icon

Januárové detičky 2012

lilly2711
2. máj 2011

Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀

rebecca2006
21. sep 2012

@mimuska2 8 a 9- mesiac je obdobím separačnej úzkosti, detičky môžu ať vtedy aj nočné desy. Niekedy je za tým nejaký tres, čo prežili cez deň, a aniekedy príčinu človek nezistí. Tak kiežby ste už také nemalija som tiež vždy na nervy, keď niektoré z detí z ničoho nič začne veľmi plakať. ☹

1234lubka
21. sep 2012

@mirka2010 oooch ta co s predajom to hojooooj ta kde to by ma cela rodina ukrizovala :DD ten dom je pisany na moju mamu a byva s nami este babka...vies keby sme byvali sami tak by to bolo urcite lepsie ale babka tam zije uz 50 rokov 🙂 takze tak, ako ano ma to svoje caro urcite, posedime na dvore na hojdacke pogrilujeme maly ba kde behatked zacne chodit.... je tam velky dvor dlhy, este mame ovocnu zahradu....heh ked tak po sebe citam tak co vlastne chcem ved to je akoby sme mali neviem co :D nni ten dom az taky stary je vo velmi dobrom stave na svoj vek ma okolo 50-60 rokov mame plastove okna len na chodbe a v jednej neobyvanej xtra izbe nieje, mame plynove gamatky, v kazdej izbe vysoky kachlovec na drevo-uzasna vec skvelo to vytopi, len dom potrebuje upravy napr. odvodnit jednu stranu domu lebo mokne, zateplit fasadu, vymenit ten vodovod, odpad ,prerobit kupelnu, nasa ma 40 rokov, kuchynu, chodbu, poznizovat stropy by bolo dobre, strechy by sa zisla nova-tato je este v super stave ale dokedy....no proste dost...podlahy, dvere vsetky treba vymenit najme vchodove, nove stierky lebo steny idu halabala ako v strych domoch....dost je toho co by tam trebalo dat dokopy a kto to pozna tak mi urcite da za pravdu ze je lepsie stavat nove ajk opravovat stare....vies ten dom je este tak blbo rieseny ze sa ide z izby do izby ako vojdes do chodby ides do kuchyne z kuchyne do babkinej oizby stamad do obyvacka a z obyvacka do nasej izby takze ked chcem ist v noci na we musim cez cely dom a cez babcu a to na chodbe je v zime strasna zima lebo tam je stare okno a stare dvere...no asi tak:P

mimuska2
21. sep 2012

@mirka2010 jej to je krasne aj nasa vstava s usmevom a s velkou debatou nato sa vzdy zobudim. 🙂

mimuska2
21. sep 2012

@rebecca2006 no dufam ze sa to uz nezopakuje lebo som bola v soku este rano. ☹

bboossoorka
21. sep 2012

baby kolko kvapiek stoptusin kvapiek n akašel možem dat 9mesačnemu babu ked mu davam od kašlu už homeopatickysirup?už sme ich mali ale zabudla som a net stoji za holu belu....dakujem

kajkovajanka
21. sep 2012

@mimuska2 uplne ze 10minutovy obrovsky plac sa u nas nedeje, ale poslednu dobu sa stava take, ze mala zacne plakat z nicoho nic a vyzera, ze pritom spi (ma zatvorene oci) a tazko ju ide utisit. trva to par minut, vacsinou ju vezm emanzel na ruky a hojda, kym sa neutisi a nezaspi. a deje sa to v prvych dvoch hodinach od zaspatia. niekedy raz, niekedy aj trikrat 😝 . a tiez nevieme, ze co to 😖

kajkovajanka
21. sep 2012

@martinka8 jeej, to vam muselo byt ozaj fajne 🙂 . a v com si zmenila nazor na ponaranie? resp. na zaklade coho? (viem, ze to bolo v tom dokumente, ale asi (urcite) ho nebudem pozerat, mozes mi prosim napisat?)

kajkovajanka
21. sep 2012

inak, dnes dalsi kociarovy rekord v spani: 2,45 😀 😀 , kondicka moja neopustaj ma 😀

martinka8
21. sep 2012

@kajkovajanka zavidim take dlhe spanie, to u nas nehrozi a vonku uz vobec nie. A co sa tyka toho ponoru, to asi tazko vysvetlim, nejlepsie by bolo pozriet si to. Viem ze jej to nieje asi prijemne, teda zatial urcite nie, ale nauci sa to a do leta to bude super, dufam.... 🙂 Prvy ponor, ani neprotestovala, akoby sa to vobec nestalo, nadychla sa v pohode, a usmiala sa na mna a skackala vo vode :D
Druhy krat bola trochu prestrasena ked vysla spod vodicky a zacala mrncat, pritulila som ju a bola OK, potom sme to uz nerobili 🙂
Sestricka ju ponarala, nie ja, tak neviem ci by som to dokazala 🙂, spytala sa ma, leboze dobre reaguje na vodicku aj na polievanie konvickou, aj na signal... zadrzala dych, kopala nozickami, ze ci ju moze skusit ponorit, ja ze dobre, nech skusi, uvidime, a naozaj v pohodke 🙂
Ja som az do poslednej chvilky nebola rozhodnuta v tomto, ale tak uz sme zacali. Rozodnut sa musis sama, ako vo vsetkom. Fakt som si myslela ze nikdy nedovolim aby niekto ponoril moje dieta a stalo sa :D

kajkovajanka
21. sep 2012

@martinka8 perfektna je 😎 a ako sa pri tom tvari, ze pohodka 😀 😀

zapka21
21. sep 2012

@tamaska uz som to videla aj ja.... perfektne to bolo.....

jankaja
21. sep 2012

baby, nemohli by ste mi niektorá hodiť link na ten dokument Bábätká vo vode, čo ste pozerali? Asi som slepá, neviem to nájsť ani podľa dátumu vysielania. Ďakujem 🙂

emamichaela
21. sep 2012

@martinka8 wow! Skvele! Sikulka mala!!! V dobrom zavidim, nasa sa len plazi ☹ uz sa neviem dockat, ked budeme aj my bezkat.

kajkovajanka
21. sep 2012

@emamichaela chapem, aj ja som tak pozerala na ine pohyblivejsie babatka, nez bolo nase 🙂 , ale aj tak, uzivaj si, kym sa Emka nachadza tam, kde ju polozis 😀 😀

tamaska
21. sep 2012

@jankaja nenašla som to na nete, ja som to pozerala z archívu na telke. 😖

vicki2012
21. sep 2012

Ahojte maminy, je tu niektora z vas, ktorej sa vase dietatko povracalo z obeda? Moja dcera pekne spapala obed - mixovana strava - kura,dyna,kalerab+vajicko+hruska(musi byt jedlo sladkej chuti). cca po 2.5 hodinach sa mi zvracala 2x. Vecer pred ulozenim do postele som je tradicne dala MM a vyvratila mi ho tiez. Teploty nie su, letargicka nie je, stolica zatial v poriadku. Neviete mi poradit? Snad jej len nieco nesadlo na zaludok. Predpokladam vajco! Budem vdacna za vsetky napomocne prispevky.

emamichaela
21. sep 2012

@kajkovajanka prave,ze sa nenachadza 🙂 nahaname sa po byte. Len ide ako vojak po laktoch. Vobec este nesedi a o takejto chodzi zatial len snivam ☹

emamichaela
21. sep 2012

@vicki2012 ja sa tiez priklanam k vajcu. A davas naraz maso aj vajco? Nieje to moc tazke? Kalerab a hruska tiez nic moc kombinacia. Podla mna uz bude zajtra dobre. Drzim palce.

vicki2012
21. sep 2012

@emamichaela Dakujem, ja dufam v to tiez. Moze byt, ze kombinujem prilis vela zeleniny a chuda jej brusko to nezvlada. :(

zapka21
22. sep 2012

@vicki2012 asi kvoli prekombinovanosti.. a to vajicko si davala dufam, ze len zltko

jankaja
22. sep 2012

@rebecca2006 Natálka sa zatiaľ len plazí, ale to teda ide ako blesk. Pomedzi to trénuje hojdanie sa všetkých štyroch, ale keď sa chce za niečím "rozbehnúť", tak sa švihne na brucho a plazí sa. Ešte nesedí pevne, tak ju okrem vysokej stoličky, v ktorej sa kŕmime, neposádzame, občas sa posadí v kočíku, ale zvyčajne je tam v takom poloľahu.
U pediatričky som sa pýtala, či je pohybovo OK a povedala že hej, že v poriadku. Predtým chcela zvažovať, či ju pošle na rehabilitáciu, lebo nezapierala nožičky, ale teraz už zapiera (len samozrejme, sama sa nepostaví).
Od budúceho týždňa budeme chodiť na baby plávanie, tak dúfam, že jej to prospeje.

jankaja
22. sep 2012

porazí ma, Natálka spávala krásne do siedmej, pol ôsmej a posledné 2 dni sa zobudila ešte pred šiestou a už nie a nie zaspať 😖

kajkovajanka
22. sep 2012

odisla som na wecko a malu som nedala do ohradky (lebo je uz trosku nervozna (vstala o siestej 😝 )) a co som nenasla 😀 😀

mimuska2
22. sep 2012

@kajkovajanka poupratala zatial 😀

mirka2010
22. sep 2012

@1234lubka no teeeeda, tak to ti verim, ze roboty tam mate teda sice dost...ale za to, krasna zahrada a ako pises, urcite to ma svoje caro a hlavne ak je tam este babka, tak aj navzdy krasne spomienky 🙂 ja som myslela, ze ste kupili starsi dom, ktory chcete prerobit...a mas uplnu pravdu, lepsie nove postavit, ako prerabat...ale casom si prerobite k svojej spokojnosti, a aj chodenie na wc ist casom nejako vyriesite 😀 😀 😀 😀 😀 hlavne ze mate svoje, to je dolezite 🙂 a co planujete na vikend?

mirka2010
22. sep 2012

@kajkovajanka uzaaaaaasna fotka 🙂 milo ma pobavila 🙂

mirka2010
22. sep 2012

@mimuska2 no je to nieco nadherne, to je pravda...a tie kadejake nove zvuky co si v noci premysli 🙂 inak, tuto noc sa aj nasemu nieco zle muselo snivat, tak krical zo sna...az tak zvlykal...tak som ho hladkala, aj na ruky zobrala, ale tak tuho spal ze ani to nepomohlo...moj chrobacik 🙂 a co idete robkat?

mirka2010
22. sep 2012

@vicki2012 ahojky, ja teda neviem, ale ta kombinacia celkovo asi musela byt dost narocna na travenie, takze asi jej to len nesadlo...

mimuska2
22. sep 2012

@mirka2010 akurat mi malinka zaspala a ja jej varim obedik.a konikujem 😀 a vy?