icon

Januárové detičky 2012

lilly2711
2. máj 2011

Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀

denkadenka
5. nov 2011

ešte som zabudla že ja si beriem svoj teplomer, nepremokavé podložky (ak náhodou by bola nehoda), krém na spevnenie pokožky po pôrode, zavinovačku, dudku aaaa to je tušim všetko 🙂

larosa
5. nov 2011

@mirka2010 u nás si nemôžeme doniesť svoje 🙂))))) takže tak, odkedy som naposledy rodila ubehlo takmer 6 rokov a veľa vecí sa zmenilo, ale určite si zoberiem všetko čo si napísala 🙂 aj podložky do postele, včera som si kúpila nohavičky po pôrode, že nech mám aspoň pocit, že sa chystám 😀

@denkadenka načo je rosalgin? na ošetrenie popôrodných jaziev? a teplomer? musíte nosiť vecičky pre bábo,u nás sa nenosí nič,musíš mať aj zavinovačku? aký krém na spevnenie máš? skúsiš tie látkovky?

larosa
5. nov 2011

@mirka2010 a nechystám sa lebo pri dievčatách som sa tešila, nakupovala som, žehlila a furt som skončila v nemocnici, pri prvej na dva týždne a pri druhej až na mesiac a pol...tak teraz to nechcem zakríknuť, keďže výnimočne mi skoro nič nie je, nehrozí mi potrať, nemala som ani jednu injekciu a infúziiu 😀

gabriela69111984
5. nov 2011

dakujem za ten zoznam, je super, moja taska este schovana kdesi na polici, este len zopar veci mam kupenych,
ale ved spolieham sa ze este mam vyse dvoch mesiacov cas , no nie???

veri233
6. nov 2011

@mirka2010 no tak do porodnice je to dolzite aj ked ja som sa stym neponahlala a pri prvom porode som si dala na cas aj ked je pravda ze ja teraz skoro zakladnu vybavu mam ajked musime kupovat surodenecky kocik (co je financne pre mna dost narocne-ale ved co nie je..)a maly mi bol narodeny v lete a mala bude v zime takze trosku otocene...ale tak zakladne veci mam...ale urcite je lepsie byt pripravena skor ako neskoro...ale zase vsetko sa da dobehnut uz aj ked je babatko na svete...

zairaz
6. nov 2011

@denkadenka Ahoj denkadenka tak to je celkom blizko 🙂. .babulky ako sa viem aj ja dostat do tej sukromej temy, no sa cudujem ja mam termin 20.1 a neviem teda nie je to skoro sa pobalit? ja este aj cakam lebo neviem kde mam ist rodit ://

denkadenka
6. nov 2011

@larosa rosalgin tlmí bolesť a urýchľuje proces hojenia pôrodných rán, pôsobí preventívne proti bakteriálnym a kvasinkovým infekciám..... ja si pre istotu beriem aj svoj teplomer aj zavinovačku aj keď tam dávajú, radšej budem mať svoje.... krém na spevnenie mám BONELLA..... rozhodla som sa, že látkovky teraz nechám tak, možno po pol roku sa na to dám, keď už nebude toľko cikať a naučí sa kakať iba do nočníka 🙂

denkadenka
6. nov 2011

@gabriela69111984 aj ja si myslím, ale zase svokra má pravdu, že ak náhodou by sa niečo stalo, zoberieš tašku a letíš, čo písali tuto aj maminy tak sestričky sú poriadne hnusné, keď tam prídeš bez tašky s tým že manžel ti ju prinesie neskôr... vraj sa im nechce behať hore - dole a robiť nosiča... takže asi tak

denkadenka
6. nov 2011

@zairaz ja chcem ísť do PN, čo som čítala samá chvála... a o TT som čítala skôr negatíva.... ale tiež mám z toho trošku dilemu, pretože v PN vraj nie je inkubátor a predčasne narodené detičky vozia hneď do TT..... ale inak čo sa doktorov týka aj sestričiek v PN tam som rozhodnutá iba ten inkubátor mi vŕta v hlave.......

mirka2010
6. nov 2011

@denkadenka 🙂 aj ja som ako maly slonik....hlavne lezanie a spanie mi uz robi dost velky problem, lebo bedrove klby ma bolia tak strasne, ze sa na to az budim...a pupcek mi uz trci...sice tak troska, ale trci....hovoria mi ze mam velke brusko...ale my si z toho s malym nic nerobime 🙂 hlavne ze rastie pokladik nas milovany....a trapi ta niekedy zaha? mna coraz castejsie...tak uvidime, ako to bude este ku koncu tehu....a c sa tyka oblecenia, ja nosim bezne veci ako predtym...ja som rada nosila leginy, takze tie natihanem super aj teraz, ked je zimsie aj nad brusko...a na to mavam tuniky, takze toto nosim-ziadne specialne tehu oblecenie....len zimna bunda je velky problem...absolune ziadnu nezapnem 😀

mirka2010
6. nov 2011

@larosa jeeej, ty uz ma dve slecny doma??? tak to si uz absolutne zabehnuta maminka...a kolko maju rokov? tak to uz budes presne vediet co treba...to my prvorodicy sme take neskusene...ani veru neviem, co mam cakat...porodu sa strasne bojim...aj ked si stale hovorim, ze to s malym zvladneme....ale aj tak sa bojim...a rodila si aj s epi? ja si myslim, ze si ju dam....inak ku nam do porodnice tiez treba zvinovacku...ale kamoska co minuly tyzden rodila ju ani nepouzila, az ked isli domov...tak neviem 🙂

mirka2010
6. nov 2011

@veri233 no to mas pravdu...vsetko sa da zvladnut, aj ked babatko je uz na svete....len my sa este k tomu stahujeme do domceka, takze ja musim byt nachystana naozaj tak, ze co ked....aj ked si hovorim, ze urcite bude vsetko ok, tuk, tuk, tuk...len ja mavam tie neviem nazvem to ,, kontrakcie,, ako aj moj dr to nazval...proste mavam obrovske bolesti v podbrusku a vcera aj celkom pravidelne...som sa tak vystrasila...ale uzivam magnezium, tak to mi pomoze....tak mozno preto som taka opatrnejsia...sa bojim, aby sme neskoncili v nemocnici...a moj manzel, neviem, ako by vsetko sam nachystal.....🙂

veri233
6. nov 2011

@mirka2010 no tak to je urcite lepsie saradsej do predu nachystat aspon do tej nemocnice...a co budete mat? 🙂

mirka2010
6. nov 2011

@veri233 my cakame chlapceka 🙂 a vy?

zairaz
6. nov 2011

@denkadenka ja sa rozhodujem este medzi DS a TT, do DS chodim aj ku gynekologovi na poradnu, tak povedal ze v decembri sa o tom porozpravame, ze co a ako ale mne sa to zda nejak neskoro, tak neviem 🙂

veri233
6. nov 2011

@mirka2010 my cakame dievcatko...a mate uz nejake mena?ja uz chlapceka mam a ten ma este len rok a 4 mes vola sa Maxim....

denkadenka
6. nov 2011

@mirka2010 záha má trápi občas - ale počula som že na to niečo je, ale ešte som sa nedopátrala čo, keďže ju mám len občas ani ma to moc netrápi ale sú na to aj nejaké tabletky..., skôr sa mi stáva že keď ležím alebo som v polosede sa mi grcne 🙂 alebo keď prudko vstanem z postele..... bundu nosím lyžiarsku 🙂 tá jediná mi je dobrá... tuniky nosím aj ja, a mám z HM-ka tehu rifle... som kúpila za 7€/ks 🙂 vtedy tam boli dobré zľavičky na tehu oblečenie...

denkadenka
6. nov 2011

@zairaz termín sa môže posunúť kľudne aj o dva týždne od toho pôvodného čo je na začiatku (teda čo tu písala jedna mamina) a myslím si, že skoro to vôbec nie je 🙂 ja mám dr v TT ale chcem ísť do tej PN.... epidurálky sa bojím, čítala som, že jednej mamine to zle pichli a ochrnula jej noha na 9m... fuuuuuu a inak kamarátka pri prvom pôrode si pochvalovala epidurálku a pri druhom jej zle asi pichli lebo všetko cítila až tak ako keby ju ani nemala... a tuším sa to pichá do miechy a toho sa bojím, aby zo mňa nakoniec neostal kripel..... 😖

zairaz
6. nov 2011

@denkadenka ja byvam v TT, tu v TT v nemocnici by som mala aj nejake znamosti lebo poznam nejakych lekarov, konkretne anesteziologicka s ktorou mam dobry vztah, my epid odporuca, tak ale este nevieme, v piatok sme boli na velkom sone a malinka je este ritkou otocena, tak uvidime ci sa ustali dolu hlavickou.
Ako tak tu citam tie vase prispevky, tak kazdu nas nieco trapi 🙂 moj prvy priznak tehu bolo palenie zahy, potom cele 3 mesiace (nic nazabralo), a zle hlavne vecer 🙂,,teraz je to uz celkom fajn az na to ze uz sa cloveku vsetko tazsie robi, ale co je najhorsie je moj spanok, v noci som aj 3 krat hore. A mala tak niekedy tlaci ze ma aj brusko pobolieva a tie vazy na bokoch, tak to je nic moc..:/ ale tiez sa mi zda ze akoby znovu mi zacalo sem tam byvat zle tak tazko od zaludka :/,,no a co sa tyka tehu oblecenia HaM je fajn a sem tam malju lacno aj v Peacockse, ale velky problem je v zimnej bunde, kukala som tehu bundu tu v TT, ale aj S ko velkost mi bolo napr. na ramenach velke.Tak nic moc,,,

mirka2010
6. nov 2011

@veri233 nooo, mame nejakych kandidatov na mena, ale nechavame si to az do porodnice, ked ho uvidime...a vy ste ake mno vybrali malickej? Inak Maximko je krasne meno...a to mas aj co robit, byt tehotna a mt doma take male stvorenie, ako to zvladas?

mirka2010
6. nov 2011

@denkadenka no ty sa mas...ja mam najblizsie HM-ko v Ziline, co mi aj dost chyba...kedze naozaj tam mavaju dobre oblecko...ja uz vez tehu rifli vydrzim...uplne v pohode nosim len leginy, mam ich niekolko aj niekolko farieb a naozaj sa mi dobre v nich chodi aj soferuje....ani ja nemam zahu nejako ze kazdy, kazducky den, ale ked pride, tak to stoji za to....mam na to take tabletky od kamosky, volaju sa Maalox a su fakt vyborne...uplne v pohode dostupne v lekarni...mne zaberu do 5 minut a mam pokoj...🙂a vy mate uz nejake meno pre babatko?

marashy
6. nov 2011

@mirka2010
@zairaz
@denkadenka
@veri233
@gabriela69111984
@larosa
Dievčatá pridajte sa do súkromnej témy, je nás tam veľa báb a budeme radi ak sa pridáte 🙂 Treba napísať IP @lilly2711 ona Vám raz-dva povolí prístup, zapíšete sa aj do tabuľky 🙂

mirka2010
6. nov 2011

@marashy dakujeme...uz som napisala 🙂 inak som citala ze v 30 tt aku ste mali vahu...neviem, ale kazde babatko co si pisem s babami malo vyssiu vahu ako my....my sme mali 1360 g...a to sme boli presne v 30 tt...a brusinko mame ako keby som cakala dvojicky 🙂 ake je to individualne...🙂 kedy presne mas termin?

marashy
6. nov 2011

@mirka2010 no ja som bola vo štvrtok 30+2tt a mali sme 1516g, mám tiež obrovské brucho asi máme veľa vody 🙂 Inak aj my sme skôr menší, ale to nevadí, dúfam, že budeme mať okolo 3300g pri pôrode a tým to bude ľahšie a potom už keď budú vonku pekne dobehnú váhu od dobrého mliečka🙂

marashy
6. nov 2011

@gabriela69111984 ahoj ja som z NZ 🙂

zairaz
6. nov 2011

@marashy ja som povodne z KN, no uz som z TT, a lekara mam v DS...komplikovane :D

marashy
6. nov 2011

@zairaz to máš riadne komplikovné 😀 požiadala si o predanie do súkromnej skupiny ? Poďte tam, je tam fajn 😉

zairaz
6. nov 2011

@marashy ano poziadala, uz tam aj mozem ist ci ako to funguje 😕

elviska666
6. nov 2011

ahojte,žienky...tak sa teda pridam k vam,,,aj ked trosku neskor...my mame termin podla menstruacie 16.1.,,,ale podla ultrazvuku aj skor...tak sa nam to pekne krati.zelam nam vsetkym prijemne dotehulkovanie,uzivajme si to! 😉

gabriela69111984
6. nov 2011

@mirka2010 ahoj ak ti mozem poradit, na tu zahu su dobre mandle, kup si normalne mandlove jadra, a len tak ich hryzkaj, a mne co pomaha, co sa sama cudujem su obycajne zemiakove solene lupienky, vyskusaj