icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

riela
24. jan 2012

@michelle1984, nechápem prečo Ti to zamietli, máš na to právo...
Úprava pracovného času
§ 164
(1) Zamestnávateľ je povinný prihliadať pri zaraďovaní zamestnancov do pracovných zmien aj na potreby tehotných žien a žien a mužov starajúcich sa o deti.
(2) Ak požiada tehotná žena a žena alebo muž trvale sa starajúci o dieťa mladšie ako 15 rokov o kratší pracovný čas alebo o inú vhodnú úpravu určeného týždenného pracovného času, zamestnávateľ je povinný ich žiadosti vyhovieť, ak tomu nebránia vážne prevádzkové dôvody.
(3) Tehotná žena, žena alebo muž trvale sa starajúci o dieťa mladšie ako tri roky, osamelá žena alebo osamelý muž, ktorí sa trvale starajú o dieťa mladšie ako 15 rokov, sa môžu zamestnávať prácou nadčas len s ich súhlasom. Pracovná pohotovosť sa s nimi môže len dohodnúť.

vebinka25
24. jan 2012

@marianax
Ahojkaj ja som zisťovala od mojej kamarátky čo sa tam robí mali by tam byť ešte jedni krvne testy a potom amnio. Kamarátka mi vysvetlila, že stačí aby si mala posunutí trošku termín a už to ide mimo normu. Ďalší faktor je vek to čo sa pridá k tvojmu veku tie výsledky tak keď sa pridajú k veku 20 ročnej bude ok ale nad 30 už nie ok. Proste štatistika. Najhorší je ten čas čakania. To najdôležitejšie a najlepšie. Jej vyšli aj druhe genetické zle aj amio 1,3. Bábätko je úplne zdravé. 🙂 🙂 🙂.

silvia0201
autor
24. jan 2012

@milacik0106 tak to bol naučený aj môj. jeho mama na invalidnom, každodenne carila a vypekala, lebo sa starala aj o svojich rodičov. tiež som mu ukázala kde je sever 🙂 na rovinu som mu povedala, že ja som 16hodín v robote a ja jednoducho nemám čas vypekať a vyvárať. a keˇˇd bola silná služba, bola som rada, že som došla domov s vyplazeným jazykom. a to ešte keď mi deti povedali známky, učila som sa s nimi aj do pol dvanáctej 😖

marianax
24. jan 2012

@vebinka25 och dakujem ti si zlata fakt si ma ukludnila no ja mam podla ultrazvuku termin na 26juna a podla menzesu na 20teho juna a mam 33rokov tak dufam ze vsetko bude ok ale ako hovoris to cakanie ☹

michelle1984
24. jan 2012

@riela tak to by chcelo fakt právnika toto si vybojovať 😒

silvia0201
autor
24. jan 2012

@marianax takže chalanisko 😀 blaoželám.
no a tie AFP testy, tak to ma mrzí. ja čo som bola na genetickom konzíliu, tak sa ma dr pýtala len na rodinu-moju aj drahého. potom ma chcela poslať na morfo UTZ a nakoniec amnio. ináč, keď ťa posielajú na amnio, mali by si pohnúť, lebo dr v NR povedala, že posledný termín sa robí v 21tt.
ja pevne verím, že všetkoí bude ok a to ti povedia na morfologickom UTZ. najprv sa pýtaj na to a nakoniec na amnio- ale táto posledná možnosť nebude potrebná-uvidíš.

monuska342
24. jan 2012

@riela zas prevladaju chlapci 🙂 a potom ze muzi vymieraju 😀

silvia0201
autor
24. jan 2012

@majulosa
@danuskap19 blahoželám ku chlapčekom 😀 😀 😀

danuskap19
24. jan 2012

@silvia0201 dakujem a aj ja tebe ku dievcatku musis byt stastna ked sa vam po tych dvoch chlapcoch podarilo dievcatko 🙂

danuskap19
24. jan 2012

@monuska342 🙂 a ty uz vies co cakas?co by si chcela?

marianax
24. jan 2012

@silvia0201 dakujem ti moja za povzbudenie hlavu mam jak helikopteru.......

monuska342
24. jan 2012

@vebinka25 monitor dychu je podla mna zbytocnost ak nemas predcasniatko alebo chore mimi ale ak sa bojis tak radsej pre pokoj duse....a kamerovy system je fajn ak mas velky dom alebo byt 🙂

monuska342
24. jan 2012

@danuskap19 dozviem sa to 26.1 idem na velke sonno 😀 chcela by som dievcatko no uvidime ale ani chlapec nieje zly aspon bude mat maly partaka na futbal 😀 uz mas vymyslene aj meno?

kkristin
24. jan 2012

@michelle1984 no oni pn dost uz kontroluju, takze chapem aj lekarku, ale nezavidim ti to :(

riela
24. jan 2012

@michelle1984 je to na zváženie, aj právnik niečo stojí, a to handrkovanie počas tehotenstva / materstva tiež nie je najpríjemnejšie.
a to tvoj obvodný lekár ťa chce vrátiť do práce alebo gynekológ? lebo ak gynekológ, behla by som obvodnému a vysvetlila mu aká je situácia v práci, atď...

silvia0201
autor
24. jan 2012

@danuskap19 ja tomu ešte stále neverím 🙂 ale keď mi v piatok povie moja dr, že je to baba a potom aj pôrodník, tak hádam mi to konečne dôjde 😉

silvia0201
autor
24. jan 2012

@marianax to ti verím. len teraz veľmi nestresuj. bude všetko ok.

kkristin
24. jan 2012

@riela najlepsie by bolo, keby si mala niekoho znameho pravnika, co by tam s tebou isiel, nemusela by si mu platit alebo si tu problematiku nastudovala, niejeto take zlozite, pripadne poziadala o to pisomne a odargumentovala to zakonnikom prace a prislusnymi paragrafmi.
Na druhej strane dohoda s lekarom je fajn no malo z nich to robi...hm...

danuskap19
24. jan 2012

@monuska342 no mame zatial Richard ale to este nie je sto percentne

monuska342
24. jan 2012

@kkristin ahoj aj ja som proti ockovaniu ja zas zhanam lekara v Trnave lebo toho co mam je otrasny

monuska342
24. jan 2012

@danuskap19 ja mam pre dievcatko Sofia pre chlapca este nemam ziadne

kkristin
24. jan 2012

@monuska342 no to bude tazke hladanie 🙂 ja som to riesila systematicky, a idem si ich vsetkych pekne osobne este obehat...ale samozrejme ratam so zaplatenim pokuty...
no v kazdom pripade som zvedava ci niekoho najdes....ale pocula som ze uz viec lekarov rozmysla tymto smerom...ale myslim ze je dolezite aby lekar bol aj dobry diagnostik, v pripade problemov...

danuskap19
24. jan 2012

@monuska342 no my sme mali pre dievca Karolinka alebo Linda ale ked ze je to chlapcek tak bude Risko ale mozno ze sa este zmeni 🙂

monuska342
24. jan 2012

@kkristin ja viem a este aj planujem maleho presunut druhemu doktorovi mi ideme teraz podpisovat papiere takze nas caka pohovor ale uz mam vsetko nastudovane....ak odmietnes jedno ockovanie pokuta je 160 ak viac tak je to okolo 344 alebo tak nejak....tak odomna ziadne peniaze neuvidia ja sa budem odvolavat do nekonecna co si myslia za tolko penazi mozem malemu kupit vselico a nie im vrecka napchavat ja si obhajim svoje a mozu sa aj pototo 😀 mne staci ak budem mat milu dr co nerobi problemy a nie sa mi vyhraza vselijakimy blbostami co niesu realne....ja sa im uz rehocem do oci taky je trapny ten doktor 😀 😀 😀

monuska342
24. jan 2012

@danuskap19 mozne je vsetko ale pocula som zevraj sa z dievcatiek stavaju chlapci ci aj naopak tak to netusim...len ma porazi ak kupim celu ruzovu vybavu a narodi sa chlapec 🙂 a budem ho vozit v ruzovom kociku 🙂

kkristin
24. jan 2012

@monuska342 popravde verim, ze ked by doslo k sudu, tak by prehrali...hej, za odmietnutie je to vsetko dokopy do 350 eur...no nas to este len bude cakat...ked to budete mat za sebou daj vediet som zvedava 🙂

kkristin
24. jan 2012

@monuska342 tak doktory bojuju, oni za to maju peniaze 🙂 takze chapem ze ich asi dost vytacas 🙂 ale realne ti nic okrem pokuty nehrozi

riela
24. jan 2012

@kkristin mne už našťastie takéto naťahovanie so zamestnávateľom nehrozí 🙂. zato s bývalým zamestnávateľom som si užila svoje, síce nie kvôli tehotenstvu a úprave pracovného času.
ozaj, neviem či som to tu čítala alebo niekde inde, to očkovanie sa dá aspoň odložiť do druhého roku dieťaťa?

alllexa1
24. jan 2012

Ahojte, mozem sa pridat?🙂 Som z BA a cakam druhe babatko, opat chlapceka🙂

monuska342
24. jan 2012

@kkristin ja viem ze to funguje tak ze najskor si ta predvolaju takzvany vymietaci mozgu co sa ta budu snazit presvedcit ake je ockovanie pre tvoje dieta skvele 😖 ak sa im to nepodari tak si ta predvola UVZSR kde bude pojednavanie na ktorom si budes obhajovat preco nechces ockovat svoje dieta....odporuca sa brat si na tieto pojednavania diktafon alebo aspon mobil aby si mala dokazy....niektory ponukaju moznost zaplatit 99 eur ako blokovu pokutu na mieste konania a mas s nimi pokoj ale ja im nedam nic sice som teraz tehotna ale aj tak sa s nimi budem skriepit kym nevyhram beriem so sebou aj manzela ako podporu 😀