icon

Januárovky 2017

zardia
10. máj 2016

Ahoj, vcera slm si nasla // na teste a rada by som tu nasla dalsie spriaznene duse 🙂 mam sice profil na ceskom konikovi, ale kedze som Slovenka rada by som mala takuto skupinku tu 🙂

veronikanellka171
8. dec 2016

Mam moznost ist na poradnu utorok alebo stvrtok, pojdem asi vo stvrtok a rovno vybavim aj poucenie o epiduralke

aniko_h
8. dec 2016

@zuzuk22 z iného poistenia je ak by si mala dve pracovné miesta, alebo napríklad by si aj popri zamestnaní podnikala, a odvádzala si do sociálne poisťovne. Takže ty si to neuplatňuješ 🙂

zuzuk22
8. dec 2016

@aniko_h dakujem aj som tak dala ;)

lalia87
8. dec 2016

No ste mudrejsie baby 😂 😂 😂

weroneeka
8. dec 2016

@majkavid Predoperacne Ti mozu urobit aj v den porodu v nemocnici 🙂

lalia87
8. dec 2016

@veronikanellka171 u nas ze sa epiduralka nedava 😕

veronikanellka171
8. dec 2016

@lalia87 to vaazne to je ako mozne? Aach ja ju nechcem ale zazmluvnim a zaplatim si ju hned dalsi tyzden nech idem s kludnym svedomim rodit.. a pojdes teda bez epi?

misinkad
8. dec 2016

baby.neviem ci sa to tu rozoberalo. tie, ktore ste na rodicovskom a presli ste teraz na matersku. treba ist na urad prace odhlasit rodicak? cize ak som to dobre pochopila podla studovania na nete, tak budem dostavat teraz uz len matersku a na starsieho syna, ktory bude mat 3r vo februari dostanem este 6 tyzdnov nejaky prispevok. tak?

lalia87
8. dec 2016

@veronikanellka171 no ak pojdem normalne rodit,tak neviem co budem..no budem musiet bez nej,ked ju nedavaju. Mozem si ale zaplatit rajsky plyn.

zuzuk22
8. dec 2016

@misinkad no to nevidm ci to treba aj odhlasit 😁 treba ? Ale co viem ja tam na to starsie doeta sa uz bude dostavat len tych 23eur ci kolko to je nic ine tak nevidm . uz som z tychto veci debil

zuzanadringus
8. dec 2016

@zuzuk22 preskrtnut mas uplatnujem... ostane ti neuplatnujem... teda ak nie si este inde zamestnana alebo pripoistena....

zuzzuli
8. dec 2016

@misinkad ked ti pride rozhodnutie o materskej, treba ho odniest na upsvr 😉 vcera to tam bol manzel odovzdat

jetotu
9. dec 2016

@misinkad presne ja riešim ten príspevok pre dcérku. Keď pôjdem odniesť ten papier na upsvar tak sa budem pýtať

veronikanellka171
9. dec 2016

Poradte mi, to ze mam uz makky pootvoreny krcok znamena ze mozem o dva tyzdne porodit?
Lebo od vecera rozmyslam ci mam ist do nemocnice na poradnu utorok alebo stvrtok., ide o to bojim sa ze nestihnem vybavit epi.. zevraj treba ist na sono a ekg a ze na sone sa treba objednat.. len aby lekarka nenadavala ze som prisla uz v utorok.. rozumiete co myslim? Poradte mi.. isto nebudem lezat s vylozenymi nohami, len sa bojim ze ma to zrazu chyti bez epi..

jetotu
9. dec 2016

@veronikanellka171 🙂 určite chceš epi? 🙈 ja som mala od 30.tt pri zojke mäkký pootvorené na špičku prsta a nič sa neudialo ;) nestresuj, ja idem bez epi, pôrodná asistentka má vyslovene od toho odhovorila tak jej dôverujem

veronikanellka171
9. dec 2016

@jetotu chcem epi mne zas moja lekarka vcera ze ona sama by bez nej nesla ze si ju mam isto dat 😂

jetotu
9. dec 2016

@veronikanellka171 no biznis je biznis ;) či s ňou abo bez určite to dobre dopadne ;)

jetotu
9. dec 2016

33 deniii 33 dniiii kedy príde posledný? 🙂
Zajtra má manžel narodky, podotýkam termín mala svokra ako ja 11.1 🙈😂 a bruško nám padlo nižšie 🙂🙂🙂

fronili
9. dec 2016

@veronikanellka171 aj ja chcem opät bez epi.ked som po pôrode videla spolubyvajucu vedela som ze to bolo spravne rozhodnutie nakolko mala stoho hrozne problemi este na druhy den sa nemohla postavit asi jej to zle pichli az na druhy den s tocakmi hlavy sa postavila.

zuzuk22
9. dec 2016

Tiež som rodila bez spi a v pohode 🙂 ani by som nechcela . Aj teraz budem bez 🙂

fronili
9. dec 2016

@jetotu kraaasne brusenko mas aj ja som dnes presne 33+0 a uz sa neviem dockat ale.viem ze este musi vydrzat v bdusku.no posledne dni ma pobolieva brucho a od vcera vecera mam bolesti ako pri MS a hrozne ma bolia nohy a panva.tak dufam ze to neni predzvest ako pri Simcovi.

fronili
9. dec 2016

Babi ja dnes takto presne 33+0 tt

lalinka18
9. dec 2016

@fronili ja som 32+3,a tiež mám posledné dni občas také kratučké akoby menzes.stahy,tak ale citala som že v týchto týždňoch je to už normálne,tak hadam nehrozí nič ešte aspoň tých 6tyzdnov musíme vydržať v brusku

jetotu
9. dec 2016

@lalinka18 mne to začalo od 33tt najväčší problém je u mňa lonova kosť, ráno sa neviem postaviť tak boli potom prejde. No a poslickov mám brutal, keď mi stvrdne brucho začne mi až v krku hrozne busit srdce. Opakuje sa to ale nepravidelne a krátko to trvá. No každopádne mi mlieko tece o 106. bojím sa či nemám malo plodovky nakoľko Jonášekove pohyby sú dosť tvrdé. Uvidím čo mi povie dr v utorok na CTG. Dúfam že sa podarí prirodzene rodiť. A najradšej doma 🙈😊
@fronili
@zuzuk22 ja sa bojím hrozne nepoznám kedy naozaj rodim 🙂samoska bojím ako to boli,ale epi ani za svet nechcem.

kwr
9. dec 2016

Aj ja sa pridavam baby, dnes v noci som.spala.hodinu a.od 2 rano som.predychavala bodavu bolest...proste hrozne, uz som myslela.ze.ma.porazi a ledva som k.malemu vstala....brucho tiez tvrdne takmer stale ale.najviac vecer a v noci, tak sme.dnes zobrali decka na dlhu prechadzku a planujem aj poobede ak prezijem...brucho klesa ale zatial ziadne kontrakcie...a vcera som aj mala podozrenie ze plodovka ale uz pri tej bolesti ani sama.neviem rozdiel...nechapem, pri Ozzym.som o nicom tomto.nevedela...kazdopadne zahajujem.kazdodenny pohyb a snad gravitacia pomoze...

julinka88
9. dec 2016

Ja som rodila prveho dyna s epi a neviem si vynachvalit kazda zena ju znasa inak druheho som bez epi len preto lebo som to chcela zazit so vsetkym co k tomu patri da sa to zniest ale ak mas moznost a bolesti budu neznesitelne netyraj sa a daj si ju pichnut

fronili
9. dec 2016

@kwr mne pri simonkovi pohyb velmi pomohol aby sa prod rozbehol porodila som v 38 tt drzim palceky.

lalinka18
9. dec 2016

@kwr tak ty už to máš v pohode si 37tt ale my este máme čas,ale asi je to už v tejto faze tehotenstva normalne aspoň tak pisu vsade

natalia_17
9. dec 2016

no baby ja som rodila prveho bez epi a som povedala ze nikdy viac 😔

lalia87
9. dec 2016

Baby ani ma nestrasteeeee,v nr sa epi nedava 😨