icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

lenka_x
17. jan 2012

@michelle1984 mne robi ultrazvuk kazdy mesiac na kontrole

milacik0106
17. jan 2012

@michelle1984 Juuj tak to máš ťažké 😉

lenka_x
17. jan 2012

@vebinka25 aj ja stále čakám na nejaké výsledky, už som z toho unavená, stále na to myslieť :/

michelle1984
17. jan 2012

Aj u vás tak pekne sneží? 🙂 u nás v Ba je to vzácnosť túto zimu :D
Bože baby jak sa teším na štvrtok, ideme na ultrazvuk, som až chorá z toho že nič v sebe necítim, žiadne pohyby. Miestami mám taký strach že sa niečo stalo. Myslíte že spoznám že sa niečo stalo?
Inak dobrú chuť ak práve niekto obeduje 🙂

michelle1984
17. jan 2012

@milacik0106 vieš čo je ťažké? mať vychádzky. mám 2 hod ráno a 2 poobede. nemať ich tak chodím na návštevy k rodine a tak ale za dve hodiny nič nestíham :(((

papuka
17. jan 2012

@michelle1984 tak to máš fajn, ja nemám žiadne, vraj zatiaľ nemám nárok 😢 , neviem prečo

milacik0106
17. jan 2012

@michelle1984 No to máš pravdu, za tie dve hodinky sa nedá stihnúť toho veľa ... ale aspoň nakuknúť do nejakého obchodíku by si stihla 🙂

anulienka_nr
17. jan 2012

@michelle1984 Ja mám tiež pocit akoby som ani nebola tehotná , tiež asi necítim žiadne pohyby iba mám trošku väčšie bruško aj to len večer, ja si z toho nerobím hlavu, prečo by sa malo niečo stať? 🙂Príroda vie čo má robiť, v prípade ak by bolo niečo v neporiadku je asi lepšia možnosť že sa vývin zastaví, ako keby sa bábo malo narodiť postihnuté, ja to beriem takto, aj keď to možno znie kruto.

kkristin
17. jan 2012

ahojte tak nam testy dopadli dobre akurat cakam kym pojdeme na 3D nech vieme co cakame...
ja teda citim pohyby dost, ale myslim ze ked aj necitite to nic zle neznamena....ja citim take bublinkovanie v bruhu, obcas sa mi natlci uplne dole tak to citim....

michelle1984
17. jan 2012

@milacik0106 to hej ale do plno vecí sa nezmestím a nechcem kupovať veľa širokých, čo s nimi potom :(

michelle1984
17. jan 2012

@papuka ako to že nemáš nárok. ak si na pn tak podla zákona máš nárok, nie?

anulienka_nr
17. jan 2012

@kkristin ja mám dosť často totálne vyduté miesto v pravo na boku asi tak pod rebrami, neviem na čo mi tam môže bábo tlačiť, ale tak vysoko ešte byť nemôže.... Maternica je v tomto období max. trošku nad líniou pupku, takže fakt netuším...? 🙂

kkristin
17. jan 2012

@anulienka_nr no mne sa tlaci uplne dole az na mechur...a na poslednom ultrazvuku malo aku polohu?

anulienka_nr
17. jan 2012

@kkristin ...Práveže bolo dosť ďaleko od krčka, bližšie mi to nikto nešpecifikoval ani či je za placentou alebo pred...Na mechúr mi niečo 🙂 tlačí už od prvých týždňov, ani keď sa mi maternica zdvihla do brušnej dutiny tak ma nutkanie neopustilo a v noci detto, najhoršie je to keď som pracovne na cestách, nerobím nič iné len zháňam WC 🙂Čo bude keď bude bábo veľké to si ani nechcem predstaviť,asi si zaobstarám Pampersku 🙂

kkristin
17. jan 2012

@anulienka_nr no ja cestou do prace stojim minimalne raz na pumpe 🙂 a v noci kazdu hodinu som hore 🙂) zvykam si 🙂 no tak uvidis na ultrazvuku, co ti povedia 🙂 ja ho mam dole

papuka
17. jan 2012

@michelle1984 Neviem prečo nie, keď mi ju vypisovali pýtala som sa setričky kedy mám vychádzky aby som si náhodou nevyrobila nejaký prúserík 🙂 a ona na to, že vy nárok nemáte

michelle1984
17. jan 2012

@papuka a si z nejakého vážneho dôvodu na pn? či?

papuka
17. jan 2012

@michelle1984 ale nie, ale ved vieš čo sa od januára rušilo, takže som to stihla LTT 🙂

michelle1984
17. jan 2012

@papuka neviem, čo sa rušilo....

milacik0106
17. jan 2012

@michelle1984 no ja som si 1 tehu nohavice kúpila už v treťom mesiaci ... a nosím ich denno-denne tak viem, že ich vynosím a neviem či bude aj druhé bábo ... u teba je väčšia pravdepodobnosť druhého bábatka .. a ja neľutujem túto investíciu, lebo tak mi nič netlačí na bruško a aj bábatku je si myslím pohodlnejšie ... podľa mňa by si si mala kúpiť určite neoľutuješ a sú rôzne strihy - široké, úzke ... ja som si kúpila v H&Mku ... na stránkach pre tehu maminky sú o mnoho drahšie .. skús to aj u váš v meste

michelle1984
17. jan 2012

@milacik0106 tehotenské nohavice mám, aj legíny som si kúpila, bo to je jediné čo oblečiem. vrchy zatiaľ natiahnem čo mám a jarných a letných vecí mám plno takých širokých tak to je v poho. gate som kúpila v čínskom za 13€ bo v tehotenských majú aj za 50€ len legíny boli ťažko zohnať ale mám z tehotenského za 20€ ale dobré sú. ked budem v tých posledných štádiach tak uvidím ako na tom budem s vecami ale nechcem teraz veľmi kupovať lebo neviem ako veľmi priberiem. no a s druhým dieťatkom, s manželom chceme len jedno, možno sa to zmení za pár ročkov, ale zatiaľ sme skalopevne rozhodnutý pre jedno

papuka
17. jan 2012

@michelle1984 dobrovolne nemocenske poistenie 🙂

alicia28
17. jan 2012

@anulienka_nr , ja som chodila na pripravu ked som bola 1x tehotna, to som byvala v BA a tam som chodila na pripravu cele tehotenstvo aj na cvicenie,,ale teraz to uz nepotrebujem, ani neviem naco mi to bolo, nejak extra som sa tam nedozvedela nic co by som potrebovala vediet od nich za tolko penazi ,,,viac info som si precitala na strankach www.mamaaja.sk podobne...ale to cvicenie bolo fajn, aspon som sa ponahatovala na lopte,, 🙂 nemozem povedat ze by som teraz nejak zvlast potrebovala predporodnu pripravu, podla mna je to cista komericia na prachy aby si nikto dobre zarobil,,,ale zase ked to niekomu pomoze tak sa tomu nebranim, nech tam zeny chodia,,hlavne tie prvorodicky 🙂 lebo oni stresuju zo vsetkeho kedze nevedia co ich caka 🙂

michelle1984
17. jan 2012

@papuka to je to zvýšenie? to sme chceli aj my, ked mi o tom kamoška povedala tak sme si to začali vybavovať ale potom som zistila že som už 5 týždňov tehotná :D a ono je tam minimálny počet dní koľko to má byť uzatvorené pred pôrodom čo by som už nestíhala tak nič z toho

milacik0106
17. jan 2012

@michelle1984 Ja verím, že keď budete mať doma tento balíček malinký .. zmeníte rozhodnutie a budete chcieť aj druhé bábatko 😉

papuka
17. jan 2012

@michelle1984 Áno musíš si to platiť 270 dní

michelle1984
17. jan 2012

@papuka ale aj tak nechápem prečo nemáš vychádzky, ved PN ako PN. ja si chcela vybrať ako by som mala, najviac by mi vyhovovalo keby som mala 4 hod vkuse než takto oddelené, lebo viem že kamarátka si tak mohla vybrať, ale doktorka mi povedala že na tehotenstvo je to pevne stanovené a dala mi časy tak ako mám. Ono neviem či to závisí od doktorky ale je divné že každý to má inak

riela
17. jan 2012

@danielkabn gratulujem k dobrým výsledkom a k princiatku

@milacik0106 pekné foto🙂

baby, ja zatial tiež necítim pohyby, niekedy v noci sa zobudím na to že ma niečo "poťahuje" pod pupkom. tiež dúfam, že je všetko v poriadku, lebo na KO idem až vo februári.

papuka
17. jan 2012

@michelle1984 neviem, idem 23.1. do poradne, tak sa spýtam sestričky. vieš nechcela som byť hneď drzá, že budem na začiatku tehotenstva PN a ešte si žiadam aj vzchádzky, mne nechýbajú, iba sa bojím isť aj do obchodu čo keby. bývam v rodinnom dome, takže v záhrade sa možem prechádzam, len to je to že úrady si vybavujem len raz za 3 týždne ked mam poradnu alebo všetko musí manžel 🙂

sandy80
17. jan 2012

@alicia28 poď rodiť do NZ, aj ja tam budem rodiť🙂