyri denne.

jankaja
15. aug 2012

@martinka8 no aj my sme na tom tak. Čím viac vrstiev treba, tým je Natálka nervóznejšia, už pri obliekaní a aj potom v kočíku ☹
@1234lubka my máme bundu a otepľovačky a uvažujem, či kúpim overal teraz alebo až potom, keď budem mať pocit, že ho napriek bunde a otepľovačkám potrebujem.

mirka2010
15. aug 2012

@mimuska2 ahojky, tak dakujem za utechu, budem uz len dufat...tato noc to bolo zase nieco...maly si zacina uz aj humkat a staaaale, ale naozaj stale sa mrvil...uz dva dni dozadu zacal troska pokasliavat a tuto noc sa to poriadne zhorsilo aj soplik do toho, takze mozno aj preto bol taky nekludny...laska nasa...my sme uz nemali normalnu noc uz ani nepamatam...

mirka2010
15. aug 2012

@1234lubka ahojte tak aka bola nocka??? uz je malickemu lepsie?? a ako s tym um, chuti mu? ake mu davas? ja mam pocit, ze troska sa mi zacali nalievat prsia, ale neviem dokedy to este takto bude trvat...hadam budem este kojit zopar mesiacov...teda ja by som chcela..nas maly zacal soplikovat a kaslat, tak sme pre istotu boli aj u dr,...dychanie ma nastastie ciste, tuk, tuk, tuk, tak len ho sledovat aby sa to nezhorsovalo...a este sa ti nevyhadzal, ci nahodou to nemal 6 chorobu?

mirka2010
15. aug 2012

@martinka8 ahojky, urcite spaci vak pomoze, aspon na toto 🙂 my mame teraz taky tensi ale na zimu kupim hrubsi, nech sa neodkopava, lebo nas by spal uplne bez paplonika, tak vie kopkat 🙂 nam na zaciatku pomohol aj proti pretacaniu v postielke, ale to bolo uz veeeeeelmi davno, teraz vie v nom precestovat celu postielku 😀 😀 😀

mirka2010
15. aug 2012

@kajkovajanka ach, ti nasi chlapi...ale takto to asi funguje u viacerych rodin...co uz,, muzi proste musia pracovat...ked my uz mame ten uzasny rodicovsky prispevok ☹ 😒 😠 a ten moj este okrem vsetkeho je taky detailista, ze chce mat vsetko super aj okolo domceka a vie sa teda tomu peeeeekne dlho venovat...ale dnes ide malemu namontovat hojdacku, tak sa tesim 🙂🙂🙂

mirka2010
15. aug 2012

@samada ahoj, na to ocko neviem ti poradit...hovori sa ze vseliek je materske mlieko 🙂 a nas maly uz nektarinku papal a veeeeelmi mu chutila 🙂

1234lubka
15. aug 2012

@mirka2010 si velmi zlatunka 🙂 bolo to lepsie o pol siedmej odpadol..hajal o pol deviatej som mu chcela dat mliecko na noc ale sa zobudil bol hore hodinku a hajal do pol noci potom sa budil tak raz za hodku bolo to lepsie, ale rano mal este 38 teraz nic, zlepsuje sa to. moj nic ziadne priznaky len horucka...🙂 davam babylove, som velmi spokojna s nim 🙂 a ta cena? parada 5 e 600g

1234lubka
15. aug 2012

@mirka2010 no ja uvidim ale len jeden prsnik sa mi nalieva a hlavne v noci cez den malo..teza som mu dala deco um a krasne zaspal...lebo moje nechcel...asi nam konci kojenie...este mu budem kojit v noci ale zda sa mi ze mliecko potichucky odchadza

nusiki
15. aug 2012

@tinika3 podla mna staci, Emka nechce skoro vobec pit vodu ani cajik , ale na druhej strane ma skoro v kazdej plienke napisane, tak asi ma dost tekutin z dojcenia 🙂

mirka2010
15. aug 2012

@jankaja ahojky, presne aj ja uz teraz rozmylam ako maleho budem na zimu obliekat...a hlavne ci uz bude chciet chodit, alebo nie...fusak mam sice aj do sportoveho kocika, ale neviem, neviem ci v nom bude chciet byt a na kocik sme nanoznik nemali, takze budem musiet dokupit...no bude to vesele 🙂

mirka2010
15. aug 2012

@1234lubka tak to je sila, ze ma stale teplotky, chudatenko malicke...a dr vam co na to povedala? ved kolko ich uz ma, vari aj 4 den, ci 3? no a s tym kojenim, uz ak aj on ti prso odmieta, tak asi naozaj koncite...nebudes mat aspon problem s odstavovanim...to zase nas maly sa ku mne uz vie tak dat, ze sa mi zabara do prs a tym mi dava najavo, ze mamaaaa, daj papat 🙂 no je to zlateeee 🙂 len uvidime, ako mliecko pojde...

mimuska2
15. aug 2012

@mirka2010 uvidíš že sa polepsi. Vždy sú aj ťažké dni.
To je dilema s tou zimou, ja ani nemôžem kupovať už teraz lebo ani vôbec neviem akú veľkosť. Dostala šaty z hm ktoré sú na ročné dieťa a jej sú dobré. Tak ja budem nakupovať až keď bude zima.