Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
@kajkovajanka Ahoj,som rada,že píšeš.Malinký sa volá Denisko,budem si musieť spraviť aj ja nejaký ten profil,len nejako nemám čas
@rebecca2006 aj my sme pouzivali Gencianovu violet (to fialove), asi 5 dni, tak 4-5 krat do dna. a mne sa to dalo vyprat na 95°C, ale to bolo este vtedy, ked mala bola mailcka a vsetko som vyvarala. a myslim, ze celkom pomohla, ta violet teda
@monky978 potvrdzujem, ze citrovital je dobry. ten som brala len ja (tabletky), lebo som to mala na prsnikoch aj ja .
@bboossoorka som myslela minule na vas, ze ci Sofie nebude uz skolacka 🙂 , tak super, ze sa jej paci 🙂
@emamichaela Veď som aj vravela doktorke, že sa mi zdalo, že viac váži, no keď videla ako sa stále "mrví", tak sa smiala, že ani nemá kedy priberať 😀 , ale vraj je to ok.
@kajkovajanka veru, o to sa aj ja snažím, ale občas sa mi ten kanálik od ucha k uchu zapchá 😀
Tak sme vcera kupili prve topanocky, sandalky. Tesim sa. Drobcek v nich pekne chodi a krasne naslapuje na nozku 🙂 Zatial len sandalky na doma, dam jej ich na par hodin denne a mozno tak o mesiac kupime na vonku topanocky 🙂
@tinika3 moja ma 70cm a 8kg. Vzdy bola bacula, ale nejako sa to na nej teraz straca, odkedy sa tolko hybe a vsetky gate jej zacinaju byt v pase velke. Tiez nosime 74-80.
Maminky aj u vás už začalo jedovanie sa? Náš mal asi pred dvoma dňami taký herecký výkon 😀, mal v ruke tubu s krémom, potom som mu ju zobrala a začal akože plakať, žmúril očami, hlávku zakláňal, slza ani jedna. Keď som mu ho dala späť, akoby uťal, ticho, tak ho ocino začal pokúšať, snažil so ho zaujať iným predmetom a pomaly krém bral z rúk, akonáhle to zbadal, hereckú rolu hodnú Oscara znova opakoval, sme nevedeli ako správne zareagovať.
@1234lubka ďakujem,asi to tak urbím. Genciánu dávaťnechcem, teraz je to už dosť obsolentné, a dalimi v lekárni nejaký Neocide- to je nejakýn dezinficiens na prírodnej báze, taký gelík- len mám obavy, že to ptvrá týždeň kým týmito prírodnými prostriedkami pleseň zvládneme- a samozrejme, za ten čas mi nič nechce jesť lebo ju to štípe. Tak asi pôjdem o antimykotikum, nech je to rýchl z krku. Na bradavkách nč nemám, ale patlem si oc tým gelom tiež a dosť trpnem, nechsa mi to ta,m neprenesie. Citrovital kvpky možno kúpim, a na podporu jej to budem dávať- ale to je len taký"vitamínik", a je pr mna iluzorna predstava, že jej to budem natierať 100x denne- lebo si nedá otvoriť pusinu ani raz... Tak asi to nechám na peldiatra....
@jankaja tak to musela byt tiez komicka situacia, ze kde je dieta???? 🙂 nas maly tiez tak cuva, ale uz zistil, ze sa da odrazat aj dopredu, tak to skusa...od vcera sa da nabok a sadne si uplne sam...ja sa nestacim divit, kazdy den nas niecim prekvapi...ale je to veru velmi zlate....🙂 a ako papate??? co nove ste pridali?
@poly1 Hocijake cestoviny su dobre, ak ich mixujes, ale ked uz len mackas vidlickou, tak vyskusaj pismenka, su male a ked ich trochu prevaris, budu makksie a daju sa rozpucit, ale nevznikne ti kasa.
@kajkovajanka Ryzu som este neskusala, vzdy na nu zabudnem. Vcera mala 1x brokolicu, tak cakam ake z toho budu kaki. Rohlicek som uz zavrhla na dlhsie, lebo zase sa mi povracala, ona si vzdy odkusne velky kusok a potom ju napina, ale skusali sme kukuricne chrumky, take tie neslane, u nas ich dostat aj ako male kruzky, ale aj tie cervickove su myslym v pohode, dobre je ze ked ich olize, tak zmaknu a viac menej sa rozpusita v ustach. 🙂 Ale pozor, je to dost lepive, mas vidiet nask ufulany kocik.
Dnes mi zase spadla z postele, uz si vycitam aka som hrozna matka. Bola hore uz o 5tej, potom o 6tej na chvilku zaspala a ked sa zobudila, tak ja som len na sekundu zavrela oci a uz bola na zemi. Chuda moje, taka bude sprosta ked si tu hlavu stale obuchava 😝 😝 😝 😝
@mihouk fuuuha, tak v piatok tam uz bude cely den??? jaaaj, to uz bude z neho velky skolkar, ked to zvladne...ale urcite mu tam bude dobre...si pisala ze su na jednu ucitelku 4 deti, ale kolko ich je spolu v triede?? a to v UK je bezne ze sa v skolkach nevari? ved to je dost narocne, ze dietatku musis nabalit stravu na cely den...a poplatok za takuto skolku je aky? dost ma to zaujima 🙂 s tymi podlozkami to mas uplnu pravdu...ani nas maly vobec nevydrzi uz na mieste, takze preto sme tu v Ikea ani nekupili...aj cena, aj funkcnost...len my mame vsade plavacku a ja s mojou prehnanou hygienou, kym ho na nu dam, tak to musim vsetko poriadne vyupratovat...no ja viem, som hrozna v tomto...mna normalne musia nasi alebo aj mm ucit, aby som nebola na hygienu az taka u maleho, nech ma bacilov co najviac...ale ked ja to nedokazeeeeem 😒 😒 😒
@kajkovajanka anoooo???? tak to bude sranda, Rebecka s tebou uz chodi???
@mirka2010 V triede je ich asi 20, teda vlastne to je cela skolka, lebo maju iba jednu triedu, niekde to maju rozdelene, ale Maxim ma rad male deti a v novembri tam ma zacat aj kamoskin maly a Maxim ho zboznuje. Jedine jedlo co tam maju, teda vacsinou je to ovocie, je desiata. Ked ho tam das iba na 3 hodky, tak to aj staci. Maju to formou kaviarne, sami si naleju mlieko, alebo vodu a podla obrazka vedia co maju a kolko. Vcera mali napriklad 2 mandarinky a 10 hroznienok, kazdy si to musi nalozit sam a tym sa uci aj pocitat 😀 Varene jedlo ima tam davaju az v klube po skole ak tam niekto ostava do 6tej, ale to ho nenechavam a je to aj podstatne drahsie. Jedna normalna hodina tu stoji £4.50, obedova £3,25, ale tym ze ma Maxim uz 3 roky, tak ma narok na 15hodin tyzdenne od statu, ale na kazdu 3hodinovu sekciu (ranna/polidnajsia) musime doplacat £4,20 a ked chceme aby tam ostal obed, alebo vecer, tak to sa plati extra. Trochu zlozite na vysvetlenie a trochu drahe na platenie, ale v tejto skolke mam pocit ze mas to za co si platis, lebo statne boli fakt hroza. A ty s tvojou cistotou by si ho nedala asi nikde 😝 Inak tvoje upratovanie polavis, lebo ked budete mat druhe, tak uz vazne nebudes stihat, neviem ako to robia, ale oni dokazu narobit bordel za 3 sekundy. Ked sme sa nastahovali do nasho domu, tak som kukala ako blba a nadavala, ze kto to tu zil, ved sa kukni na tie steny, normalne hnus a keby si videla nase steny teraz, hlavne schodisko, vsetko ocapkane do mertovej vysky, hovorim tomu cigansky domcek. V zime ideme zase malovat a osvedcila sa nam farba ktora sa da umyt, v obyvacke uz nemam problem, tu sme museli malovat po 1,5roku, taky to bol hnus, len ta farba je hrozne draha, ale keby som mala malovat cely dom, kazde 2 roky, tak sa oplati zainvestovat.
@rebecca2006 no uvidis mojmu to raz dva zmyzlo...a to ked sme prisli k lekarke a sestricka mu pozrela do pusiny ta zalamala z rukami...no vsetci sme dokonaly...mu toi vytrela gazou cistou potom som mu dva krat dala tu vodicku od lekarky a bolo po vsetkom 🙂 neboj
@zuzulienkaaaa ďakujem za tip, som si ju objednala, nepoznala som ju. Mám pocit, že malá napreduje pekne, len nie tak rýchlo ako niektoré deti, čo sú popredu 🙂 Moja pediatrička moc nerieši, tak občas keď čo to počítam na nete ma chytá panika - asi si musím nájsť nejaký iný zdroj skúmania, lebo sa tým možno veľa zaoberám 😒
A hej, švagriná má problémy s chrbticou, ale pripisuje to tomu, že má veľké prsia. Ale chodiť začala v 10.-tich mesiacoch. A keď som ju počula lamentovať, že prečo svoje dieťa nedávala do chodítka ešte skôr, že by mohlo chodiť ako 8-mesačné (teraz má 16 mesiacov, chodiť začalo ako 14 mesačné), tak ma skoro vystrelo.
@mirka2010 my sa sedieť zatiaľ nepokúšame, len v jedálenskej stoličke, tam sa jej veľmi páči. Doteraz jedávala v kresielku, od nedele v stoličke. Ale s tým plazením je super, že je každý deň vidieť pokrok, celkom sa jej darí. Len sa ešte nepúšťa na dlhšie vzdialenosti, len ak má niečo na "2 dosahy ruky", tak sa za tým rozhodne plaziť. Ak je to ďalej, tak na to pozerá alebo sa rozčuľuje a dúfa, že jej to podám.
Pridali sme morčacie mäso, surové jabĺčko (doteraz ho nechcela, teraz maskujem medzi hrušku), banán (najskôr nás z neho fajnovo zapieklo, teraz tiež maskujem medzi hrušku a hlavne už nezapeká) a čučoriedkovú výživu.
Dávali ste jahodovú výživu už? Či mám počkať ešte? Píšu, že od 6. mesiaca.
@zapka21 hej, mám aj tú nežnú náruč, sú to fakt hodnotné knihy 🙂
@martinka8 A nerozmyslala si nad takymi kozenymi topanockami, Maxim na nich vyrastol, lebo ochrania nozicku, ale stale akoby chodil bosi, zevraj je najlepsie ked chodia deti bose. On ich dlho pouzival ako papucky. Tu jej jeden link na predstavu o com hovorim, lebo nazov kozene topanocky je hrozne zavadzajuci 😝 http://www.snugglefeet.com/shoes-for-babies-6-1...
Ozaj maminky ktorych deti maju zubky. Srikpu vase deticky zabami???? Tilka ma iba 3 zuby a skripe tak ze mi az chlpy stavaju, ked to pocujem, uz aj nahanam cumel a pcham jej ho do ust.
@jankaja no, ja viem, moja mama bola v tomto taká, že chcela aby som všetko čím skôr vedela, takže som mala len 4 mesiace a pár dní k tomu, keď som už sama sedela a v 9tich som chodila...ale nebolo to o mojom spontánnom vývine, "pomáhala mi"...no a ani nie od piatich rokov už mám v zdravotnej karte záznamy o vychýlenej chrbtici....bolesti chrbtice mám už od detstva a zničenú mám hlavne krčnú chrbticu... dieťa sa podľa mňa naučí čokoľvek, keď s ním budeme trénovať, ale svalstvo také pevné ešte nie je...tak sme sa proste po prečítaní tej knihy, kedy mi začali zapadať súvislosti hlavne s mojim vývinom, bolesťami hlavy a podobne, rozhodli, že pokiaľ je v poriadku nechať to na dieťa (samozrejme ak je zdravé a nie je dôvod rehabilitovať), tak to skrátka na ňu necháme...a hoci si sama sadla ešte len raz z takého bočného sedenia (v knihe to nazývajú šikmý sed) a dopredu sa plazí asi ešte len týždeň, dovtedy len cúvala, je to úplne normálne ....taký ten široký klasický sed v knihe napr. dávajú až do desiateho mesiaca...a už len posledná vec, v knihe sú aj obrázky detí, ktoré zvládajú síce nejaké pohyby či pozície skôr, ale vidno na nich, že držanie chrbtice či hlavy nie je správne, napr. spôsob držania hlavy keď sú na brušku a tak...na mne by to určite bolo vidno, keď som bola bábo...
tak len toľko, držte sa, všetko má svoj čas 🙂
@mihouk viem presne aky je teraz kurz libra-euro, ale ta skolka teda nie je asi velmi lacna...ale za kvalitu sa plati, to je raz darmo...akj tu su sukromne skolky, kde mesiac stoji okolo 150 eur, podla mna straaaasne drahe,....ale deti dostavaju naozaj iny servis ako v beznej skolke...hlavne co sa tyka kruzkov, aktivit, ktore su uz v cene toho mesacneho poplatku...hlavne menej deti v triede...no asi je to vyhoda...aj ked moj najvacsi postrach su choroby ktore tam deticky nachytaju...suseda dala malu do skolky minuly tyzden na par hodin a uz su doma vsetci chori...ale co uz, nejako sa imunita musi budovat....a co sa tyka mojej hygieny...ja viem ze si budem musiet zvyknut, aj na vacsi neporiadok doma...momentalne mam pocit, ze je zo mna prvotriedna upratovacka, kolko ja sa doma narobim...a nechapem kde sa to stale berie...my nemame este teren upraveny, tak sa proste nosi domov vsetko zvonka, ale uz ma to naozaj nebavi a najhorsie je, ze to neznesiem...takze neviem co budeme robit ked budem mat doma dve taketo ratolesti 🙂 zapriahnem viacej muzika 😀 😀 😀 😀 😀 inak my tu farbu umyvatelnu mame tiez, uvidime kolko vydrzi....a malej bracek nechyba ked je v skolke?
Ahojte U nas to islo tak nejako samo. Ani sme sa nestacili cudovat a Jakubko uz nie len stvornozkoval ale sa zacal vytahovat hore na nohy sam bez toho aby sme ho pridrzali. Potom ako to urobil prvy krat je uz nezastavitelny. Niekedy si myslim ze az prirychlo rastie...z mojho babatka zacina byt chlapcek. Stavia sa uplne na vsetkom o co sa dokaze zachytit. Najlepsie je to nechat na deticky oni same vedia na co sa citia. 🙂

@poly1 ryzu som skusila asi 3-4 krat a mnozstvo je jedna polievkova lyzica