icon

Januárové detičky 2012

lilly2711
2. máj 2011

Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀

mimuska2
23. aug 2012

Tak dnesna poradňa mame 75CM a vyše 10kg 🙂

mirka2010
23. aug 2012

@karinkaeich ahojky, ako uz pisali kocky, treba babatko vrstvit..my sme malemu davali bodycko s dlhym rukavom, pancusky, potom na to nejaky overal, mikinku, alebo svetrik a potom do zimneho overalu a do fusaku...ale tiez zaviselo podla toho ako bolo vonka zima...niekedy stacilo aj menej. ale dobry overal a potom do fusaku stacilo...na hlavicku som davala jednu bavlnenu ciapocku a potom este jednu teplejsiu...🙂 a co to bude?

mirka2010
23. aug 2012

ahojte dievcata, ako sa mate??? vcera bol MK nedostupny, ani som tu nebola...ako sa maju vase ratolesti...nas maly je nejaky mrzuty, uz dva dni je taky placlivy, tak neviem ci ho uz naozaj tie zubky netrapia...prosim vas, chcem sa opytat, ako ste pripravovali masko? chcem malemu zacat davat uz masko, tak sa s vami chcem poradit...dakujem 🙂

mihouk
23. aug 2012

@mirka2010 Ja som Tilke robila kuraciu polievocku, vela mrkvicky, petrzlenu a kvaki (niekedy davam zemiaciky), potom som jej to naporcovala do kelimkov aj s maskom a zarazila, ale skor je to taka rozpucena kasa ako polievka. Dala som jej tam vyvarit aj cibulku, papriku a vela petrzlenovej vnate, aby to malo chut, kedze jej nic nesolim. Zatial jej to chuti, ale jej chuti skoro vsetko 😉

mirka2010
23. aug 2012

@mihouk super, dakujem, len chcela som vediet, ze to masko date vyvarit a potom sa to zmixuje? a uz ake typy maska ste poskusali? a ako sa mate???

mihouk
23. aug 2012

@mirka2010 Ja som zatial davala len to kuracie a maskove vyzivy z obchodu, kedze sme boli na dovolenke, teda na obale bolo napisane ze to maso obsahuje 😝 Ale ja som jej nemiovala, zeleninku som roztlacila vidlickou a masko som na drobulinko nakrajala, varila som to skoro 3hodky ako normalny kuraci vyvar, takze masko bolo uplne makucke. Normalne to zjedla a to Tilka je potvora, lebo doteraz len jemne kasicky jedla, lebo vsetko ineju napinalo, teda okrem kvoriek z chleba, tie zuzle cele.
Aj na dovolenke nas v kazdej restike poznali, lebo po nas na zemi vzdy ostavali kvoky z chleba, alebo pizze, ale keby sme jej nedali nieco do ruky, tak by narobila kriku po celej restike. Vkada tomu co vymyslel sprepitne, my sme sa vzdy pozreli na zem a vedeli sme ci im mame necha viac alebo menej 😀
Chcem sa spytat ake zvuky ti vydava Marosko, lebo Tili zacala tento tyzden normalne skriekat a ja neviem rychlo urcit ci z radosti, alebo sa hneva..... aj ked momentalne skrieka z hnevu, lebo som si vsimla ze sa nam talci dalsi zub a cely den poriadne nespala, len sa jeduje 😖 A ako sa dari vam???

kajkovajanka
23. aug 2012

baby, viete co? Beki si dnes sama sadla z lahu 😀 😀 😀

tamaska
23. aug 2012

@kajkovajanka aj my tak posilujeme, o pár dní ju budeš mať všade 🙂))) u nás sa učíme že no no no na elektroniku, ....nechem nič schovávať, nerobila som to pri prvej, tak dúfam že nebudem ani pri Eliške :D Zatiaľ reague ale len čo skoním hlavu alebo sa obrátim už je späť v bádaní 😀

mimuska2
24. aug 2012

@kajkovajanka jej to je super. Moja stále nič. Ani na štyri nehrozí 🙂

martinka8
24. aug 2012

@tamaska aj my presne takto, snazime sa ucit na no no. Ale ked odidem z obyvacky hned ide presne tak kde nesmie 🙂

mirka2010
24. aug 2012

@mihouk ahojky, dakujem za radu, ja sa chystam to masko tiez riadne dlho varit, ale ja ho asi zmixujem, este uvidim, ako nam to pojde 🙂 tie kupovane asi aj my poskusame, hlavne masko napriklad hovadzie, alebo jahnacie, uvidime este...mozno mi mamina pomoze povarit aj take..uvidime...hlavne tu prave v nasom meste sa objavilo kuracie maso nadopovane antibiotikami proti salmoneloze, tak som z toho poriadne v soku, ze toto polske maso sa dostava vsade a je to taketo svinstvo...kupila som teda slovensky vyrobok, tak dufam, ze sa nemusim bat.
co sa tyka tych zvukov, Marosko uz asi tri tyzdne hovori babababa, potom robil dedede, dadada, a pred troma dnami aj mamamama, teraz momentalne hovori tetete a tiez si skrieka niekedy, ale nie je to take ze hnevanie, skor tesenie..velmi zlate 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 a uz sa vie z boku sam posadit...sa podoprie ruckou a normalne si sadne...to vie len od vcera 🙂

mirka2010
24. aug 2012

@kajkovajanka tak to je sikulkaaaaa, nas vie od vcera len posadenie sa z boku...ale veeeelmi sa mu to paci 🙂

mirka2010
24. aug 2012

@martinka8 nas maly sa na moje no no no usmeje a mysli si svoje...podla mna vobec nevie co mu tym hovorim, sa mu to praveze velmi paci ked mu ukazujem prstoma hovorim no no no

1234lubka
24. aug 2012

@mirka2010 ahoj ja som nemala nerv ked nesiel ten kon :D zavislak :D moj matulik celkom fajn vcera doobedu doslova prereval jak....svagor bol na vecku a pocul suseda jak tak lamentuje ze co robim stym deckom...ci ho rezem....no on asi nemal deti alebo co....no nic potom i zaspinkal chvalabohu ja uz neviem ci to zubky ci to co...ja uz od troch mesiacov vravim ze mu idu a furt nic tak radsej nic nevravim je to proste narocne dieta no co...🙂 ja mu mesko len normalne nakrajem a pol asi 20 minut povarim vo vode s trochou oleja a potom pridam zeleninku alebo ryzu atd a varim domakka...:P

1234lubka
24. aug 2012

@kajkovajanka jeeeeeeej gratulujem to uplne sama? z nicoho nic? ani si nicim nepomohla?? sikovnica jedna 🙂

1234lubka
24. aug 2012

@mihouk och ci ta ja tak dlho urcite nevarim...myslims ze robim zle??????????20min som dala len tak orientacne ale nejaku pol hodinu ho urcite varim....najmenej a potom este zeleninu s nim.....

kajkovajanka
24. aug 2012

@1234lubka bola na gauci a sedela pri nej starka. a ja som bola vedla. a zrazu len pocujem: "pozrite, Beki si sama sadla. isla som jej rozopinat body a ona zrazu sedela". a potom to skusala este raz, ale uz sa nevladala vytiahnut. ale toto robi uz niekolko mesiacov, ze sa snazi z lahu si sadnut. na lakte sa dviha uz tiez dlho a teraz to dotiahla do konca 😀 . inak, ja toto este nedokazem, ze sadnut si z lahu 😀 😀

kajkovajanka
24. aug 2012

@1234lubka ja tiez varim tak 15-20 minut. ale vsetko mam nakrajane na drobne kusocky az lupienky 😀 , cize ked to vyberam, je to ozaj makke

martinka8
24. aug 2012

@1234lubka @kajkovajanka aj ja varim asi taku polhodinku. a dokonca varim vseetko naraz spolu. Zemiacik zeleniku a masko. Zeleniku pokrajam na kusocky aa masko na uplne drobne kusky asi tak 2mm kubicke 🙂 a potom len popucim 🙂

1234lubka
24. aug 2012

@martinka8 no ja mixujem s tym ponornym mixerom ale nie uplne do hladulinka tak aby mal sem tam nejaku hrudku 🙂

mihouk
24. aug 2012

@1234lubka Ja to varim ptero tak dlho, levo som tam davala kridielka aj s kostou, nech ma vyvar, ale ked davas iba masko, tak 30min je uplne do pohoicky.
Ja som dnes robila velky nakup a kedze Tilka si robila v noci party kvoli zubom, tak bola urevana, vrestala na cely obchod, ludia po mne kukali ze co snou robim. Potom mi rozzuzlala cely nakupny zoznam, tak som jej vyberala papier z ust a este len vtedy spustila. No ale musela som nakupit, lebo ked pride Maxim zo skolky, tak s nimi dvoma ziadne nakupovanie nehrozi. A teraz tu sedim a mam 0 energiu a to je len obed 😝 😝 😝 😝

1234lubka
24. aug 2012

@kajkovajanka ja zase az neskor pridam zeleninku ale nevarim ju uplne do makucka, sa mi zda je je jedlo take trosku sladsie ked mrkva neni uplne "namakko" 🙂

martinka8
24. aug 2012

Tak aj ja pridava foto zo stretnutia, konecne som si nasla chvilku 🙂

mihouk
24. aug 2012

@mirka2010 Ak chces mat istotu o kvalitnych portavinach, tak to su musis vsetko dopestovat a dochovat na dvore, inak sa uz ani neda. Ja najradsej nakupujem u nas na farmach, ale niektore su tak nenormalne drahe a keby som mala urobit tyzdenny nakup, trvalo by mi to cely den to pochodit, takze ked tam idem, tak idem po konkretnu vec vacsinou zeleninku pre Tilku a tak. 🙂
To sadanie vam tisko zavidime, Tilka je lenoch, zatial je spokojna tak ako je a ked nieco chce, tak bud skreci, alebo jej to Maxim poda, takze ani nema potrebu pohybu. 😝

1234lubka
24. aug 2012

@mihouk moja zlata sa ti necudujem...si zatial neviem predstavit ze by som mala dve deturence :D no...totho som si nevedela predstavit ze budem mat-nebol planovany, a uz je tu a nevymenim ho nic na svete...och ty ludia akoby nemali deti..alebo ja neviem asi uz zabudli, moja babka tvrdi ze jej deti neplakali...moj ked place ta to by si mala vidiet to lamentovanie ze co mu je co mu robim co ho boli....och na nervy.....no asi si uz tych 55 rokov dozadu velmi nepameta....

1234lubka
24. aug 2012

joj ta moja mala potvorka :D sa mi tu prevaluje zo strany na stranu kruti sa o 360stupnou...ale stvornozky dopredu nehrozi....a ked bol na brusku urobil taky akoby skok do zadu :D ste ho mali vidiet...a zda sami ze sa skor posuva dozadu ako dopredu :DDDD moj zlaty :D

1234lubka
24. aug 2012

@mihouk no mi si pestujeme-mame kde, tym z obchodu velmi neverim ale ked sa nase minu co mi bude ostavat🙂

mihouk
24. aug 2012

@1234lubka Ja ale tiez kukam ked dieta palce ze co mu robia, ale ked niekedy vidim ten zufaly pohlad, tak pochopim 😀 Moja mama nemoze Tili pocut ked place a to ani cez telefon, hned ma rusi nech sa jej idem venovat. To su babky, ja mojej mame vzdy hovorim ze keby moje deti zili s nou, tak z nich budu obezny kriply, lebo ona by ich len krmila (doslova, este aj Maxima 3r.) a robila by vsetko pre nich aby ani zadok nemuseli zdvihnut. Tilka sa to uz naucila vyuzivat, hadzala vsetko na zem a vedela ze sa jej to vsetko vrati, ked je babka nablizku. 😀

1234lubka
24. aug 2012

@kajkovajanka no vidis tak co by si chcela od beki :DDDDDDDDDDDDDDD moj sa tiez tak "mocuje" ked mu podam ruku tak sa taha jak divy v pohodicke si sadn ale zatial len z pomocou....dokoca sa mi zda akoby sa chcel nanohy postavit ked ho taham dosedu:D ale tp ma este kopu casu

1234lubka
24. aug 2012

@mihouk toto ja doslova neznasam...ked sme u svokry....och ma ide rozdret....a potom ked som s noím sama tak net rady...ale uz som povedalaze si toi neprajem zeby sa okolo neho skalo az tak....