icon

Januárovky 2017

zardia
10. máj 2016

Ahoj, vcera slm si nasla // na teste a rada by som tu nasla dalsie spriaznene duse 🙂 mam sice profil na ceskom konikovi, ale kedze som Slovenka rada by som mala takuto skupinku tu 🙂

marusia_81
28. nov 2016

Ja zase nespím, mám kontrakcie asi dve hodiny .už som sa osprchovala a neviem čo ďalej ide byť... 😢

marusia_81
28. nov 2016

Tak nechod do roboty, nebudeš vládať...a už na MD treba ísť... Mňa ide vypísať 2.12.,len mám niekedy pocit, že dovtedy aj porodim...

aniko_h
28. nov 2016

@marusia_81 a neprechadzaju ta tie kontrakcie ani po tej sprche?a su pravidelne? Fuuu esteze take nemam zatial. No musim do roboty.mne materska prislucha az od polovice decembra a pn nechcem ist lebo sa mi nechce byt doma zavreta kvoli kontrole. Nejako to vydrzim.mam super sefa tak ma aj zvxkne posielat domov ked vidi,ze som ustata a spravim si robotu.a zaplati mi cely den 🙂

marusia_81
28. nov 2016

Už som to mala viackrát, po sprche vždy prešlo, teraz mi je už lepšie, už to utícha 😊 , ale brucho mám ako skalu.. Ja som šla pred dvomi týždňami na PN, doktor mi odporučil... A kontroly, že k tehotným nechodia, ževraj ja riadne behám kadetade... 😊 najhoršie sú tieto prebdene noci a potom funguj cez deň, hrôza... Tak choď už spať....

julinka88
28. nov 2016

Ahojte baby tak dnes pridavam ako rastieme a zda sa mi ze mi zacina padat brucho este je ale skoro aj pre nas ostatne co tu citam takze vela oddychu lebo babatka misia byt este v bruskach😉

zuzuk22
28. nov 2016

julinka 88 krasne brusko🙂 veru este nech vydrzia aspon do noveho roka deticky dnu 🙂

majaon
28. nov 2016

zuzuk22 aj ty ides na MD 12.12.? lebo pozeram,ze mame rovnaky TP 🙂

nikolienkaa
28. nov 2016

Dievčatá prosím vás co znamená to CS v tehotenskej knižke tam to píšu kde su subjektívne ťažkosti ... doteraz mi tam písal cs1 v októbri Cs 2 a teraz minuly tyzden CS5 ...nechápem co to je ...? Ved mna nič neboliii ani nič tak prečo to tam je 😂

aniko_h
28. nov 2016

@marusia_81 tak čo čítam tu na koníkovi v skupine januárovky 2017 tak baby mávali kontrolu. Tak buď opatrná 🙂 inak som potom zaspala cca okolo tretej. Už aj pes bol na mňa nervózny čo som sa tam toľko prevalovala. Nevedela spať odomňa :D

zuzuk22
28. nov 2016

majaon no ani neviem presne ale tak asi ano ked mame rovnaky termin 🙂 naposelady mi sestricka povedala ze nabuduce mi uz vypise papiere na matersku. Mam prist 5.12 🙂

majaon
28. nov 2016

zuzuk22 jaj co to furt nejde oznacovat...no ja uz som aj poslala papier do roboty a zevraj to bolo len len,lebo oni to potom posielaju do socialky a to nejak dlsie trva,neviem no...🙂

zuzuk22
28. nov 2016

@majaon
Ja som sa pytala v robote ci treba daky papier a ze nie ziadny ked idem z jednej materskej rovno na druhu. Ze staci potom len rodny list poslat do roboty tak teraz neviem

majaon
28. nov 2016

@zuzuk22 tak asi v kazdej firme to maju inak,asi u teba maju podklady este z prvej MD,tak si to vyhladaju a u mna asi nemaju,no co uz,hlavne aby sme dostali co nam patri 😉

zuzuk22
28. nov 2016

@majaon tak tak 🙂

marusia_81
28. nov 2016

@aniko_h no som si aj myslela, že si zaspala aspoň že tak. Ja som až voľakedy o 5:30 a doteraz som dospavala... Asi raz za týždeň mám takúto noc. ... 😒 ale iba keď mám falošné kontrakcie ako túto noc...

julinka88
28. nov 2016

@nikolienkaa ahoj no ja to v knizke nemozem najst ani vo vysvetlibkach
Iba sc co znamena cisarsky rez alebo cx a to je krcok maternice tak nvm

grelu
28. nov 2016

@nikolienkaa cs je cervix skore...stav krcka maternice

kwr
28. nov 2016

Slobodaaaa akurat sme boli vylozit svokrovcov na letiskuuuu. Maly hned zaspal ako som.ho ulozila do postielky...len cesta naspat bola horsia kedze Alfiemu sa uz nepaci ked dlhsie soferujem, asi ho uz tlacim...a to len hen hodinku som bola za volantom...uvidime co zajtra na poradni...

nikolienkaa
28. nov 2016

@grelu dakujem a co to znamená 1 ,2,5??

veronikanellka171
28. nov 2016

Pozor pn kontroly chodia aj tehotnym.. mne nastastie nikto nebol za tie 4mesiace

zuzuk22
28. nov 2016

Dnes sme si urobili muffiny 😜

lalia87
28. nov 2016

Baby na krst je jedno aky bude farar? Moze to byt aj vojensky,co je pre armadu? Len musi byt nasho vierovyznania?
@zuzuk22 mnam,ake to su? Ja idem dnes robit skoricove susienky uz na vianoce,ak teda vydrzia dovtedy :D

zuzuk22
28. nov 2016

@lalia87 u nas by nevydrzali 🙈 polku som spravila ze som do cesta zamiesala pokrajane mandarinky v konzerve a do druhej polky cesta som primiesala mrazene lesne ovocie 😝

lalia87
28. nov 2016

@zuzuk22 ja si myslim ze tiez.nevydrzia,lebo by som.len sladke jedla :D mnam,takze nejake klasicke muffinove cesto? Mne prisli.ako nejake kavove,ale momentalne by som zjedla barjake,velice dobre vyzeraju 😍

grelu
28. nov 2016

@nikolienkaa no cim vyssie cislo, tym je krcok "opotrebovanejsi"...do toho skore sa rata dlzka krcka, konzistencia, ci sa otvara....ja mam v knizke popisane, ako sa to boduje, ale myslim, ze to je subjektivny nazor lekara...napr. mne to nikdy nikto nezapisoval

nikolienkaa
28. nov 2016

@grelu no ja tam mam teraz 5... nechápem prečo mi to nevysvetlil...hlavne ked som na koze tak len hovorí ze všetko mame super

fronili
28. nov 2016

Babi ja vas citam ale nestiham momentalne pisat.Peciem oplatky na objednavku vianocne ako kazdy rok.Simi buwa tak mam teraz cas.Ja mam kontrolu vo stvrtok a v sobotu mame mensiu oslavu manzel ma 30ku tak musim este vsetko spisat a dat dokopy.Uz sme boli aj na prechadzke snezi po troske ale nedrzi sa to na zemi ale zato zima je riadna ☃

sandri
28. nov 2016

Maly je dole hlavou, huraaa 🙂 2170g, je 2 tyzdne popredu, cize bude mat minimalne 4 kg. Kedze jeho brat mal vahu 4,5 kg, ani som ine necakala 🙂 inak vsetko v poriadku, az na to, ze mam v kuse plny nos, asi nejaka tehotenska nadcha - mne to nevadi, ale muz sa stazuje, ze v noci strasne chrapem 😀 tak som dostala od alergologicky tu morsku vodu do nosa, uvidime, ci pomoze.

mattkapd
28. nov 2016

Tak ja som sa dnes pustila prvy krat do medovnickov..som zvedava ci sa aspon jest budu dat lebo ja a kuchyna je ako jeden velky vtip😂😂..vzdy tu kuchynu obchadzam na niekolko metrov ale nuda robi svoje..inak babule rada by som sa vas opytala kolko dni pred nastupom na MD vam vypisal doktor papier..ja totizto nastupukem az 19.12 poradnu mam az 20.12 a ze vtedy mi to vypise..myslite ze to v praci nebude vadit?

nikolienkaa
28. nov 2016

@mattkapd podľa mna to bude vadiť ja som tiež nastupovala na materskú 20.11. A poradňu som mala 24.11.
Tak som si šla pred termínom nástupu na materskú pre papier 👌 A potom poslala personalistke v mojej firme a hotovo a potom normálne na poradňu