Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
@mihouk aj nasa Beki si tak sada, ze len jej kusok pridrzis nohy a uz je hore a aj manzel pozeral, ze co to je, ze take vie 😀 .. "milujem" to hlavne pri prebalovani alebo pri obliekani, ked mi toto robi 😝
@mimuska2 perfektne 🙂
@mirka2010 gratulujeme malemu sikovnikovi 😎
@monky978 ahoj. Ako pokracujete? Nam sa velmi nedarilo. Kojenie o 1:30 4:40 a 6:35 :( no nic moc.
@martinka8 z dnesnej Anicky asi nic 😀 , to sa musime dohadovat skor, aby to @larosa vobec stihla zaregistrovat 😀 .. a este mi napadlo, ked @tamaska nosis Nikolku do skoly a @zuzky1104 Julinku do skolky a tym ste trochu limitovane, co sa stretnuti tyka, neviete o nejakom parku/mieste na Terase, kde by sme sa mohli stretnut? (kde by si drobce mohli trochu polozit) , aby vam to bolo blizsie domov
@emamichaela ale aj tak lepsie, nez kazdu hodinu 😉 a obrovsky pokrok ste urobili, perfektne 🙂
@mirka2010 super 🙂 to mi pripomína že je načase spustiť postieľku o level nižšie.
@emamichaela aj my sme dnes tri krát boli hore... a dala som jej napapat... nič moc teda, ale zas si vravím lepšie nez 6x hore a pomaličky ďalej zájdeme... no, ale pokrok. Začínam byť aj celkom vyspata 🙂
Ahoj baby necitala som ani o com sa tu recovalo, dlhsie som tu nebola..len som sa prisla pochvalit..MOJ MALY SA ROZLOZIL 🙂)))) z nicoho nic sa ku mne doplazil 🙂 pokladicek moj :*
@vicki2012 6.choroba.tutovka nedavno sme ju prekonali aj my :D moj mal 4 dni v noci vysoke horucky nic sme nespali boze katastrofa, po poslednej horuckovej noci sa mi rano cely na brusku chrbatiku a na hlavicke vysypal akoby osypkami🙂 tie fliaciky po dvoch dnpoch uplne zmizli 🙂 mate uz zubok? vraj je to priznak ze coskoro sa nejaky objavy 🙂 u nas to tak bolo🙂 asi o tri tyzdne mu vykukol 🙂
@kajkovajanka ano je to pokrok. Konecne rano vstavam vyspata. Len som myslela, ze uz pomaly vydrzime v noci nepapat, ale asi to chce cas. Zaspavanie je bezproblemove a vydrzi od vecera 5-7 hodin spinkat, takze som v podstate aj spokojna, len sa neviem dockat, kedy uz prespime celu noc.
@emamichaela presne.. ani ja sa už neviem dočkať.. to dieťa ma naučí aj veľkej trpezlivosti takto 😀
@mimuska2 to je super, ja keď jej ťapkám rúčkami, tak nevie, čo sa deje a len sa na mňa usmieva. Zato už vieme papá a na nie-nie-nie vieme točiť hlavou. Strašne zlatá je pri tom 🙂
@mirka2010 šikovník, naša ani náznak, že by sa chcela stavať na nohy. Zatiaľ len cúva a pred 2 dňami sa začala plaziť dopredu - ale to sa jej nechce, musí mať silnú motiváciu, napr. diaľkové od televízora 😀
Inak, ja som tak bola na WC, malá v izbe na koberci a vrátim sa a malá nikde. Zacúvala pod posteľ a z toho uhla odo dverí ju nebolo vôbec vidieť. Normálne som sa vyľakala, že samé dve doma a dieťa fuč 😀
@kajkovajanka ja dávam kozmickú stravu takú, ktorú nevarím doma, napr. to jahňacie so pšenom od Hami. To by som doma nevarila. Ale nedávam častejšie ako raz do týždňa. Inak aj ten králik nám chutil, ale to mali len malú výživu, 125 g, nie? My sme mali včera to jahňacie 200 g a len sa zaprášilo po tom 😀
@mirka2010 teplota sa jej pohybovala od 37.5 - 39C. v noci byvala najvyssia. Uzivala Calpol(zaklad paracetamol) na zrazenie teploty a dala som jej zabal studeny. Namocila velku plienku a zabalila do nej. Ak by si sa rozhodla dat tiez zabal, treba skontrolovat dietatku nozky a rucky. Ak su studene, zabaly sa neodporucaju. Podarilo sa nam ju zrazit a na 3 den, mala uz len zvysenu rano. Teplota posla a prisla konecna faza, povyrazala sa po hlavke, cele, krku, hrudniku, chrbatiku a zopar cervenych fliackov na rukach a nohach. Chuda nebola vonku uz 5 dni. Verim, ze zajtra uz bude vsetko ok. A este jedna drobnost. Od piatku mi nic nechce papat. Len ju viac menej kojim. Nic do nej nemozem dostat. Zatne perami a otoci hlavou do boku a je po jedle.
@jankaja takto krásne vá detičky papajú? NO, my sme teraz 2. deň úplne zaseknutí, len zatne pusu a hotovo, dostanem do nej 3-4 lzžičky, len na cecku bz bola, to teda neodmietne. ˇUž som z toho na nervy, Ale ani keď má dobrý ppací deň tak mi viac ako 125 nezje, v´čšinou tak polku a som spokojná že ako dobre sa napapala. Je ochotná jesť ako "kozmickú", ale musím jej ju trochu zriediť, takú hustú ako je vo fľaštičke nezje. A nemali sme toho veľa, akurát o Hipp tie prvé zeeniny, potom nejakú zeleninov zmes, a od babylove cuketa + zemiak. Ja som ešte nedala mäsko okrem králika, toho mám domáceho, uvareného a namrazeného na mikroporcie. Chystám sa dať vajíčko, dnes mi to nevyšlo, navarila som jej síce, ale s ryžou, a zistila som , že je zapečená- ak nakoniec som narýchlo vytiahla hokaido z mrazáku a mali sme to Ale aj to len pár lyžičiek. A bežala som do DM po slivku a slivkovú šˇťavu. Včera sme mali brokolicu, tak to takto dopadlo, nejako jej to dobre nerobí. Baby a ako se zavádzali to vajíčko- teda žľtko? Dali ste len pár lyžiiek, či normáne koľko vám decká zjedli?
@vicki2012 to už budete dobre na tom, neboj. Inak to jedlo sme my mali detoo, len som ju dojčila. 3 dni ani fň. Potom sa rozpapala ekne- ale aby mi nebolo ľúto, tak od včera zasa všetko bojkotuje- tak terad netuším, kde je problém.
Ale čo sa týka toho nejednia očas choroby moc to nerieš, ja som jej dvala hlavne piť- no, ja dojčím, tak som to mala asi jednoduchšie, neviem, či tvoje bábo je dojčené alebo na UM. A ponúkala som je normálne v čase jedl to čo papáva, nič no,vé, nejakú šetrnú zeleninku a ovocie, ale ak nechcela, tak som ju nenútila, veď aj ako nanútiš, keď zatne "zuby". Ale osvedčili sa nám šťavy, dávala som po lyžičkách. Také od Hipp a neviem kto to ešte každý robí. AdpoŇ niečo som mala pocit, že do nej dostanem. Držte sa.
@vicki2012 ad zubky- ja som si tiež myslela, že to budú zúbky, lebo sa jej aj súčasne s virozou drali horné 1, ale ič, potom teda sa osypala- a teraz po 1 a ol týždni jem konečne tie ednotky vyšli, a bolo to bez problémov, len sa tochu viac budila, ale žiadna teplota, hnačky ani nič, tak ja proste tým rečiam o plejáde problémov spojených so zúbkamimoc neverím- vtak do 38 teplta byť môže, aj mrzutosť, ale že bz dieťa horúčkovala od rána do večera, to podľa mňa nie... Aspoň aj u synčeka to bolo tak, vždy nakoniec za tým bol nejaký infekt.... Nikdy nie len samotné zúbky
@jankaja veru, len malu. ale Beki aj tuto jedla na dvakrat 😀 . a presne, kupujeme len take, co doma nebudem robit. a ozaj sa to tak vynimocne, ked nestiham varit alebo ked k tomu nemam podmienky, celkom zide 🙂
@rebecca2006 ja som dala celé žĺtko popučené v zmesi zemiak + mrkva + ešte niečo (karfiol, cuketa, tekvica...). Zjedla tuším na prvý krát dosť veľa, normálne ako vždy, chutilo jej to a doteraz jej žĺtko chutí 🙂, dávam 1 x týždenne, v sobotu (interne to voláme "žĺtkový deň"), aby som si to pamätala. Z mäsa sme dávali "živé" kuracie a morčacie a vo výživkách králika, hovädzie a jahňacie. Na králika nemáme domáci zdroj a z obchodu som ešte nikdy nekupovala, resp. ešte nikdy som doma nerobila králika. Ešte chvíľu vydržíme pri tom kuracom a morčacom a skúsime hovädzie.
@kajkovajanka ja som minule s výživami týmito mäsovými uletela na feedo.sk, nakúpila som a potom som zistila, že to máme pri našej frekvencii 1 x týždenne na pol roka dopredu 😀 Tak teraz máme zásobenú komoru, ako keby tam gazdoval nejaký škrečok 😀
Dnešná poradňa. 8 100 g. A ten náš huncút, nie a nie si sadnúť, vyzliecť po stojačky, z váhy skoro ušiel, ešte aj počúvať ho doktorka musela postojačky. Som sa zapotila 😀
@tinika3 Ahoj. Jatu citam ako vsetci stvornozkujete, vy aj stojite? My ani nesedime ☹ iba sa plazime. Aky je tvoj syncek drobec 🙂 my sme boli na poradni pred tyzdnom a mali sme 9390 a 76 cm 🙂 mala leziaca babika ☹
@emamichaela aj my sa iba plazíme (dozadu asi 3 týždne a dopredu 3 dni), ani poriadne nesedíme ešte. Ale dnes tu bola moja sestra a ukľudnila ma, jej syn je o 2,5 mesiaca starší ako naša Natálka a do 9.-teho mesiaca nič nerobil, ani nesedel, ani sa neplazil a potom začal všetko naraz. Koniec-koncov, nič nezmeškajú... Ale keď tu boli pred týždňom svokra so švagrinou, tak som sa napočúvala, ako všetci už ako 5-mesační sedeli a 10-mesační chodili... ma skoro piclo 😠

@jankaja od Hami jahnacie a kralicie chutilo aj nam 🙂 , kozmicka strava sa zide na chate 😀
@martinka8 hovadzie sme skusili raz, nic moc (ale asi to bolo velmi chladne na malu). ale najviac ide jednoznacne kuracie 🙂