Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
@lua Myslis ze cena okolo 15 eur by bola prijatelna???? Mna stve fakt ze na Sk sa najviac zaraba (najlepsie rychlo a vela) na detskych veciach a pritom z materskej sa toho vela neda vyskakovat. Velmi ti dakujem za nazor, lebo materska mi konci a nieco by som chcela zacat robit a toto mi dalo napad. 😉
Baby čo som dnes v noci vyviedla... mala bola akčná o 4 ráno a stale chcela byť na prse a tak som ju dala do postielky nech je tam akčná... a zaspala som a o pol ôsmej ráno sme sa zobudili, mala nezakryta a ruky ako cencúle... myslíte, že môže z toho ochorieť? Juj o sedem dni ideme na dovcu... dúfam,že bude ok
@martinka8 ja odpadnem 😀 boze to moje deculo ani na styroch nie je 😀 jaj, musim byt v klude, lebo pri prvom som tiez sledovala, ako sa vsetky deti rozbehli, uz behali, a adamko zacal sam az v 15mesiacoch, dovtedy ziadne plazenie, stvornozkovanie, nic.. ja jaaaaaaaaj, ale aspon mozem pracovat a viem, ze mi nikam nezdrhne 😀
@monky978 Neboj bude v poriadku, aby si mala svedomie ciste, ja zase vyhravam sutaz o najhorsiu mamu. Ani som to sem nechcela pisat, ale co uz. Tilka sa v noci zobudila na papanie a ja som pri tom zaspala a zase sa zrubala na zem. To uz nie je normalne, vyzera to tak ze sa o nu ani nestaram, stale mi pada, ale ona je hrozna vrtula, doteraz ked spala, tak sa ani nepohla, ale ako som sa presvedcila uz to nie je pravda. Musim si asi prisunut postielku hned k posteli, lebo uz ma porazi. ☹
@michaelka5 U nas je taka dula s tebou pocas celeho tehu. Ja som doktora videla asi iba 1x na 5minut, akurat ma nastaval. Ked sa mala narodila, tak ju prezrela pediatricka, lebo bola pokakana, ale mna vybavili iba asistentky. Pri Maximovi som mala doktora, lebo sa narodil kliestami, to bol jendiny dovod.
Ono musi byt super, pomoct niekomu na svet. Ja som tam mala mm a boli sme v takej speci izbe, musim najst foto a keby sa truhlinka nepokakala, tak tam aj odrodim. Vyberies si poziciu v ktorej chces rodit a oni sa prisposobia, u mna to skoro bolo postojacky 😀
@monky978 Preco??? Ja som uz vedela do coho idem, tak som si to urobila ako som chcela a kedze by to malo byt posledny krat.... 😀 To je vyhoda, ze tu ked prides s hocicim, tak na teba nepozeraju ako na blazna a zensku co vymysla. Ja som mm povedala, ze keby sme nejakym zazrakom znova zamiesili na dalsie, tak chcem hypnoporod, co je relaxacna metoda a uplne bez liekov. Viem som asi sibnuta, ale pri Maximovi som mala jednu injekciu proti bolesti asi hodinu pred porodom a pri Tilke som mala iba rajsky plyn a pohoda. Neboj, nefajcim travu a nebeham tu na luke a netancujem naha 😀 😀 😀
musim Vam dat nieco precitat baby, ked budete mat chvilku 🙂 http://dojcenie.wordpress.com/2011/02/17/aj-tak...
@mihouk keby sli tie topanocky takto spostredkovane, kolko by vysli? lebo hej, tie liliputi su dost drahe..
@mihouk uz som citala dalej 😀 , 15e je lepsie nez 20
@martinka8 zlata je Lili 🙂
@monky978 aj Beki je cela bez seba, ked vidi nejakeho hava 😀 dokonca ho vola "hat" 😀 .. a aj nasa sa v noci odkopava, uz spi v hrubych ponozkach. a ked sa este viac ochladi, tak jej kratke body, na to dlhe body a znova hrube ponozky. lebo u nas je v noci chladno, a tiez sa bojim, aby neochorela 😖 . neskusis Moniku viac naobliekat, ked sa odkopava? budes aspon kludnejsia 🙂
Juj baby normalne ste ma nakopli, idem sice teraz na 2 tyzdne mimo, ale skusim sa tomu venovat a nieco vymyslim. Dakujeeeeem vsetkym 😀 😀 😀
@martinka8 Super clanok, ja som rodila skoro tak isto, len nie do vody a Maxima som uz nekojila a isla som hned domov, skoda ze to nie je normalne vsade. 😒
@kajkovajanka mala dlhy overal a bolo pootvorené okno a Monika ja k nemu prva na ranu.. len problém bol ten, že ja som ju dala do postielky a nezakryla , lebo bola hore a chcela som ju potom zakryť... a som zaspala... no matka roka čo tí poviem 😒
@martinka8 ozaj krasny clanok, az na neuverenie 🙂
@monky978 a mozem sa opytat,z e aky bol tvoj porod? lebo aj minule si tu pisala, ze dajak sa ti nezdalo .. a matky roka sme potom dve 😀 , ja tiez Beki niekedy nezakryvam, ked sa tolko meta, az ju odkryjem (ale to este ked bolo teplejsie) . a dnes uz mam na spanie nachystane kratke body, dlhe body a hrube ponozky 😀 . inak, to je normalne, ze ked sme boli vonku , aj vcera, mala na sebe pancusky, hrube dupacky, topanocky (tenisky), tricko, mikinu, vetrovku taku tensiu (vraj neprefukavu) a ciapku, a mala vlazne az chladne ruky ? vcera ked spala, bola dokonca prikryta dekou. fukalo to sice dost, ale ja som sla miestami v rifliach a kratkom tricku a bolo mi horuco. sa mi zda divne ju este viac naobliekavat, ale riadim sa jej rukami, dokonca aj doma ma vlazne ruky 😖 (a nechcem, aby prechladla)
Ahojte. Prave som si vsimla, ze sa nam prerezala dvojka v pravo hore. Dufam, ze sa nam coskoro prerezu aj jednicky, lebo inak budeme vyzerat veeeelmi smiesne ☹
@emamichaela ako upírček 😀
@kajkovajanka no ťažko sa to odhaduje teda.. niekde so čítala, že treba vyskúšať chrbátik pod oblečením či nie je spotené bábo alebo či nie je studený chrbátik... 😕 😕 no neviem...
no taký zvláštny a rýchli... mala som vybaveného doktora, ktorý je fakt dobrý... ale objednal si ma na kontrolu, lebo v pondelok som bola na 1 cm otvorená a vo štvrtok na kontrole som bola na tri... a povedal, že dnes porodíme.. že už rodím.. no, ale mne nič nebolo. Žiadne bolesti nič... a mal práve službu. Tak mám podozrenie, že ma chcel vybaviť počas služby, aby sa nemusel prípadne cez víkend trepať. Prepichol alebo ako sa to povie mi plodovú vodu dal oxytocín a musela som ležať celý čas na posteli... proste nič nič a zrazu strašné bolesti... proste teraz spätne nemám z toho dobrý pocit.. nastrihnutá som bola dosť.. pol hodina šitia a celé také narýchlo a podľa mňa umelo vyvolané.. ja som sa strašne bála toho neznámeho a nejak som to nevedela zhodnotiť čo je správne a čo nie.. teraz keď už viem o čo ide tak by som to chcela celé ináč... aj keď mi malú dali na prsník po pôrode.. síce celú zababušenú... no neviem. Trčala som potom ešte na tom pôrodnom stole 1,5 hodiny, lebo sanitári si menili služby a nemal ma kto previezť... Také celé mi to bolo neosobné a strašne bolestivé... viem, že pôrod nie je bez bolesti, len mi bolo divné, že som tam musela ležať pripojená na monitore a pozerať sa na fit loptu a nemohla som sa celý čas prejsť.. a v tom ľahu ma to strašne bolelo... sestrička ma zvozila nech nejačím no a nezajač si keď to bolí 😝 a proste to nebolo, že pomaly kontrakcie prichádzajú, ale prišli na šupu... tak asi takto nejak v skratke... ale na prvorodičku to bola rýchlovka... aj s tým, že ma už chystali na sálu na cisársky... a nakoniec som porodila prirodzene..
@kajkovajanka Janka, riad sa skor zahlavim Beki, ak je chladne, tak jej je zima, ak je teple a vlhke - je jej teplo.
@kajkovajanka aj ja sa stale zasmejem ked ju tak oslovim 😀
@kajkovajanka Rucicky bude mat studene, lebo si este nevie regulovat teplotu, to robia deti az okolo troch rokov. Takze sa rad krkom a hrudnikom, ked je tam studene, tak obliekaj. Nasa Tilka tiez nie je rada zakryta, ked ju idem prikryt v postielke, tak uz zo spanku da nohy hore, aby ju nebolo mozne poriadne zababusit a ked je medzi nami, tak spi na paplone inak odkope aj mna, sem tam ju zakryjem, ale to musi byt tuha aby sa neodkopala.
@monky978 No rychly porod, asi viem co citis, lebo ty by si mala byt ta hlavna a nie pan doktor a najaka sestricka, ktoru nic neboli. Ved nabuduce uz vies ako si to predstavujes a ked si bues travat na svojom ako ta baba v tom clanku, tak to bude podla teba a doktor aj so sestrickami sa mozu.... 😉

@michaelka5 a ako ste fungovali s dulou pri pôrode? Oplatí sa to? A koľko to vlastne stojí a ako to funguje? Je na telefóne a akčná, že hneď príde ked začneš spontánne rodiť? Ja som nad ňou uvažovala a nakoniec som to nejak vzdala a zobrala som muža... omg to bolo teda.... 😀