icon

Januárovky 2017

zardia
10. máj 2016

Ahoj, vcera slm si nasla // na teste a rada by som tu nasla dalsie spriaznene duse 🙂 mam sice profil na ceskom konikovi, ale kedze som Slovenka rada by som mala takuto skupinku tu 🙂

jetotu
26. nov 2016

Baby, kupujem aniball.... Pomôže mi podľa vás? 🙂

lalia87
26. nov 2016

@jetotu aj mne ked v 36tt povedia ze idem normalne,hned ho kupujem 🙂 daj potom vediet ako sa ti s nim cvici,budes ma zaucat 😂 na kurze vraveli,ze vdaka nemu je menej nastrihov a aj psychicky to zene pomaha,ked vie,ze aniballom vytlacila velkost hlavicky,alebo sa k tomu aspon priblizila.

jetotu
26. nov 2016

@cookie ja som pri dcérke mala nachystané vseeetky masticky v pôrodnici 🙈 nakoniec som nepoužila ani jednu. Vždy som umyla čistou vodou, poriadne vysusila a potrela som si mojim mliekom. Nikdy som nemala problémy s popraskanymi bradavkami. 🙂 a teraz nekupujem nič. Keby došlo k najhoršiemu, čo dúfam že nedôjde určite pôjdem do prírodných olejov.

buchta666
26. nov 2016

Nie jedna, ale 10ks stoji 12,-€ 🙂

jetotu
26. nov 2016

@lalia87 si predstav že som ho už raz mala :D objednávka mi prišla v deň nástupu do nemocky :D ale to som už vedela ze ma čaká sekcia. Tak som ani neprebrala zásielku a hneď som im volala že čo vo veci :D tak dúfam že teraz to tak nedopadne :D ale bojím sa kus toho :D

lalia87
26. nov 2016

@buchta666 tak to je hned lepsie 🙂 lebo som nasla aj take kde jeden kus stal 9€,tak reku ked su take kvalitne tak stoja tolko vela prevela 🙂

lalia87
26. nov 2016

@jetotu no ja si neviem predstavit,ze si tam mam nieco nacpat a potom nafukovat 🙂 malo by sa to vraj striedat s masazou hradze a necvicit kazdy den. No vsak uvidis,budes nam davat info 🙂

lenkavalkova
26. nov 2016

Ano su tie Pepcove plienky tensie, ale zas su pekne obrazkove. A take tie klasicke biele este mam po chlapcoch a su stale dobre, to som len tak 5 ks bola dokupit, lebo neviem ako vy, ale my do porodnice si musime doniest aj 10ks latkovych plienok...

lalia87
26. nov 2016

@lenkavalkova no aj my tak. Vsetci mi vravia,ze potrebujem takych 15-20ks,tak preto uz ked mam pepcove som rozmyslala ze este nejake kvalitnejsie 🙂 to je super,ze ty mas zasoby po dietkach 🙂

cookiee
26. nov 2016

lalia87
http://www.babytip.sk/plienky-a-prislusenstvo/p...
ja som si minule objednala tieto a sú super......veľmi sa podobajú na tie staré, komunistické, ktoré používali aj naše maminky pri nás 🙂
Ja budem mať ešte zopár aj tých starých, moja maminka ich šetrila pre mňa 😍

je to tu
S tým materským mliečkom to máš pravdu, to sa mi páči a bolo super, že si nemala popraskané bradavky. Lebo čo počúvam tak veľa žien má problém s bradavkami. Tiež to potom v nemocnici vyskúšam 👍
A táto lanolínová mastička je 100% prírodná takže určite nieje na škodu 🙂

jetotu
26. nov 2016

@cookie jasnacka, lanolinova je super, keď nezabere olejcek tak jedine tu 🙂

lalia87
26. nov 2016

@cookiee toto su tusim tie,co som ja videla priamo na ich ceskej stranke 🙂

lalia87
26. nov 2016

Inak zeny viete ako ma nastval svagor? Tie co ste videli ked sme sa tu dohadovali o tortach,tri tyzdne som vymyslala prekvapko,prichut torty na oslavu mojej sestry-jej meniny,narodky a meniny mojej polovicky. Chcela som im so svagrom vymysliet prekvapko,niekam ist,nieco podniknut.Ked som sa pytala svagra,tak to je skoro to je skoro riesit to,potom on nevie co vymysliet az nakoniec sa nic nevymyslelo a bolo to u nas,teda jedina prekvapena z oslavy bola moja sestra a moj drahy chudak o vsetkom vedel. Sestra ma bud.tyz.narodky.no neorganizuje svagor jej oslavu v jednom podniku? A je to velkeee tajomstvo,nemoze sa to dozvediet. Chapete to? Zrazu uz ma napady? Tak ma to zamrzelo,je to uplne nefer voci tomu mojmu.

nikolienkaa
26. nov 2016

Inak medzi rečou chystá sa niektora rodiť v Nitre ? 🙂

buchta666
26. nov 2016

ja budem rodit v NR

natalia_17
26. nov 2016

Baby tie plienky v pepcu maju ale dva druhy. Jedny su take ako popisujes lalia87 tenka polopriesvitna bavlna nie moc prijemna na dotyk. Ale ja som tam kupila hrube kvalitne plienocky a este som si dokupila dalsie. Myslim ze jr tam napisane ze su falnrlove. Ak chces poslem foto ake su ked budem doma.

nikolienkaa
26. nov 2016

@buchta666 a na kedy to vidíš žeby si rodila ? Ja chcem v decembri 😁😁 Termín mam 1.1. Ale naposledy mi doktor napísal 29.12. Tak uvidime kedy sa vypýta

buchta666
26. nov 2016

@nikolienkaa
ja mam termin az 21.1.17, na 3d sone mi dali termin 15.01.17, a pojdem sekciou, tak o 10 dni skor, cize okolo 05.01.17, ale uz by som tiez naradsej sla v decembri, lebo neviem vydrzat uz sama so sebou... 🙂

lalia87
26. nov 2016

Ja pojdem tiez v nr ale nestretneme sa lebo ja som az 31.1. A cisarsky teda byva o 10dni skor? To by bolo,ze by bola mala na svete uz 21.1.juhuuu.
Mate ten zoznam,ze co treba do porodnice? Davali nam ho na kurze. A budete mat nadstand.izby ci nie?

zardia27
26. nov 2016

@jetotu ja uz mam kupeny 🙂 v CR to doktori sami doporucuju, ze maju dobre skusenosti, len slovenski dr sa k tomu nejak nestavaju no.. ja co som pocula okolo, tak len sama chvala, nielen preot ze zeny boli bud vobec bez poranenia alebo len velmi jemne nastrihnute na steh, dva, ale hlavne, ze vedeli ako tlacit, takze im to velmi pomohlo, boli sebavedomejsie, nemali taky strach z porodu a vacsina z nich pisala ze dieta bolo na 2-3 zatlacenia vonku...

nikolienkaa
26. nov 2016

@lalia87 ja nechcem uz nadštandardnú i ked som stale chcela,ale potom na teba seru ony to tak berú ked chceš byt sama tak bud... ja ani manžela uz nechcem pri pôrode lebo budem mat pôrodnú babu 🙂 a ked to bude bez komplikácií tak ma aj odrodi 🙂

lenkavalkova
26. nov 2016

Prvy cisarsky nebyva velmi skor pokial viem. Aspon ja som mala prvy cisarsky naplanovany iba o 2 dni skor ako bol termin. Az druhy som mala planovany nejakych 8 dni skor koli riziku, ze sa jazva roztrhne v tom finale, kedze som mala iba rok a pol po prvom cisarskom. Teraz ratam po 9 rokoch s tym, ze ked mi ho naplanuju o 8 dni skor, tak budem rada ;)

nikolienkaa
26. nov 2016

@lalia87
@buchta666
Toto mam od jednej baby z koníka zevraj to tam niekde majú na dverách ale mam presný zoznam od tej mojej pôrodnej idem odfotit

nikolienkaa
26. nov 2016

🙂

sandri
26. nov 2016

@nikolienkaa co su to stetocky?

lalia87
26. nov 2016

@nikolienkaa ja som rozmyslala nad tou nadstand.hlavne kvoli hygiene,ked sa budem chodit osprsit.neviem ako je to uz ked sa porodi,ale ked som lezala na zac.tehu na gynekologickom,tak tie spolocne sprchy a wc boli masaker,wc smrad a bolo mi z toho spatne a sprchy poradovnik,voda tam stala a ja v tom,som si kadejake humusoviny predstavovala 🙂 Tak neviem ci uz hore vyssie maju sprchy na izbach automaticky,ak by nie,tak kvoli tomu by som chcela byt sama. A aj kvoli navstevam. Ten prvy zoznam mam aj ja.
@lenkavalkova aha,tak potom nic,koniec januara to isti 🙂

nikolienkaa
26. nov 2016

@sandri do uši detské na čistenie

nikolienkaa
26. nov 2016

@lalia87 no aj ja by som vlastne chcela koli tej sprche a wcku,ale ved uvidime ako to tam bude ci úplný hnus a ked tak sa popýtam na nadštandardnú

lalia87
26. nov 2016

@nikolienkaa no vravim,ja uz zazitky mam 🙂 a ak pojdem normalne rodit,tak to sa budem chciet stale oplachovat a v spolocnych,brrr. My z kurzu budeme mat aj navstevu porodnice,tak som zvedava 🙂

buchta666
26. nov 2016

@lenkavalova
@lalia87
v NR robia sekciu 7-10 dni pred terminom, ja som mala prve tiez sekciou - termin som mala 14.09.14 a sekcia bola dokonca 27.08.14, a nemala som predtym ziadne komplikacie preco by mala byt sekcia skor, len sa im zdalo, ze maly bude velky.
ani ja asi nebudem chciet nadstandartnu izbu, iba v krajnej nudzi, tie spolocne sprchy na novorodeneckom nevyzerali pred 2rokmi zle, ale tiez som lezala na gynekologii, a tam katastrofa