icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

silvia0201
autor
16. jan 2012

@nella1 ja som tiež bola v 19tt na kontrole, ale mne nič nevidela, lebo bolo zle otočené. dr videla len riťku. ale podľa mňa, by sa malo dať zistiť pohlavie už aj v 19tt, ale nie je to na 100%, preto doktori ani veľmi nechcú v tomto tt hovoriť, čo to je, radšej počkajú do 21tt. vtedy je to už pekne vidieť. aspoň mne to takto povedala moja dr.

riela
16. jan 2012

@silvia0201 čo by som ja za to dala ísť 3x na veľkú 🙂

silvia0201
autor
16. jan 2012

@slavka1212 to si už druhá, čo so mňa siká 😀 😀 😀 no moja ono to nie je také jednoduché. to sa všetko odohráva v podvedomí a to ja asi ťažko ovplivním. iba, keby že si zapálim jointa, tak sa ukľudním a budem lítať s vtáčkama 😀 😀 😀 (dodávam, že srandujem, nie že ma tu roznesú na kopytách babenky 😀)

silvia0201
autor
16. jan 2012

@riela ja keď mám nervy, tak idem aj 5x. musím si poklopať, toto tehu chodím pravidelne ráno tróniť, čo som veeeeeeeeeeeeľmi rada. stane sa, že nejdem, ale to som deň pretým zožrala celú horkú čokoládu 😉

riela
16. jan 2012

@silvia0201 tak ti tíško závidím (v dobrom) a nech ti to tak zostane 🙂.

anulienka_nr
16. jan 2012

baby poradte matrac do postielky kokos ano alebo nie?

silvia0201
autor
16. jan 2012

@riela no ak mi malé totálne nezablokuje prechodnosť čriev, tak by to malo aj ostať. teda dúfam. ja dosť aj pijem 3-4l minerálky denne. ( zlozvyk z ropboty)

riela
16. jan 2012

@silvia0201 to je fajn, ja teraz v zime vypijem max 1.5 litra.

indys
16. jan 2012

all@ baby ja som sa teraz na veceru tak prejedna uf, ja zabudem, ze to sa uz trochu menej vojde a pomaly to bude cim dalej tym menej 🙂

@michelle1984 no 3D vidis fotky babtka v 3d zobrazenia, no a 4D vidis babatko v zobrazeni 3d, ale v realnom pohybe, nie len fotku. Ten pohyb je ale trochu spomaleny, netreba cakat, ze je krasne plynuly.
Hadam len nezavidis milacik0106 jej 7 kg ? 🙂 nic v zlom milacik . Ved to je len dobre, ze si este nepribrala. Ja som zatial pribrala 1 kg aj to posledne 2 tyzdne. Ved ked je na kontrolach vsetko ok, tak naco by ti bol vahovy prirastok? Jasne , ze tieto veci sa velmi tazko ovplyvnuju, ale ja dufam ze to pojde s nasou vaho hore len velmi striedmo, nech len vsetko ide do babatka ono to potrebuje, my velmi nie.

indys
16. jan 2012

@nella1 ahoj mne doktor povedal pohlavie uz v ukoncenom 16-tom tyzdni. Asi zalezi na tom ,aky ma lekar ultrazvuk a ako je babatko otocene. Teram som bola na ultrazvuku v 19-tom tyzdni a zas to potvrdil a v piatok idem do poradne, tak hadam do tretice bude vidiet zas to iste

@silvia0201 aj ja zajtra drzim palceky, nech to teda je baba a ked aj nie, ved sa budes tesit tak ci tak no nie? daj potom vediet 🙂

majulosa
16. jan 2012

@milacik0106 no pribrala som okolo 8kg ☹ ale čo jem to je hlavne ovocie a zeleninu to musím mať doma a z ovocia hlavne jablká ale len zelené. ˇAno idem 24.1 na sono už sa neviem dočkať je mi to dlho ten mesiac ☹ a už sa neviem dočkať čo to bude. A ty mi nevieš poradiť aké sumle sú najlepšie?? 🙂 😉

majulosa
16. jan 2012

Babenky aj vy sa bojíte pred každým sono čio je všetko ok?? Lebo ja si pripadám ako takáblbučká že keby nebolo niečo dobré alebo by sa niečo stalo tak by som asi krvácala. Myslíte že je to ok že sa tak strachujem??

milacik0106
16. jan 2012

@majulosa Ja som pribrala 7kg tak pohoda 🙂 Som prvorodička a netuším ako je to s cumlami .. mám už doma jeden - silikónový cumlík 3D normál - pre deti od 0 do 6 mesiacov ... tak verím, že malému sa bude pačiť 🙂

majulosa
16. jan 2012

@milacik0106 a ty sa nebojíš ked ideš na sono skoro po mesiaci??Lebo ja neviem čo mi je ale to asi ešte preto lebo necítim pohyby ale to prvorodičky pozdejši cítia

milacik0106
16. jan 2012

@majulosa Vieš čo .. toto som presne prežívala ja pred 2 týždňami .. sono som mala mať v pondelok a už v sobotu ráno som tu začala trošku hysterčiť, že "Ja necítim pohyby :(" a si predstav, večer malý začal sa hýbať dosť intenzívne ... takže keď som došla v pondelok do poradne a potom na sono som sa pýšila doktorke, že už dva dni cítim pohyby ...

majulosa
16. jan 2012

🙂 @milacik0106 no budem musieť asi myslieť len na dobré veci. Len ked je to dlho. Zajtra idem na prvé cvičenie tak tam sa opýtam ako by som zistila že sa niečo zlé deje. Či sú nejaké náznaky že sa niečo deje. A už som zvedavá ako to zajtra dopadne na tom cvičení 😉

milacik0106
16. jan 2012

@majulosa tak tak pozitívne mysli .. a pohyby môžeš mať až od 20tt .. takže hlavu hore .. všetko dobre dopadne uvidíš .. 😉 držím ti palčeky

marianax
17. jan 2012

@silvia0201 no u nas je taky zvyk ze na krstiny sa dava vysit kosielka s menom a datumom narodenia a datumom krstu takze nasa Simonka uz mala aj vysitu kosielku na meno Zuzanka 😀 ale ja som im vravela ze rozhodnuta este nie som tak ich chyba 😀

silvia0201
autor
17. jan 2012

@marianax fuha. no tak to si im spravila dobrý škrt cez rozpočet 🙂 ale máte pekný zvyk. u nás také nie je.

silvia0201
autor
17. jan 2012

@indys ďakujem. no určite sa budeme tešiť, hlavne drahý. je to jeho prvé bábo. ale minule mi povedal, že to bude dievčatko, lebo on spravil divčatko. dobre ma rozosmial 😀

majulosa
17. jan 2012

Ahojte tak a dnes idem cvičiť na prvé hodiny ale to sa dnes asi budeme iba rozprávať 🙂 😉 a ešte 7dní a sono ja ich chcem prespať aby mi to rýchlo ubehlo 🙂

lenka_x
17. jan 2012

@milacik0106 veď on mi aj povie: "toto je hlavička, chrbtica, pohlavie...." len už keď je také väčšie, tak som to akosi nevidela, ale tak hlavne že povedal, že všetko v poriadku :D

lenka_x
17. jan 2012

@nella1 mne povedal pohlavie už v 16 tt

michelle1984
17. jan 2012

@lenka_x a prečo si bola v 16-tom na ultrazvuku, som myslela že sú stanovené termíny kedy sa chodí, alebo nie?

danielkabn
17. jan 2012

ahoj @silvia0201,tak včera som mala poradňu,a z malej princeznej je nakoniec malý princ 🙂 a bude to Tomáško 🙂 🙂 🙂 AFP nám dopadlo výborne,žiadne riziko,morfologicky sme tiež poriadku a vyzeráme o týždeň väčší,tak na koniec mája,ale nebudem sa ani ja presúvať do inej témy. Už si aj kopeme,ale to je jasné,keď je to pipík 😀 akurát že to stále na mne moc nie je vidieť,každý ma ubezpečuje,že pri prvom tehotenstve bruško narastie až koncom siedmeho mesiaca a tiež že priberiem.Keď sa ma sestrička pýtala na váhu a ja jej povedala,že mám 60 kilov,tak povedala,že vy ani nie ste tehotná 😒 ale ja som taká maličká budúca mamička 🙂 🙂 a musím užívať železo,dali mi Aktiferin,lebo mám strašne nízku hladinu 😒 Inak,nebudem môcť odpisovať,lebo som teraz išla na mesiac k rodičom bývať a tu je tak strašné pripojenie na net...starý pomalý pc,takže dúfam,že keď si najbližšie prečítam niečo,už sa budeš vytešovať ty z malej princezničky 🙂 🙂 🙂

milacik0106
17. jan 2012

@danielkabn Jeej ahoj .. keď som čítala čo si napísala ten začiatok tak presne to som zažila aj ja .. aj my budeme mať chlapčeka Tomáška 😉 a termín sa presunul na máj hehe .. jupííí teším sa s tebou .... a skús to železo prijímať aj inak ... lebo z toho aktiferínu vznikajú "zlaté žily" - hemeroidy .... ja papám od začiatku Calibrum .. prvý trimester Calibrum - baby a teraz na druhý a tretí trimester je Calibrum - mami ... aj toto obsahuje železo ... a nemám s tým žiaden problém ... Držím ti palčeky, aby sa ti to železo upravilo 🙂

michelle1984
17. jan 2012

baby čo celé dni robievate? lebo mne už dochádzajú nápady a brutál sa nudím :((((

milacik0106
17. jan 2012

@michelle1984 Nudíš sa? hehe Tak navar niečo fajnučké .. choď von na malú prechádzku ... a máš už vybratý kočiarik? ak nie tak surfuj na nete a hľadaj .. vieš koľko času ti to zaberie 😉

vebinka25
17. jan 2012

@danielkabn Teším sa, že ti to dobre dopadlo. 🙂 🙂 🙂 Ja som stále čakateľka na výsledky ☹

michelle1984
17. jan 2012

@milacik0106 navarené mám každý deň, upratané mám furt, von sa mi samej vôbec nechce chodiť :( a všetko do detskej vrátane kočára mám už vybraté. už fakt neviem čo zo sebou :(