icon

Januárové detičky 2012

lilly2711
2. máj 2011

Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀

martinka8
3. sep 2012

Uz ste baby inac skusali hvadzie masko???? Nam straasne chuti 🙂 vyskusajte.

nusiki
3. sep 2012

@mirka2010 ahoj, morcacie sme neskusali este lebo sme boli na chate, tak som nekupila, ale tento tyzden vyskusame 🙂 , ale na chate nam bolo super, fajne sme papali, polievocku, prsicka, zemiakovu kasicku, velmi jej chutilo asi ten vzduch to robil 🙂 , ale ako fajne sme papali tak zle spinkame, takze kasu vecer asi davat uz nebudem 😒 , len na ranajky alebo olovrant ...neviem co sa deje ale niekedy je hore aj kazdu hodinu, ale nedavam jej mliecko len raz v noci sa snaziim , inac cumel alebo nocne spievanky, Kukulienka a tak 😀 😀, neviem co ju tak v noci rozhadzalo, zeby dalsie zuby ...hmmm, neviem
porod som mala cisarsky rez so spinalkou lebo sa Emke z bruska nechcelo, ale uplne v pohode to bolo, v sobotu sa narodila a v stredu sme boli uz doma, rana sa mi zahojila velmi rychlo lebo mne sa dobre hoja rany, mliecko sa mi spustilo az na 4. den, ale potom to uz islo fajn, ten prvy den naliate prsia, bolest nenormalna ale prezili sme, musela som aspon trochu bolesti zazit aby to bolo spravodlive ked uz porod a to okolo toho ma nebolelo 🙂 🙂
a vy ako teraz spite? a rodila si ako?

vicki2012
3. sep 2012

Ahojte maminy. Moj drobec dostal v piatok teploty. Pohybovali sa rozne od 37.7 - 38.5C, samozrejme pocas noci boli najvyssie. Pri najvyssej dosiahnutej sme jej dali zabaly a samozrejme lieky na baze paracetamolu. Po 2.5 dnoch sa nam podarilo zvitazit nad teplotou, ale po hlavke, hlavne na cele, hrudniku, okolo noziek sa jej vyhodili malinke cervene fliacky. Predpokladam, ze je konecna faza (ak do 2 dni nezmiznu, prichadza na radu Dr). Alternativ z ktorych vychadzam, preco dostala teploty prechadzaju od zubkov ( kontrolujem dasna, nic necitim) cez prefuknutie pocas prechadzky az po neskorsie reakcie po vakcinach. Otazka na vas, stretla sa niektora z vas s takymto niecim? Dakujem opat vopred za prispevky k mojmu problemu.

mirka2010
3. sep 2012

@nusiki ahojky, tak som rada, ze vam bolo na chate dobre 🙂 my sme mali taky rodinny vikend s mojimi rodicmi, vcera sme ich pozvali na mnamky obed, tak nam bolo spolu super 🙂 maroskovi morcacie velmi chutili, teraz papa cestovinky, takze zase dalsiu varku dame nejake masko...no co sa tyka mojho porodu, ja som prenasala velmi dlho, malemu sa vobec nechcelo ist von, takze som tiez rodila cisarskym ale v uplnej narkoze, v MT nerobia cisarsky so spinalkou, ale prebrata som bola este na sale, kde mi maleho prilozili, pamatam si take okamihy, ako plackal ale bol pri mne, co je super...mliecko mi islo hned, ale maly sa na prvy krat neprisal, az na druhy a odvtedy som kojila, aj ked s prisernou bolestou, lebo som mala az chrasty krvave na bradavkach, ale to asi vsetky mamicky si tym presli....spinka teraz celkom fajn, klop, klop, klop aj ked uz je pravidlo ze sa budi okolo pol noci, ale to vtedy nepapa, to ho len upokojim, pohladim, polaskam a spinka dalej...potom papa okolo druhej a potom vstavame okolo osmej, niekedy skor, niekedy neskor...

mirka2010
3. sep 2012

@vicki2012 ahojky, len z toho co citam, urcite ti aj ine maminky napisu, ale vyzera to na 6 chorobu...nie som teda lekar, ale tiez priznaky sa k tomu pripisuju...precitaj si o nej na internete...dufam, ze drobec uz bude len v poriadku 🙂

rebecca2006
3. sep 2012

@vicki2012 asi máte 6. chorobu, my sme ju mali tiež. Klasika 3 dni horúčka bez iných príznakov a pri jej poklese výsev na koži. Popisujú, že viac na trupe , ale my sme mali 1.deň na tváričke, na druhý deň už bola oszpaná celá. Bežná detská choroba, herpesvírusová infekcia, celoživ imunita po prekonaní Ako sme sa vzhádyali, už bolo dobre. Lieky na to niesú., dávala som len probiotiká a vitamíny.A chceš viac, pýtak sa, mám to v hlave, nám ešte len bedne výsev:000 Držkajte sa

vicki2012
3. sep 2012

@mirka2010 citala citala :( , takze ak sa jedna o toto infekcne ochorenie (som z toho total happy) mimo inych deti by mala byt 14 dni! ... ja dufam v to tiez 🙂

@rebecca2006 : a co prechadzky? mozem ich s nou absolvovat, ci by mala zostat doma? ...

martinka8
3. sep 2012

@vicki2012 ako ti uz pisali 6ta choroba urcite. Tiez sme si tym presli. Ked uz je vysypana uz mate po telotach, ja som bola s malou vonku, hned ako jej skoncili teploty,... vysypana bola dva dni a presla cela choroba. 🙂

emamichaela
3. sep 2012

@vicki2012 ahoj. No naozaj to vyzera na siestu chorobu. Nesmie sa s nou na slniecko, ked su bodky a nemalo by teraz babo chodit medzi deticky starsie ako 4 mesiace. A susede dala na to doktorka fenistil kvapky aby to nesvrbelo. Do 2 dni to asi prejde. Toto je posledna faza. Ked chces ist k doktorke, tak jej najskor zavolaj a ona ta zoberie, ked tam nebudu ine deticky. Podobne ako pri kiahniach 🙂 ale v zasade asi netreba ist k lekarke. Jedine, ze by si ten fenistil chcela, lebo ten je na predpis.

mihouk
3. sep 2012

@rebecca2006 Ahoj prepac, mali sme rusny vikend. Znacka nasi prehravacov je Next Base, asi nic moc znacka, vyberal to mm podla recenzii a nechceli sme za to utratit kopec penazi. Nam sa celkom osvedcili, v recenziach hovirli ze su tiche, ale malemu sme dali sluchadla a bol v pohode a Tilku zvuk az tak netrapil, ja som to pocula, ale nehucalo to na cele auto. Pripajam foto 😀
@mirka2010 Konecne isiel ten truhlik do skolky a ja mam trochu casu. Ta dcera tvojej kamosky aj sklonovala, lebo Maxim stale hovori tatinka a Maximka a nie a nie mu to dostat do hlavicky. Ved uvidim, musi sa naucit aj slovensky, ved by nam to babky neodpustili, aj ked moj tato sa chce zacat ucit anglicky, aspon zaklady.
My sme boli v tej Ikea-i nekupili sme dokopy nic a kopec penazi sme minuli, ale aspon mame stol a stolicky a Maxim sa z toho tesi a ja tiez. No a zvysok vikendu som bojovala so susedovymi mackami. Uz 2 roky co sme sa sem nastahovali mi lezu na nervy, najprv mi chodili robit potrebu do zahrady, vyskusala som vsetko a nic nepomahalo, nakoniec asi zabralo to ze tam Maxim zacal cikat, lenze sa presunuli do predzahradky. V sobotu som to vsetko vyistila, naliala savo, lebo mi cikaju rovno pred dvere a v nedelu rano uz ma cakal pozdrav, tak sme nasadli do boja Maxima a chodi cikat pred dom. No a by si neverila ze sa mi ta mrcha vygrcala rovno na auto (a to nehovorim o tych skrabancoch) VRRRRR Toto je vojna!!!!

mimuska2
3. sep 2012

Tak už sme nali noc ako vždy. Až nato ze raz bola hore 😀 myslim že sa nám tlačia vrchné zúbky lebo ma na dasienkach také akoby červené pluzgiere. Tak asi s toho ta noc. Ale zasa poriadne nechce papať lyžičkou ☹

mirka2010
3. sep 2012

@vicki2012 takze sedia ti tie priznaky?

vicki2012
3. sep 2012

@mirka2010 neviem ako presne by mal ten vysyp vyzerat. najviac ho ma momentalne na celej hlavke, ale viac menej svedci o tom, ze ju prave prekonava.... Tie bakterie cihaju na kazdom kroku. Som zvedava, kedy jej zacne aspon ako tak chutit opat jest.

mirka2010
3. sep 2012

@mihouk tak to je silaaaa...to by mna porazilo aby mi macky toto robili...ved to nie je ani mozne??? a to kolko vam tam chodi tych maciek? ale je to tazko nejako ovplyvnit, macky sa budu pohybovat aj tak vzdy ako ony chcu.....naozaj vrrrrr....inak, super fotka, Mawimko je uz poriadny chalanisko...ale velmi zlatucky...a mala je taka chutna bambulka, krasne dievcatko...no a co vsetko ste pokupili v Ikea? inak, tam sa veru da pominat, ked sa chce a su peniazky..ta mala z Belgicka pekne aj sklonuje, naozaj ani by si nepocula na nej, ze je od niekadial inakadial...velmi dobre jej to ide...a to je pritom od 3 mesiacov u opatrovatelky...ale kamoska s nou naozaj ani slovo po flamsky nepovie!

mirka2010
3. sep 2012

@vicki2012 no ved to, ani ja neviem ako by mal vyzerat...ale je to sila, ze to tolke deticky maju...a aku vysoku teplotu mala a co si jej na to davala?

jankaja
3. sep 2012

@martinka8 a aké hovädzie kupuješ? Zadné? Normálne v obchode? Nám zasa chutí jahňacie (od Hami - raz do týždňa dávam "kozmickú stravu" a toto jej fakt strašne chutí) 🙂

mihouk
3. sep 2012

@mirka2010 Suseda dva domy dalej ma 5 maciek a najhorsie je ze my sme jedina zahrada( teda vybeh, lebo to prditko zahradou by iba chcelo byt) okolo co ma travu, ostatne maju kamienky. MM povedal ze ich zacne strielat, uz ich mam fakt plne zuby, aby som trpla, ked Maxim chodi von, ci nieco nechyti. V Ikea sme pokupili ani neviem co, nejake dozicky na cukor a kavu, malym pribor, Maximovi tabulu na kreslenie a 30m papiera v rolke, kos na pradlo ani toho vela v kosiku nebolo, ale libra sem a tam a uz mas ucet vyse stovky, ale tak skoro tam zase nepojdeme, teda mozno ked budeme u nasich v BA, tak skocime na masove gulicky maaaam 😀 😀 😀 😀
Inak sme zistili ze Tilka sa vie posadit, ked jej drzis nohy, tak normalne sa posadi, ma nenormalne brusne svaly, som kukala ako puk 🙂

mirka2010
3. sep 2012

@mihouk jeeej, tak to je sikulka, ze sa vie tak pekne zapriet..aj nas maly to robi, hlavne najradsej si chce sadnut, ked ho kojim a uz nechce, tak sa tak vie posadit sam, ze normalne ziram...tak Tilka je sikovnicka a aka je len zlatucka...inak, pridavala som maleho fotky do mojho albumu, tak kukni ak chces 🙂 my sme boli v Ikea pre necelym mesiacom v BA a naozaj, mat tak navyse aj 200 eur, tak ich len na prkotinach miniem...mali tam super hraciu podlozky pre male deticky, presne pre tento vek s takym slonikom a zirafkou, velmi mile, ale stalo to vyse 20 eur, sa mi to zdalo aj dost a hlavne teraz ked uz maly chce lozit, neviem ci by to vyuzil, aj ked my mame len plavacky doma, ziadny koberec, tak malemu stale deku davam pod seba na zem, bolo by to fajn...ale neda sa mat vsetko...teraz som mu jesenny fusak objednala, takze to bude 30 eur...no keby clovek mal tak minie naozaj na hocico a veeeeela peniazkov 😠 a Maximko dokedy byva v skolke? ako im tam varia?

martinka8
3. sep 2012

@jankaja vies ze ani neviem, u maminky sme boli na obed a verila hovadziu polievku a odtial sme mali masko. Ale mnam mnam, dva dni ho papala, a straaaaasne jej chuti, hadam asi najviac zo vsetkeho. My kozmicku stravu nejeme bohuzial :(

mimuska2
3. sep 2012

Jeeeej už vieme urobiť tap tap tapusky stačí jej to len začať spievať 😀 😀 😀

martinka8
3. sep 2012

@mimuska2 ako si ju to naucila???? ja sa snazim uz asi mesiac ju to naucit a nic, len sa chechta a kuka na mna 🙂

rebecca2006
3. sep 2012

@vicki2012 14 dní mimo? Hm, tak to som nevedela, ja som ju doma nedržala. Ale v zásade sme medzi decká nechodili, len vonku. Ja so ju moc doma nedržala, vlastne ani jeden deň- ale my sme mali akurát cez tie hice, začala mi teplotovať na chakupe, tam bolo vonku v chládku príjemne, a zo začiatku som si myslela, že teplotuje zo zubov, takže sme boli pod stromami. PO návrate do bytu- to už mi bolo jasné, že to nie sú len zuby, ale mala negat CR- som ju vzala von podveče, opäť do chládku a len vyvetrať. A potom som pomalinky pridávala. V zásade je to tak, že ak nie sú horúčky a je fajn počko, tak von môže. Pozor na slnko, a teraz je opäť dosť teplo, tak radšej ráno a až podvečer. POmohla som?

rebecca2006
3. sep 2012

baby, dnes bol môj malý prvý krát v škôlke. Zvládol dobre, ale zajtra to bude ťažké, už vyjednával že ho tam nemám zajtra dávať ☹

rebecca2006
3. sep 2012

@mihouk ďakujem, suepr to vyzerám už škemrem na Vianice pre decká 🙂

mimuska2
3. sep 2012

@martinka8 robila som to jej rúčkami a spievala to a tiež stále nič a od včera to zacala na par sekúnd robiť sama a keď som ju zbadala tak som začala spievať a tešiť sa snou s toho a dnes to robí stále a keca pritom akoby si to aj spievala. Tiež sme sa trápili mesiac 😀 😀

mirka2010
3. sep 2012

@mimuska2
@martinka8 ani my este tap tap nevieme...ucim to tiez maleho a nejako to berie ze je to pre neho smiesne a robi mu to radost, ale sam od seba to nerobi...za to papa robi uz asi mesiac a to zacal robit uplne sam od seba...a je to neskutocne zlate ako to robi tou malou rucickou 🙂

mirka2010
3. sep 2012

ked sa nachystame von, vzdy idem predtym este na wc a maleho necham v postielke, nech tam na mna pocka...vratim sa a co nevidim??? moje dieta stoji!!!!! uplne sam a vyskereny s hrdostou v ociach na mna pozera, ze aha mama co ja uz dokazem!!!! skoro som odpadla 🙂🙂🙂

mimuska2
3. sep 2012

@mirka2010 jej super to moja nedokáže ani papa 🙂

mirka2010
3. sep 2012

@mimuska2 ale coskoro urcite bude aj papa robit...naseho maleho to velmi bavi, hlavne ked vidi ako sme vsetci z toho uplne hotovi 🙂🙂🙂 vzdy ho za to krasne pochvalim a on je potom taky hrdy 🙂🙂🙂

kajkovajanka
4. sep 2012

@mihouk cestovatelia 😀