icon

Januárové detičky 2012

lilly2711
2. máj 2011

Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀

obedwix
13. máj 2011

aj ja tu chcem patriť!!! všetkým vam držím palce...ja sama som januarovka 🙂 ...najlepšie deti na svete 😅

jamka31
13. máj 2011

@vierka0
Aj ja si dám kávu poobede, myslím, že jedna denne nie je až také zlo... keď som ich pred tehotenstvom vypila aj 6 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

jamka31
13. máj 2011

@sariella
Určite 🙂))) a človek tomu aj podvedome verí 🙂))

vierka0
13. máj 2011

@feb13 tak dufam, ze krvacanie prestane a ciarocka bude silniet..ja som pred dvoma mesiacmi tiez spinila, aj ciarocka najprv tmavla a potom zacala blednut..ak spinis, treba ist k lekarovi, nech ti aspon duphaston da..

vierka0
13. máj 2011

devy, a byva vam zle? lebo mne vlastne nic nie je (ak odmyslim celodenne mierne zavraty, navaly tepla a obcasne šťavy alebo palenie zahy)

solinkarka
13. máj 2011

@vierka0 mne teda byva zle, uz stvrty den 😖 nevraciam ale nehorazne ma napisana a kruti mi v zaludku ☹

marosusu
13. máj 2011

tak baby asi sa k vam pridam.,,.k lekarovi idem v utorok ale zatial vsetko nasvedcuje tomu ze budeme mat mimi,.,.prepokladany DP je 19,01,2012,.,.,. 😀 😀 😀

solinkarka
13. máj 2011

@marosusu huraaaaaaaa 😵 vedela som to 😵

marosusu
13. máj 2011

@solinkarka taak snad vsetko bude v poriadku,,.,..,ja sa tesim velmi,.,.,.testiky silneju,.,.,.:D

solinkarka
13. máj 2011

@marosusu tesim sa z tebou 😉 kedy si mala poslednu mrchu?

marosusu
13. máj 2011

@solinkarka posledna bola 13.04. a dlzka cyklu 29 dni,.,.,.

vierka0
13. máj 2011

@solinkarka a beries B6 ? ta vraj pomaha pri takychto stavoch..to je pyridoxin - ja beriem magneb6
@marosusu blahozelam, videla som ta v inej teme, super, ze sa podarilo 🙂

marosusu
13. máj 2011

@vierka0 dakujem velmi pekne,.,.,.a drzim prstiky aj tebe 😉 😉

solinkarka
13. máj 2011

@marosusu takze si 4tt+ 2 😉
@vierka0 nie neberiem, z B beriem len B12

marosusu
13. máj 2011

@solinkarka noo asi hej,,.,.ty uz si bola prvy krat u lekara ca sa tam deje ??

vierka0
13. máj 2011

@marosusu no my to potrebujeme, o jedno babo sme uz prisli prednedavnom..
@solinkarka tak skus si kupit tu b6 - jednu tabletku denne, tam mas tusim 20mg, nie je to vobec drahe ten pyridoxin, nejakych 80centov stoji tusim..

marosusu
13. máj 2011

@vierka0 no som sa docitala,.,.,.taak strasne drzim prstiky,.,.,.:D

solinkarka
13. máj 2011

@marosusu no bola ale to len v ramci preventivnej, tak som mu spomenula ze som asi tehu...prezrel ze sliznica vysoko, na sono bolo este skoro, aj ked pozrel nic ta este nevidel...takze idem v pondelok a uz bude bublinka a bola by som rada keby bolo uz aj srdiekco, mozno este nebude bo budem len 5tt+ 5.....mozno ti zobere krv na HCG a mozno uz kukne na sono, zalezi od doktora...v pondelok ti dam vediet
@vierka0 no ak neprejdu cez vikend tak sa popytam

marosusu
13. máj 2011

@solinkarka ja si asi budem pytat aj papier nejaky pretoze v praci nebudem mohla vykonavat to co doteraz-som skladnik a preberam tovar-takze zdviham aj tazke veci hmm a toho sa bojim takze preto aj taka skora navsteva doktora to by som mala byt pomaly 5tt

vierka0
13. máj 2011

@marosusu no urcite by si tazke veci zdvihat nemala..ja som minule chcela na ruky zobrat synovca a tak ma brucho zabolelo, ze som si hned uvedomila, ze treba si na seba davat pozor..

feb13
13. máj 2011

@vierka0 Diky, no k dr si myslim ze je zbytocne, pretoze sa to len teraz uhniezduje tak este nic vidiet nebude... som len 24DC a krvacat som zacala 19DC takze asi by so mnou este nic neurobil... ono sa musi dobre zachytit na sliznici a ked to samo nedokaze, tak krvacanie sa da docasne zastavit ale tym problem nie je vyrieseny.
Situaciu komplikuje, ze mam 5 mesacne babo, ktore zje maximalne tak 2-3 lyzicky prikrmov denne takze prakticky plno dojcim a nechcem ho tak zo dna na den odstavit... ani nejaky kludovy rezim nemam sancu drzat popri nom... takze drobcek bud zabojuje alebo nie, myslim si ze v tejto faze mu nedokazeme pomoct. Ale ja verim tomu, ze to krvacanie je len z nidacie.
Pre istotu som na par dni prestala brat mamavitaminy, pretoze obsahuju cecko a to mi v minulosti robilo zvysene krvacanie (dasien, nosa), mozno je to aj tym.

@marosusu Ja som bola pri prvom tehu preradena akoze na inu pracu, lebo som robila nocne sluzby. Ale doki mi nechcel dat papier az ked na sone bolo vidiet bijuce srdiecko a to bolo zaciatkom 7tt. Potom ak by sa ti z dovodu preradenia znizil prijem, treba podat do socialnej poistovne ziadost o vyrovnavaciu davku, tlacivo ma gynekolog.

vierka0
13. máj 2011

@feb13 tak to uz dost dlho spinis, 5dni..no pri 5mesacnom dietati, ktovie, mozno ina hladina hormonov..najma ked este kojis..ale to uz by si asi mala odstavit pri tehotenstve, nie?

pikacu331
13. máj 2011

solinkarka ano dal mi ale o 10 dni mam ísť ešte na kontrolu či to rastie a ide to ako to ma isť. Už bolo srdiečko tak dal. Pri prvom dieťati som išla hneď ako mi začala men.... meškať a vtedy mi ju nedal lebo to bolo všeliaké. jamka31 ja som pri prvom pila normálne kávu ale teraz som ju vysadila úplne.

feb13
13. máj 2011

@vierka0 Ano je to dneska 6. den, nie je to spinenie ale jasna cervena krv. A v noci nekrvacam, iba cez den, a to tak na jednu vlozku (teda keby som z hygienickych dovodov nemenila castejsie), prvy den boli len 3-4 fliaciky a dnes tiez uz len ako keby krvava voda takze pomaly sa to ustali, asi. Teda dufam. Precitala som niekolko veci o nidacnom krvacani a niektore baby to presne takto opisali a fakt niektore to mali 5 dni a nidacia vraj trva cca. 5 dni (tak ja uz mam siesty no). Vlastne 3. den krvacania som zacala mat citlive bradavky pri kojeni a to mi bolo podozrive a na druhy den som si spravila test. Kedy som mala ovu netusim, ale pred 8DC som urcite nemohla zostat tehotna takze ten 19DC moze zodpovedat zahniezdeniu.
Ja si myslim, ze v takomto rannom stadiu ak je plod zivotaschopne a zdrave tak mu bezny zivot neublizi, a ak nie je tak sa ho neda zachranit maximalne oddialit... a tie hormony mam tiez vselijako to je pravda.
Vraj pocas fyziologickeho tehotenstva sa moze kojit, aj ked je to rizikovejsie. Pravdepodobne sa maly po case odstavi sam, lebo sa zmeni chut mlieka, alebo mi to mlieko ubudne uplne. Kazdopadne chcem cim skor redukovat kojenie na 2x denne prip. 1x len sa maly najprv musi rozpapat.

vierka0
13. máj 2011

@feb13 tak len nech ti to dobre dopadne..drzim prsty, mas toho dost s patmesacnym drobcom? 🙂

feb13
13. máj 2011

@vierka0 Tak hej, no ako kedy ale v utorok dostal ockovanie a 2 dni mal z toho teploty, tak som musela kojit este castejsie. A teraz zase ma "mrzute dni", ked ho musim stale dvihat a nosit... mava take obdobia. Akurat mi to teraz obzvlast nevyhovuje ale co uz. 😅 Uvidime ako to dopadne. Vlastne menzes mam dostat az buduci tyzden (ked uz, lebo teraz som mala take nepravidelne krvacania a doktorka hovorila ze to su anovulacne z kojenia), takze za normalnych okolnosti by som este vobec nemala tusit, ze som tehotna. 😅

A ty odkial vies hodnotu hcg? Bola si na krvi?

tini33
13. máj 2011

@jamka31 gratulujem aj tebe 🙂) Ja som nasla v jednej poradni na nete o kave, ale aj tak si myslim ze je to vsetko individualne a v malom mnozstve sa moze vsetko, samozrejme okrem cigariet a alkoholu ... "má pitie kávy ( 4 silné turecké ) na začiatku tehotenstva, kedže som o nom nevedela, negatívny vplyv na vývoj dietatka? Odpovedá Doc. MUDr. Jozef Záhumenský nebol preukázany negatívny vplyv kávy na graviditu. "

mykky
13. máj 2011

Ahojte mamičky! Aj ja budem rodiť pravdepodobne v januári. Ešte síce nemám vystavenú tehotenskú knižku, ale tehotenstvo mám potvrdené. Mám to trošku komplikované, pretože si chcem zmeniť gynekológa a terajší gyn. mi nechce vydať kartu, pretože od posledného vyšetrenia musí ubehnúť 6 mesiacov. Vraj podľa dohody, ale je o nijakej dohode neviem. Už mám aj vybraného nového gynekológa, ktorý mi to tehotenstvo potvrdil-vyšetril ma aj bez toho, že uňho ešte nemám kartu a chce ma vidieť o 3 týždne, aby mi už urobil všetky potrebné vyšetrenia, ale problém je, že kartu si môžem vziať až koncom júna..... ☹ ináč za predčasné ukončenie dohody sa platí 15 EUR. Je toto normálne!!!! To už nemám právo ani slobodne sa rozhodnúť akého chcem gynekológa!!!!!?????

noja2210
13. máj 2011

@mykky to moze ta obmedzovat? ja som menila lekarov minuly rok a na sukromnej klinike kam som prechadzala mi to vysvetlili tak, ze ty podpises dohodu o zdravotnej starostlivosti u noveho lekara a das mu info u ktoreho lekara si vedena ty aj s adresou a lekar vyzve lekara na zaslanie dokumentacie a od nasledujuceho mesiaca si pacientkou toho noveho - Ale skus zavolat do tvojej zdravotnej poistovne ze ako mas postupovat

mykky
13. máj 2011

@noja2210 Ďakujem, skúsim. Lebo nechcem sa rozísť so svojím gynekológom v zlom, ale jeho postupy sa mi vôbec nepáčia.