icon

Januárovky 2017

zardia
10. máj 2016

Ahoj, vcera slm si nasla // na teste a rada by som tu nasla dalsie spriaznene duse 🙂 mam sice profil na ceskom konikovi, ale kedze som Slovenka rada by som mala takuto skupinku tu 🙂

lalia87
15. feb 2017

@zuzuk22 jasne ze vybeha a moja zas priberie 🙂 ak bude po mame jest slaniny a hurky klobasky :D este ani nenarastla,stale 46cm,no drobienka. Tak pojdem aj ja teda k nemu,super sa tesim ze sa nemusim do nemocky trepat 🙂

zuzuk22
15. feb 2017

@lalia87 drzim palce potom 🙂 a my tiez moc do dlzky zatial nejdeme 🙂 len 1 cm narastla 🙂 zato vaha ide dobre hore 🙈

julinka88
16. feb 2017

Ahojte maminy dnes mame poradnu mame 3 tyzdne tak som zvedava ako priberame z mojho mlieka ci je vyzivne alebo budeme dokrmovat

mamuskazuzuska
16. feb 2017

@julinka88 mliecko je vzdy dost vyzivne, neboj sa, ak babo pribralo aspon 150g za tyzden tak je to super, ak aspon 100g za tyzden este sa to zvykne akceptovat 🙂 daj vediet 🙂

mattkapd
16. feb 2017

Tak toto je zvláštne nam kĺby pozerali ešte v porodnici a najbližšie ideme až v maji.. Inak konecne sme už začali priberat.. Pôrodná váha 3370g potom sme chudli stále až na 3040g a dnes u doktorky 3400g.. Konecneee..

gulocka7888
16. feb 2017

Ahojte mamulienky.Po dlhej dobe sa ozyvame aj my.Od zaciatku stres uz 2 tyzdne bojujem zo zapalenym prsnikom to uz zajtra hadam skonci idem do spitalu.Budu mi to rezat v narkoze a cistit vsetik hnis ktory sa striekackou nedal vytiahnut.Maleho kojim z obydvoch aj cez bolest.Inak sa mame celkom fajn.Maly mal v piatom tyzdni 3985 gr a 52 cm.Akurat mame nejaky zachripnuty hlas a kde tu suchy kasel.A to mi ho dnes chce svokra chce vziat von ale ja myslim ze to neni dobry napad.Co vy nato?chodite s chorymi babetkami vonku?

bellybug
16. feb 2017

@gulocka7888 ahoj gulocka. nasa mala ma trochu nadchu, ma 3 tyzdne..a chodime von..bola som kedysi aupair pri dvojickach, babatka, a ich maminka chcela aby sme boli vonku kazdy den, aj ked boli chori..a imunitu ale mali dobru, takze zastavam nazor, vzduch je len prospesny🙂

gulocka7888
16. feb 2017

@bellybug dakujem pekne

julinka88
16. feb 2017

@gulocka7888 ahojky myslim kym nema teploty tak aspin na pol hodku moze ist von
Drzim palce s tym prsnikom neviem si to ani predstavit

gulocka7888
16. feb 2017

@julinka88 spal vonku 2 hodiny.A teraz ma ide zjest.To s prsnikom neprajem nikomu.Hrozna boest

mamuskazuzuska
16. feb 2017

@julinka88 no ako poradna?

lenkavalkova
16. feb 2017

@gulocka7888 Drzim ti palce, nech to uz mas za sebou. Mala som prsniky zapalene 2 dni a 2 noci a akoze fakt stacilo. Dufam, ze uz sa to nevrati nikdy.

majaon
16. feb 2017

Baby ta moja žabka spí v kočiari už tri hodiny 🙂 boli sme vonku na hodinku a pol a potom som ju dala dnu pri otvorené okno a ťahá stále 😊 ale inak mimo tohto spánku doma má len také 10-minutovky na prse...v noci je to celkom fajn,nacucka sa a spí ďalej,akurát že je pri mne,moc som ju to nechcela učiť spať v našej posteli,ale nejako je nám tak lepšie 😉 už som jej zavesila aj kolotoč nad postielku,lebo je strašne zvedavá a kuká po všetkom 😁😘😍 tu práve zaspala na 5 minút 😁

mattkapd
16. feb 2017

Inak dnes mi doktorka ponukala očkovanie proti rotavirusu.. Vraj sa to nepicha ale papa je to od 1 mesiaca.. Ale nedala som to tak snáď sa nám to nevypomsti.. Dam len tie povinne

julinka88
16. feb 2017

@mamuskazuzuska noo pribrali sme 390 gramov tak mame 3500 a podrastli sme 2 cm takze 51 cm povedala ze dobre🙂
A zajtra nam konecne mozno spravi nausnicky

bellybug
17. feb 2017

my sa na rotavirusy ockujeme,je to ochorenie,ktore postihne do 5rokov takmer kazde dieta ,hlavne skolkove,a aj vcelku nebezpecne.

jancika889
17. feb 2017

Ahojte baby mame septembrove babatko a zostal nam sampon na mliecne chrasty bol dost drahy...9€ a pouzili sme ho len 2x asi pred mesiacom a odvtedy ho nepotrebujeme 🙂 tak ak by niekto chcel kupit fakt je dobry a je mi to luto vyhodit...

fronili
18. feb 2017

Ahojte babi ja sa ozyvam tiez po dlhsej dobe.Trosku sme mali chaos doma trapilo nas brusko teraz mi maly ochorel do toho no na paradu.Inak sa nam dari dobre.Krstit budeme az koncom marca nakolko nam to zatial z casoveho a financneho hladiska nevychadza pri stavbe chalupi.Inak nakolko aj prikrmujem musela som zmenit mliecko nerobilo jej dobre babylove tak som vcera kupila Hipp uvidime aka bude odozva ja uz dufam ze bude dobre.Malinka je od vcera spokojnejsia tak hadam uz bude dobre.Inak mi nechce spinkavat od 8 rana do 12tej.Dnes zaspinkala a este buwa😊.Ja som bola vcera na kontrole na gynde a maternicu nemam este stiahnutu ako by mala byt tak kontrola o dva mesiace.Ale dutinu mam cistu mi povedal ze tam nic neostalo.Jediny problem ktory mam ja zo sebou je moja panva a bedrove klby.V noci boli taha ako keby sa stahovala spät.Mate niektora take pocity?Inak aj fotenie je za nami ale az vcera sme vybrali fotky tak ked ich dostaneme urcite poslem par😊

lalia87
18. feb 2017

@fronili ahojky,ako si prisla na to ze prtatku nesadlo mliecko? Za to brusko? Lebo moja posl.dva dni tiez sa puci cela je cervena aj po espumisane,stale je hore. Vcera sme boli hore od pol 2 rana,dneska sme od pol 4 a az teraz som ju uspala co sa stale skruca,mika sebou. Rozmyslam ci to je za UM i ked doteraz jej nic nebolo,alebo mojim mliekom. Dva dni sa inak krmim kolacom,uz zacinam mat haluze ci to nebude tym,lebo aj minule ked som ho robila tak presne odvtedy ju skrucalo. Mohol by jej vadit kypr.prasok,alebo skorica? Posli potom urcite fotecky,budeme sa tesit. A este to vysetrenie u gybdy,ide sa tam aj ked zena este spini? Lebo ja stale vkuse,niekedy to ustane a niekedy sa to opat silno spusti a robila ti sono ked vie to,s tou maternicou? Minule aj nikolienkaa pisala ze zvbutra este nie je fit,tak ze ako to reku vedia a ci sa ma nachystat ze tiez pojdem aj na sono,kedze moja sono nema. A krstiny budeme.mat aj my az koncom marca,zatial vybavujen farara nejakeho a jedine co som sa zatial dozvedela je to,ze zijeme v hriechu 😂 malinkemu skore uzdravenie

fronili
18. feb 2017

@lalia87 malinka bola nespokojna pocas celeho dna vzdy pucila sa plackala a vecer totalne arie spustala na pevno kakala a to bol problem dalsi.Nezaberal nam ani SAB tak preto som ho zmenila a od vtedy je kludnejsia a buwa lepsie aj v noci.
Na gyndu sa ma ist az ked nebudes spinit teda tak mi bolo povedane.Mne bral aj odber na citologiu a aj sono mi robil tou tyckou takze preto mi vedel povedat ze som z vnutra cista ale maternica este neni oki.Mozno ta tvoja doktorka niekam posle ked nema sono.
Ohladom krstu su farari ktorym to nevadi ze su dvaja neni zobrani a ziju v hriechu😜 a potom su taki ktory nepokrstia ani za svet.Drzim palce aby si natrafila na niakeho ktory s tym nerobi drahoty.

vuvi
18. feb 2017

@mattkapd ahojky, presne ako pises mi radila aj laktacna, sledovat, ci prehlta mliecko, ak neprehlta, len taha, stlacit prsnik... dostala som aj laktacnu pomocku, cez ktoru malu krmim UM, kedze (podla vahy) mi mala vypije nejakych cca 20-30 ml a je stale hladna, musim dokrmovat... naucila som sa nekojit uz hodinu, ale nejakych 20 min intenzivne... takze nelutujem vobec navstevu laktacnej... uvidime ako bude dalej 🙂

lalia87
18. feb 2017

@fronili a vodu si davala? Mne dr vravela ze ked je um mam davat aj vodu,lebo z tej su pevnejsie kakiše. Dnes chudatko sofi tak ocervenela,oci vypulene plac,ja ze nic,ideme dat rektalnu ,dam dole plienku a akurat kakisovala a take pevne ze sa ani necudujem ze jej to neslo chudatko. Tak musim davat viacej vody. Zatial som dala len 2x vcera a dnes po 20ml. Hej ta moja ma vzdy posiela na sono do nemocky. Takze zas pol dna stravim po doktoroch 🙂 no zatial sme sa stretli s dvomi mudrlantami,tak uvidime ci nejakeho najdeme 🙂

majkavid
18. feb 2017

Ahoj zienky moj maluch dnes cely den spi akurat sa budi na papanie a zasa spi... je to normalne .. rano bereme akurat biogaiu ... dufam ze nejde byt chory... stava sa aj vam ta ze prespi cely den .. mame 7 tyzdnov

elisebah91
18. feb 2017

Ahojte kočky, tak krstinový maraton mame za sebou. Pred tyzdnom nasa, dnes neter... ale ine by som vas chcela poprosit.

Nasa kočka nie a nie brať cumlik, mame nakupene asi z kazdeho druhu co sme nasli a nic, uz sa zmierujem ze ja som jej cumlik co nie vzdy vyhovuje ale predsa mam nadej...

A ako ste na tom s očkovaním? Idete dat len tie povinne proti 10 pneumokokom, alebo aj doplnkove, čiže proti 13 pneumokokom a na rotavirusi? Ja fakt neviem...

hippovka
18. feb 2017

@julinka88 mlieko, buď je, alebo nie je... ak je, tak musí byť jedine výživné 😉

mamuskazuzuska
18. feb 2017

@elisebah91 ja prevenar(to je ten proti 13) a aj rotarix proti rotavirom...

elisebah91
18. feb 2017

@mamuskazuzuska nie je to moc zatazujuce pre taky maly organizmus? Mam sesterku, ktora ma podozrenie ze prave ockovanie proti rotavirom sposibilo dcere problemy ze nemoze jest vsetko ako normalne deti.

mamuskazuzuska
18. feb 2017

@elisebah91 starsi tiez mal a bez problemov.. joj podozreni bolo... Neviem aky by to malo suvis..

majaon
18. feb 2017

Ahojte,tak my dáme Miške len povinné očkovania ako aj Šimonko má,krst až v máji,lebo má prísť bracho z Taiwanu aj s priateľkou,inak sme dnes trošku oslavovali Šimikove 3. narodeniny,akurát,že je zas a znova chorý🙄

bellybug
19. feb 2017

Ja osobne si myslim, ze neoclovat je hlupost, hlavne teraz pri navale cudzincov odvsadial, choroby, ktore boli povazovane za vymrete sa vracaju.
Radsej s babatkom zvladnut horucky z ockovania ako potom plakat v nemocnici ked nieco dostane