icon

Januárové detičky 2012

lilly2711
2. máj 2011

Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀

emamichaela
15. sep 2012

@mirka2010 davala som nurofen sirup, lebo capiky sme doma nemali, ale uz bol tatinko kupit. Teraz zas spinka, tak dufam, ze to bude coskoro dobre.

emamichaela
15. sep 2012

@mabel1981 nemali sme, ale uz bol tatinko kupit. Davali sme nurofen sirup, ale to bol boj ho do nej dostat. Uz klesa teplota, ale uvidime vecer :-/

zapka21
15. sep 2012

@mirka2010 Dakujem 🙂 Ano, myslela som to tak, ze dietatko ked je na styroch a lezie, tak zo zaciatku akymsi zacuvanim rucickami si polozi zadocek na podlozku (nozky su tak do sikma, preto sikmy sed), rucky si uvolni a bude si vediet same vziat hracku. Obrazok, co som pridala je z plagatu, ktory bol prilozeny k tej knizke, patri to k ukoncenemu 7. a 8. mesiacu.

ankaevka
15. sep 2012

@mirka2010 malá ráno vstáva napapaná lebo vždy nad ránom sa začne budiť a to aj 4x, takže po takej pol hodinke od zobudenia papká už s nami..potom obed a večera je tá kaša, medzi tým ju vždy kojím, no a ešte buď nejaké ovocie alebo výživka alebo ten jogurt počas dňa..ale nezje toho veľa, kašu večer napríklad ešte nikdy nezjedla plnú dávku podľa návodu a vždy ešte doťahala alebo zaspala na prsníku..neviem čím bol spôsobený ten štrajk, najprv som si myslela, že je to MS, ktorú som dostala 1x..potom ma napadlo či nie je málo mliečka a pred pár dňami som skúsila dať večer mlieko z fľaše ale vypila ho strašne málo..teraz si však začínam myslieť, že to bolo fľašou, totižto čaj som jej dávala z fľaše, zo začiatku nevedela ťahať ale už jej to ide..a teraz už 3. deň nedávam fľašu ale pije z pohárika a dnes je zatiaľ všetko v pohode.............skús ešte tú nemliečnu..no ale je to buď, alebo
..a tiež som ešte nedostala rodičovský príspevok..niekedy to bolo rozdelené podľa abecedy tak možno to ešte stále tak funguje

bublina83
15. sep 2012

@zapka21
@tamaska Cviky na lopte skusime, aj ked si tiez myslim, ze len potrebuje cas ... zatial som tomu nechala volny priebeh, na nohy sa zacal vzpierat sam, ked sedel tak do vsetkeho sa nohami zapieral, zboznuje ked ho drzim a moze nohami dupat po mne ... preto sme ho zacali davat do pavuka .. myslim, ze kazdy nenuteny pohyb, ktory si zvoli on sam, je mu prospesny ... takze v pavuku lieta o sto sest 🙂 ... no a aby zboznoval polohu na bruchu, tak to ho uz asi nenaucim ... ale skusime cviky na lopte a uvidime ... dakujem.

bublina83
15. sep 2012

@mirka2010 No suche pecivko ... velmi sa mu to nezdalo 🙂 ale nezabiehalo mu, papkal trosku .. a dali sme aj puding na veceru 🙂 no to boloooo, chutilo mu velmi .. inak davas cukor ked robis puding ? Dnes som mu kupila ryzove chlebiky take malicke pre deticky od 8 mesiacov, tak aj to si cmulkal, no myslim, ze so stravou problem nebude ziadny 🙂 aspon v tomto je bez problemu 😀 ved 11kg nema len tak ... no ked si spomeniem ako som krmila moje dievcata, ziadne caviky sa vtedy okolo deti nerobili, vsetko pekne zacali jest rad-radom uz ako 4-5 mesacne ... dnes sa vsetko velmi rozobera, sleduje ... potom su asi aj rodicia viac vyplaseni ... a ja tiez 🙂

ankaevka
15. sep 2012

@bublina83 mám podobný pocit..pred 13timi rokmi sme mali len info od babky, mamy, svokry, staršej sestry, proste z blízkeho okolia..povedali "už môžeš dať to a to" a ja som to neriešila, nerozoberala, proste som začala dávať aj ja..dnes je strašne veľa informácií, všetko sa rozoberá, o všetkom sa polemizuje..zdá sa mi, že sme až preinformované

bublina83
15. sep 2012

@ankaevka To je moderna doba ... komercne vyrobky, ktore maju splnat predaj kvantity a nie kvality, farmaceutika to iste, potom sa lieci aj to co by sa nemalo, taky kremik, taka plienka, taky vyzivovy doplnok ... ved dnes je uz aj terapia pre deti formou lietania - deti tam drzia za nohy a tocia ich, urcite ste o tom poculi - no co uz, podnikat sa moze vo vsetkom a so vsetkym 😀 a tiez internet ... prehnane vela informacii, tak ako pises ... treba sa uz spoliehat len na vlastnu intuiciu.

mirka2010
15. sep 2012

@zapka21 no si veeeeelmi zlata...dakujem aj za ten obrazok...je paradny, ako keby som maleho videla....takze uz to teraz uplne chapem ako si to myslela...nas maly isiel presne v tychto krokoch, len tam uz chyba ten dalsi krok, stavanie sa popri vsetkom co pride pod ruku 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 presne tak sa dava zo sikmeho sedu na zadocek...krasne uz obratne to robi, ani neviem ako zacal...🙂 nasi boli tyzden na dovolenke a nestihli sa dnes cudovat co za tyzden dokazal...je to krasne ho sledovat, ale aj narocne mu byt stale na blizku, aby sa mu nieco nahodou nestalo....a o pridavani jednotlivych zloziek do papania je tam co k 8 mesiacu napisane ????

mirka2010
15. sep 2012

@ankaevka ja som mala ms uz 3 x a poviem ti vzdy je s kojenim v tom obdobi problem....vzdy sa trapime obaja...ja mam prazdne prsia, maly chce tahat a taha a ide mu to velmi tazko, nie je nasyteny a potom je z toho nervozny, najhorsie to bolo ked som ju dostala prvy krat to mal 4,5 mesiaca a bol vtedy plne kojeny, ziadne prikrmy, to sme sa naozaj natrapili...tuto poslednu to bolo podstatne lepsie...ked som videla ze bol hladnejsi tak som mu dala ci vyzivu, ci ovocie, alebo kasicku, takze uz to bolo lepsie...takze mohlo to byt aj tym 🙂 uvidime ako to bude pri tej najblizsej...aj tak mozeme byt stastne ze tak dlho kojime...sestricka u mojej dr mi naposledy na poradni povedala...vsak uz nemusite kojit, vsak uz pol roka bol kojeny, stacilo mu...no to urciteeeeee!!!!

mirka2010
15. sep 2012

@bublina83 hmmm, to mas uplnu pravdu...mame moznost o vsetkom sa informovat, diskutovat, to je dobre, to je zle...a potom presne ako piuses, mamicke sme zmatene, co je dobre a co nie...to je napriklad s kravskym mlieckom...vsak moja mama ked pocuje, ze do roka vobec kravske mlieko by dietatko nemalo mat, tak sa chyta za hlavu, ze to v dobe, ked sme my boli mali, take nieco neexistovalo...je pravda, ze kvalita kravskeho mlieka vtedy a teraz, to je uplne o inom, ja viem...ale aj tak...a ten puding zarabas v akom mliecku? ja som puding este nedala, takze ani ci cukor davam ti neviem odpovedat, ale asi by som nedala...ty davas? ja ani nic nesolim a maly v podstate sladke este nepozna nic...ale ty si skusenejsia mamicka...takze ja budem cakat rady od teba 🙂🙂🙂

ankaevka
16. sep 2012

@mirka2010 tiež som zvedavá na ďalšiu MS, či sa to bude opakovať..presne ako píšeš aj malá sa tak rozčuľovala, zdalo sa mi, že ťahá na prázdno lebo inokedy na jeden dva ťahy hlt a teraz aj štyri krát musela potiahnuť..no uvidím, pre istotu nedám už ani fľašu s čajom...no to ja mám veľmi dobrú sestričku s doktorkou (a to sestrička je už stará škola, dok v mojom veku)..oni zase podporujú v tomto..a musím povedať, že aj mama ma podporuje aby sme čo najdlhšie vydržali s dojčením..prvé dve boli krátko na MM len do 4m a 6m..v tomto by som vtedy prijala viac info

ankaevka
16. sep 2012

@bublina83 puding si malému dávala klasický do mlieka? ..ešte som neskúšala ale asi už spravím..malej chutí všetko okrem zemiakov, čo mi je ľúto ale budem ďalej skúšať dávať

mirka2010
16. sep 2012

@ankaevka ja si tiez myslim, ze mm je to najlepsie co mozeme nasim detickam dat...aj ked su nazory, ze aj prilisne dlhe dojcenie nie je az tak prospesne, hlavne kvoli zubkom, takze uvidime, dokedy to vydrzime...ale myslim ze do roka, roka a pol je to uplne v pohode...potom asi ja zacne odstavovat...aj ked si to vobec neviem predstavit ako to bude bez kojenia, pre nas je to s malym tak nadherna chvila, milujem sa na neho pozerat...naozaj sme uplne spolu vtedy prepojeni 🙂 nas maly vobec nevedel pit z flase, len zo sosacika, teraz som kupila cumel na kasu, tak z toho mu ide vodicka lepsie, tak pocucka, ale nikdy sa tak dobre nenapije...

emamichaela
16. sep 2012

No uz je konecne po horucke! Od piatku nas trapila. Uz iba soplikujeme, tak uz bude snad dobre. Peknu nedelu vam prajeme! 🙂

bublina83
16. sep 2012

@ankaevka Jasne, normalny vanilkovy puding a polotucne mlieko, trocha cukru ... co si pamatam, tak mojim dievcatam som uz v tomto veku davala riadne kravske mlieko.

bublina83
16. sep 2012

@mirka2010 No lenze z mojich rad, resp. skusenosti - tak ako to bol pre 13timi rokmi - by ma tu mamicky riadne skritizovali 🙂 vsetko sa zaradovalo do stravy normalne, akonahle zacalo dietatko jest riadnu stravu tak sa nebral ohlad na ziadne alergeny .. ja si pamatam, ako som pocas druheho tehotenstva musela ist lezat do nemocnice, starsia dcerka mala vtedy zhruba pol roka alebo kusok viac. Moja mam ju zobrala k sebe a nemala navarene nic ine iba segedinsky gulas s knedlou, tak ju natlacila a mala jej pekne spala az do rana 😀 takze ... sol nedavam ani ja, to je uplne zbytocne, ale cukor som uz trochu dala do pudingu, ved aj v jogurte z obchodu je cukor ... kto dava piskoty tak tam tiez, ved tam su aj vajicka ... inak som citala teoriu, ze chlapcom by sa do troch rokov nemali davat zltka alebo vajcia cele, nepamatam si presne, lebo potom maju sklony k agresivite 🙂

mirka2010
16. sep 2012

@bublina83 jasne, ja ti verim...pred 13 rokmi to bolo samozrejme o inom...o nasej generacii ani hovorit nejdem...a este som velmi chcela vediet ako robis ten puding? normalne z kupeneho mlieka? to ma velmi zaujima 🙂 no a o tych vajickach, to je uz je no comment...to uz nemam ani slov na vsetky tieto teorie....ach jaaaj...no nas maly sice este zltko nepapal ale urcite mu ho budem davat...a cukor...jasneeee, ten je vsade, ci v jogurtoch, v milacikovi, ci v piskotkach ako pises...moja kamoska aj troska pridava soli malej do jedla...aby jej aspon o troska viac chutilo 🙂🙂🙂

mirka2010
16. sep 2012

@emamichaela tak to sme radi, drzkajte sa a nech uz je len dobre 🙂

bublina83
16. sep 2012

@mirka2010 Mame doma kravske polotucne mlieko, tak som uvarila z toho ... malinky nemal ziadnu zlu reakciu, mame posledne dve krabice sunaru a uvazujem, ze ked ich dopije, tak pojdeme na plnotucne kravske mlieko.

martinka8
16. sep 2012

@mirka2010 aj ja som dnes Lili spravila puding, vanilkovy, a do krabickoveho bio mliecka. Take mali u nas v obchode tak ma to napadlo. A dala som jej tam piskoty, broskyne (kompot) a trochu cukru. Veeeeelmi chutilo :D Co sa tyka peciva tak kazde rano uz basti chlebik s masielkom, alebo bambinkom, alebo s lekvarikom, s paradajkou, veeeeelmi jej chuti.

jankaja
16. sep 2012

@zapka21 tú knihu si mi pár stránok dozadu odporúčala, už ju mám doma a teda ľutujem, že som ju nemala skôr, výborná je.

ankaevka
16. sep 2012

@bublina83 to aj ja už dávam kravské mlieko, tie nemliečne kaše zarábam do neho a aj klasickú krupicu jej robím..ja len že teraz je už viac druhov tých pudingov tak či klasiku si robila..môj syn bol na klasickom mlieku od 6m a dodnes kupujem mlieko iba pre neho..je schopný vypiť aj celú krabicu..najstaršia bola na UM do dvoch rokov a mlieko mi nevypije vôbec

ankaevka
16. sep 2012

@mirka2010 ja by som chcela ísť po roku do práce..mame chýbajú ešte dva roky do dôchodku, tak by išla na RD..takže potom by sme už prešli na fľašu alebo by som ešte potiahla nočné kojenie..neviem, uvidím ako to bude..tiež sa mi to strašne páči, keď sa malá pricucne..zdá sa mi, že teraz keď mám 35r tak všetko inak vnímam ako keď som mala 21r..úplne všetko je intenzívnejšie, všetko viac prežívam ako vtedy..pri tých starších som čakala kedy už konečne budú sedieť, kedy konečne chodiť, kedy konečne hovoriť,...teraz chcem aby čo najdlhšie bola taká malá a aby sa nikde neponáhľala (bože vyšla mi slza)

kajkovajanka
16. sep 2012

@martinka8 fiiiha, poriadny jedalnicek 😎 ... ja som sa pred par dnami odhodlala na (nerozmixovane) dlhe piskoty, grahamove palicky a kukuricne chrumky 😀 😀

katun
16. sep 2012

@ankaevka ahoj, tiez som rozmyslala nad tym, ze by moja mama sla na RD, tiez jej chybaju nieco cez dva roky. ako sa to da? oficialne? platil by za nu odvody nejake stat? lebo ja som premyslala, ze by som normalne poberala rodicovsky, ten by som jej davala, aby si zaplatila odvody a poistne, a bola by s malym.

tamaska
16. sep 2012

@ankaevka ja má 6 a pol ročný rozdiel medzi kočkami a teraz si to úplne inak užívam 🙂) hlavne keď staršia je v škole a tato v práci tak si to vychutnávam 🙂 škoda že tak rýchlo rastú.

zapka21
16. sep 2012

@mirka2010 Ta kniha je o psychomotorickom vyvine, takze k papaniu tam nie je nic, ale k papaniu mam napr. od Bukovskeho tie 2 nove knihy: http://www.akv.sk/index.php?option=com_content&...

@jankaja Veru, je vyborna... Ja som sa o nej dozvedela na predporodnom kurze a bracho mi ju venoval na Vianoce 😀

zapka21
16. sep 2012

@tamaska medzi mou a brachom je tiez taky rozdiel, a musim povedat, ze mame skvely vztah, urcite lepsi, ako mnohi surodenci s mensim rozdielom

bublina83
16. sep 2012

@ankaevka Do dvoch rokov ... poriadne dlho, teraz jej asi nechuti, vsak ? Ja tiez kupujem tie instantne mliecne a nemliecne kase, niekedy aj hotove prikrmy ... co mam ale dost problem, tak su caje. Naucila som ho na tie detske granulovane, feniklovy, kamilkovy, ovocny .. a teraz cistu vodu nevypije, to uz musi byt fakt poriadne smadny. Ani sackovy caj nechce vypit a trochu sa mi prieci mu ho sladit cukrom, aj ked v tych instantnych tiez cukor je. Mame tu zlu vodu, tak pouzivam rajec kojenecku, nemusi sa prevarat tak mi to vyhovuje. A do kedy si prevarala vodu ?