Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
A21CA191B toto je číslo ktoré je na vakciine ktorá je kontaminovaná kuka som do preukazu a nemáme tam toto číslo naštastie 🙂
paneboze este ze neockujem to je hrozne s nimi 😠
@kari55 No uz striekame asi 3-4 dni, pri kazdom papani jej to robim, veru ako vravis, nie je to nic prijemne, hlavne vidiet ako to ma v ocku, no ona na to ani velmi nereaguje, co som rada.... 🙂.
Zatial nevidim zlepsenie, kolko mam dat tomu kym pojdem k lekarovi? Uz sa takto trapime dlho a nechcem to tak zbytocne nechat...
No ja som to robila týždeň, a potom som prestala a už len som vytierala septonexom a do dvoch dní myslím to prešlo. No ak neprejde tak potom choď na očné nech urobia výter a uvidíš , že čo. A možno ti dá atb. alebo bude musiet ísť na prepich kanálika ☹ ale hádam to prejde. 🙂
@1ivanka1 áno doktorka nám povedala že s nej vyteká mlieko čo je taká prejedená. Boli sme tam hneď ako sa napapala a keď som jej vravela že ale ona to bude robiť aj o hodinu aj o dve aj pred ďalším papanim tak mi povedala že jej nemám dávať toľko jesť. Má tri mesiace a vypije 120ml a to by už mala podľa balenia vypiť 180.
no baby, dnes som bola na stretku s kamoskami a mozem vam povedat, ze mam zmiesane pocity co sa kojenia tyka...
Tak dalsie babo, ktore je krmene UM takmer od sameho zaciatku, je zdravy, spokojny, buva celu noc bez problemov, normalne zavidim...
Tak si teda vravim, je vazne to kojenie taka vyhoda?
Vsade sa docitame, ze MM je to najlepsie pre dieta, no ked je to ta prirodzena vec pre matku a dieta, preco je s tym spojenych tolko vela problemov? Dietatko sa nevie prisat, nevie poriadne tahat, bolestive bradavky,.... neskor, ked uz si myslime ze sme sa naucili co a ako - dietatko ma vacsi apetit, mliecko ide pomaly, babo je nervozne, place,...
Ak je MM zdravsie pre deti, preco aj tak maju zdravotne problemy - my mame suche miesta na pokozke, lepi sa nam ocko, suche supinky na hlavicke,...
A to nevravim o tych stresoch co maminy zazivaju ked sa tieto problemy vyskytnu...
Snazim sa najst nejake pozitiva, ze preco vydrzat s kojenim, no akosi v tom stale nie som utvrdena, ze ci to bola a je ta spravna volba... 😒
@emily84 iste to je správna voľba o tom nepochybuj 🙂. nie každé dieťa ktoré je kŕmené UM prespí celú noc, sú také ktoré sa budia každé 2-3 hodiny 🙂 . Koľko mamičiek má problémy s tým že nevedia nájsť vhodné umelé mlieko - z jedného vracia, z ďalšieho má zápchu, z tretieho krče, štvrté ho nezasýti.
Na každom obale UM je napísané, že pre výživu novorodencov a dojčiat je najprirodzenejšou a najvhodnejšou stravou zastúpením svojich živín a ich kvalitou, materské mlieko.
u nás doma boli tiež problémy so zalepeným očkom, 2x na to musela brať antibiotiká.
Keď už pre nič iné, tak pre finančnú stránku - ide to do peňazí ako fras, ale čo narobíš - nenecháš ho zomrieť od hladu.
@vebinka25 no podla mňa to určite nie je tým, že vypije veľa mlieka..veď dieťa keď je prejedené tak tú flašku osunie, teda aspoň moja...to je dobrá kravina...aj my pijeme stále 120ml aj menej a tiež už by mala piť omnoho viac, 17.6 bude mať 4mes...ale teda ja som si to sono vybojovala..
@emily84 no moja, môj nezbedník je na UM, ako hovorí @riela vyskúšali sme hádam všetky druhy, kým sme našli také, od ktorého nebolelo bruško - síce možno sme len mali počkať kým dovŕši 3 mesiace, aj tak je to odtedy lepšie, a je tiež každé 3-4 hodiny hore na papanie a medzitým zvykne tiež plačkať, alebo hľadá cumeľ, alebo chce vodičku, alebo proste neviem čo mu je, takže z ďaleka neprespí noc, a ani Samko neprespal - vlastne dodnes, a to už má 3 roky 😠 a o tých financiách už ani nehovorím 😠 takže nepochybuj🙂
@emily84 nepochybuj prvy syn bol kojeny len 3 mesiace potom bol na UM a aj tak nespal celu noc prespanie celej noci nieje iba o tom ci je poriadne nakrmene aj 2 rocne deti sa v noci budia a vyzaduju pozornost mladsi je stale iba kojeny a budi sa v noci tak isto ako starsi 😉 aj mi mame problemy niekedy sa nechce prisat ale to ho vacsinou boli brusko UM je neskutocne drahe ci bude mladsi zdravsi porovnam az neskor 🙂
@riela @sandy80 @monuska342 Dakujem za odpovede 🙂 . Dnes si skusim odstriekat nejake mliecko a popoludni skusim dat malickej s lyzickou (flasku nechce a striekacku nemam), ktovie, mozno sa s lyzickou nauci papat skor ako z flase. No rano sa mi podarilo odstriekat ledva 10ml, som zvedava kolko sa mi podari zozbierat 😒
@emily84 rozmyslala som podobne ako ty...kolko som pochybovala, ci sa maly dobre prisava. Kojenie po sediacky mi dodnes poriadne nejde, tak kojime poleziacky..to som zase bola neista, z toho, ze sa naloga vzduchu. Mliecko na zaciatku tiez rychlo tecie a v brusku mu to len tak zblnka. Brusko nas tiez trapi a akosi to nechce prejst. Obcas sa na ciciku zlosti, chyta a pusta, tazko sa potom kontroluje prisatie. Ale ani ma nenapadlo skusit UM. Kojenie nie je len o jedle. Kojenie je aj o blizkosti mamicky a babatka, citi Ta a tvoje teplo a vonu, upokojuje ho..ja neviem, co su to zachvaty placu. Proste si ho prilozim a maly vypne a skludni sa. Ked je to skoro po kojeni ponuknem ten isty prsnik, nech mu netecie tolko mlieka. A kraaasne mi pribera. Skus este zabojovat, prip. sa skontaktuj s nejakou laktacnou poradkynou.
@emily84 určite je to tá správna voľba, ani o tom nepremýšľaj..ja som sa trápila ccca 5 týždňov, mala som tu aj laktačku, mlieka bolo málo, malá mi nechela ťahať ☹ ☹ už z nemocnice sme šli na UM, som dúfala,že doma to nejako rozbehnem ale nepodarilo sa, bola som z toho nervózna a v strese, ☹ ☹ u druhého to urobím inak, možno nebudem taká nervózna a možno to pôjde lahšie ale možno opäať nebudem mať mlieko a bohužiaľ tu iná cesta nevedie..
vieš čo to je nájsť to správne mlieko..a keď niekam ideme musím to mať vypočítané, vetko zo sebou..ty to máš jednoduchšie, stiahneš tričko a jete 🙂 🙂
@miskaska hej mala, ale ona bola vysypaná a dopovali mi ju fenistilom a upozornili ma, že ona bude po tom spať...a ona fakt len spala...ona bola hore až keď mala 3 dni, obe otvorené oči som jej videla až doma 😒 ona mi proste aj u toho papania spala, ja neviem koľko si vytiahla, všetko bolo ok, až na 4 deň zistili že mi uberá na váhe lebo je málo a pichli jej UM, lebo ona si zo mňa vytiahla len 5ml za hodinu a potom už začala plakať....mne sa ani prsia nenalievali nič... ☹
@1ivanka1 to je skoda. Urcite, keby tahala od prveho dna, by sa to podarilo. Aj Edko bol po porode vysypany. Po celom tele cervene fliaciky a v strede taka biela bodka. Ale v nemocnici vraveli, ze je to OK, ze proste ma citlivejsiu kozu a po dvoch dnoch to preslo. Pri prvom kupani mu pridali do kupela trosku hypermanganu.
@miskaska no tiež si myslím,ale ktovie možno by to aj tak nerozťahala..no ona bola strašne vysypaná, ona mala aj očká napuchlé, nemohla ich otvárať lebo to mala až v očkách, tá jej tvárička, no otras..zrovna mi slzy išli do očí..ona to mala akokeby popálené 😒 a skúšali všelijaké masťe, a každú chvíľu niečo iné som musela natierať.. ☹
no tiež ju kúpali v hypermangane..
no tak sme prisli z kliniky, mame 16 tyzdnov a 5.68 kg. Za posledne dva tyzdne pribrala len 180gr, dufala som, ze to bude trosku viac... ☹ kolko vazia vase deticky?
@emily84 jéééj aj my sme 17.6 s váhou teda podstatne nižšou 3100g 47cm a domov sme išli 2850g tuším...teraz má myslím, že ako tvoja..min.pondelok mala 5500g ale v týždni štrajkovala, nechcela jesť, takže v piatok to bolo 5435kg a teraz od soboty opäť začala jesť a tak myslím že má podobne ako tvoja..keď bude pred jedlom ju šupnem na váhu, samo ma to zaujíma..koľko máte cm? my 57cm..my budeme taký drobčekovia, veď má byť pokom taká

@chelonka ahoj, nebudes davat malu ockovat? my sme zatial neockovali, kedze mal zapal ladvin a silne uvazujem, ze ho ani nedam ...len neviem...aby som nieco nepokazila